Homo Rotterdam

Gay Rotterdamin kaupunginopas

Ensimmäinen vierailu Rotterdamiin? Sitten homo Rotterdamin kaupunkiopassivumme on sinua varten

 

Rotterdam

"World Port World City" Rotterdam on tunnettu satamastaan, joka on yksi maailman suurimmista. Kaupungin vetovoima ulottuu kuitenkin paljon laivojen ja laiturien ulkopuolelle.

Tämä on nuori, dynaaminen kaupunki ja Alankomaiden toiseksi suurin. Rotterdamin 173 eri kansallisuuden kulttuurinen sulatusuuni luo kosmopoliittisen ja liberaalin ilmapiirin.

Kaupungin nopea kasvu on saanut siluetin muuttumaan viime vuosina. Historiallisten satamarakennusten, kuuluisien museoiden ja maailmanluokan ostosalueiden vieressä on nyt upeita pilvenpiirtäjiä.

Siellä on lähes loputon valikoima ravintoloita, kahviloita ja pubeja sekä ystävällinen homoelämä.

Homo Rotterdam

Homooikeudet Hollannissa

Alankomaat on maailman johtava liberaali politiikka LGBT-yhteisöä kohtaan ja yleisön hyväksyntä. Saat lisätietoja napsauttamalla tästä.

Matkalla Rotterdamiin

Rotterdamia palvelee kaksi lentoasemaa - Amsterdamin Schipol-lentokenttä ja Rotterdamin Haagin lentoasema.

Amsterdam Schipol on maan tärkein kansainvälinen keskus. Lentokentältä on suora junayhteys Rotterdamin keskustaan. Matka-aika on vain 27 minuuttia ja hinnat vaihtelevat 13-19 €. Lentokentän ja kaupungin välillä on myös erinomaiset tieyhteydet.

Rotterdam Haagin lentokenttä on vain 15 minuutin auto- tai taksimatkan päässä Rotterdamin keskustasta tai 20-25 minuutin päässä julkisilla liikennevälineillä. Bussi 33 vie Meijerspleinin metroasemalle ja sieltä on 10 minuutin ajomatka kaupungin keskustaan ​​ja matkan pitäisi maksaa alle 2 €. Taksit maksavat noin 20 euroa.

Rotterdamilta on myös erinomaiset meriyhteydet Isoon-Britanniaan. Stena Line liikennöi Harwichista Essexissä Hook of Hollandiin, joka on vain 30 minuutin ajomatkan päässä Rotterdamista.

Nopeat junayhteydet yhdistävät Rotterdamin Amsterdamiin, Antwerpeniin, Brysseliin ja Pariisiin.

Liikkuminen Rotterdamissa

Julkisella kulkuneuvolla

Kaupungilla on laaja joukkoliikenneverkosto, joka koostuu RET:n liikennöimistä metro-, raitiovaunu- ja bussilinjoista. Tarvitset ennakkoon maksetun OV-Chipkortin ("Joukkoliikenteen sirukortti") kertamatkoillesi alkaen 1.83 €.

Polkupyörällä

Rotterdam on erittäin pyöräystävällinen ja se on yleensä nopein tapa kiertää kaupunkia. Suurimmille kaduille on lisätty pyöräteitä ja erilliset liikennevalot pyöräilijöille. Useimmat hotellit voivat auttaa sinua polkupyörän vuokraamisessa.

 

Homo RotterdamDelfshaven ja historiallinen rakennus

 

Rotterdamin tervetulokortti

Harkinnan arvoinen on Rotterdamin tervetulokortti. Kortti on myös OV-Chipkaart, joka on voimassa 1, 2 tai 3 päivää rajoittamattoman matkustamisen kaikilla RET-julkisen verkon metro-, raitiovaunu- ja bussilinjoilla alkaen 11 € per päivä.

Saat myös hyödyllisen 25 % alennuksen tai enemmän 50 nähtävyyksestä, museosta ja ravintolasta. Myyntipisteitä löytyy ympäri kaupunkia tätä.

Missä yöpyä Rotterdamissa

Rotterdamissa on suuri valikoima hotelleja jokaiseen makuun. Jotkut Rotterdamin parhaista hotelleista homomatkailijoille on listattu meidän listallemme Gay Rotterdam -hotellit -sivu.

Tekemistä ja näkemistä Rotterdamissa

 

 

  • Feyenoord Statium - jalkapalloseura Feyenoordin koti. Tutustu hopeaesineisiin ja tee matka seuran ja tämän kuuluisan stadionin historiaan.
  • Diegraarde Blijdorp - Yksi Euroopan henkeäsalpaavimmista eläintarhoista, jossa asuu haita, kuningaspingviinejä, kilpikonnia, norsuja, gorilloja, käärmeitä ja paljon muuta. Avoinna seitsemänä päivänä viikossa.
  • Markthal - upouusi, upea katettu tori täynnä kauppoja, ravintoloita ja kahviloita. Sisäkaaressa on yksi Euroopan suurimmista taideteoksista.
  • Euromast - Saat upeat näkymät kaupunkiin ajamalla 185 metriä Euromastin huipulle. Avoinna päivittäin
  • Merimuseo - maailmanluokan museo, joka esittelee Rotterdamin merenkulun historiaa.
  • Museo Boijmans Van Beuningen - Bosch, Rembrandt, Van Gogh, Dali ja paljon muuta löytyy tällä matkalla taidehistorian läpi.
  • Splashtours - Hyppää bussiin. Se ottaa väärän käännöksen ja päädyt jokeen. Itse asiassa bussi on merikelpoinen alus ja matka kulkee upeaa Maas-jokea pitkin.
  • SS Rottterdam - Tutustu Alankomaissa koskaan rakennettuun suurimpaan valtamerihöyrylaivaan.
  • Chabot-museo - yhden tärkeimmän hollantilaisen impressionistisen taidemaalarin, Henk Chabotin, kokoelma.
  • Het Nieuwe Instituut - arkkitehtuuri-, suunnittelu- ja e-kulttuurikokoelma piirustuksia, malleja ja vuonna 1933 suunniteltu "ultramoderni" koti.

 

 

Ostokset

Toisin kuin monissa muissa Alankomaiden kaupungeissa, useimmat Rotterdamin keskustan kaupat ovat avoinna seitsemänä päivänä viikossa. Useimmat kaupat aukeavat klo 10, paitsi sunnuntaisin ja maanantaisin, jolloin ne aukeavat keskipäivällä. Useimmat sulkeutuvat klo 6 (perjantai klo 9).

Raha

Hollanti on osa euroaluetta. Luotto- ja pankkikortit ovat laajalti hyväksyttyjä.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.