Gay Granada · Kaupunkiopas

Gay Granada · Kaupunkiopas

Ensimmäistä kertaa Granadassa? Sitten homo Granadan kaupunkiopassivumme on sinua varten.

Granada

Samannimisen maakunnan pääkaupunki ja osa Andalusiaa. Granadassa asuu yli 200,000 13 ihmistä ja se sijaitsee Espanjan 500,000. suurimman kaupunkialueen sydämessä, jonka lähialueilla asuu hieman alle XNUMX XNUMX ihmistä.

Vaikka roomalaiset rauniot antavat meille vihjeen kaupungin muinaisesta historiasta, maurien arkkitehtuuri erottuu todella joukosta. Vuonna 711 maurit hyökkäsivät ikoniseen Alhambraan ja valmistuivat 14-luvulla. Vuonna 1492 espanjalaiset ottivat kaupungin takaisin, mutta kaupungille jäi upea islamilaisen arkkitehtuurin perintö.

Sen lisäksi, että Granada on yksi Euroopan kauneimmista kaupungeista, se on yksi Espanjan tärkeimmistä yliopistokaupungeista, mikä antaa kaupungille nuorekkaan tunnelman. Turistit voivat viettää useita tunteja maistelemalla hyvää ruokaa kaupungin monissa ravintoloissa, juomalla hienoja viinejä terassibaareissa ja eksymällä sen sokkelomaisille kaduille.

Homooikeudet Espanjassa

Lisätietoja homojen oikeuksista Espanjassa on sivullamme Gay Madridin kaupunkiopas sivu.

 

Gay kohtaus

Legendaarisen queer-runoilijan Federico García Lorcan syntymäkoti Granadassa ei ole juurikaan homoelämää verrattuna muihin Espanjan kaupunkeihin. Kaikki baarit ja klubit ovat tyytyväisiä homotottumuksiin, mutta jos todella tarvitset muiden miesten seuraa, siellä on hyvin hoidettu sauna jotta voit vierailla.

Heinäkuussa on vaatimaton gay pride -festivaali. Se houkuttelee vierailijoita kaikkialta Andalusiasta ja muutamia vieraita ulkomailta. Tyypillisessä espanjalaisessa tyylissä fiesta-tunnelmat vallitsevat.

 

Saapuminen Granadaan

Lentokoneella

Federico García Lorca Granada-Jaénin lentoasema (GRX) on pieni lentokenttä, joka sijaitsee 15 km Granadasta länteen. Se tarjoaa muutaman kansainvälisen palvelun määränpäähän Isossa-Britanniassa, Ranskassa ja Italiassa, mutta palvelee pääasiassa muita Espanjan lentokenttiä.

Lentokentältä pääsee bussilla keskustaan ​​ja liput maksavat 2.90 €. Matka kestää yhteensä 45 minuuttia, mutta se on linjan loppuun - pysäkkisi voi olla lähempänä. Palvelut palvelevat klo 5.45-10.30 pidempiä odotusaikoja öisin.

Lähikaupunkien taksiyritykset palvelevat lentoasemaa, ja ne voidaan kutsua lentokentältä. Jonojen ei pitäisi olla liian suuri ongelma, mutta jos aika on olennaista, voit varata etukäteen. Matka keskustaan ​​kestää noin 30 minuuttia ja maksaa noin 30 euroa. Autonvuokraus on saatavilla lentokentällä.

Koska Granadan lentokentällä on saatavilla rajoitetusti palveluita, monet matkustajat päättävät lentää läheiselle Málagan lentokentälle (AGP). joka on Andalusian vilkkain lentokenttä. Lentokentän ja Granadan välillä on suora bussiyhteys, mutta matka kestää noin 2 tuntia.

Junalla

Granadalla on oma rautatieasema, mutta siitä ei ole hyviä yhteyksiä Espanjan kaupunkeihin (muihin kuin Almeriaan). Antequera on tärkein saapumispaikka muista Espanjan suurimmista kaupungeista, ja sieltä on bussiyhteys Granadaan. Jounreys Antequerasta Granadaan kestää 1 tunti ja 15 minuuttia, ja ne tulee merkitä lippuihisi.

 

Liikkuminen Granadassa

Jalka

Jollain tapaa Granada on loistava kaupunki tutkittavaksi kävellen – kaikki tärkeimmät nähtävyydet ovat lähellä, ja sieltä on upeat näkymät. Toisilla ei niin suuria mutkaisia ​​katuja, joille on helppo eksyä, sivukaduilla ajavat skootterit, jotkut erittäin mäkiset alueet (etenkin lähellä Alhambraa), koiran ulosteet (enimmäkseen kaukana tärkeimmistä turistikohteista).

Bussilla

C:llä merkityt bussit kulkevat Granadan keskustan ja tärkeimmät turistinähtävyydet. Matkat alkavat 1.20 eurosta, mutta säästääksesi voi ostaa usean matkan lippuja. Linjojen aikatauluja ei ole saatavilla, mutta jos olet suurella pysäkillä, siellä on sähköinen kyltti, joka näyttää seuraavat palvelut / pienemmillä pysäkeillä on tekstipalvelu.

Metrolla

Hiljattain syyskuussa 2017 avatussa Granadan metrossa on tällä hetkellä yksi linja, jota käyttävät enimmäkseen työmatkalaiset. Matkustaaksesi sinun tulee ostaa Metropolitan-kortti edulliseen hintaan, jota voidaan täydentää. Yksittäiset matkat alkavat 1 sentistä.

Palvelut palvelevat maanantaista torstaihin klo 6.30–11 ja sulkeutuvat perjantai-iltaisin klo 2. Viikonloppuisin palvelut alkavat klo 7.30 ja päättyvät lauantai-iltana klo 2 ja sunnuntaina klo 11. Juhlapäivinä palvelut toimivat enemmän viikonloppupalveluina ja jalkapallo-ottelupäivänä palveluissa voi esiintyä häiriöitä.

Taksilla

Taksit voidaan kutsua kadulle useimmissa paikoissa Granadassa, ja taksiasemia on kaikkialla kaupungissa, mutta se on parasta tilata etukäteen, etenkin kiireisinä aikoina. Hinnat voivat vaihdella riippuen kellonajasta tai siitä, onko kyseessä viikonloppu vai loma.

 

Missä yöpyä Granadassa

Vieraile meidän Grandan parhaiden hotellien valinnoista ja tarjouksista Gay Granada -hotellit -sivu.

 

Tekemistä ja näkemistä

Alhambra - Granadaan meneminen ja Alhambra näkemättä jättäminen olisi kuin menisi Pariisiin näkemättä Eiffel-tornia! Tämä maurien linnoitus on ehkä parhaiten säilynyt esimerkki islamilaisesta arkkitehtuurista Espanjassa. Sisäänpääsyn hinta vaihtelee sen mukaan, mitä haluat nähdä, mutta jotkut osat ovat erittäin suosittuja, joten ennakkovaraus on suositeltavaa.

Albayzin - Tämä valkoiseksi kalkittu kaupunginosa sijaitsee kukkulan laella Alhambraa vastapäätä. Perinteisesti muslimikaupunginosa, tämä alue huokuu luonnetta, ja siellä on monia putiikkeja, jotka myyvät pohjoisafrikkalaisia ​​riistemuistoja ja matkamuistoja.

Federico García Lorcan museo - museo, joka on omistettu yhdelle Granadan homopojista. Tämä kauniilla paikalla sijaitseva museo oli Federico García Lorcan ja hänen perheensä kesäasunto. Täältä saat lisätietoja runoilijan elämästä aina hänen murhaansa saakka, jonka fasistit murhasivat Espanjan sisällissodan aikana.

Granadan kuninkaallinen kappeli - Isabelline-tyyliin rakennettu koristeellinen rakennus. Tämä on Kastilian kuningatar Isabella I:n ja kuningas Ferdinand II:n viimeinen leposija, joille paavi myönsi katolisten hallitsijoiden tittelin heidän puolustaessaan uskoaan Espanjassa.

Mirador de San Nicolas - Jos sinulla ei ole varaa mennä Alhambraan, tämä on yksi parhaista näköalapaikoista selfien ottamiseen. Siitä tulee kuitenkin erittäin suosittu turistien keskuudessa, ja alueella on tiedetty toimivan poimintataskuja.

Tiedepuisto - vangitseva moderni rakennus, jonka sisällä on erilaisia ​​kiehtovia interaktiivisia näyttelyitä. Siinä on erityinen osio, joka on omistettu alueella kerran asuneille maurien tiedemiehille.

sacromonte - Entinen Granadan mustalaiskortteli, Sacromonte tunnetaan kaktusistaan ​​ja ainutlaatuisista luola-asunnoistaan. Se on myös yksi parhaista paikoista Granadassa live-flamenco-tanssiin. 

Alcaiceria - Markkinat, jotka on rakennettu erottuvaan maurilaiseen tyyliin. Loistava paikka ostaa lahjoja tai matkamuistoja.

 

Kun käydä

Vuoristossa sijaitsevan sijaintinsa vuoksi Granadassa ei ole yhtä kuuma kuin naapurimaiden Sevillassa ja Cordobassa, mutta lämpötilat voivat nousta 40-luvulle. Se ei ole liian kiireinen kesällä, mutta kevään ja syksyn vierailut tarkoittavat, että saat todennäköisemmin lippuja Alhambraan. Talvet ovat viileitä ja märkiä, ja pakkaset ovat yleisiä.

Granadassa järjestetään monenlaisia ​​tapahtumia kalenterin aikana. Helmikuun 2. päivä on Granadan suojeluspyhimyksen San Cecilion juhlapäivä ja sitä vietetään fantastisella ruokafestivaalilla. 25. toukokuuta vietetään Granadan paikallisen sankaritar Mariana Pinedan teloittamista Francon toimesta.

 

Raha

Espanja on euroalueen maa. Käteisautomaatteja on laajalti saatavilla. Luotto- ja pankkikortit ovat laajalti hyväksyttyjä. Hotellit, pankit ja jotkut paikalliset yritykset ylläpitävät myös valuutanvaihtopisteitä.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.