Laavakentät El-Teide-Teneriffan lähestyessä

Tenerife Scenic Drive osa 1

Teneriffa on saari, jota sinun tarvitsee vain vuokrata auto ja lähteä tutkimaan. Alla on ensimmäinen kahdesta suosikkireitistämme

 

El Teide Peak, Lava Fields ja upeat saarinäkymät

Teneriffan tulivuori, El Teide, on yksi maailman suurimmista. Sen kartion huippu on Espanjan korkein kohta, yli 3,700 metriä merenpinnan yläpuolella.

Suhteellisen helppo ajomatka vie sinut korkealle pilvien yläpuolelle El Teiden köysiradalle viimeistä nousua varten. Los Cristianosista käänny moottoritielle TF-1 pohjoiseen ja jatka TG-82:ta kohti Chioa.

Käänny Chiosta TF-38:aa kohti El Teidea (hyvin viitoitettu). Reitti on hämmästyttävä luonnonkaunis ajomatka metsien läpi ja kilometrejä korkeiden laavakenttien halki. Jopa pilvisenä päivänä suurin osa Chiosta lähtevästä tiestä on auringonpaisteessa pilvien yläpuolella.

Laavakentät El-Teide-Teneriffan lähestyessä

Tie jatkuu kohti köysirata-asemaa. Köysirata (27€/hlö edestakainen matka) mahdollistaa helpon lopullisen hyväksynnän melkein kartion huipulle. Alla oleva kuva on otettu 2 km merenpinnan yläpuolella. Köysirata näkyy vain oikealla puolella.

Köysiradan liput voi varata netistä etukäteen.

näkymä El-Teide-Teneriffalle

Lämpötilat El Teiden huipulla voivat nousta 0 °C:seen tai alle, joten käytä farkkuja ja takkia. Thermal takit voi vuokrata köysirata-asemalta hintaan 5€.

Näkymät ylhäältä ovat henkeäsalpaavat, samoin kuin korkeus!

näkymä El-Teiden-Teneriffan huipulta

Kun olet käynyt huipulla, aja takaisin tietä, mutta seuraa opasteita Vilafloriin. Kirkkaana päivänä alasajo on täynnä upeita näkymiä Etelä-Teneriffalle ja siinä on useita hiusneula mutkia. Vilaflorista seuraa tienviittoja takaisin Los Cristianosiin.

Matka-aika - Noin 3-5 tuntia riippuen siitä, kuinka monta valokuvapysähdystä teet ja kuinka monta kertaa ajat tulivuoren huipulla.

Vaatteet - Farkut ja takki.

Ruoka ja vesi - Köysiradan varrella on yksi ravintola, jossa tarjoillaan juomia ja lämpimiä välipaloja. Köysiradan tukiasemalla on kahvila ja perusitsepalveluravintola.

Napsauta tätä nähdäksesi suosittelemamme reittimme Los Gigantesiin, Mascaan ja Northwest Capeen tutustumiseen.

 

Lisää Teneriffasta

Napsauta tästä siirtyäksesi Gay Tenerife Island Guide -sivullemme.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.