Tel Avivin horisontti

Gay Tel Avivin kaupunginopas

Suunnitteletko matkaa Tel Aviviin? Sitten homo Tel Avivin kaupunkiopassivumme on sinua varten.

 

Tel Avivin horisontti

Tel Aviv | تل أبيب תֵּל־אָבִיב

Tel Aviv on Israelin suurin metropolialue, jonka väkiluku on alle puoli miljoonaa ja pinta-ala 52 km². Kaupunki sijaitsee Israelin Välimeren rannikolla. Sen White City on Unescon maailmanperintökohde vuodesta 2003, ja siellä on maailman suurin Bauhaus-rakennusten keskittymä.

Tel Aviv tunnetaan myös "juhlapääkaupunkina" ja "kaupunkina, joka ei koskaan nuku" 24 tunnin kulttuurinsa ja kukoistavan yöelämänsä ansiosta.

Homooikeudet Israelissa

Israelin homojen oikeudet ovat Lähi-idän kehittyneimpiä. Maa peri alun perin Britannian homoseksuaalin kriminalisointilain, mutta lakia ei koskaan pantu täytäntöön. Knessetin kansalliskokous kumosi kiellon vuonna 1988.  TSuostumisikä on sama kaikille 16-vuotiaille.

Samaa sukupuolta olevat kumppanit voivat muodostaa tavanomaisen avioliiton, joka antaa laillisen tunnustuksen monissa talous- ja verotusasioissa. Ulkomailla solmitut avioliitot ja parisuhteet tunnustetaan täysin. LGBT-yhteisöä suojellaan syrjinnän vastaisilla laeilla. Israel on edelleen ainoa Lähi-idän maa, joka tarjoaa tämän laillisen suojan.

Nykyään Tel Aviv on tunnustettu yhdeksi homoystävällisimmistä kaupungeista maailmassa ja Lähi-idän homopääkaupunkina. Se on tunnettu siitä vuotuinen Pride-kulkue, vilkas kohtaus ja upea gay-ranta.

 

Tel Avivin Gay Pride 2016Tel Avivin homopride

 

Gay kohtaus

Tel Avivissa ei ole "homokylää". Kohtaus on upotettu kaupungin kulttuuriin, ja gay-paikkoja on hajallaan ympäri kaupunkia. Juhlissa on jokaiselle jotakin.

Erityisesti gay-paikkojen lisäksi monet tavalliset baarit ja klubit isännöivät satunnaisia ​​"gay-iltoja". Tämä on myöhäisillan kaupunki. Suurin osa homobaareja Tel Avivissa ei tule kiirettä ennen puoltayötä ja tanssijuhlat alkavat täyttyä klo 2 alkaen.

Tel Avivissa on muutama höyryävä homosaunat ja risteilyklubit. Kaverit, jotka pitävät kädestä kadulla, on melko hyväksyttävää. Vapaus pitää hauskaa ja olla upea tekee tästä eloisasta kaupungista loistavan paikan homomatkailijoille.

- Gay Beach Tel Avivissa on suosittu kohde paikallisten ja ulkomaalaisten keskuudessa, ja Tel Avivin Pride -tapahtuma kasvaa ja paranee joka vuosi.

Tel Avivin kokeminen

Tel Aviv on suhteellisen pieni kaupunki, jossa on mielenkiintoisia kaupunginosia, joilla jokaisella on oma identiteettinsä. Kaupungissa on vilkas yöelämä.

https://www.youtube.com/embed/6JL2ceWzun8

 

Matkalla Tel Aviviin

Ben Gurionin kansainvälinen lentokenttä (TLV) on maailmanluokan lentokenttä, ja sillä on yksi maailman suurimmista verovapaista ostoskeskuksista. Se on yleisesti tunnustettu yhdeksi maailman turvallisimmista. Useimmat eurooppalaiset, Lähi-idän ja monet aasialaiset lentoyhtiöt tarjoavat suoria lentoja.

Lentokenttä sijaitsee 15 km:n päässä kaupungista lähellä Lodin kaupunkia. Voit matkustaa junalla suoraan lentokentältä kaupunkiin, joka maksaa 11-15 NIS. Mittataksit ovat käytettävissä 24 tuntia, ja ne ovat kätevin tapa päästä kaupungin keskustaan, ja niiden tyypillinen hinta on 120 NIS (noin 30 dollaria).

Vaihtoehto kalliille takseille on sherut, Israelille ainutlaatuinen jaettu taksipalvelu, joka yhdistää ihmisiä, jotka kulkevat samaa tietä. Voit ottaa sherutin Tel Avivin keskustaan ​​ja kauempana oleviin kohteisiin ympäri maata.

Tel Avivissa liikkuminen

Bussilla

Edullinen, moderni bussiverkosto toimii koko kaupungin alueella. Useimmat linja-autonkuljettajat puhuvat englantia ja auttavat yleensä mielellään tiedoissa määränpäästäsi ja poistumisajasta. Hanki RAVKAV-kortti, joka yhdistää kaikki maan operaattorit.

Taksilla

Helpoin tapa matkustaa kaupungissa. Taksit ovat velvollisia käyttämään mittaria - vaadi, että se on päällä. Tippaa ei odoteta. Normaalien taksien lisäksi joitain bussireittejä täydentävät 6-12 hengen pakettiauton kokoiset taksit. Tämä vaihtoehto on usein nopeampi, hieman halvempi ja yleisempi kuin bussilla matkustaminen.

Polkupyörällä

Tel Avivin tasainen ja rannikkomaantiede, leuto sää ja kasvava määrä pyöräilyreittejä tekevät pyöräilystä loistavan tavan liikkua kaupungissa. Useat kaupat tarjoavat polkupyöränvuokrausta.

Tekemistä ja näkemistä Tel Avivissa

 

 

  • Palmachin museo - interaktiivinen historiallinen museo vain ajanvarauksella.
  • Neve tzedek - Jaffan kaupungin ulkopuolella olevat juutalaiset kaupunginosat, jotka koostuvat kapeista, mutkaisista kaduista, jotka sijaitsevat lähellä merta.
  • Tel Avivin taidemuseo - sisältää kokoelman taidetta, joka sisältää eurooppalaisia ​​teoksia 16- ja 19-luvuilta, impressionismia, postimpressionismia ja 20-luvun modernismia.
  • Nachalat Binyaminin kävelykeskus - katumarkkinat, jotka sijaitsevat lähellä Carmel Marketia, jossa on monia kauppoja, kahviloita ja ravintoloita.
  • Vanha Jaffa - yksi maailman vanhimmista satamista, jonka lähellä on kuuluisa kirpputori.
  • Dizengoff Street - Tel Avivin pääväylä täynnä vilkasta jalankulkuliikennettä, kauppoja, kahviloita, taidegallerioita, putiikkeja ja baareja.
  • firenzeläinen - entinen työväenluokan kaupunginosa, jossa on kaupungin suurin Bauhaus-arkkitehtuurin keskittymä.
  • Juutalaisen diasporan museo - Tel Avivin yliopistossa sijaitseva museo kertoo Israelin juutalaiskansan tarinasta viimeisten 2,500 vuoden ajalta.
  • Rothschild Boulevard - Trendikäs katu, jossa on paljon Bauhaus-arkkitehtuuria, ravintoloita ja kahviloita.
  • Tel Avivin esittävien taiteiden keskus - modernia arkkitehtuuria, joka esittelee oopperaa, musiikkia ja esittäviä taiteita.

 

 

Lue lisää: Tekemistä Tel Avivissa.

Missä yöpyä Tel Avivissa

Tel Avivissa on laaja valikoima hotelleja. Useimmat homomatkailijat yöpyvät lähellä Hilton Beachin aluetta ja rantaa. Katso luettelo parhaista homomatkailijoille tarkoitetuista hotelleistamme osoitteessa Tel Avivin keskihintaisia ​​ja edullisia hotelleja or  Tel Aviv luksushotellit sivut.

Kun käydä

Tel Avivissa on melko hyvä sää ympäri vuoden, tuskin päivää ilman aurinkoa.

Teknisesti alueella vallitsee välimerellinen ilmasto, jossa on kuumia kesiä (kesäkuusta elokuuhun), kylmempiä ja sateisempia talvia (joulukuu-helmikuu) ja arvaamattomia keväät (maaliskuu-toukokuu) ja syksyt (syyskuu-marraskuu). Helleaallot eivät ole harvinaisia ​​keväällä.

Visa

Israelilla on viisumivapaussopimuksia useiden maiden kanssa. Voit tarkistaa tätä nähdäksesi mikä viisumi koskee sinua. Useimmat ovat oikeutettuja B2-turistiviisumiin, joka on voimassa kolme kuukautta ja joka myönnetään saapumisen yhteydessä.

Muiden maiden kansalaisten, joilla ei ole tällaisia ​​sopimuksia, on hankittava viisumi lähimmästä Israelin suurlähetystöstä ennen matkustamista Israeliin.

Raha

Israelissa käytetty valuutta on New Israel Shekel (NIS) tai lyhennettynä shekel. Matkailijat voivat tuoda sisään mitä tahansa paikallista tai ulkomaista käteistä matkasekkien tai luottokorttien ohella.

Valuutta voidaan vaihtaa lentokentällä, pankeissa, posteissa, useimmissa hotelleissa tai lisensoiduissa valuutanvaihtotoimistoissa suurissa kaupungeissa. Passi vaaditaan matkustussekkiä vaihdettaessa.

Visa- ja MasterCard-luotto- ja debit-korteilla voi nostaa käteistä pankeissa tai pankkiautomaateilla.

veikkauksen

Sinun odotetaan antavan runsasta juomarahaa kahviloissa, ravintoloissa ja baareissa, vähintään 12–15 %.

Työviikko

Työviikko Israelissa on sunnuntaista torstaihin. Useimmat kaupat ja yritykset ovat kiinni perjantai-iltapäivänä ja koko päivän lauantaina.

Matkailuneuvonta

46 Herbert Samuel Sr., Geula St. 2:n kulma, Tel Aviv Promenade

Puhelin +972 3 516 6188

Aukioloajat: sunnuntaista torstaihin: 09:30 - 17:30, perjantaina: 09:30 - 13:00

Hätänumerot

Valvoa  100

Lääketieteellinen hätä / Ambulanssi  101

Palokunta  102

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.