Gay Porto · Kaupunkiopas

Gay Porto · Kaupunkiopas

Harkitsetko matkaa kohteeseen Porto? Sitten homo Porton kaupunkiopassivumme on sinua varten.

Porto

Portugalin toiseksi suurin kaupunki ja yhden Iberian suurimman kaupunkialueen sydän. Portossa asuu noin 300,000 2 ihmistä, joista yli XNUMX miljoonaa ympäröivällä alueella.

Porton historia ulottuu esiroomalaiseen aikaan, ja sillä on niukasti tutkittavaa historiaa. Sen miehittivät maurit, portugalilaisen laivanrakennuksen sydän, ja Napoleonin joukot miehittivät sen. Se oli myös kuuluisa viinintuotannostaan, joka antoi nimensä väkevöidylle viiniportille.

Nykyään Porto on koti monille Portugalin suurimmista eri toimialoilla toimivista yrityksistä. Porton vierailijat tulevat näkemään Unescon listaaman vanhan kaupungin keskustan, maistelemaan paikallisia gastronomisia herkkuja, shoppailemaan putoamiseen asti ja ihailemaan kaupungin rentoa kulttuuria.

 

Homooikeudet Portugalissa

Lisätietoja homojen oikeuksista Portugalissa on osoitteessa Gay Lisbon City Guide -sivu.

 

Gay kohtaus

Lissaboniin verrattuna Porto on konservatiivinen kaupunki. Tämä ei välttämättä tarkoita, että sinun pitäisi odottaa mitään vaivaa, sillä Portugali on kaiken kaikkiaan erittäin liberaali ja vieraanvarainen paikka, eikä Porto ole poikkeus.

Jos raaputtelet pintaa, löydät kunnollisen ja surina valikoiman homoklubit, homobaareja ja homosaunat. Suurin osa gay-paikoista sijaitsee Jardim da Cordoaria -alueella. Vuotuinen LGBT Pride -paraati kesällä on kasvanut joka vuosi suositummaksi.

 

Portoon saapuminen

Lentokoneella

Francisco Sá Carneiron lentoasema (OPO), Sijaitsee 11 km:n päässä kaupungin keskustasta, on Portugalin kolmanneksi vilkkain lentokenttä ja se on lippuyhtiö TAP:n keskus ja easyJetin ja Ryanairin painopistekaupunki. On transatlanttisia yhteyksiä sekä lentoja Eurooppaan, Lähi-itään ja Pohjois-Afrikkaan.

Metron violetti E-linja (matkalla Estádio do Dragãoon) vie sinut Porton keskustaan. Liput maksavat 1.85 € ja matka-ajat keskustaan ​​ovat noin 25 minuuttia. Vaihtoehtoisesti voit vaihtaa Campanhãsta päästäksesi muille metrolinjoille ja pitkän matkan junapalveluihin.

Lentokentältä on saatavilla busseja, mutta on todella suositeltavaa matkustaa bussilla vain yöllä, kun metro ei kulje. Yölinja 3M on tuntivuoroinen ja lähtee lentokentän linja-autoasemalta.

Taksit maksavat noin 20-30 euroa, jotka voidaan noutaa lentokentälle tai varata etukäteen. Muista, että suuret matkatavarat aiheuttavat suurempia kustannuksia.

Junalla

Portossa on kaksi pääasemaa. Sao Bento on kaupungin keskusasema ja alueellinen keskus, kun taas Campanhã tarjoaa palveluita kauempanakin Iberian niemimaalla. Manner-Euroopassa oleminen tarkoittaa, että on helppo siirtyä Euroopan rautatieverkon suuremmista solmukohdista.

Veneellä

Ultramoderni Porto Leixõesin risteilyterminaali toivottaa tervetulleeksi risteilyaluksilta nousevat matkustajat, ja sieltä on metroyhteys kaupunkiin. Douro-joen risteilyt ovat myös erittäin suosittuja, ja monet turistit kulkevat tällä luonnonkauniilla reitillä kaupunkiin.

 

Portossa liikkuminen

Jalka

Porton keskusta on suhteellisen pieni, joten kaikki tärkeimmät nähtävyydet sijaitsevat lähellä toisiaan. Kaupunki on kuitenkin melko mäkinen, joten jos aiot liikkua kävellen, ole hyvin valmistautunut vakavaan kävelyyn.

Julkisella kulkuneuvolla

Paras tapa säästää rahaa joukkoliikenteessä on ostaa ladattava Andante-kortti 60 sentillä. Tämä kortti toimii metrossa, busseissa ja Funincular dos Guindaisissa. Kun "ladattu", se voidaan "ladata" vain vyöhykkeelle, jolle olet ostanut matkan. Päiväliput maksavat 7 €.

Portossa on kuusi värikoodattua ja aakkosjärjestyksessä olevaa metrolinjaa, ja lisää linjoja odotetaan rakennettavan. Odotusajat vaihtelevat kellonajan mukaan ja perjantaisin ja lauantaisin on erityisiä yöpalveluja. Varo taskuvarkaita ruuhka-aikoina.

Bussilipun hinta on 1.90 € aluksella ostettuna ja ne tarjoavat paremman tavan päästä tiettyihin kohteisiin kuin metro. Palvelu on suhteellisen tiheä päiväsaikaan, mutta yöllä kannattaa huomioida M:llä merkittyjä palveluita, jotka ovat vähemmän säännöllisiä, mutta joiden pitäisi viedä sinut minne haluat.

Taksilla

Taksiasemia on helposti saatavilla kaikkialla kaupungissa, mutta kustannukset ovat korkeammat kuin muut liikennemuodot. Halvemmat tarjoukset löydät ennakkotilaamalla tai käyttämällä taksisovelluksia. Kiireisinä aikoina Porton tiet voivat ruuhkautua melkoisesti.

 

Missä yöpyä Portossa

Portossa on erinomainen valikoima hotelleja, jotka tarjoavat erinomaisen tukikohdan nähtävyyksien katseluun, ostoksille ja homojen yöelämälle. Tarkista Gay Porto -hotellit -sivu saadaksesi luettelon Porton parhaiksi arvioiduista hotelleista.

 

Tekemistä ja näkemistä

Portviinikellarit - Mikään matka Portoon ei olisi täydellinen ilman maistelua maan tunnetuimmasta juomasta. Voit vierailla monissa erilaisissa kellareissa ja kokeilla sitä, joten tee tutkimusta saadaksesi parhaan hyödyn budjetistasi.

Torre dos Clérigos (Cleric's Tower) - yksi Porton ikonisimmista nähtävyyksistä. Tämän 18-luvun kirkon kellotorni on loistava esimerkki kaupungin barokkiarkkitehtuurista.

Livaria Lello - viehättävä vanha kirjakauppa hämmästyttävällä sisustuksella. Sisällä oleva kahvila on loistava paikka kupilliseen kahvia (tai lasillista portviiniä).

Bolhãon markkinat - perinteiset ruokatorit, jotka myyvät kaikkea merenelävistä tuoreisiin hedelmiin. Täällä on muutamia ravintoloita, jotka ovat hyviä vaihtoehtoja, jos haluat napata edullisen lounaan.

Palácio da Bolsa - 19-luvun pörssirakennus on upea uusklassinen rakennus, jonka valmistuminen kesti lähes 70 vuotta. Se on yhtä vaikuttava sisältä kuin ulkoa.

FC Porto - Jalkapallostadionin kierros tarjoaa kiehtovan kurkistuksen näiden eurooppalaisten raskassarjalaisten historiaan. Mikset yrittäisi saada heidät kiinni toimiin, kun he pelaavat peliä kotona?

Serralvesin säätiö - Nykytaiteen museo, jossa on kaunis puutarha kävelylle. Tarkista verkossa uusin näyttely.

Centro Comercial Bombarda - ei tavallinen ostoskeskus, vaan paikka ostaa paikallisten käsityöläisten valmistamia ja tuottamia tuotteita. Täydellinen matkamuistoille tai omituisille herkkuille itsellesi.

 

Kun käydä

Atlantin valtameri tekee Porton kaupungista viileämmän kuin muut kaupungit samalla leveysasteella kuin Barcelona. Mutta kesät täällä ovat lämpimiä ja aurinkoisia, ja lämpötilat nousevat jopa 40 ºC helleaaltoina (yleensä 20-luvulla). Talvet ovat yleensä viileitä, mutta ajoittain laskevat alle 0 ºC.

Portossa järjestetään monenlaisia ​​tapahtumia ympäri vuoden. Suosituimpia ovat NOS Primavera (Barcelonan hipster/indie-musiikkifestivaalin vastine) kesäkuussa, FantasPorto Film Festival helmikuussa ja Porton viinifestivaali tammikuussa.

 

Visa

Portugali kuuluu Schengen-alueeseen. Ne, joilla ei ole EU-passia tai voimassa olevaa passia Schengen-viisumi heidän tulee tarkistaa vaatimukset omasta suurlähetystöstään.

 

Raha

Portugalin virallinen valuutta on euro. Kävijöillä ei ole vaikeuksia vaihtaa käteistä ja matkasekkejä. Postitoimistot tarjoavat yleensä paremman hinnan kuin pankit ja kaupalliset rahanvaihtoliikkeet, vaikka jälkimmäinen saattaa olla ainoa vaihtoehto epäselville valuuteille.

Pankkiautomaatit ovat laajasti saatavilla. Nostettaessa käteistä pankkiautomaatista lisätään maksu (yleensä noin 2 €), joten kannattaa nostaa 100 tai enemmän kerralla.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.