Rio de Janeiro

Gay Rio de Janeiro · Kaupunkiopas

Ensimmäinen kerta Rio de Janeirossa? Sitten homojen Rio de Janeiron kaupunkiopassivumme on hyvä paikka aloittaa.

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro on vilkas, eloisa ja jännittävä taiteen, kulttuurin ja hauskanpidon keskus. Turmeltumattomista valkoisista hiekkarannoistaan, dramaattisista maisemistaan ​​ja värikkäistä vuosittaisista karnevaaleistaan ​​tunnettu kaupunki on yksi planeetan vilkkaimmista ja monipuolisimmista kaupungeista. Tutkimusmahdollisuuksia on runsaasti henkeäsalpaavasta Kristus Lunastajasta Escadaria Selaron -portaikkoon.

Koska Rio de Janeirossa on Brasilian liberaalisin kaupunki, siellä on myös kukoistava ja vakiintunut homoelämä, joka tarjoaa valikoiman upeita homobaareja, klubeja ja kahviloita. Maa on yksi maailman suosituimmista homomatkailukohteista, ja saat hyvää huolta tässä auringonpaisteessa kaupungissa.

Vaikka homoystävällisiä ja homokeskeisiä paikkoja löytyy helposti kaikkialta kaupungista, Rio De Janeiron huomattavin homoalue on Ipanema, joka on tunnettu vilkkaasta homoyöelämästään ja suosituista rannoistaan.

Homooikeudet Rio de Janeirossa

Brasilia laillisti samaa sukupuolta olevien avioliitot Etelä-Amerikan edistyneimmistä LGBT+-oikeuksista johtuen vuonna 2013, ja koettuun seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuoli-identiteettiin perustuva väkivalta ja syrjintä on kriminalisoitu maan rasismin vastaisen lain mukaan.

Vuodesta 2019 lähtien on ollut kasvavaa huolta LGBT+-ihmisten turvallisuudesta ja oikeuksista Brasiliassa, kun maa toivotti tervetulleeksi uuden äärioikeistolaisen hallituksen, erityisesti presidentti Jair Bolsonaron kommenttien seurauksena. Brasilia on kuitenkin edelleen yksi maailman edistyneimmistä maista LGBT+-oikeuksien ja -suojan suhteen huolimatta LGBT+-ihmisten yhä haastavammasta ympäristöstä.

Rio De Janeiro on kansainvälinen homoyhteisön ja -kulttuurin pääkaupunki, joka isännöi joka vuosi joitakin maailman suurimmista ja suosituimpia Pride-juhlia. Suurin osa tapahtumista järjestetään lokakuussa ja houkuttelee vierailijoita eri puolilta Brasiliaa ja maailmaa.

Sokeritoppavuori Rio de Janeiro

Gay-yöelämä Rio de Janeirossa

Rio de Janeirossa sijaitsee Brasilian suurin ja ikonisin homokylä Ipanema. Alue on vilkas ja vilkas osa kaupunkia, jossa on tiheä keskittyminen homobaareja, klubeja ja kahviloita. Homo-yöelämä alueella on monipuolinen ja osallistava, ja siellä on elämys, joka sopii jokaisen matkailijan kiinnostuksen kohteeksi ja makuun.

La Cueva on Rio de Janeiron vanhin homoklubi, ja se perustettiin vuonna 1964. Klubi on edelleen yksi suosituimmista paikoista kaupungin homo-yöelämän piirissä. La Cuevan kodikas sisustus on suunniteltu muistuttamaan kallioluolaa, ja tapahtumapaikka tarjoaa rennomman ja viileämmän tunnelman kuin jotkin muut lähellä olevat tapahtumapaikat. Erityisen suosittu vanhemman homoyhteisön keskuudessa La Cueva on täydellinen paikka juoda ja tavata ystävällisiä homoseksuaaleja.

Pakollinen klubi jokaisen homomatkailijan reitillä pitäisi olla Rion viikko. Kahdessa kokonaisessa kerroksessa ja uima-altaalla ja useilla baarialueilla sijaitseva The Week on Rion suurin ja suosituin homotanssiklubi, joka sijaitsee vain lyhyen matkan päässä rannasta Northern Centron alueella.

Lue lisää: Gay-opas Rio de Janeiroon

Gay-hotelli kohteessa Rio de Janeiro

Copacabana, Ipanema ja Leblon ovat kaikki suosittuja alueita Rio de Janeirossa homomatkailijoiden keskuudessa. Näillä alueilla yöpyminen lupaa helpon pääsyn suureen osaan kaupungin homojen yöelämästä, ja hotellit näillä keskeisillä alueilla ovat myös todennäköisemmin homoystävällisiä.

Yhdelle Rio De Janeiron trendikkäimmistä ja moderneimmista hotelleista kannattaa etsiä vain Sol Ipanema hotelli. Sijaitsee vastapäätä uskomattoman homojen suosimaa Posto 9 -rantaa, kattouima-allas ja merinäköala tekevät Sol Ipanema -hotellista ihanteellisen paikan nauttia kaikesta kauneudesta, jota kaupunki tarjoaa.

Hotellissa on yhtä vaikuttava kattouima-allas ja oleskelutila, Atlantis Copacabana -hotelli on moderni ja tyylikäs vaihtoehto Rio De Janeirossa vieraileville homomatkailijoille. Sijaitsee keskeisellä ja hyvien kulkuyhteyksien päässä, monet kaupungin suosituimmista kaupoista ovat lähellä, ja kuuluisa Copacabana Beach on vain viiden minuutin ajomatkan päässä. Atlantis Copacabana -hotellin edulliset huoneet tekevät siitä täydellisen vaihtoehdon budjettimatkailijoille.

Gay saunat Rio de Janeirossa

Kaupungissa on laaja valikoima homosaunoita, joista monet ovat avoinna 24/7. Seksityö on Brasiliassa laillista, mikä tarkoittaa, että homosaunat ovat seksityöntekijöiden suosittuja paikkoja työskennellä ja löytää asiakkaita, mutta saunat ovat myös suurelta osin suosittuja miehiä ilmaiseksi etsivien miesten keskuudessa.

Yksi Rio de Janeiron suosituimmista paikoista on Lions Club Rio, kaupungin suurin sauna, joka sijaitsee lähellä monia muita gay-paikkoja. Lions Club kattaa neljä kerrosta, toimii yökerhona ja on erittäin suosittu paikka. Saunassa on erilaisia ​​mukavuuksia, kuten lava-alue, jossa järjestetään säännöllisesti live-tapahtumia, höyrysauna, yksityiset hytit ja poreallas.

Rio

Matkalla Rio de Janeiroon

Rio de Janeiroa palvelee Antonio Carlos Jobimin kansainvälinen lentoasema, joka on suurin kaupungin kolmesta lentokentästä. Lentokenttä jakaa tilat Brasilian ilmavoimien kanssa ja on Brasilian neljänneksi vilkkain lentokenttä.

Bussi on suosittu tapa päästä lentokentältä keskustaan ​​ja kestää noin 45 minuuttia. Ilmastoidut ajoneuvot ovat mukavia ja hyvin ajettavia, joten bussi on yksi parhaista tavoista päästä Antonio Carlos Jobimin kansainväliselle lentokentälle ja sieltä pois. Lentokentältä kulkee myös tunnin välein kulkeva bussikuljetus moniin kaupungin hotelleihin ja suosittuihin rantakohteisiin.

Lisäksi taksiasemat löytyvät helposti minkä tahansa lentokentän terminaalin ulkopuolelta. Matkustajia kehotetaan varmistamaan, että taksin mittari on täysin tyhjä ennen matkalle lähtöä.

Liikkuminen Rio de Janeirossa

bussi

Bussit ovat halpa ja luotettava tapa kiertää kaupunkia ja tarjoavat lisäilon, koska voit katsella kaupunkia ajaessasi. Bussipysäkkejä löytyy ympäri kaupunkia, ja seuraava pysäkki näkyy tuulilasin yläpuolella. Myös linja-autot kulkevat säännöllisesti, mutta helteessä voi olla kuuma ja ruuhkainen.

metro

Metro on nopea, tehokas ja puhdas, joten se on suosituin matkavaihtoehto Rio de Janeirossa. Kaupungin metroverkosto kulkee kolmella linjalla ja junat kulkevat kärjessä kaikilla linjan asemilla. Voit ostaa prepaid-matkakortteja metroasemien ja sen ympäristön kioskeista ja verkkokartat ovat ladattavissa verkosta.

Taksi

Rio de Janeiron viralliset taksit tunnistetaan kirkkaan keltaisesta väristään, ja ne ovat turvallinen ja nopea tapa liikkua kaupungissa. Takseja voidaan kutsua, mutta useimmat Rio de Janeiron ihmiset käyttävät taksisovelluksia, kuten 99Taxis ja Easy Taxi.

rio

Tekemistä Rio de Janeirossa

Rio de Janeirossa on rajattomat mahdollisuudet tehdä tekemistä. Tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat kuitenkin mm.

Aja ylös Sugarloaf Mountainille

Nauti näkymistä Kristus Lunastajalta

Vietä päivä Parque das Ruínasissa

Rentoudu Red Beachin vulkaanisella hiekalla

Uppoudu Rion taidemuseoon

Tutustu Flamengo Parkiin

Lähde matkalle Vista Chinesaan

Lue lisää: Tekemistä Rio de Janeirossa

UKK

Visa

Useimmat matkustajat voivat saapua Brasiliaan ilman viisumia, mutta pidempään oleskeluun ja työmatkoihin varmista, että tarkistat kotimaasi vaatimukset ja otat yhteyttä Brasilian liittovaltion poliisiin.

Raha

Rio de Janeirossa on tuhansia pankkiautomaatteja, ja useimmat keski- ja korkealuokkaiset laitokset hyväksyvät luotto- ja pankkikortit. Jotkut pankkiautomaatit ja kortinlukijat voivat kuitenkin periä lisämaksun ulkomailla tehdyistä maksutapahtumista.

Yleisesti hyväksytyt ja odotetut juomarahat Rio de Janeirossa ovat 15-20 % hyvästä palvelusta.

Milloin vierailla

Paras aika vierailla Rio de Janeirossa on joulukuusta maaliskuuhun, jolloin sää on lämmin ja aurinkoinen ja rannat ovat eloisia, mutta eivät liian täynnä. Sää on loistava lähes ympäri vuoden, mutta voi olla helteisen kuuma kesällä.

Jos kuitenkin etsit eniten toimintaa, suuntaa kaupunkiin helmikuussa, sillä silloin karnevaalit ovat täydessä vauhdissa ja iloinen ilmapiiri on käsinkosketeltava. Halvin aika vierailla Rio de Janeirossa on lokakuussa, koska tämä on alhaisin turistikausi, joten hotellien ja lentojen hinnat ovat alhaisimmat.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.