gay-zurich-opas-2017

Gay Zürichin kaupunginopas

Ensimmäistä kertaa Zürichissä? Sitten homo Zürichin kaupunkiopassivumme voi auttaa sinua pääsemään paikasta A paikkaan Z.

 

gay-zurich-opas-2017

Zürich

Zürich on Sveitsin suurin kaupunki, elämänlaadun ykkönen Euroopassa ja jatkuvasti maailman kolmen parhaan kaupungin joukossa. Se on myös Euroopan rikkain kaupunki.

Sen upea sijainti Zürich-järven pohjoispäässä (Zürich-järvi) tarjoaa välittömän taustan kauniille metsäisille kukkuloille, ja sitä kehystää lumihuippuisten Alppien dramaattinen kauneus, vain 30 kilometriä etelään.

Zürichin muita kohokohtia ovat Limmat-joki, joka virtaa järvestä kaupungin keskustan läpi. Sen luonnollinen ympäristö, säilyneet historialliset rakennukset ja tehokas liikennejärjestelmä tekevät siitä loistavan ympärivuotisen lomakohteen.

Zürich on myös erittäin suvaitsevainen asenne ja toivottaa tervetulleeksi kaikki erilaisista yhteisöistä. Siellä on vakiintunut homoelämä ja kaupunkia pidetään Keski-Euroopan tanssijuhlien pääkaupunkina.

Homooikeudet Sveitsissä

Sveitsillä on erinomaiset ihmisoikeustilanteet, ja LGBT-yhteisöä suvaitsee korkea. Zürichissä ja Genevessä on eloisa ja hyvin kehittynyt homo- ja lesbokulttuuri sekä pienempiä kohtauksia muissa pääkaupungeissa Baselissa, Bernissä, Luzernissa, Lausannessa ja St Gallenissa.

Sveitsissä on 1990-luvun puolivälistä lähtien järjestetty vuosittainen Coming Out Day, jonka tavoitteena on kannustaa nuorta LGBT-yhteisöä kehittämään positiivista identiteettiä.

Samaa sukupuolta olevien seksuaalinen toiminta dekriminalisoitiin valtakunnallisesti vuonna 1942. Hallituksen seksuaaliseen suuntautumiseen perustuva syrjintä kiellettiin perustuslaissa vuonna 1999. Rekisteröity parisuhde on tunnustettu tammikuusta 2007 lähtien.

LGBT-ihmiset voivat adoptoida lapsia yksin, ja samaa sukupuolta olevien parien adoptiolaki on parhaillaan Sveitsin parlamentissa keskusteluna.

Gay Scene Zürichissä

Zürichin homoskene on keskittynyt Altstadtiin ja sen ympäristöön, ja useimmat baarit ja gay-paikat sijaitsevat piirissä 1 ja District 4 (Langstrasse).

Sekä sekoitus Gay Bars, Gay-tanssiklubit ja Gay saunat ja Gay Cruise Clubs Voit odottaa löytävänsä niin suuressa eurooppalaisessa kaupungissa, ehkä odottamattomampi on kansainvälisten tanssibileiden mittakaava, joka palvelee sekä hetero- että homoklubilaisia ​​Euroopan laajuiselta vaikutusalueelta. Tämä luo kiehtovan kontrastin perinteelle ja konservatiivisuudelle, joka on useimpien Sveitsin kaupunkien yleinen maine.

Kaupunki isännöi ympäri vuoden erilaisia ​​suuria homotanssijuhlia ja jälkijuhlia (keskimäärin vähintään yksi suurtapahtuma kuukaudessa), jotka houkuttelevat kaupunkiin monia kansainvälisiä DJ:itä sekä homovierailijoita läheltä ja kaukaa.

Zürich Pride -festivaali järjestetään joka kesäkuu, ja siinä on neljä päivää erityisiä tapahtumia ja juhlia sekä itse paraati.

Saapuminen Zürichiin

Sekä Zürichin lentokenttä että rautatieasema ovat maan suurimmat ja vilkkaimpia. Kulku lentokentälle ja sieltä on yksinkertaista, sillä hyvät juna-, raitiovaunu-, kunnallisbussit, kaupunkien väliset linja-autot, taksit ja hyvät pysäköinnit tarjoavat hyvät yhteydet.

Sveitsin CFF-rautatieyhtiön junat menevät lentokentälle, ja kaikki junat kulkevat lentoaseman kautta Hauptbahnhof (Zürichin päärautatieasema) ja sieltä muualle Sveitsiin ja Eurooppaan. Junat ja raitiovaunut Zürichin keskustaan ​​maksavat 6.60 CHF, kun taas taksit maksavat noin 60-70 CHF.

Lentoasemalta on säännölliset kunnalliset bussiyhteydet kaupungin keskustaan ​​ja ympäröiviin esikaupunkialueisiin ja muihin alueen kaupunkeihin.

Liikkuminen Zürichissä

Paras vaihtoehto on uskoa Zürichin joukkoliikennejärjestelmään, VBZ:hen. Se kattaa koko kaupungin, on tehokas, luotettava ja kustannustehokas sen sijaan, että luottaisi kalliisiin takseihin.

Yhden päivän lippu Zürichin joukkoliikennejärjestelmään alkaa 5.40 CHF:stä ja antaa sinulle rajoittamattoman pääsyn veneisiin, raitiovaunuihin, linja-autoihin ja jopa köysiradalle.

Harkitse Zürich-kortin ostamista, jos vierailet museoissa ja muissa nähtävyyksissä, sillä se antaa sinulle myös ilmaisen pääsyn kaikkiin alueen julkisiin kulkuvälineisiin.

Missä yöpyä Zürichissä

Zürichissä on suuri valikoima hotelleja jokaiseen budjettiin. Luettelomme suosituista Zürich-hotelleista lähellä vanhankaupungin homoelämää ja Langstrassea on osoitteessa Gay Zürich -hotellit -sivu.

Tekemistä ja näkemistä Zürichissä

Zürich on yksi Euroopan suurimmista kulttuuripääkaupungeista, ja siellä on maailmanluokan museoita ja gallerioita. Kaupungissa on sekä oopperatalo että konserttitalo Tonhalle, jossa järjestetään säännöllisesti konsertteja ja tuotantoja. Tässä on tilannekuva muutamista muista vierailemisen arvoisista turistikohteista:

 

 

 • vanha kaupunki - vanha kaupungin keskusta ja suurin osa Zürichin homoelämästä. Alue on yleensä todella viehättävä ja tutustumisen arvoinen, ja se on loistava tapa maistella Zürichin suurta ja monipuolista baari- ja ravintolamaailmaa.
 • Lindenhof - Lindenhof on kukkula ja osa vanhaa Zürichiä, roomalaisen linnan ja linnoituksen historiallinen koti. Tämä ajoneuvoton vyöhyke tarjoaa kauniit panoraamanäkymät Zürichiin.
 • Promenade-järvi - Zürich-järvi on kaupungin upea tausta, ja se on vierailun arvoinen, koska siellä on näkymät takaisin kaupunkiin ja Alpeille, ja ympärillä on vihreitä metsäisiä kukkuloita.
 • bahnhofstrasse - yksi maailman kalleimmista ostoskaduista, kaikkiin varsinaisiin tai vain ikkunaostoksille, joita voit toivoa.
 • Kunsthaus - Kunsthaus Zürichistä on vuoden 1910 avaamisesta lähtien tullut merkittävä taidemuseo Sveitsille ja koko Euroopalle. Historiallinen rakennus on yhtä vaikuttava kuin sen taidekokoelma, joka sisältää vaikuttavan kokoelman nykytöitä.
 • Fraumünster - Fraumünster hallitsee Zürichin horisonttia siroine ja hoikkaineen sinisen torninsa ansiosta. Samanniminen luostari on peräisin vuodelta 853, ja kirkossa on Marc Chagallin vaikuttavia lasimaalauksia.
 • Zürichin eläintarha - Vuodesta 1929 lähtien Zürich Zoologischer Garten on ollut johtava luonnonsuojelun alalla ja arvostetuin eläintarha. Täällä asuu yli 2,000 asukasta ja yli 250 lajia. Sijaitsee mukavalla paikalla rinteessä kaukana kaupungin keskustasta.
 • Grossmunster - Tämä vuodelta 1100 peräisin oleva romaaninen katedraali on yksi Zürichin vaikuttavimmista kirkoista. Sillä oli tärkeä rooli protestanttisessa uskonpuhdistuksessa. Kiipeäminen torniin palkitsee upeilla näkymillä kaupungin yli.
 • Landesmuseum - käytännössä Sveitsin kansallismuseo Zürichissä, jossa on yksi Euroopan hienoimmista taide- ja kulttuurikokoelmista.
 • Rietbergin museo - yksi parhaista eurooppalaisista museoista, joka on omistettu yksinomaan ei-eurooppalaiselle taiteelle. Sijaitsee Lindenhofplatz-kukkulalla, josta on näkymät kaupunkiin.
 • UBS Polybahn- Polybahn on (erittäin lyhyt) köysirata. Se vie sinut Polyterrasselle, josta on toinen kaunis näkymä kaupunkiin.
 • Päiväretket - Lähde päiväretkelle pois kaupungista. Alpit ovat vain 30 km kaupungista etelään, ja Sveitsin maaseutu ympärillä on kaunis vierailla milloin tahansa vuoden aikana.

 

 

Visa

Sveitsi kuuluu Schengenin viisumialueeseen. Jos matkustat Euroopan ulkopuolelta, sinun tulee tarkistaa, tarvitsetko Schengen-viisumia.

Raha

Sveitsin valuutta on Sveitsin frangi (CHF). Hinnat Sveitsissä ovat yleensä paljon korkeammat kuin muualla Euroopassa.

Muita hyödyllisiä tietoja

LGBT + auttava puhelin: 0800 133 133 (ilmainen 24 tunnin puhelinpalvelu)

Kirjalliset neuvot ja tiedustelut:  hello@lgbt-helpline.ch

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.

Kirja Travel Gay Hyväksytty hotelli