Gay Gent

Gay Gentin kaupunginopas

Ensimmäinen kerta Gentissä? Sitten homo Gentin kaupunkioppaamme on juuri sitä mitä tarvitset.

Gent

Belgian Itä-Flanderin alueen pääkaupunki ja suurin kaupunki. Kunnassa asuu yli 250,000 2 ihmistä, joten se on Belgian toiseksi suurin ja noin 600,000 3 pääkaupunkiseudulla, mikä tekee siitä Belgian kolmanneksi suurimman.

Gentin historia kaupunkina alkoi noin vuonna 650 jKr., St Amand perusti kaksi luostaria tänne. 13-luvulla se oli suurin kaupunki Alppien pohjoispuolella Pariisin jälkeen. Näihin aikoihin sen tekstiiliteollisuus nousi esiin. Se tuhoutui XNUMX-vuotisessa sodassa, ja saksalaiset miehittivät sen molemmissa maailmansodissa.

Nykyään Gent on suuri yliopistokaupunki, ja siksi monet tutkimusyritykset sijaitsevat kaupungissa. Siinä on kosmopoliittinen mutta vieraanvarainen tunnelma. Turistit tulevat näkemään sen kauniisti säilyneen keskiaikaisen arkkitehtuurin ja kokemaan sen viehättävän flaamilaisen vieraanvaraisuuden.

Homooikeudet Belgiassa

Lisätietoja homojen oikeuksista Belgiassa on meidän Gay Brussels City Guide -sivu.

Gay kohtaus

Gentissä on kompakti, mutta silti hyvin näkyvä homoelämä. Niitä on pari Gay saunat, Jotkin Gay-baarit ja tanssilapset ja Miesten hierontakylpylä. Saatat löytää risteilytoimintaa linnoituksen ympäriltä. Suuri opiskelijamäärä tarkoittaa, että kaupunki on avoin ja homovieraat ovat tervetulleita kaikkialla kaupungissa.

Kompaktista homoelämästään huolimatta Gent on ollut Belgian homojen vapautusliikkeiden ytimessä vuodesta 1969. Paikallinen homohyväntekeväisyysjärjestö Casa Rosa tekee Gentin "Pink Walk" -kävelymatkan, jossa tutustutaan kaupungin LGBT-historiaan. He järjestävät myös LGBT-tapahtumia ympäri vuoden.

 

Matka Gentiin

Lentokoneella

Gentillä ei ole omaa lentokenttää. Saavut todennäköisesti Gentiin Brysselin lentokentän (BRU) tai Brussels South Charleroin lentokentän (CRL) kautta.

Brussels Airport (BRU) on Belgian suurin lentoasema ja tarjoaa yhteydet kohteisiin ympäri Eurooppaa sekä kaukoliikenneyhteydet Afrikkaan, Aasiaan ja Pohjois-Amerikkaan. Suorat junat Gentiin kestävät noin tunnin, ja ne voidaan ottaa suoraan Brysselin lentoasemalta Zaventemiin terminaalin tasolta 1.

Junalla

Gentissä on kaksi suurta rautatieasemaa. Ghent Sint-Pieters liikennöi säännöllisesti Brysseliin, ja sillä on kansainväliset yhteydet Antwerpeniin, josta voit liittyä laajempaan Euroopan rautatieverkkoon. Se on 30 minuutin kävelymatkan päässä keskustasta tai 15 minuutin raitiovaunumatkan päässä (linja 1). Ghent-Dampoort tarjoaa suorat yhteydet muihin Belgian kohteisiin.

 

Liikkuminen Gentissä

Jalka

Gentin keskusta on kompakti ja helppo navigoida. Se on loistava tapa ihailla keskiaikaista keskustaa, koska se on kävelykatu.

Pyörällä

Gentissä on lähes 250 mailia pyöräteitä ja sellaisenaan pyöräily on erittäin suosittua täällä. Siinä on pyörätie, jossa pyöräilijät ovat etusijalla. Joissain osissa keskustaa on mukulakivipäällysteet, mikä tekee pyöräilystä hieman haasteellista näillä alueilla.

Julkisella kulkuneuvolla

Gentissä on luotettava De Lijnin linja-auto- ja raitiovaunujärjestelmä. Jos pysäkillä on lippuautomaatti, sinun on ostettava lippu sieltä, eikä kuljettaja myy sitä sinulle. Ennakkoon ostetut liput maksavat 1.40 euroa, kun taas kuljettajalta 3 euroa. Kymmenen matkan passin voi ostaa 14 eurolla ja se on voimassa muissa Flanderin kaupungeissa. Muista vahvistaa liput.

Palvelut toimivat melko säännöllisesti päiväsaikaan varhaisesta aamusta myöhäiseen iltaan. Yöpalveluja on tarjolla, mutta niitä on rajoitetusti.

Vesiraitiovaunulla

Erikoinen tapa kiertää Gentissä on vesiraitiovaunu. 12.50 €:lla (alennukset koskevat ryhmiä ja muita) voit hypätä kyytiin ja hypätä pois suosituista paikoista Gentissä. Palvelu toimii 1.-1. joka lauantai ja sunnuntai.

Taksilla

Taksit löytyvät monista suosituista paikoista Gentissä, mutta ne ovat kalliita, kun otetaan huomioon kaupungin koko. Useimmat ravintolat, baarit ja hotellit tilaavat sinulle mielellään taksin.

Missä yöpyä Gentissä?

Jos haluat luettelon suosituista Gentin hotelleista, tutustu meidän suositellut hotellit Gentissä -sivu.

Tekemistä ja näkemistä

Pyhän Bavon katedraali – Tämä goottilainen katedraali valmistui vuonna 1569 ja on yksi keskiaikaisen kaupungin näkyvimmistä maamerkeistä. Erityisen huomionarvoista on Gent Alter, jota pidetään Hubertin ja Jan van Eyckin parhaana työnä

SMAK – Gentin modernin taiteen museo on kulttuurikorppikotkalle välttämättömyys. Täältä löydät Andy Warholin ja Francis Baconin teoksia.

Vrijdagmarkt – 13-luvulta lähtien toimineet “Friday Market” on vilkas ostoskokemus. Se on avoinna myös lauantaisin ja sunnuntaisin, mutta sunnuntai on tunnettu lintumarkkinoistaan.

Kellotapuli – Kellotapuli on ollut Gentin symboli vuodesta 1380. Tornille pääsee hissillä, josta on näköala kaupunkiin ja ikoniset kellot läheltä.

Kangashalli – Kellotapulin vieressä. Kangashalli on ollut Gentin kauppiaiden kohtaamispaikka vuodesta 1425 lähtien.

Kanavan risteily – keväällä, kesällä ja alkusyksystä kanavaristeily on romanttinen tapa tutustua nähtävyyksiin rauhassa ja rennosti.

Bourgoyen-Ossemeersen – luonnonsuojelualue Gentin laitamilla. Siellä on erinomaisia ​​vaellusreittejä ja paikkoja piknikille kesäauringossa.

Flanders Field amerikkalainen hautausmaa - sijaitsee 30 mailia Gentistä. Tämä on koskettava muistomerkki amerikkalaisille ihmishenkille, jotka menetettiin ensimmäisen maailmansodan tuhossa.

Kun käydä

Kesäkuukaudet ovat lämpimiä ja miellyttäviä, vaikka monet turistit tulevat tänne silloin. Joulunaika on myös suosittu Gentin talven kylmästä ja kosteasta säästä huolimatta. Sade on yleistä ympäri vuoden, joten varaudu varmuuden vuoksi.

Gentissä järjestetään erilaisia ​​festivaaleja ja tapahtumia ympäri vuoden. Gentse Feesten on heinäkuussa 10 päivän festivaali, jossa on ilmaista musiikkia ja yksi kalenterin suosituimmista tapahtumista. Lokakuussa Film Fest Ghent houkuttelee elokuvaharrastajia Belgiasta ja ulkomailta, ja World Soundtrack Awards on festivaalin kruunun helmi.

Visa

Belgia kuuluu Euroopan Schengen-viisumialueeseen. Jos matkustat Euroopan ulkopuolelta, tarkista, tarvitsetko Schengen-viisumia.

Raha

Belgia on euroalueen jäsen. Käteisautomaatteja on laajalti saatavilla. Sinulta voidaan pyytää kuvallista henkilötodistusta, jos maksat kaupassa luotto- tai pankkikortilla.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.