Tokio-Japani-Shinjuku-risteys

    Gay Tokio · Kaupunkiopas

    Suunnitteletko matkaa Tokioon? Sitten homo Tokion kaupunkiopassivumme on sinua varten.

    Tokio-Japani-Shinjuku-risteys

    Tokio 東京

    Tokio on Japanin pääkaupunki ja suurin metropolialue. 13 miljoonan asukkaan kaupunkia on kuvattu yhdeksi maailmantalouden kolmesta "komentokeskuksesta" New Yorkin ja Lontoon ohella.

    Kaupunki on myös tunnettu poikkeuksellisesta erinomaisista ravintoloistaan, ja Michelin-opas myöntää Tokiolle paljon enemmän Michelin-tähtiä kaikista muista maailman kaupungeista.

     

    Homooikeudet Japanissa

    Tällä hetkellä homoseksuaalisuutta ei säädetä, mutta samaa sukupuolta olevien suhteita ei ole laillisesti tunnustettu. Japanilaisella kulttuurilla ei ole historiaa vihamielisyyttä LGBT-henkilöitä kohtaan.

    Suostumisikäraja on 13 vuotta. Kaikilla kunnilla on kuitenkin omat lait, jotka voivat kieltää aikuisia harrastamasta seksiä alle 17-vuotiaiden kanssa. Seksi suostumuksensa antavien aikuisten kesken yksityiselämässä on Japanin lain mukaan laillista seksuaalisesta suuntautumisesta ja/tai sukupuolesta riippumatta.

    toyko-sateenkulma-siltaTokion sateenkaarisilta

     

    Gay kohtaus

    Valtavien ristiriitojen kaupunki Tokion homoelämä on sekä hillittyä että kukoistavaa.

    Tokio on jaettu eri osastoihin, joista Shinjuku on tunnetuin ja ruuhkaisin. Homoyhteisö kasvaa jatkuvasti Shinjuku Ni-chomen (alue 2) naapurustossa. Näennäisesti suora päivällä Ni-chome muuttuu homoksi yöllä.

    Ni-chomessa uskotaan olevan eniten homobaareja kaikkialla maailmassa sen pienen ja tiheän alueen vuoksi - muutama pieni kortteli on kietoutunut Shinjukun vilkkaaseen liike-, ostos- ja yöelämän keskukseen. Vaikka useimmat baarit toivottavat tervetulleiksi muut kuin japanilaiset asiakkaat, kohtaus palvelee ensisijaisesti japanilaisia ​​vakituisia asiakkaita.

    Monet homomiehet kokevat edelleen hillitsevänsä Japanin tiukkaa mutta ääneen lausumatonta sosiaalisen mukautumisen vaatimusta, joka vasta nyt alkaa pehmentyä samaa sukupuolta olevien suhteiden suhteen. Kulttuurissa, jossa homoseksuaalisuutta sivuutetaan enemmän kuin hyväksytään ja jossa ihmisten odotetaan menevän naimisiin perinteisiin avioliittoihin, monet homomiehet päättävät ilmaista seksuaalisuuttaan nimettömästi Gay-baarit Shinjuku Ni-chomessa.

    Tokion homoskene ei kuitenkaan rajoitu Ni-chomeen. Monilla muilla alueilla on useita homobaareja. Tällaisia ​​tietoja löytyy Otoko-machi-kartasta (poikien kaupunkikartta), joka on maanlaajuinen opas japanilaisille homojärjestöille.

     

    Saapuminen Tokioon

    Tokion tärkein kansainvälinen lentokenttä, Narita, sijaitsee 66 km Tokiosta itään. Vältä taksin ottamista lentokentältä ja takaisin, koska hinta on kohtuuttoman korkea.

    - Lentokentän limusiinibussi on yleensä kätevin tapa päästä kaupungin keskustaan. Lippupiste sijaitsee aivan edessäsi saapuessasi, ja bussipysäkit ovat välittömästi jokaisen terminaalirakennuksen ulkopuolella. Bussit lähtevät Tokion asemalle, Shinjukun asemalle, Disneylandiin ja suuriin hotelleihin. Bussit lähtevät 15 minuutin välein. Yhdensuuntainen lippu maksaa 3000 jeniä. Arvioitu matka-aika on noin puolitoista tuntia.

    - JR Narita Express -juna (N-EX) lähtee 3300 minuutin välein ja palvelee JR Shinjukun asemaa, JR Tokyo -asemaa, JR Ikebukero -asemaa, JR Shinagawan ja JR Yokohaman asemaa. Seuraa kylttejä terminaalirakennusten sisältä. Yhdensuuntainen lippu (kohteen mukaan) maksaa noin 50 jeniä. Tokion asemalle pääsee Naritalta noin XNUMX minuutissa.

     

    Tokiossa liikkuminen

    Juna

    Junat ja metrot ovat yleensä kätevin kulkuväline Tokiossa. Metro on aina täynnä, mutta palvelu on täsmällistä, nopeaa ja tehokasta.

    Junalippuja voi ostaa automaateista. Jokaisella yrityksellä on oma, joten varmista, että käytät oikeaa (JR-koneet ovat yleensä vihreitä). Useimmat koneet annostelevat vaihtorahaa automaattisesti.

    Sinun ei tarvitse selvittää hintasi hintaa - osta halvin lippu ja matkan lopussa lisää sitä oikeaan summaan asettamalla se keltaiseen "Fare Adjustment" -automaattiin, joka sijaitsee lähellä uloskäyntiportteja. . Junaliikenne alkaa noin klo 5 ja pysähtyy useimmilla linjoilla puolenyön aikoihin.

    bussi

    Bussit ovat melko helppokäyttöisiä. Useimpien linja-autojen etuosaan on merkitty selkeästi määränpäät, ja myös bussipysäkit on merkitty selkeästi. Kiinteä hinta 200 jeniä maksetaan yleensä koneeseen nousemisen yhteydessä – laita rahat kuljettajan viereen koneeseen.

    Yhden päivän Tokio-yhdistelmälippua voi käyttää busseissa sekä metro- ja JR-rautatielinjoilla. Yöbusseja ei ole. Palvelu pysähtyy yleensä noin klo 10. Aikataulut saa linja-autoasemalta.

    Taksi

    Taksit voivat olla haasteita muille kuin japania puhuville. Sinun tulee kirjoittaa määränpääsi japaniksi. Taksit ovat melko kalliita. Yöaikaan kurssi nousee 20 prosenttia.

     

    Missä yöpyä Tokiossa

     

    Oletpa Tokiossa katsomassa nähtävyyksiä, ostoksilla, syömässä, tutkimassa homoelämää tai kaikkea edellä mainittua, on aina hyvä idea pysyä lähellä juna-/metroasemaa.

    Shinjukun, Shibuyan ja Akasaka/Roppongi-alueita suositellaan homovieraille, sillä siellä on valtava valikoima majoitusvaihtoehtoja, jotka sopivat useimpiin budjetteihin.

    Yhtiömme suosituksia edullisille hotelleilleKeskitason hotellit ja luksushotellit ovat loistavia homoelämälle ja helpon pääsyn asemille, kauppoihin ja nähtävyyksiin.

     

    Tekemistä ja näkemistä

    Shinjuku Gyoenin kansallispuutarhaShinjuku - suuri puisto, jossa on kauniit maisemoidut puutarhat.

    Meiji JingūShibuya - keisari Meijille ja hänen vaimolleen omistettu šintolaispyhäkkö vuonna 1920.

    Tsukijin markkinatchuo - maailman suurimmat kalan ja äyriäisten tukkumarkkinat ja yksi suurimmista elintarvikkeiden tukkumarkkinoista.

    Kansallinen tiedemuseotaito - upea museo jännittävällä multimedialla ja näyttelyillä.

    ChidorigafuchiChiyoda - kaunis paikka vierailla Cherry Blossom -kauden aikana.

    Asakusataito - suosittu Tokion kaupunginosa täynnä kauppoja, ravintoloita ja kuuluisa Sensojin temppeli.

    Sensojin temppelitaito - yksi Tokion tunnetuimmista temppeleistä, joka sijaitsee Asakusassa

    semsoji-temppeli TokiossaSensojin temppeli

     

    Tokion kansallismuseotaito - kuuluisa museo, joka sisältää maailman suurimman kokoelman japanilaisia ​​esineitä ja taideteoksia.

    Chinzanson puutarhabunkyo - muinainen japanilainen puutarha, jossa on historiallisia jäänteitä ja esineitä.

    Tokion metropolin hallituksen virasto (TMG)Shinjuku - Tunnetaan myös nimellä "Tokyo City Hall", TMG-rakennuksissa on panoraamanäköalatasannet, jotka ovat avoinna yleisölle ilmaiseksi (arkisin klo 11 asti), sekä lahjatavaraliikkeitä ja kahviloita. Kameroiden käyttö on sallittua, mutta jalustat kielletty.

    Ginzachuo - Tasokas alue, jossa on lukuisia tavarataloja, putiikkeja, ravintoloita ja kahviloita; pidetään yhtenä maailman ylellisimmistä ostosalueista.

    Shinjuku - Tokion suuri kaupallinen alue, jossa sijaitsee maailman vilkkain rautatieasema sekä lukuisia kauppoja, ravintoloita, baareja, yökerhoja, hierontahuoneita ja viihdepaikkoja.

     

    Kun käydä

    Tokiosta on tulossa ympärivuotinen kohde. Suosituin vierailukausi on kesä, jolloin on kuuma ja kostea – hyvä aika tutustua homoelämään Tokiossa.

    Kesäkuussa elokuvan ystävät nauttivat Tokion lesbo- ja homoelokuvafestivaaleista. Elokuussa tuhannet saapuvat vuotuiselle Pride-festivaalille. Vähiten suosittu aika vierailla Tokiossa on kylmempi talvikuukausi, jolloin voi olla viileää ja lumisadetta.

    Kevät on miellyttävä mukavan sään ja kirsikankukkien ansiosta, jotka kukkivat maaliskuun viimeisellä viikolla huhtikuun toiseen viikkoon. Sadekausi esiintyy kesä- ja heinäkuussa ja taifuunien mahdollisuus.

     

    Visa

    Jos olet jonkin yli 50 maan kansalainen, joiden kanssa Japanilla on "yleinen viisumivapausjärjestely", tarvitset vain voimassa olevan passin päästäksesi Japaniin "väliaikaisena vierailijana".

    Muussa tapauksessa sinun on hankittava viisumi ennen maahantuloa. Väliaikaiset vierailijat useimmista maista voivat oleskella enintään 90 päivää.

     

    Raha

    Japanin virallinen valuutta on Japanin jeni (¥; JPY). Useimmat kaupat ottavat luottokortteja, vaikka monet yritykset ja jotkut pienemmät hotellit eivät. Joissakin on vähimmäismaksu sekä lisämaksu.

    Lähes kaikki suuret pankit tarjoavat valuutanvaihtoa.

     

    veikkauksen

    Japanissa ei ole juomarahakulttuuria. Sinun ei odoteta antavan tippiä taksinkuljettajalle baarissa tai ravintolassa.

     

    Juomavesi

    Japanissa vesijohtovesi on yleensä juomakelpoista.

     

    sähkö

    Japanin jännite on 100 volttia, mikä eroaa useimmista maailman alueista. Japanilaisissa sähköpistokkeissa on kaksi polaroimatonta nastaa.

     

    Hyödylliset puhelinnumerot

    Tokion kaksi tärkeintä hätänumeroa ovat 110 soittaa poliisille ja 119 hätäpalotilanteissa ja ambulanssissa. Näihin voi soittaa tienvarrella sijaitsevista puhelinkopeista, eikä maksua vaadita, sillä joudut painamaan puhelimen edessä olevaa punaista nappia. Japanin neuvontapuhelimen numero on 0120 461 997.

    Tokyo English Life Line: 03 5774 0992 (9-4, 7-11)

    AIDS-apupuhelin: 0120 048 840 (ilmainen numero)

    HIV- ja ihmisoikeustiedot englanninkielisille: 03 5259 0256 (Tokio)

    Liity Travel Gay Uutiskirje

    Onko meillä jotain vikaa?

    Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.