Homo Lausanne · Kaupunkiopas

Homo Lausanne · Kaupunkiopas

Ensimmäistä kertaa Lausannessa? Sitten homo Lausanne City Guide -sivumme on sinua varten.

Lausanne

Osa Sveitsin ranskankielistä aluetta ja Vaudin kantonin pääkaupunki ja suurin kaupunki. Lausanne on Sveitsin neljänneksi suurin kaupunki, osa Geneven metropolialuetta ja siellä asuu noin 150,000 XNUMX ihmistä.

Lausanne aloitti elämänsä roomalaisena sotilasasutuksena, ja se joutui Savoyn herttuoiden ja Lausannen piispan vallan alle. 17-luvulla siitä tuli ranskalaisten hugenottien turvapaikka, ja siitä tuli protestanismi keskus Euroopassa. TS Elliott sävelsi The Wastelandin oleskellessaan täällä.

Lausanne tunnetaan nykyään hyvin konferenssikohteena sekä palvelualan keskuksena. Miesturistit tulevat Lausanneen sen monipuolisen kulttuurin, upean arkkitehtuurin, ylellisen maineen ja yllättävän kukoistavan homoelämän vuoksi.

 

Homooikeudet Sveitsissä

Jos haluat tietää homojen oikeuksista Sveitsissä, käy osoitteessa Gay Zürich City Guide -sivu.

 

Gay kohtaus

Vaikka Zürichissä on Sveitsin vilkkain homomaailma, Lausanne on läheinen kilpailija vilkkaalla valikoimalla homobaareja, tanssiklubit ja saunat homoasiakkaiden catering. Suuri opiskelijamäärä antaa kaupunkiin nuorekkaan tunnelman, mikä tekee täällä olemisesta hauskan ja vieraanvaraisen kokemuksen.

 

Matkalla Lausanneen

Lentokoneella

Lausannella ei kuitenkaan ole omaa kansainvälistä lentokenttää Geneven lentoasema (GVA) sijaitsee noin 60 km Lausannesta länteen. Sillä on hyvät yhteydet Euroopan paikkoihin ja se tarjoaa kunnon kaukolentoja Pohjois-Amerikan, Lähi-idän ja Kiinan kohteisiin. Se on kiireinen hiihtokauden aikana.

Lentokentältä pääset junalla Lausanneen lentokentän rautatieasemalta. Yhdensuuntainen lippu maksaa 27 CHF, ja sen voi ostaa laiturilla olevasta automaatista (et voi ostaa laivalla). Matkat kestävät noin 50 minuuttia ja lähtevät noin 4 kertaa tunnissa päivän aikana (tämä harvenee myöhemmin päivällä ja aikaisemmin).

Taksi Geneven lentokentältä Lausanneen on kallis ja maksaa noin 200 CHF. Jotkut hotellit sisältävät kuitenkin ilmaiset lentokenttäkuljetukset, joten kannattaa selvittää, koskeeko tämä hotelliasi. Autonvuokraus on saatavilla lentokentällä, ja se on hyvä tapa päästä paikasta A paikkaan B omalla höyryllä.

Junalla

Lausannesta on hyvät yhteydet Sveitsin rautatieverkkoon. Se tarjoaa myös muutamia kansainvälisiä yhteyksiä Pariisiin, Milanoon ja Venetsiaan.

Veneellä

Järvilautat palvelevat Genevejärven sekä Ranskan että Sveitsin puolta. Ne eivät ole nopein tapa liikkua, ja ne ovat enimmäkseen suosittuja turistien keskuudessa, joilla on aikaa tappaa. Lounas- ja päivällisristeilyt ovat erityisen suosittuja.

 

Liikkuminen Lausannessa

Jalka

Lausannen kompaktin koon ansiosta jalan liikkuminen on paras tapa ihailla sen nähtävyyksiä. Se on kuitenkin melko mäkinen kaupunki, joten tämä saattaa olla väsyttävää päivän nähtävyyksien katselun jälkeen.

Julkisella kulkuneuvolla

Lausannessa on kaksi metrolinjaa, paikallisjunayhteydet ja laaja bussiverkosto. Lippuja voi ostaa pysäkkien automaateista ja ne hinnoitellaan vyöhykkeittäin. Kolmen pysäkin bussilippu alkaa 1.80 CHF:stä ja päiväliput alkaen 7.60 CHF keskustan alueella.

Metro kulkee kello 5–1, eivätkä ajat vaihtele paljon riippuen siitä, mikä päivä on. Palvelut tulevat päiväsaikaan lähes kymmenen minuutin välein. Bussit kulkevat melko säännöllisesti päiväsaikaan, mutta myöhäisillan bussiliikenne kulkee perjantai-, lauantai- ja sunnuntai-iltaisin klo 1–4.

Taksilla

Taksit ovat kalliita Sveitsissä, joten taksin ottaminen on todella suositeltavaa vain, jos se on ehdottoman välttämätöntä. Parhaat tarjoukset löydät ennakkotilaamalla pienten paikallisten taksiyritysten kautta, jotka eivät työllistä paljon kuljettajia. Taksiasemia on ympäri kaupunkia, ja Uber on saatavilla täältä.

 

Missä yöpyä Lausannessa

Katso suositeltujen hotelliemme luettelo Gay Lausanne -hotellit -sivu.

 

Tekemistä ja näkemistä

Olympiamuseo - Vaikka Lausanne ei itse järjestä olympialaisia, Kansainvälinen olympiakomitea sijaitsee täällä. Tämä museo esittelee esineitä nykyaikaisten pelien historiasta, tarjoaa tietoa klassisista peleistä ja esittelee urheiluun liittyviä taideteoksia.

Viljelijöiden markkinat - lauantaisin ja keskiviikkoisin vanhassakaupungissa on maanviljelijätori, joka tarjoaa parhaan tavan maistella sveitsiläisiä herkkuja ja on hyvä paikka ostaa lahjoja.

Palais de Rumine - Vaikka se näytti renessanssin ajalta rakennetulta, tämä rakennus rakennettiin paljon myöhemmin. Sisältä löydät laajan valikoiman museoita, jotka kattavat kaiken kuvataiteesta eläintieteeseen.

Montbenonin kasino - Sveitsin elokuva-arkiston ja usean genren esitys- ja taidetilan kotipaikka. Tämä on loistava paikka tutustua vähän kulttuuriin.

Lausannen katedraali - goottilaistyylinen satukatedraali. Matka torniin tarjoaa joitain Lausannen parhaista näkymistä.

Sauvabelin metsä - upea luonnonkaunis alue kaupungin keskustan ulkopuolella. Tämä on loistava paikka kesällä romanttiselle kävelylle tai piknikille järven rannalla.

 

Kun käydä

Sään suhteen paras aika vierailla Lausannessa on kesäkuukausina, kun lämpötilat kelluvat XNUMX-luvun puolivälissä nousematta liian korkealle. Lausanne kokee kesällä melko paljon turisteja ja voi olla tungosta. Talvet voivat olla hyvin kylmiä, mutta kaupunki on hiljaisempi tähän aikaan.

Lausannella on monipuolinen ohjelma, jota järjestetään kaupungissa ympäri vuoden. Kesäkuun lopusta syyskuun loppuun järjestetään Lausanne Festival, joka tuo kaupungin kaduille laajan valikoiman ilmaisia ​​kulttuuritapahtumia. Marras- ja joulukuussa on suosittu valofestivaali, joka muuttaa kaupungin.

Visa

Sveitsi kuuluu Schengenin viisumialueeseen. Jos matkustat Euroopan ulkopuolelta, sinun tulee tarkistaa, tarvitsetko Schengen-viisumia.

 

Raha

Sveitsin valuutta on Sveitsin Frank (CHF). Hinnat Sveitsissä ovat yleensä paljon korkeammat kuin muualla Euroopassa.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.