Gay Pietari

Gay Pietarin kaupunginopas

Ensimmäistä kertaa Pietarissa? Sitten homojen Pietarin kaupunkioppaamme on juuri sitä mitä tarvitset.

Pietari | Санкт-Петербу́рг

Venäjän toiseksi suurin kaupunki. Pietari on Venäjän liittovaltion alama ja siellä asuu noin 5 miljoonaa ihmistä.

Tsaari Pietari Suuren perusti vuonna 1703 kauppaa varten satamaa varten Pietarin, jonka rakensivat asevelvolliset talonpojat ja ruotsalaiset sotavangit. Se oli Venäjän hallituksen kotipaikka bolshevikkivallankumoukseen saakka vuonna 1917. Vuonna 1924 se nimettiin uudelleen Leningradiksi ja Saksan joukot piirittivät toisessa maailmansodassa.

Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen vuonna 1991 Pietari kärsi talouden taantumasta. Se onnistui nostamaan itsensä ja on nyt tärkeä kaupan, ilmailu- ja avaruustekniikan sekä kaasu- ja öljyteollisuuden keskus. Turisteja houkuttelevat sen upea arkkitehtuuri, hämmästyttävä kulttuuri ja hyvät ostosmahdollisuudet.

Homooikeudet ja Venäjän tilanne

Lisätietoja homojen oikeuksista ja Venäjän tilanteesta löydät sivuiltamme Gay Moscow City Guide -sivu.

Gay kohtaus

Pietari on venäläisen mittapuun mukaan melko liberaali kaupunki, mutta se on hyvin kaukana Länsi-Euroopasta. Sinun ei pitäisi olla ongelmia suurissa hotelliketjuissa, mutta ole varovainen julkisten kiintymysten osoittamisen suhteen. Ole erittäin varovainen käyttäessäsi hookup-sovelluksia, koska homofoobit ovat käyttäneet sovellusta homojen kohdistamiseen.

Pietarin homoskene on enimmäkseen maanalainen, ja tietäjät käyvät parhaissa juhlissa. Siellä on joitain homobaareja ja -klubeja, mutta siellä ei oikeastaan ​​ole erityistä homoelämää.

 

Saapuminen Pietariin

Lentokoneella

Pulkovon lentokenttä (LED) sijaitsee 23 km päässä kaupungin keskustasta ja on Venäjän kolmanneksi suurin lentokenttä. Siitä on hyvät yhteydet entisen Neuvostoliiton kohteisiin ja se on lentoyhtiö Rossija keskus. Se tarjoaa yhteydet Eurooppaan, Lähi-itään, Kaukoitään ja Pohjois-Afrikkaan.

Kaupunkibussit 39, 39Ex ja minibussi K39 liikennöivät lentokentältä Moskovskajan metroasemalle klo 5.30–1.30. Matka metroasemalle kestää 35 minuuttia ja maksaa 40 RUB. Metroasemalta metroasemalta keskustaan ​​kestää 20 minuuttia, mutta se sulkeutuu klo 12.20, joten sinun on otettava yöbussi, jos saavut myöhään.

Taksit voi tilata huoltokopilta saapumisen yhteydessä, mutta hissi kannattaa tilata etukäteen. Älä ota taksia jollakin saapumisalueen monista retkistä, sillä ne huijaavat sinut. Matka keskustaan ​​maksaa 1000-1500 RUB. Lentokentällä voi vuokrata auton, ja ajomatka kestää 30 minuuttia ilman liikennettä.

Lappeenrannan lentokenttä Suomessa rajan toisella puolella sijaitseva LPP on vaihdettavan matkan päässä Pietarista. On epätodennäköistä, että saavut tänne, koska se palvelee enimmäkseen lomakohteita Euroopassa ja joissakin kaupungeissa. Tällä tavalla matkustamalla saa halpoja tarjouksia, mutta viisumiasiat voivat vaikeuttaa maahantuloa Suomesta Venäjälle.

Junalla

 

Pietarissa on 5 päärautatieasemaa. Baltiyskin asemaFinlyandsky asemaLadozhskyn asemaMoskovan asema ja Vitebskyn asema. Niistä on hyvät yhteydet kohteisiin kaikkialla Venäjällä ja ne tarjoavat useita nukkujapalveluita paikkoihin Euroopassa ja entisessä Neuvostoliitossa.

Veneellä

Pietari on suosittu kohde Baltic Cruisesilla. Näillä risteilyillä et tarvitse viisumia maahantuloon, mutta sinun on pysyttävä kiertueella kaikissa pisteissä. St Peter Line tarjoaa reittiliikenteen Tukholmaan ja Helsinkiin. Lauttasatamasta voit ottaa taksin tai vuokrata auton päästäksesi kaupunkiin.

Gay Pietari

Liikkuminen Pietarissa

Jalka

Kaupungin valtavan koon vuoksi on todella käytännöllistä kävellä vain tietyillä kaupunginosilla. Tiettyjä varotoimia tulee noudattaa, varsinkin kävellessä yöllä tai jalkapallo-otteluiden aikana, mutta suurimmaksi osaksi pärjäät hyvin, jos pysyt kaupungin keskustassa. Talvella jää voi olla ongelma ja liikkeiden julkisivuista putoava lumi haittaa.

Metrolla

Pietarin metrojärjestelmä on Venäjän toiseksi suurin ja se on nähtävyys itsessään koristeellisten pysäkkiensä ansiosta, joista monissa on upeat kattokruunut valaisevat niitä. Palvelut ovat nopeita ja säännöllisiä, ja ruuhka-aikana junien välillä on 30 sekunnin tauko. Palvelut palvelevat yleensä klo 5.45–XNUMX, mutta tämä voi vaihdella.

Kaikki matkat maksavat 45 ruplaa, mutta on mahdollista ostaa 10 lippua hintaan 355 RUB, jotka tulee käyttää viikon kuluessa ostosta. Voit ostaa pre-pay-kortteja (samankaltaisia ​​kuin Oyster Cards) tai laittaa rahakkeita kääntöporttiin. Asemien nimet ovat latinalaisilla aakkosilla, mutta tiedotteet ovat venäjäksi.

Bussilla, johdinautolla tai raitiovaunulla

Bussit, johdinautot ja raitiovaunut voivat tuntua "aitoiselta" kokemukselta, koska ne ovat usein ahtaita eivätkä peräkärjet todennäköisesti puhu englantia. Yksi matka maksaa 40 RUB ja tarjoaa kattavamman kulkuvälineen kuin metro.

Taksilla

Taksit ovat kalliita ja kaupungilla on ongelmia rekisteröimättömien taksien kanssa. Sopi kiinteästä hinnasta välttääksesi maksamasta ylikertoimia. Parhaimmillaan he saattavat yrittää huijata sinut, pahimmillaan sinut voidaan huumeilla ja ryöstetyllä tavalla. Ole varovainen ja toimi heti, kun sinusta tuntuu epäilyttävältä! Uber ja muut taksisovellukset ovat saatavilla. Kuljettajat eivät todennäköisesti puhu englantia.

Tekemistä ja näkemistä

Eremitaaši ja palatsi - Tämä taidemuseo on valtava ja siinä on yli 3 miljoonaa taideteosta (Michelangelosta Rubensiin). Jonot ovat pitkiä, mutta online-varaus ja ylimääräinen maksaminen nopeuttavat sisäänpääsyä. Saattaa myös olla syytä etsiä opas, joka voi antaa lisäviisuutta ja viedä sinut suoraan haluamaasi kohteeseen.

Venäjän museo – erinomainen vastine Eremitaašille, koska tässä museossa on esillä vain venäläistä taidetta länsimaisen taiteen sijaan. Täältä löydät upeita taideteoksia taiteilijoilta, joita ei tunneta Äiti-Venäjän ulkopuolella.

Pietarin ja Paavalin linnoitus – Vaikka saarella itsessään on mukava kävellä, tämän linnoituksen saaren kirkko on tärkein nähtävyys. Tänne on haudattu suurin osa Venäjän Romanovin tsaareista.

Kirov-museo – Leningradin pormestarin Sergei Kirovin entinen koti 1927-1934. Täällä voit saada kiehtovan käsityksen siitä, millaista elämä oli Neuvostoliiton alussa.

Mariinskin teatteri – Vierailu Venäjälle ei olisi täydellinen, kun katsotaan maailmanluokan balettia yhdessä maailman kauneimmista esitystiloista.

Passazh – upea, huippuluokan kauppa, jossa Oligarchin vaimot tönäisevät toisiaan vastaan ​​kuluttaakseen, kuluttaakseen, kuluttaakseen!

Tikhvinin hautausmaa – pyhiinvaelluspaikka taiteen harrastajille. Täältä löydät muun muassa säveltäjä Tšaikovskin ja kirjailija Dostojevskin viimeisen lepopaikan.

Mihailovskin teatteri – Ulkopuolelta katsottuna Mariinsky on näyttävämpi esitystila, mutta Mihailovskiyn sisäpuoli on yhtä vaikuttava. Täältä löydät venäläisen (ja kansainvälisen) oopperan ja baletin parhaat palat.

Kun käydä

Kaupungin leveysasteista johtuen Pietari saa lähes 24 tuntia päivänvaloa kesällä ja päinvastoin talvella. Kesät ovat Itämeren viilentäviä ja miellyttäviä. Talvet ovat katkeria ja voivat olla hyvin epämiellyttäviä. Suurin osa turisteista saapuu touko- tai kesäkuussa.

Pietarissa järjestetään ympäri vuoden erilaisia ​​kulttuuritapahtumia ja kiinnostavia festivaaleja. Toukokuun 9. päivän voittopäivä on täynnä sotilaallista loistoa ja oloja natsien tappion muistoksi toisessa maailmansodassa. Scarlet Sails -kesäpäivänseisauksen festivaali on erittäin suosittu. Uudenvuodenaatto on väistämätön (mutta kylmä).

Visa

Suurin osa vierailijoista vaatii viisumin päästäkseen Venäjälle. Löydät a hyödyllinen luettelo viisumivapauksista maista täällä. Viisumin saaminen on melko monimutkainen prosessi. On parasta suunnitella vierailusi hyvissä ajoin etukäteen, mukaan lukien hotellimajoitukset.

Kun olet varannut hotellisi (millä tahansa online-järjestelmällä), sinun tulee ottaa yhteyttä hotelliin saadaksesi virallisen kutsun oleskelullesi. Sinun on toistettava tämä jokaisen varaamasi hotellin kohdalla, joten sinulla on viralliset kutsut koko oleskelusi ajaksi. Kun olet vastaanottanut kutsusi, hae viisumipalveluyrityksen kautta tai tee se verkossa täällä.

Venäjällä ollessasi sinun on aina pidettävä mukana passiamme, ei kopiota. On hyvä mahdollisuus, että poliisi pysäyttää jokaisen turistin. Jos et pysty esittämään passia pyydettäessä, saat sakon. Yhtä tärkeää on säilyttää kopiot asiakirjoista hotellissasi siltä varalta, että menetät alkuperäiset

On myös erittäin hyvä idea säilyttää maasi suurlähetystön yhteystiedot puhelimessasi.

Raha

Venäjän valuutta on rupla (RUB). Jotkut tuotteet voidaan mainostaa dollareina tai euroina, mutta loppulasku on paikallisessa valuutassa. Sinun ei tarvitse kamppailla löytääksesi pankkiautomaatteja tai laillisia rahanvaihtajia Pietarista.

Kortit hyväksytään monissa paikoissa, mutta saattaa olla syytä ilmoittaa pankkillesi matkapäiväsi komplikaatioiden välttämiseksi.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.