Taiwan · Maaopas

Taiwan · Maaopas

Suunnitteletko matkaa Taiwaniin? Sitten homo Taiwan -opassivumme auttaa sinua saamaan kaiken irti vierailustasi.

Taipein kaupunkikuva

Taiwan 臺灣

Taiwan sijaitsee Manner-Kiinan kaakkoisrannikolla. Se on yksi maailman väkirikkaimmista saarista, jolla on yli 23 miljoonaa asukasta.

Saarella on myös kauniita kohteita, jyrkkiä kukkuloita, rannikkoa, metsiä ja muita luonnonmaisemia.

Taiwan on kiinalaisen popkulttuurin keskus, joka on tunnettu laajasta viihdeteollisuudestaan ​​ja erinomaisesta ruoastaan. Maa sijoittuu korkealle terveydenhuollon, koulutuksen, taloudellisen vapauden ja ihmisoikeusliikkeen osalta.

Saari on jaettu viiteen suureen alueeseen:

  • Pohjois-Taiwan (mukaan lukien Taipei) - pääkaupungin koti, Taipein tärkein lentokenttä ja teknologiakeskus.
  • Keski -Taiwan (mukaan lukien Taichung) - tarjoaa kauniit näkymät vuorille, järville ja kansallispuistoihin.
  • Itä -Taiwan (mukaan lukien Hualien ja Taitung) - vuoristoinen alue kauniilla maisemilla.
  • Etelä -Taiwan (mukaan lukien Kaohsiung ja Tainan) - trooppinen alue, jossa on rantoja ja palmuja.
  • Syrjäiset saaret - muutama pieni saari, jotka ovat suosittuja kohteita paikallisten keskuudessa.

Jotkut Taiwanin tärkeimmistä kaupungeista:

  • Taipei 臺北 - pääkaupunki ja kaupallinen ja kulttuurinen keskus.
  • Hualien 花蓮 - yksi saaren mukavimmista kaupungeista, joka sijaitsee lähellä Tarokon rotkoa.
  • Kaohsiung 高雄 - Taiwanin toiseksi suurin kaupunki, jossa on erittäin vilkas merisatama.
  • Taichung 臺中 - Taiwanin kolmanneksi suurin kaupunki, jossa on monia mielenkiintoisia kulttuurikohteita ja aktiviteetteja.
  • Tainan 臺南 - Taiwanin vanhin kaupunki ja entinen pääkaupunki, joka tunnetaan historiallisista rakennuksistaan.

 

Homooikeudet Taiwanissa

Taiwan on yksi Aasian edistyksellisimmistä maista. Aikuisten, yksityinen suostumuksella samaa sukupuolta olevien seksuaalinen toiminta on laillista. Seksuaaliseen suuntautumiseen kohdistuva syrjintä koulutuksessa kiellettiin vuonna 2003. Vuonna 2007 juanilaki hyväksyi lain, joka kieltää seksuaaliseen suuntautumiseen perustuvan syrjinnän työssä. Samaa sukupuolta olevien avioliittojen sallimista koskevaa lainsäädäntöä ehdotettiin vuonna 2003, mutta se kohtasi vastustusta, eikä sitä edetty.

LGBT Pride -kulkueet järjestetään säännöllisesti. Vuonna 2009 Pride-kulkueisiin osallistui yli 25,000 2011 ihmistä, mikä teki siitä tuolloin Aasian suurimman LGBT-tapahtuman. Vuoteen 50,000 mennessä tämä luku oli noussut lähes XNUMX XNUMX ihmiseen.

 

Gay kohtaus

Taiwanissa on kukoistava homoelämä Taipei ollessaan päämaja. Viime vuosina gay-paikkojen valikoima ja laatu ovat lisääntyneet merkittävästi, ja uusia homoyrityksiä on perustettu ympäri saarta.

Vaikka muut suuret kaupungit, kuten Kaohsiung ja Taichung Tarjoaa muutamia paikkoja LGBT-yhteisölle, Taipei on edelleen sarjan tähti, jolla on monia baarit, tanssiklubit, saunat, hierontakylpylöitä ja kuumia lähteitä, kera muut homojen suosimat tapahtumapaikat.

Taipeista on myös tullut tärkeä kohde homoklubilaisille ja juhlijoille ympäri maailmaa, ja siellä järjestetään säännöllisesti maailmanluokan tanssijuhlia ja piirifestivaaleja – lajissaan Aasian suurimpia.

 

Matkalla Taiwaniin

Taiwanin päälentokenttä on Taoyuanin kansainvälinen lentoasema (TPE), entinen Chiang Kai-Shek. Lentokenttä sijaitsee 40 kilometriä Taipeista lounaaseen ja palvelee kaikkia Aasian suurimpia kaupunkeja ja Pohjois-Amerikkaa. Lentokentältä on suorat bussiyhteydet Taipeihin, Taichungiin ja muihin suuriin kaupunkeihin.

Taipein keskustassa sijaitseva Songshan Airport (TSA) tarjoaa enimmäkseen vain kotimaan lentoja sekä rajoitetut tilauslennot Manner-Kiinaan ja Tokion Hanedan lentokentälle.

Kaohsiungin (KHH) kotimaan ja kansainväliset lentokentät liikennöivät muihin Aasian kaupunkeihin, kuten Hongkongiin, Toyko Naritan, Singaporeen ja Bangkokiin, sekä tilauslentoja Manner-Kiinaan.

Taichung Airport (RMQ) tarjoaa kotimaan lentoja ja kansainvälisiä lentoja Hongkongiin ja Vietnamiin sekä tilauslentoja Manner-Kiinaan.

 

Liikkuminen Taiwanissa

Lentokoneella

Taiwanin kotimaiset lentoyhtiöt lentävät usein muihin suuriin kaupunkeihin. Kotimaan lentokentältä toiselle ei kuitenkaan välttämättä ole mahdollista lentää. Jos haluat vierailla Taiwanin pienillä saarilla, lentokone on silti paras vaihtoehto (ja joissain tapauksissa ainoa vaihtoehto). Hinnat ovat kohtuulliset, ja paikalliset lentokoneet ovat erittäin hyviä.

Junalla

Taiwanissa on erinomaiset suurnopeusjunat, joista on tullut suositumpi ja kustannustehokkaampi vaihtoehto. Rautatieasemat sijaitsevat usein useimmissa kaupunkien keskustoissa ja toimivat kätevänä solmukohtana useimmille liikennetyypeille.

Bussilla

Intercity-bussit ("keyun" 客運) ovat yleensä mukavia, puhtaita ja ajallaan. Taiwanin turistibussi, joka yhdistää suurille rautatieasemille, tarjoaa suorat palvelut monille turistikohteisiin, mutta ulkomaalaisten voi olla vaikea löytää linja-autoasemia. Vaikka bussiliikenne on laajaa. reittikartat ovat lähes kaikki kiinaksi. Taiwanissa sinun on tervehdittävä bussia, kun näet sen tulevan, ja on tärkeää varmistaa, että bussi, johon nouset, kulkee oikeaan suuntaan.

Taksilla

Taksit ovat runsaasti. Tervehdystä varten aseta kätesi edessäsi yhdensuuntaisesti maan kanssa. Matkat mitataan ja kuljettajia ei saa ottaa vastaan ​​juomarahaa - vaikka hinnan pyöristäminen seuraavaan dollariin on normaalia. Harvat kuljettajat puhuvat englantia.

autolla

Taiwanissa ajamiseen vaaditaan kansainvälinen ajokortti, ja sitä voidaan käyttää enintään 30 päivää. Suuremmissa kaupungeissa, kuten Taipeissa ja Kaohsiungissa, saatat kuitenkin olla parempi käyttää julkisia liikennevälineitä ruuhkan ja rajoitettujen pysäköintipaikkojen vuoksi.

 

Kun käydä

Taiwanissa on trooppinen ilmasto. Saaren pohjoisosassa on sadekausi, joka kestää tammikuusta maaliskuuhun, ja lisäksi sadekausi jatkuu toukokuussa. Kesäkuusta syyskuuhun on kuuma ja kostea lämpötilan noustessa yli 30 asteeseen.

Sään suhteen paras aika vierailla on loka-joulukuussa – vaikka tänäkin aikana outo taifuuni voi pilata hauskanpitosi.

 

Visa

Turistit, joilla on useimpien kehittyneiden maiden passit, voivat tulla Taiwaniin 30 päiväksi ilman viisumia. Intiasta, Thaimaasta, Filippiineiltä, ​​Vietnamista ja Indonesiasta tulevat turistit, joille on aiemmin myönnetty Yhdysvaltain, Iso-Britannian, Japanin tai Schengen-viisumi, voivat hakea viisumivapaata pääsyä Taiwaniin verkossa. Napsauta tätä saadaksesi lisätietoja viisumeista.

 

Kieli

Useimmat taiwanilaiset puhuvat joko taiwania tai mandariinikiinaa. Japania ymmärretään myös laajasti. Jotkut Taipeissa asuvat nuoremmat kaverit saattavat puhua jonkin verran keskustelun kieltä.

 

Raha

Taiwanin valuutta on uusi Taiwanin dollari (NTD tai TWD).

 

veikkauksen

Juomarahaa ei harjoiteta laajalti. Ravintolat veloittavat pakollisen palvelumaksun, eikä ylimääräistä juomarahaa odoteta. Taksinkuljettajat odottavat sinun pyöristävän hintaa seuraavaan dollariin.

 

Aukioloaika

Kaupat ja ostoskeskukset ovat yleensä avoinna klo 10-10, seitsemänä päivänä viikossa. Yömarkkinat avautuvat yleensä noin klo 6 ja sulkeutuvat puolenyön jälkeen. Suurin osa museoista on kiinni maanantaisin.

Pankit ovat avoinna arkisin klo 9-3 ja lauantaisin klo 30-9. Käteisautomaatteja on laajalti saatavilla, ja käytännössä kaikki kaupat ja hotellit hyväksyvät luotto- ja pankkikortit.

 

sähkö

Sähkö Taiwanissa 110 volttia/60 Hz. Pistokkeissa on kaksi litteää terää. Yhdysvaltalais- ja japanilaistyylisten pistokkeiden pitäisi toimia. Kaikki muut pistokkeet vaativat sovittimen/muuntajan.

 

Terveydenhuolto

Taiwanissa on erinomaiset terveydenhuoltopalvelut, jotka ovat yhtä hyviä, ellei parempia kuin Länsi-Euroopassa tai Yhdysvalloissa. Vaikka hoito- ja lääkkeet ovat halvempia kuin lännessä, hyvä matkavakuutus on silti välttämätön.

Pienten vaivojen lääkkeitä saa apteekeista ilman reseptiä.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.