Istanbul

Gay Istanbul · Kaupunkiopas

Ensimmäinen kerta Istanbulissa? Sitten homo Istanbulin kaupunkiopassivumme on hyvä paikka aloittaa.

Istanbul

Istanbul, Euroopan ja Aasian yhdistävä megakaupunki, on yksi maailman vilkkaimmista ja jännittävimmistä kaupunkikohteista. Se on todellinen kulttuurien, perinteiden ja historian sulatusuuni. Turistinähtävyyksiä, uskonnollisia ja historiallisia aarteita, upeita ostosmahdollisuuksia, ruokaa ja hamamia sekä vilkasta yöelämää ja homoelämää täynnä oleva kaupunki on loistava kohde.

Istanbul on maailman viidenneksi suosituin matkailukohde, ja sinne saapuu vuosittain yli 12 miljoonaa ulkomaalaista kävijää. Kaupungin historiallinen keskusta on Unescon maailmanperintökohde sen kulttuurisen merkityksen, muinaisen arkkitehtuurin ja uskonnollisten monumenttien ansiosta.

Istanbulilla on liberaalimpi asenne LGBT+-henkilöitä kohtaan verrattuna moniin lähinaapureihinsa, ja sellaisena se on homokulttuurin ja -matkailun mekka alueella, ja vaikka se ei olekaan Sydneyn, Wienin tai Bangkokin mittakaavassa, siellä on havaittavissa ja vilkas homoelämä kaupungissa.

Homooikeudet Turkissa

Samaa sukupuolta olevien suhteiden peruslaillisuus on vakiintunut Turkissa pitkään (vuodesta 1858 lähtien), ja siellä on sama ikäraja (18), mutta näyttää siltä, ​​että tasa-arvo ei käytännössä mene tätä pidemmälle.

Maassa ei ole tällä hetkellä voimassa syrjinnän vastaisia ​​lakeja, eikä säännöksiä samaa sukupuolta olevien avioliitoista, samaa sukupuolta olevien parien virallista tunnustamista tai homoparien laillisia oikeuksia adoptoida lapsia. On laillinen oikeus vaihtaa sukupuolta, ja Istanbulista löytyy avoimesti homokulttuuria, ellei muualtakin maasta.

Turkissa on aktiivisia ja äänekkäitä LGBT-oikeusjärjestöjä, jotka lobbaavat yhtäläisten oikeuksien puolesta. Tämä oli ensimmäinen muslimi-enemmistömaa, joka sieti homopride-juhlia (Istanbulissa ja Ankarassa), mutta vuosina 2015 ja 2016 poliisi hajotti Pride-tapahtumat.

LGBT-yhteisön yhtäläisistä oikeuksista keskustellaan edelleen Turkin parlamentissa, vaikka niitä ei ole vielä hyväksytty onnistuneesti.

Gay kohtaus

Vaikka se on pieni ja keskittynyt Istanbulin megakaupunkiin verrattuna, kaupungissa on vakiintunut ja näkyvä homoelämä.

Näytelmä on keskittynyt Beyoglun tärkeimpään turistialueeseen, historialliseen Peran kaupunginosaan, jossa on suurin osa kaupungin homobaareja ja seurat sijaitsee lähellä Taksimia, joka on Beyoglun keskeinen kaupunginosa. Yksi Istanbulin mukavimmista homobaareista on Chianti Baari, ystävällinen ja rento paikka, joka on suosittu paikallisen homoyhteisön keskuudessa. Chianti Bar on kahvila päivällä ja baari illalla, ja se on vilkkainta alkuillasta.

Kokoamassa suuria väkeä viikonloppuisin, Tek Yön on Istanbulin suosituin homotanssiklubi. Paikka houkuttelee sekalaisia ​​paikallisia ja turisteja, odottavat täynnä tanssilattiaa. Avoinna joka ilta, klubi tarjoaa usein drag-esityksiä ja sillä on yksityinen ulkoalue.

On syytä huomata, että vaikka monet hamamit (perinteiset turkkilaiset kylpylät) ovat olleet turkkilaisten miesten hienovaraisia ​​kohtaamispaikkoja useiden vuosien ajan, näiden homoseksuaalipaikkojen mainontaan liittyy suuria herkkyyttä. Mene ja tutki kaikin keinoin, ole vain tietoinen herkkyydestä ja toimi sen mukaisesti.

Istanbul

Gay-hotellit Istanbulissa

Suosituin homomatkailijoiden yöpymisalue Istanbulissa on Beyoglun alue. Tämä on modernin Istanbulin sykkivä sydän ja tarjoaa majoittuville helpon pääsyn moniin kaupungin kuuluisiin nähtävyyksiin. Alue tunnetaan myös vilkkaasta gay-yöelämästään, jossa on hyvä valikoima homobaareja ja -klubeja.

Sijaitsee lähellä homoelämää ja kaunista Taksim-aukiota Grand Hyatt Istanbul on ihanteellinen paikka matkailijoille, jotka haluavat ylellisen ja tyylikkään tukikohdan, josta käsin tutustua kaupunkiin.

Istanbulissa on vaikuttava valikoima hotelleja eri budjetteilla. Vaikka kaupungissa on monia 5 tähden luksuskohteita, siellä on myös paljon vaihtoehtoja homomatkailijoille pienemmällä budjetilla. Tarkista homomatkailijoille suositeltujen Istanbulin hotellien luettelo Gay Istanbul -hotellit -sivu.

Gay saunat Istanbulissa

Vaikka Turkin julkinen ekshibitionismilainsäädäntö estävät saunoja ja turkulaisia ​​kohdistamasta erityisesti homoasiakkaisiin, monet kaupungin tapahtumapaikat ovat homoyhteisön huomaamattomia kohtaamispaikkoja.

Perinteiset hamamit ovat osa Istanbulin ainutlaatuista kulttuuria, ja nämä vain miesten paikat voivat tarjota matkustajille aidon ja ainutlaatuisen kokemuksen, joka on todella erityinen.

Kaupungissa on myös useita nykyaikaisempia ja länsimaille tyypillisiä saunoja, ja nämä ovat paikat, jotka ovat yleensä suositumpia homomatkailijoiden keskuudessa.

Istanbul

Historia ja kulttuuri Istanbulissa

Istanbulia pidetään "Euroopan kulttuuripääkaupungina", ja sen ikivanha ja monipuolinen historia ei ole yllätys. Esimerkkejä kaupungin rikkaasta perinnöstä on siroteltu kaikkialla sen viehättävillä kujilla ja kaduilla, joista suuri osa on helposti vaeltavien vierailijoiden ulottuvilla.

Osa aidoimmasta ja säilyneimmästä turkkilaisesta kulttuurista on nähtävissä Suuressa basaarissa ja maustebasaarissa, jossa kauppiaat myyvät omia viljelmiään tai käsiteltyjä tuotteitaan perinteisellä tavalla. Vaihtokauppa on tavallista näillä markkinoilla, ja ostajat voivat yleensä tinkiä tuotteen hinnasta alaspäin, ja kioskien omistajat odottavat tällaista vaihtoa.

Istanbul on myös uskonnollisen merkityksen, erityisesti islamin, keskus. Istanbulissa on useita moskeijoita ja muita uskonnollisesti tärkeitä kohteita, ja matkustajien tulee olla varovaisia ​​odotusten ja sääntöjen suhteen vieraillessaan tällaisissa paikoissa. On aina hyvä idea tarkistaa pukeutumiskoodit, sisäänpääsykäytännöt ja muut kunnioittavat tavat ennen kuin lähdet tutustumaan näihin kauniisiin paikkoihin.

Matka Istanbuliin

Tärkein saapumispaikka on Atatürkin lentoasema, joka sijaitsee noin 20 km kaupungin keskustasta länteen. Kaupungin metrojärjestelmä yhdistää lentokentän suoraan kaupungin keskustaan ​​ja on suhteellisen halpa, vain 4 TL (joka koskee bussimatkoja). Siellä on myös luotettava pikabussipalvelu sekä taksin ottaminen. Taksit maksavat noin 50 TL.

Istanbulissa on myös toinen lentokenttä, Sabiha Gökçenin kansainvälinen lentokenttä, joka sijaitsee kaupungin Aasian puolella. Sieltä ei ole suoraa junayhteyttä Euroopan kaupungin keskustan puolelle, joten paras vaihtoehto on matkustaa bussilla Kadiköyyn (linja E10) ja sitten jollakin monista lautalla Kadiköystä useisiin keskeisiin paikkoihin. Taksit maksavat noin 80 TL.

Siellä on myös luotettava Havatas bussilla, joka vie sinut suoraan Taksim-aukiolle.

Mene Istanbuliin

Liikkuminen Istanbulissa

Istanbul on valtava ja ruuhkainen, joten joukkoliikenneverkkoon kannattaa tarttua, jotta pääset mahdollisimman tehokkaasti ja edullisesti.

Metrobussi

Pikaliikenteen metrobussilla on omat kaistat kaikkialla Istanbulissa. Tämä tarkoittaa, että se on yksi tehokkaimmista tavoista matkustaa ympäri kaupunkia, sillä se pystyy täysin ohittamaan liikenteen ja ruuhkat. Metrobussista voi kuitenkin tulla hyvin kiireinen ja toisinaan erittäin ahdas.

metro

Istanbulin metrolinjat ovat kehittyneet valtavasti viime vuosina, ja se on nyt suosikkivaihtoehto niin paikallisille kuin matkailijoillekin. Kaupungin eurooppalaisella puolella on nimenomaan upea ja tehokas metroverkosto.

Taksi

Taksit ovat runsaasti Istanbulissa, joten sinun ei pitäisi koskaan olla ongelmia niiden vastaanottamisessa. Ne ovat täydellinen matkavaihtoehto väsyneille matkailijoille, jotka eivät halua asioida lähimetrobussin kanssa. Varmista kuitenkin, että nouset vain ajoneuvoihin, joiden ovissa on logoja, jotta voit varmistaa, että se on sidoksissa hyvämaineiseen taksiyritykseen.

Minkä tahansa kuljetustavan valitsetkin, sinun on maksettava matkasi etukäteen. Vanha Auto muoviset ja metalliset kosketusmerkit poistetaan käytöstä, vaikka ne ovat edelleen yleisessä käytössä, joten on parasta hankkia uusi Istanbulkart, jota voidaan käyttää missä tahansa julkisessa liikenteessä. Sinulta veloitetaan pieni talletus (10 TL) ja sitten ladataan kortti sen mukaan, kuinka monta matkaa aiot käyttää sitä.

Tekemistä Istanbulissa

Kaupunki on täynnä nähtävyyksiä ja elämyksiä – tässä vain lyhyt maistiainen joistakin suosituimmista kohteista:

  • Tutustu Hagia Sofian moskeijaan
  • Vieraile sulttaanien kodissa Topkapin palatsissa
  • Katso upea Sininen moskeija
  • Opi ottomaanien historiasta Istanbulin arkeologisissa museoissa
  • Tutustu hiljattain kunnostettuun Süleymaniye-moskeijaan
  • Arvosta turkkilaista mattokokoelmaa Turkin ja islamilaisen taiteen museossa
  • Koe henkeäsalpaavat näkymät Galata-tornista
  • Vaeltaa Yerebatan basilikan tunneleissa

UKK

Visa

Turkissa on huhtikuusta 2014 alkaen otettu käyttöön e-Visa-järjestelmä, jonka avulla useiden maiden kansalaiset voivat hakea viisumia etukäteen. Lisätietoja löytyy tätä.

Bulgarian, Tšekin, Tanskan, Viron, Suomen, Ranskan, Saksan, Kreikan, Italian, Liettuan, Luxemburgin, Romanian, Slovakian, Slovenian ja Ruotsin kansalaiset voivat tulla Turkkiin ilman viisumia 90 päiväksi 180 päivän jakson aikana.

Raha

Turkin valuutta on liira (TL). Eurot ja Yhdysvaltain dollarit hyväksytään myös suurimmissa turistikohteissa ja kaupoissa. Vaikka kortit hyväksytään monissa suosituimmissa turistikohteissa ja kalliimmissa paikoissa eri puolilla Istanbulia, käteinen on edelleen kuningas kaupungissa ja pankkiautomaatteja löytyy helposti. Pankkiautomaattien käyttö on Istanbulissa turvallista ja tehokasta, mutta suuria käteismääriä ei suositella.

Milloin vierailla

Parhaat ajat vierailla Istanbulissa ovat kevät ja syksy, jolloin päivät ovat kuivempia, pidempiä ja aurinkoisempia ilman kesän huippuhelmiä. Nämä kuukaudet ovat yleensä hyviä myös matkailijoille, jotka haluavat välttää suuria turistijoukkoja ja ruuhkaisia ​​katuja. Kiertoajelu on myös vaikeampaa kesällä, koska kaupungin tärkeimmät nähtävyydet ovat yleensä erittäin kiireisiä. Matkailijoille, jotka etsivät edullisinta matkaa Istanbuliin, hotellien ja lentojen hinnat yleensä laskevat talvella, kun matkailu on hitaampaa.

Turvallisuus

Miljoonat turistit vierailevat Istanbulissa vuosittain. Suurin osa käynneistä on täysin vaivatonta. Turkki on kuitenkin joutunut viime vuosina useisiin suuriin terrori-iskuihin, joista osa on kohdistettu turisteille.

Istanbulissa matkustaminen on yleensä turvallista, mutta matkoja 10 kilometrin säteellä Syyrian rajasta ja Diyarbakirin kaupunkiin tulee välttää.

Pysy ajan tasalla virallisista lähteistä (esim Yhdistyneen kuningaskunnan FCO:n verkkosivusto)

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.