Gay Valencian kaupunginopas

Gay Valencian kaupunginopas

Suunnitteletko matkaa Valenciaan? Sitten homo Valencian kaupunkiopassivumme on sinua varten

 

Valencia

Oman autonomisen alueensa pääkaupunki ja Espanjan kolmanneksi suurin kaupunki Valencia on kukoistava noin miljoonan asukkaan metropoli. Se on Välimeren länsirannikon suurin satama

Rooman aikoina perustetun Valencian historiaa on muokannut kaikki keskiajalta ja maurien ristiretkistä Espanjan sisällissotaan.

Valencia on horjuttanut mainettaan satamakaupunkina ja on nyt tunnustettu tärkeäksi taiteen ja kulttuurin keskukseksi. Se on kuuluisa vaikuttavasta arkkitehtuuristaan, meren läheisyydestä ja Paellan syntymäpaikasta.

Gay kohtaus

Vaikka Valencia ei ole osunut homomatkailututkoihin yhtä paljon kuin esimerkiksi Madrid tai Barcelona, ​​homoelämä on täällä erittäin eloisaa. Siellä on Gay Bars, Gay-tanssiklubit, Gay saunat ja Gay Cruise Clubs hajallaan ympäri kaupunkia.

Jotkut pitävät kaupunkia jopa liberaalimpana kuin Madrid ja Barcelona, ​​ja se oli tunnettu siitä, että sillä oli valittu lesbopormestari vuosina 1991-2015. Kaupungissa järjestetään suosittu gay Pride -kulkue kesäkuussa.

 

Pyhän Marian aukio ja Valencian katedraali

 

Matkalla Valenciaan

Lentokoneella

Valencian lentokenttä (VLC), joka tunnetaan myös nimellä Manises Airport, sijaitsee noin 8 km:n päässä kaupungin keskustasta. Se on Espanjan kymmenenneksi suurin lentokenttä, ja sieltä on hyvät yhteydet eri puolilla Eurooppaa sijaitseviin kohteisiin. Lentoyhtiöt ja halpalentoyhtiöt tekevät muutaman pysäkin Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa.

Metrolinjat 3 ja 5 yhdistävät lentokentän kaupunkiin. Kertaliput maksavat 3.90 € ja kestävät 25 minuuttia. Palvelut kulkevat noin kello 5–30 maanantaista perjantaihin lyhennetyllä aukioloajalla viikonloppuisin ja pyhäpäivinä.

Halvempi vaihtoehto on bussilinjan 150 kulku kaupunkiin hintaan 1.45 €. Matka kestää 45 minuuttia. Se kulkee maanantaista lauantaihin klo 5–30, ja lauantaisin palvelu on rajoitettu. Se ei toimi sunnuntaisin tai pyhäpäivinä.

Taksiasema toimii lentokentältä ja matkat keskustaan ​​maksavat noin 20 €. Kaikista matkoista lentokentälle ja takaisin on automaattinen 5.40 € lisämaksu.

Lautalla

Valencialla on aikataulun mukaan lauttaliikenne Baleaarien ja Algerian välillä. Se on myös suosittu kohde joillekin risteilyille. Metrolinjat 4, 5 ja 6 tarjoavat junayhteyden satamaan.

Junalla

Estació del Nord tarjoaa hyvät yhteydet Manner-Espanjassa sijaitseviin kohteisiin. Nopea liikenne kulkee säännöllisesti sekä Valenciaan että Madridiin. Toisin kuin muissa Euroopan kaupungeissa, siellä ei ole suoria kansainvälisiä yhteyksiä.

Liikkuminen Valenciassa

Jalka

Paras tapa tutustua nähtävyyksiin on kävellen. Kaupungin läpi kulkeminen suoraa linjaa pitkin ei saisi kestää yli 45 minuuttia, riippuen vauhdistasi. Sinun tarvitsee vain ottaa kuljetus, jos matkustat kauempana.

Metrolla ja raitiovaunulla

FGV liikennöi Valencian moderneja metroja ja raitiovaunuja. Ne kulkevat maanantaista perjantaihin klo 5–30 ja viikonloppuisin klo 11–6. Sinkkujen hinta on 11 € ja kymmenen matkalippu 30 € matka-alueesta riippuen.

Bussilla

Bussit ovat hyvä tapa liikkua kaupungissa. Liput alkaen 1.50 €. Palvelut alkavat klo 4 ja päättyvät maanantaista torstaihin klo 10 yöpalvelulla, joka kestää klo 30 (perjantai ja lauantai 2). Bussit eivät kulje sunnuntaisin.

Taksilla

Taksiasemat ovat arkipäivää ja taksin voi kutsua tien varresta. Viralliset taksiyhtiöt ovat valkoisia ja vihreät valot päällä. Yksityisiä taksiyrityksiä on olemassa, mutta huomaa, että mittarit alkavat heti, kun kuljettaja vastaa puheluun.

 

 

El Cabanyal ja La Malvarrosa Beach

 

Missä yöpyä Valenciassa

Valenciassa on erinomainen valikoima hotelleja jokaiseen budjettiin. Vieraile sivuillamme, jos haluat nähdä joitakin parhaista Valencian hotelleista homomatkailijoille Hotellit Gay Valencia sivu.

Tekemistä ja näkemistä Valenciassa

 

 

  • Taiteen ja tieteen kaupunki – vaikuttava modernistinen rakennus, jonka on suunnitellut tunnettu arkkitehti Santiago Calatrava. Täältä löydät planetaarion, tiedemuseon, IMAX-elokuvateatterin ja paljon muuta. Täällä voit tehdä kävelykierroksia.
  • Valencian katedraali (Seu) – vaikuttava goottilainen katedraali, joka on myös kerännyt vuosisatojen ajan renessanssin, barokin ja uusklassismin arkkitehtonisia tyylejä. Voit tehdä matkan ylös Micalet Toweriin nähdäksesi kaupunkinäkymät.
  • Silkinvaihto – vaikuttava esimerkki valencialaisgoottilaisesta arkkitehtuurityylistä. Tämä on kiehtova katsaus Valencian taloushistoriaan.
  • Mercat Central – Modernistinen rakennus ja täydellinen paikka poimia tuoreita raaka-aineita, varsinkin jos aiot tehdä Valencian klassikkopaellan.
  • Playa de Malvarossa – suosituin Valencian kaupungin rannoista. Täältä löydät rantabaareja, kahviloita ja hotelleja, joissa voit rentoutua ja rentoutua.
  • Costa del Azahar – Valencian pohjoispuolella on tämä kaunis rannikkoalue, joka on huomattavasti vähemmän kehittynyt kuin muu Costas. Kannattaa pidentää oleskeluasi pelkästään tutkiaksesi upeita kyliä rannikolla ylös ja alas.

 

 

Lue lisää: Tekemistä Valenciassa.

Kun käydä

Valenciassa on miellyttävä Välimeren rannikkoilmasto. Huhti- ja toukokuu ovat parasta aikaa vierailla, koska lämpötilat ovat lämpimiä ja väkijoukkoja ei ole niin suuri. Talvet ovat mukavia ja hiljaisempia, mutta joidenkin nähtävyyksien aukioloajat ovat lyhennetty.

Maaliskuussa kaupungissa järjestetään Fallas, jossa rakennetaan suuria paperimassamalleja, yleensä satiirisia, ja ne esitetään kortteleissa. Ilotulitteet ovat lähes lakkaamattomia ja yleinen juhlatunnelma vallitsee. Kesäkuussa on myös Pride-festivaali.

Raha

Espanja on euroalueen maa. Käteisautomaatteja on laajalti saatavilla. Luotto- ja pankkikortit ovat laajalti hyväksyttyjä. Hotellit, pankit ja jotkut paikalliset yritykset ylläpitävät myös valuutanvaihtopisteitä.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.