Gay Lille · Kaupunkiopas

Gay Lille · Kaupunkiopas

Suunnitteletko ensimmäistä matkaasi Lilleen? Sitten homo Lillen kaupunkiopassivumme on sinua varten.

Lille

Hauts-de-Francen alueen pääkaupunki ja hajallaan Belgian rajalla. Lillessä asuu noin neljännesmiljoona ihmistä, joten se on Ranskan 10. suurin kaupunki. Yli miljoona ihmistä asuu sen kaupunkialueella, joka on Ranskan viidenneksi suurin.

Arkeologiset kaivaukset viittaavat siihen, että alue, jolle Lille rakennettiin, on ollut asuttu vuodesta 2000 eKr., mutta ensimmäinen kirjattu maininta Lillestä oli vuonna 1066 (jKr.). Sillä on historian viikinkien, madjarien ja protestanttisten radikaalien hyökkäyshistoria 16-luvulla. Saksan joukot miehittivät sen sekä ensimmäisessä että toisessa maailmansodassa.

Nykyään Lille on teollisuuden keskus, ja sitä on ylistetty internetystävällisestä kulttuuristaan. Se on tunnettu yliopistoistaan, ja sen opiskelijaväestö osallistuu sen vilkkaaseen yöelämään. Vierailijat lumoavat sen upeasta historiallisesta arkkitehtuurista, loistavista ostosmahdollisuuksista ja vaatimattomasta homoelämästä.

 

Homooikeudet Ranskassa

Lisätietoja homojen oikeuksista Ranskassa on sivullamme Gay Paris City Guide -sivu.

 

Gay kohtaus

Lillen suuren opiskelijaväestön (ja Ranskan suvaitsevaisuuden historian) vuoksi Lille on erittäin vieraanvarainen LGBT+-matkailijoille. Lillen järjestäytynyt homoskene on vaatimaton verrattuna Pariisiin tai Brysseliin, mutta kaupungissa on melkoinen osa homojen paikkoja, mukaan lukien Gay Bars, Gay Cuise -klubit ja Gay saunat

Lille isännöi suosittua vuotuista Pride-festivaalia, joka pidetään yleensä toukokuun lopussa/kesäkuun alussa. Sen päätapahtuma on lauantain katukulkue ja juhla; Paraatia edeltävälle ajalle on kuitenkin ohjelmoitu tapahtumia.

 

Matkalla Lilleen

Lentokoneella

Lille-Lesquin Airport (LIL) on pieni lentokenttä, joka sijaitsee 7 km kaupungin keskustasta etelään. Se tarjoaa rajoitetut yhteydet kotimaan lentokentille ja kohteisiin Euroopassa ja Pohjois-Afrikassa. On kausiluonteinen kaukoyhteys yhteen Ranskan merentakaisista departementeista Karibialla.

Suora bussiyhteys lentokentältä vie sinut kaupungin keskustaan ​​noin 20 minuutissa. Palvelu kulkee tunnin välein kertalipuilla, jotka maksavat 7 puntaa. Taksit voidaan kutsua lentokentälle tai tilata etukäteen. Matka keskustaan ​​maksaa 25-30 €. Autonvuokraus on saatavilla lentokentältä. Ajomatka kaupunkiin kestää noin 15 minuuttia.

Lillen sijainnin vuoksi lennät todennäköisemmin Pariisin Charles de Gaullen lentokentälle (CDG), Brysselin lentokentälle (BRU) ja Brussels South Charleroin lentokentälle (CRL). Charles de Gaullesta on mahdollista päästä Lilleen tunnissa junalla, ja Etelä-Charleroista on suora linja-auto, joka kestää 90 minuuttia.

Junalla

Lillessä on kaksi päärautatieasemaa. Lille Flandres tarjoaa paikalliset yhteydet ja TGV-palvelut Pariisiin ja takaisin. Lille Europe tarjoaa laajemman valikoiman yhteyksiä kohteisiin Ranskassa, Belgiassa ja Eurostar-yhteydet Lontoon St Pancrasiin (puolessatoista tunnissa), josta voit yhdistää muihin kohteisiin

 

Lillessä liikkuminen

Jalka

Lillen historiallinen keskusta on kompakti ja viehättävä, mikä tekee siitä täydellisen kävellen tutustumiseen. Sade on yleistä ympäri vuoden, joten pakkaa sen mukaan.

Julkisella kulkuneuvolla

Transpole käyttää Lillen integroitua linja-autojärjestelmää, 2 raitiovaunulinjaa ja 2 ilman kuljettajaa olevaa metrolinjaa. Liput alkaen 1 € 3 pysäkin Zap-lipulle ja 14 € kymmenen lipun sarjalle. Palvelut kulkevat joka päivä klo 5.30–XNUMX, lukuun ottamatta ensimmäistä toukokuuta. Jotkut bussireitit ylittävät Belgian rajan.

Taksilla

Taksit voidaan helposti kutsua Lillessä tai löytää riveistä, mutta taksin saaminen myöhään yöllä tai ruuhka-aikoina voi olla hieman vaikeampaa. Taksisovellus toimii Uberissa. Noudata tavanomaisia ​​varotoimia äläkä nouse merkitsemättömiin ohjaamoihin ja tarkista, onko merkkejä auton aitoudesta (mittari, hintanäyttö, henkilöllisyystodistus jne.).

 

Missä yöpyä Lillessä?

Lillessä on loistava valikoima majoitusvaihtoehtoja kaupungin keskustassa lähellä parhaita nähtävyyksiä. Luettelomme parhaista Lillen hotelleista homomatkailijoille löytyy osoitteesta Lille Hotellit -sivu.

 

Tekemistä ja näkemistä

Vanha pörssi - upea rakennus, rakennettu vuonna 1653. Tämä entinen pörssi on yksi kaupungin suurimmista maamerkeistä, ja sen sisäpihalla on kirjakauppoja tai kukkatori.

Pohjoinen fretti - Euroopan suurin kirjakauppa, joten se on oma turistikohde. Täältä löydät 8 kerrosta kirjoja ja viehättävän kahvilan.

Lillen kuvataiteen palatsi - yksi Ranskan suurimmista taidemuseoista. Tässä häikäisevässä esimerkissä Belle-Époque-arkkitehtuurista löydät Toulouse-Lautrecin, Picasson, Rubensin ja Rembrandtin taideteoksia.

Lillen kasvitieteellinen puutarha - miellyttävä paikka romanttiselle kävelylle tai piknikille aurinkoisena päivänä. Täältä löydät monipuolisen valikoiman kasveja, suuren ja luonnonkauniin järven sekä kaupungin tähtitieteellisen observatorion.

Vieux Lille Shopping - Vaikka historiallisessa vanhassakaupungissa on suurin osa Lillen nähtävyyksistä joka tapauksessa täällä, sieltä löydät myös ylellisiä nimiä ja trendikkäitä designputiikkeja.

Wazemmesin markkinat - antiikkia, maanviljelijöiden tuotteita, käsityötavaroita ja katuruokaa sisältävä aarreaitta. Järjestetään joka tiistai, torstai ja sunnuntaiaamu.

Lillen katedraali - Tämä uusgoottilainen katedraali uskonnollisen taiteen museoineen on kansallinen monumentti.

Linnoitus - rakensi sotainsinööri Vaudan 17-luvulla sotainsinööri (joka kutsui sitä linnoitusten kuningattareksi). Kannattaa käydä tutustumassa tämän kiehtovan rakennuksen historiaan.

 

Kun käydä

Lillen säätä voidaan kuvata kohtalaiseksi. Kesät eivät nouse liian korkeiksi, ja vaikka talvet voivat laskea alle nollan, tämä ei ole normaalia. Voit odottaa sadetta mihin aikaan vuodesta tahansa. Kesä- ja syyskuu ovat kiireisimpiä kuukausia, joten vältä laumoista näitä kuukausia.

Lillessä järjestetään monia suosittuja festivaaleja ja tapahtumia ympäri vuoden. La Braderie on erittäin suosittu tapahtuma syyskuussa, jolloin kaupungista tulee kirpputori, jossa on muusikoita ja katutaiteilijoita kaikkialla. Kerran kuukaudessa Wazemmesissä on Chalice Sound System -reggae-tapahtuma, jossa on juhlatunnelmaa.

 

Visa

Ranska kuuluu Schengen-viisumialueeseen. Jos matkustat Euroopan ulkopuolelta, sinun tulee tarkistaa, tarvitsetko Schengen-viisumia.

 

Raha

Ranska on osa euroa. Käteisautomaatteja on laajalti saatavilla. Sinulta voidaan pyytää kuvallista henkilötodistusta, jos maksat kaupassa luotto- tai pankkikortilla.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.