Gay Bilbao · Kaupunkiopas

Gay Bilbao · Kaupunkiopas

Ensimmäistä kertaa Bilbaossa? Sitten homo Bilbaon kaupunkiopassivumme on sinua varten.

Bilbo | Bilbao

Baskimaan suurin kaupunki. Bilbao on Espanjan kymmenenneksi suurin kaupunki, jossa asuu yli 300,000 1 ihmistä. Se on noin miljoonan asukkaan kaupunkialueen sydän.

14-luvulla perustettu Bilbao sai omaisuutensa viemällä rautaa vilkkaasta satamastaan. 19-luvulla ja 20-luvun alussa kaupunki koki massiivisen teollistumisen, mikä teki siitä Espanjan toiseksi teollistunemman alueen Barcelonan jälkeen.

Nykyään Bilbaossa on monipuolinen talous ja kukoistava kulttuurielämä, jonka edelläkävijänä avattiin Guggenheim-museo vuonna 1997. Sen jalkapallojoukkue on yksi Euroopan arvostetuimmista. Vierailijat palkitaan lukuisilla hienoilla ruokailumahdollisuuksilla ja joillakin Espanjan parhaista kaupoista.

 

Homooikeudet Espanjassa

Katso homojen oikeudet Espanjassa sivuiltamme Gay Madridin kaupunkiopas sivu.

Gay kohtaus

Bilbaon homomaailma ei ole suurin, mutta se on varmasti vilkas. Suurin osa Bilbaon gay-paikoista sijaitsee lähellä toisiaan alueilla, jotka tunnetaan nimellä Casco Viejo ja Bilbao La Vieja. Näiltä alueilta löydät vallihauta baareja ja klubeja. Saunat ovat hieman lännessä.

Heinäkuussa kaupungissa järjestetään vuosittain Pride-juhla, joka on erittäin suosittu baskilaisten kuuluisuuksien ja poliitikkojen keskuudessa. Yleisesti ottaen Bilbao on erittäin suvaitsevainen kaupunki ja homoturistit otetaan lämpimästi vastaan.

 

Matkalla Bilbaoon

Lentokoneella

Bilbaon lentokenttä (BIO) sijaitsee 9 kilometriä Bilbaosta pohjoiseen ja on Pohjois-Espanjan vilkkain lentokenttä. Siitä on hyvät yhteydet Euroopan lentokentille lippuyhtiöiden ja halpalentoyhtiöiden kautta, ja Israeliin on kausiluonteinen liikenne.

Lentokentältä voit ottaa Bizkaibus A3247:n tuloaulan ulkopuolelta. Palvelut kulkevat 20 minuutin välein klo 6.20–25 ja matka-ajat kestävät noin 1.45 minuuttia. Yksittäiset matkat maksavat XNUMX €.

Taksit toimivat 24/7 tulopysäkin ulkopuolelta. Ne voidaan kutsua lentokentälle, mutta ajan säästämiseksi voit varata etukäteen puhelimitse tai verkossa. Matkat maksavat noin 20-25 € ja matka-ajat ovat noin 20 minuuttia. Autonvuokraus on saatavilla lentokentällä.

Junalla

Abandon asemalta on suorat yhteydet Vigoon, Barcelonaan ja Madridiin, jotka mahdollistavat yhteyden Euroopan laajemman rautatieverkoston kohteisiin.

Veneellä

Brittany Ferriesin liikennöimä autolautta lähtee Isosta-Britanniasta Portsmouthista. Matka-ajat ovat noin 24 tuntia, ja niihin kannattaa ottaa vain, jos sinulla on aikaa tappaa tai et ole lentämisen fani.

 

Liikkuminen Bilbaossa

Jalka

Suuret alueet keskustasta ovat jalankulkuja, joten tämä on erittäin hyvä tapa tutustua kaupunkiin. Miellyttävä kävelymatka jokea pitkin Guggenheim-museosta Casco Viejaan kestää noin 30 minuuttia. Sateen riski on kuitenkin suurempi kuin muissa Espanjan kaupungeissa, joten pukeudu sen mukaisesti.

Julkisella kulkuneuvolla

Bilbaossa on tehokas joukkoliikennejärjestelmä, jossa on busseja, raitiovaunuja ja metropalvelu. Halvin tapa navigoida tässä on ostaa BARIK-kortti, joka on valmiiksi ladattu 5, 10 ja 15 euron arvoisina ja jonka voi ostaa metroasemilta, raitiovaunupysäkeiltä, ​​kioskeilta ja tupakkakaupoista. Kortteja voidaan käyttää kaikissa liikennemuodoissa.

Kaikkien tärkeimpien nähtävyyksien lähellä on metroasemia, jotka tarjoavat yhteydet rannikolle, jos haluat viettää päivän rannalla. Junat kulkevat maanantaista torstaihin klo 6–11 ja perjantaisin klo 2:een. Viikonloppuisin päälinjoilla on yöliikenne, jossa junat 15 minuutin välein. Verkon on suunnitellut Norman Foster.

EuskoTran on yksittäinen raitiovaunulinja, joka kulkee Guggenheim-museon rinnalla ja tarjoaa sinulle paremmat mahdollisuudet tutustua kaupunkiin matkustaessasi. Se kulkee noin kello 6:sta noin klo 11:een.

Bilbobus on kunnallinen linja-autoliikenteen harjoittaja, jonka punaiset linja-autot ja valkoiset kirjaimet ovat helposti tunnistettavissa. Useimmat linjat noin klo 6 tai 7 välillä noin klo 10 asti, ja useimmat palvelut saapuvat 10–20 minuutissa. Perjantaisin ja lauantaisin on yöbussi, joka kulkee noin klo 2:een asti.

Taksilla

Bilbaossa toimii muutamia virallisia taksiyhtiöitä, ja niiden hinnat tulisi ilmoittaa ikkunoidensa kyljessä. Saatavilla on monia taksiasemia, mutta ne on helppo tilata etukäteen, sillä taksit saapuvat yleensä 5 minuutissa. Bilbaossa käytetään taksisovelluksia, kuten Uber.

 

Missä yöpyä Bilbaossa

Jotkut Bilbaon parhaista hotelleista löytyvät meidän sivuiltamme Gay Bilbao -hotellit -sivu.

 

Tekemistä ja näkemistä

Guggenheimin museo - Bilbaon kulttuurikruunun jalokivi. Mikään ei ole vertauskuvallisempaa Bilbaon suhteellisen hiljattain noususta turistipolulle kuin Frank Gehryn postmodernistinen mestariteos. Se isännöi vaihtuvia näyttelyitä läpi kalenterin, ja sen pysyvä kokoelma sisältää Phillip Rothkon ja Jeff Koonsin teoksia.

Santiagon katedraali - sekoitus goottilaista ja goottilaista herätysarkkitehtuuria. Tämä katedraali valmistui 15-luvulla ja sillä on ollut tärkeä rooli Bilbaon historiassa. Kiinnitä huomiota pääholvin tukipilareihin, sillä niissä on paikallisten kauppiaiden kaiverruksia.

Riberan tori - yksi Euroopan suurimmista katetuista markkinoista. Täältä voit ostaa laajan valikoiman tuoreita tuotteita sekä käsityöläisten ja maanviljelijöiden käsityötuotteita. Suljettu sunnuntaisin.

Plaza Nueva - uusklassinen aukio, joka oli muodollisesti Biskajan hallituksen kotipaikka. Täältä löydät hyvän valikoiman ravintoloita ja baareja. Sunnuntaisin on kirpputori.

Plaza Moyua ja Gran Vía - Bilbaon pääostosalue ja ostospaikka. Täältä löydät monia huippubrändejä sekä espanjalaisen tavarataloketjun El Corte Inglesin Bilbaon haaran.

Ibaiganen palatsi - Athletic Club de Bilbaon koti ja arkkitehtoninen ihme sinänsä. Voit käydä stadionkierroksella, mutta paras tapa nauttia tunnelmasta täällä on osallistua jalkapallo-otteluun kotona.

El Arenalin puisto - loistava paikka kävelylle aurinkoisena iltapäivänä. Kesällä muista käydä ulkona kioskolla.

Baskimaan museo - oppia lisää baskilaisten ainutlaatuisesta ja kiehtovasta perinnöstä ja siitä, mikä erottaa heidät muusta Espanjasta.

 

Kun käydä

Bilbaon ilmasto on leudompi kuin muissa Espanjan kohteissa, mikä tarkoittaa, että talvella lämpötilat ovat enimmäkseen pakkasen yläpuolella ja kesällä on harvinaista, että lämpötila ylittää 35 ºC. Sijaintinsa vuoksi sade on läsnä ympäri vuoden, joten sateenvarjoa suositellaan aina kun menet. Kesällä ei todellakaan ole hullua turistien kiirettä.

Bilbaossa järjestetään monia juhlia ja festivaaleja ympäri vuoden. Elokuun 15. päivän jälkeisenä lauantaina kaupunki juhlii lomaansa katuteatterin, musiikin ja ilotulituksen merkeissä. Marraskuun lopussa ja joulukuun alussa järjestetään arvostettu lyhytelokuva- ja dokumenttifestivaali, joka vetää puoleensa kansainvälistä yleisöä.

Raha

Espanja on euroalueen maa. Käteisautomaatteja on laajalti saatavilla. Luotto- ja pankkikortit ovat laajalti hyväksyttyjä. Hotellit, pankit ja jotkut paikalliset yritykset ylläpitävät myös valuutanvaihtopisteitä.

 

Muita hyödyllisiä tietoja

Täällä käytetty pääkieli on baski, joka eroaa hyvin tavallisesta espanjasta. On myös syytä huomata, että täällä tunnetaan erittäin vahvasti baskien kansallisuutta, joten ole herkkä paikalliselle kulttuurille – vältä viittaamasta Espanjassa olemiseen ja vältä ilmiselvästi espanjalaisten symbolien, kuten Real Madridin jalkapallotuotteiden jne., näyttämistä.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.