Lissabon Pride 2024 – Marcha do Orgulho LGBTI+ de Lisboa

Lissabon Pride 2024 – Marcha do Orgulho LGBTI+ de Lisboa

Lisbon Pride 2024 - Marcha do Orgulho LGBTI+ de Lisboa

22. kesäkuuta 2024.–23. kesäkuuta 2024

Sijainti

Jardin do Príncipe Real, Lissabon, Portugali

Yksi suurimmista LGBT-tapahtumista Portugalissa. Lisbon Gay Pride (tunnetaan myös nimellä Marcha do Orgulho LGBT) tapahtuu yleensä kunkin vuoden kesäkuussa klo Jardim do Principe Real.

Lissabonin LGBTQ+ Pride -marssi värittää jälleen Lissabonin kadut 6. heinäkuuta 2024. Marssi alkaa Avenida da Liberdadelta ja jatkuu Terreiro do Paçoon, ja kaikki ovat tervetulleita täyttämään Lissabonin kadut. Lisbon Pride houkuttelee yleensä yli 70,000 XNUMX ihmistä.

Lisbon Pride, joka tunnetaan myös (erittäin hämmentävä!) nimellä Arraial Lisboa Pride, on rikas historia, joka ulottuu sen perustamisesta vuonna 1997. Alun perin aktivistiryhmien järjestämän tapahtuman tarkoituksena oli lisätä tietoisuutta LGBTQ+:n oikeuksista ja näkyvyydestä Portugalissa. Vuosien mittaan Lisbon Pride on kehittynyt merkittäväksi kulttuuriseksi ja poliittiseksi tapahtumaksi.

Yksi Lisbon Priden historian tärkeimmistä virstanpylväistä oli samaa sukupuolta olevien avioliittojen laillistaminen Portugalissa vuonna 2010, mikä oli merkittävä voitto LGBTQ+:n oikeuksien puolestapuhujille.

TG valkoinen logoVisit Website
hinta Lissabon Pride 2024 – Marcha do Orgulho LGBTI+ de Lisboa

Arvosteluja ei löytynyt

Kommentit / Arvostelut ovat subjektiivisia mielipiteitä Travel Gay käyttäjille, ei Travel Gay.