Gay Kyproksen saaren opas

Gay Kyproksen saaren opas

Ensimmäistä kertaa Kyproksella? Sitten homo Kyproksen saarioppaamme on sinua varten

 

Kypros

Kyproksen tasavalta on saarivaltio itäisellä Välimerellä. EU:n jäsen Kypros itsenäistyi Yhdistyneestä kuningaskunnasta vuonna 1960 ja on jakautunut vuodesta 1974 lähtien sotilasvallankaappauksen seurauksena, joka johti Pohjois-Kyproksen miehitykseen.

Vaikka nyt rauhallinen, symboliset YK:n rauhanturvajoukot hallitsevat edelleen puskurivyöhykettä kahden alueen välillä, ja uudet rauhanneuvottelut vuonna 2017 näyttivät lupaavan ratkaisun.

Matkailu on valtava toimiala Kyproksella. Saarella on keskimäärin 340 aurinkoista päivää vuodessa, kauniita rantoja ja vaikuttavia arkeologisia kohteita, jotka kaikki houkuttelevat noin 2 miljoonaa turistia vuosittain.

Kypros on jaettu kuuteen suureen piiriin: Nikosia, Famagusta, Kyrenia, Larnaca, Limassol ja Paphos.

Nicosia on pääkaupunki ja viimeinen "jaettu pääkaupunki" maailmassa. "Vihreä viiva" leikkaa kaupungin kahtia. Pohjoisessa on Pohjois-Kyproksen pääkaupunki (vain Turkki tunnustaa). Etelässä on Kyproksen tasavallan pääkaupunki.

 

Gay kohtaus

Kypros on homojen suosima kohde, vaikka saaren LGBT-yhteisö ja homoelämä saattavat jäädä hieman odotusten alapuolelle. Saarella oli yksi homosauna, Vinci Sauna,joka on nyt suljettu. Muita LGBT-ystävällisiä ja homojen omistamia laitoksia löytyy kaikkialta saarelta.

Larnakan satamakaupungissa on vilkas baari- ja yöelämä Mackenzie Beachillä. Limassolissa asuu Elysium Bar Complex, joka sijaitsee 20 minuutin ajomatkan päässä kaupungin keskustasta (Germasogeiaan johtavan tien varrella).

Pääkaupungissa Nikosiassa on joitakin gay-paikkoja ja ulkoilmaristeilypaikka National Gardensissa, jossa kyproksenturkkilaiset ovat suosiossa. Pafoksen kauniit rannat ovat suosittuja homojen auringonottajien ja nudistien keskuudessa.

 

Homooikeudet Kyproksella

Vaikka Kypros on sosiaalisesti konservatiivinen, se on säätänyt LGBT-lakeja EU:n vaatimusten mukaiseksi. Saman sukupuolen toiminta on laillista, ja syrjinnän vastaisia ​​lakeja on rajoitetusti.

Samanlainen syrjinnän vastainen suojelu tuli voimaan Pohjois-Kyproksella vuonna 2014, vaikka homoelämä on edelleen hienovaraista, ja avoimesti homoseksuaaleja on vain vähän.

Kirenia-Linna-Pohjois-Kypros

 

Missä yöpyä Kyproksella

Eri puolilla saarta, etenkin Limassolissa, Larnakassa ja Pafoksessa, on loistavia hotellivaihtoehtoja. Tutustu Kyproksen uusimpiin hotellialennuksiin osoitteessa Kypros Hotellit -sivu.

 

Visa

Kypros on Schengenin jäsen, mutta ei ole vielä pannut sitä täysimääräisesti täytäntöön. EU- ja EFTA-maiden (Islanti, Liechtenstein, Norja) ja Sveitsin kansalaiset voivat käyttää hyväksyttyä henkilökorttia (tai passia) maahantuloon. Muut tarvitsevat yleensä passin pääsyä varten.

Kansainvälisten matkustajien odotetaan käyvän säännöllisen maahanmuuton läpi, paitsi ne, jotka matkustavat EU-maasta. Jos Kypros vaatii tavallisesti viisumin kansalaisuuttasi varten, siitä voidaan luopua, jos sinulla on jo voimassa oleva Schengen-viisumi.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.