Gay Essen · Kaupunkiopas

Gay Essen · Kaupunkiopas

Matkustatko ensimmäistä kertaa Esseniin? Sitten homo Essenin kaupunkioppaamme on sinua varten.

Essen

Yksi Nordrhein-Westfalenin osavaltion suurimmista kaupungeista. Essen on Saksan 9. suurin kaupunki, jossa asuu lähes 600,000 13 ihmistä. Se on pääkaupunki Rein-Ruhrin metropolialueen pohjoisosassa, jossa asuu yli XNUMX miljoonaa ihmistä ja joka on Euroopan väkirikkain.

Essen perustettiin vuonna 845 ja pysyi pikkukaupungina, joka tunnettiin Essenistään teolliseen vallankumoukseen asti. Kruppin perheen perustama ruukkitehdas teki kaupungista merkittävän tuotantokeskuksen. Ranskan ja Belgian joukot miehittivät sen hetken maailmansotien välillä ja toisessa maailmansodassa 2 % siitä litistettiin.

Raskaan teollisuuden heikkenemisen myötä Essenistä kehittyi vahva palveluntarjoaja, jossa monet suuret saksalaiset yritykset sijaitsevat täällä. Vuonna 2010 se oli Euroopan kulttuuripääkaupunki (osana Rein-Ruhrin aluetta) ja vuonna 2017 se oli Euroopan vihreä pääkaupunki. Vierailijoita houkuttelevat sen kulttuuri, ostosmahdollisuudet ja pieni homoelämä.

 

Homooikeudet Saksassa

Lisätietoja homojen oikeuksista Saksassa on osoitteessa Gay Berlin City Guide -sivu.

Gay kohtaus

Essenissä on homoelämä, jota voidaan kuvata vaatimattomaksi verrattuna läheiseen Kölniin. Siellä on pari homobaaria, saunat ja harvoin Gay Club -illat. Elokuussa kaupungissa järjestetään Ruhr Pride, joka on suosittu LGBT-juhla, joka houkuttelee vierailijoita eri puolilta aluetta.

 

Matka Esseniin

Lentokoneella

Essenissä on pieni lentokenttä, joka palvelee vain yksityisiä lentoja; Düsseldorfin lentokenttä (DUF) on kuitenkin 30 km:n päässä ja noin 30 minuutin ajomatkan päässä Essenistä sekä junalla että autolla. Se tarjoaa laajan valikoiman lyhyen matkan lentoja Eurooppaan ja Pohjois-Afrikkaan sekä pitkän matkan lentoja kohteisiin Pohjois-Amerikassa, Afrikkaan ja Lähi-itään.

Dortmundin lentoasema (DTM) on 45 km:n päässä Essenistä ja tarjoaa lentoja halpalentoyhtiöiden kautta Euroopan kohteisiin. Lentokentältä pääsee Esseniin 30 minuutin ajomatkan päässä tai voit ottaa pikabussin Dortmundin rautatieasemalle ja jatkaa matkaasi sieltä.

Junalla

Essen Hauptbahnhof sijaitsee aivan vanhan kaupungin keskustan eteläpuolella. S-Bahn-järjestelmällä on hyvät yhteydet Rhein-Ruhrin alueen kaupunkeihin sekä yhteydet kaikkialle Saksaan. Wieniin, Zürichiin, Brysseliin ja Moskovaan liikennöivät yöpymisvaunut.

 

Liikkuminen Essenissä

Jalka

Kaupungin keskusta on suhteellisen kompakti, joten sinne on helppo navigoida kävellen. Monet tärkeimmistä kiinnostavista nähtävyyksistä ovat hajallaan ympäri kaupunkia, joten muita kulkuvälineitä suositellaan pääsemään paikasta A paikkaan B.

Julkisella kulkuneuvolla

Essenissä on integroitu joukkoliikennejärjestelmä, jossa on busseja, metrojunia ja raitiovaunuja. S-Bahn-palvelu on integroitu laajempaan Rein-Ruhr-matkaverkkoon, mikä mahdollistaa helpon matkustamisen koko alueella. Perusliput alkaen 1.50 € ja päiväliput alkaen 5.50 €. Palvelut kulkevat säännöllisesti koko päivän ja on myös yöpalveluja.

Taksilla

Taksit löytyvät näkyvistä paikoista Essenissä. Odota, että mittari alkaa noin 5 €:sta ja maksaa 3 € ennakkoon. Taksit voidaan tilata etukäteen ja ne voivat olla halvempia. Uber ei toimi Essenissä.

 

Missä yöpyä Essenissä?

Essenissä on erinomainen valikoima hotelleja jokaiseen budjettiin. Käy luettelossamme suositellut hotellit Essenissä -sivu.

 

Tekemistä ja näkemistä

Zollvereinin kaivoslaitos - tunnetaan maailman kauneimpana hiilikaivoksena ja kaupungin ikonina. Tämä Essenin teollisen menneisyyden jäännös on tunnettu silmiinpistävästä Bauhaus-arkkitehtuuristaan. Kannattaa käydä organisoidulla kierroksella kompleksissa.

Essenin katedraali - rakennettu kaupungin kuuluisan luostarin näkökulmasta. Tässä 14-luvun goottilaisessa katedraalissa on museo, joka on omistettu täällä säilytetyille uskonnollisille aarteille.

Vanha synagoga - yksi harvoista säilyneistä synagogarakennuksista, jotka rakennettiin ennen toista maailmansotaa Saksassa. Nykyään se on kulttuurikeskus, joka toimii koskettavana kunnianosoituksena Essenin juutalaisen yhteisön historialle.

Villa Hügel - Tämä vaikuttava kartano rakennettiin vuonna 1873 Alfred Kruppille, joka on kaupungissa jälkensä jättänyt teollisuusmies Kruppin perhe. Nykyään voit osallistua kiertoajeluille tai jopa osallistua konsertteihin ja ihailla sen arkkitehtonisia erikoisuuksia ja 269 huonetta.

Folkwang-museo - perustettiin vuonna 1902. Tässä museossa on Van Goghin, Gauginin ja Manet'n teoksia.

Saalbau Essen - Tämä vaikuttava konserttisali on Essenin filharmonisen orkesterin koti, joka on saanut muutaman kerran Saksan Vuoden orkesteri -palkinnon.

Grugapark - yksi Saksan suurimmista kaupunkipuistoista ja loistava paikka romanttiselle piknikille tai kävelylle. Täältä löydät upeita veistoksia, lasitalon ja paviljongin, jossa esitetään usein elävää musiikkia.

Teatterikäytävä - Tässä suojellussa tiilirakennuksessa on hyvä valikoima korkealaatuisia ja erikoisliikkeitä sekä loistavia paikkoja viinin ja ruokailun järjestämiseen.

 

Kun käydä

Kesäkuukaudet Essenissä ovat yleensä miellyttäviä eivätkä liian kuumia, mutta sadetta voidaan odottaa mihin aikaan vuodesta tahansa. Talvilämpötilat laskevat harvoin nollan alapuolelle, mutta tiedät sen sitten kun se laskee! Essen ei ole turistien parvi, joten suuret väkijoukot ovat harvinaisia.

Essen isännöi erilaisia ​​festivaaleja ja tapahtumia ympäri vuoden. Marras- ja joulukuun lopulla järjestetyt kansainväliset joulumarkkinat houkuttelevat paljon vierailijoita ympäri aluetta. Heinäkuussa järjestettävä SMAG Sundance Open Air -festivaali houkuttelee kansainvälisiä DJ- ja elektroniikkaartisteja.

 

Visa

Saksa kuuluu Euroopan Schengen-viisumialueeseen. Jos matkustat Euroopan ulkopuolelta, tarkista, tarvitsetko Schengen-viisumia.

 

Raha

Saksa on euroalueen jäsen. Käteisautomaatteja on laajalti saatavilla. Sinulta voidaan pyytää kuvallista henkilötodistusta, jos maksat kaupassa luotto- tai pankkikortilla.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.

Kirja Travel Gay Hyväksytty hotelli