madrid-travelgayEurooppa

Gay Madridin kaupunkiopas

Suunnitteletko matkaa Madridiin? Sitten homo Madridin kaupunkiopassivumme on sinua varten

madrid-travelgayEurooppaGrand Via 

 

 

Gay Madrid

Madrid on Espanjan pääkaupunki ja suurin kaupunki, ja sen pinta-ala on yhteensä noin 600 km². Kaupunki sijaitsee Manzanares-joen varrella maan keskustassa.

Metropolialue on Euroopan unionin kolmanneksi suurin (Lontoon ja Pariisin jälkeen), ja sen väkiluku on noin 6.5 miljoonaa.

Madrid on Espanjan poliittinen, taloudellinen ja kulttuurinen keskus ja yksi Euroopan vihreimmistä kaupungeista. Vaikka kaupungissa on moderni infrastruktuuri, se on säilyttänyt historiallisten kaupunginosien ja katujen ulkoasun.

Madrid on myös kuuluisa legendaarisesta yöelämästään ja juhlaelämästään.

Homooikeudet Espanjassa

Espanja on yksi maailman edistyksellisimmistä maista homojen oikeuksien suhteen, vaikka tämä kuvastaa dramaattisia muutoksia, jotka ovat tapahtuneet vasta viime vuosikymmeninä.

Suostumisikäraja on kaikilla 16 vuotta. Samaa sukupuolta olevien avioliitto on laillinen. Samaa sukupuolta olevat parit voivat adoptoida lapsia. Homomiehet voivat palvella avoimesti armeijassa. Työllisyyttä, tavaroiden ja palvelujen tarjoamista sekä vihapuhetta vastaan ​​on olemassa syrjinnän vastaisia ​​lakeja.

Homoyhteisö on näkyvästi esillä suurilla homopride-juhlilla Madridissa ja Barcelonassa joka vuosi.

 

madrid-chueca-travelgayEurooppaChuecan alue

 

 

Gay Scene Madridissa

Tärkein homoalue sijaitsee Chuecan alueella, lähellä Gran Viaa. Tällä erittäin suositulla alueella on runsaasti homobaareja, klubeja ja kauppoja. Tämä kaupunginosa on suhteellisen kompakti, ja useimmat laitokset ovat lähellä Plaza Chuecaa tai Calle Pelayoa. Lue lisää: Madridin homobaarit, Madridin lesbobaarit.

Chueca on uskomattoman "avoin" alue, jossa näet todennäköisesti miehiä pitelemässä kädestä, ajoittain suutelemassa ja yleensä elämään sellaista elämää, josta voit vain haaveilla joissain muissa kaupungeissa.

Yöelämä alkaa hyvin myöhään Madridissa. Baarit ovat kiireisiä vasta puolenyön jälkeen, ja ihmiset siirtyvät yökerhoon noin neljältä aamulla. Monissa homobaareissa on pimeät huoneet takana. Yleisiä ovat myös hardcore-paikat, joissa on risteily- ja fetissifaneille tarkoitettu pukukoodi. Käytä meidän Madridin homokartta saadaksesi yleiskuvan kaupungin ulkoasusta ja homojen paikkojen sijainnista.

Joka kesä Madridissa järjestetään yksi Euroopan suurimmista ja vilkkaimmista Gay Pride -tapahtumista, joka houkuttelee kirjaimellisesti satoja tuhansia katsojia.

 

Plaza de Cibeles

 

 

Matka Madridiin

Madrid Barajasin kansainvälinen lentokenttä (MAD) sijaitsee 13 km:n päässä kaupungin keskustasta. Se on yksi Euroopan suurimmista lentokentistä, ja sitä palvelevat useat lentoyhtiöt, ja se on myös Espanjan kansallisen lentoyhtiön Iberian kotipaikka.

Lentokentällä on neljä terminaalia, mukaan lukien Terminal 4 - uusi terminaali, joka on voittanut arkkitehtonisia palkintoja upeasta suunnittelustaan.

Kulku lentokentältä kaupunkiin

Taksilla

Kätevin tapa matkailijoille päästä kaupunkiin on taksi. Nämä ovat helposti saatavilla heti terminaalien ulkopuolella. Kiinteä 30 euron maksu koskee kaikkia Madridin keskustan paikkoja.

Junalla

Metro de Madrid (Madridin metro) on yksi parhaista ja edullisimmista metroista Euroopassa. Lipun leimaamalla kerran voit käyttää Metroverkkoa niin kauan ja niin pitkälle kuin haluat (metroalueen sisällä). Metrossa tiedotetaan vain espanjaksi, vaikka kyltit ovat kaksikielisiä espanjaksi ja englanniksi. Linja 8 kulkee terminaalista 4 kaupunkiin ja maksaa 4.50-5 € (voit liittyä metroverkoston asemien kautta).

Bussilla

Bussit 200 ja 101 kulkevat lentokentältä kaupunkiin päivittäin klo 06-00, mutta linja 23 or Express Lentokenttä kulkee 24 tuntia 365 päivää vuodessa ja siellä on yöbussi N27 EXPRÉS. Bussit on varustettu ilmaisella WiFi-yhteydellä (EMTmadrid).

 

Madridin kuninkaallinen palatsi

 

 

Madridissa liikkuminen

Jalka

Vaikka kävely ei ole tasaista, se on loistava vaihtoehto aivan kaupungin keskustassa. Monet sivukadut ovat kävelykatuja, ja joissakin on jopa massiiviset sävyt pitämään kovan kesän kuumuuden kurissa. Muista ottaa korkki.

Metrolla ja bussilla

Madridilla on laaja, integroitu bussi- ja metroverkosto. Hinnat alkavat erittäin kohtuullisesta 1.50 eurosta. Saatavilla on 1,2, 3, 5 ja 7 päivän turistilippuja, joiden hinnat alkavat 8.40 €/vrk. Metro kulkee päivittäin klo 6-1.30.

Missä yöpyä Madridissa

Suurin osa homomatkailijoista oleskelee lähellä Chuecan homoaluetta, Gran Viaa ja Sol/Cortesia. Nämä keskeiset alueet tarjoavat loistavan tukikohdan Madridin parhaisiin nähtävyyksiin ja homoelämään tutustumiseen. Jotkut hotellit ovat homojen omistamia ja erittäin homoystävällisiä.

Katso luettelo suosituista Madridin hotelleistamme Gay Madridin keskihintaisia ​​ja edullisia hotelleja ja Gay Madrid Luxury Hotels -sivut.

 

Crystal Palace Retiro Parkissa

 

 

Nähtävää ja koettavaa Madridissa

 

 

  • Prado-museo - sisältää yhden maailman suurimmista taidekokoelmista, mukaan lukien monien suurten mestareiden, kuten Goya, El Greco, Rubens ja Bosch, teoksia.
  • Retiro Park (Parque del Retiro) - suuri kaupunkipuisto, jossa on kaunis järvi, Lasipalatsi ja Fallen Angelin suihkulähde. Erinomainen piknikille tai vain kävelylle.
  • Thyssen-Bornemisza -museo - Kauniisti suunniteltu museo, jossa on lopullinen kokoelma 12-20-luvun taidetta.
  • Madridin kuninkaallinen palatsi - upea suurenmoinen rokokoopalatsi, jossa on ylellisesti kullatut huoneet.
  • Sorollan museo - vähemmän tunnettu museo, jossa on suuri kokoelma 20-luvun alun taidetta.
  • Cava Baja - loistava naapurusto, jossa on lukuisia ravintoloita ja baareja.
  • Cybelen suihkulähde - yksi Madridin tärkeimmistä suihkulähteistä.
  • Cerralbo -museo - uskomaton kartano upealla taidekokoelmalla.
  • El Caprichon puisto - kaunis, puhdas puisto, jossa on runsaasti villieläimiä.
  • Salamanca - mukava tasokas kaupunginosa, joka on vierailun arvoinen.

 

 

Lue lisää: Tekemistä Madridissa.

Visa

Espanja kuuluu Schengenin viisumialueeseen. Jos matkustat Euroopan ulkopuolelta, sinun tulee tarkistaa, tarvitsetko Schengen-viisumia.

Raha

Espanjan valuutta on euro. Käteisautomaatteja on laajalti saatavilla. Luotto- ja pankkikortit ovat laajalti hyväksyttyjä. Kortilla maksettaessa joissakin kaupoissa saatetaan vaatia kuvallinen henkilöllisyystodistus.

sähkö

220 volttia käyttäen tavallisia eurooppalaisia ​​2-napaisia ​​pistokkeita.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.