Ho Chi Minh City · Kaupunkiopas

Ho Chi Minh City · Kaupunkiopas

Suunnitteletko matkaa Ho Chi Minh Cityyn? Ho Chi Minh Cityn homooppaamme on sivu sinulle.

Ho Chi Minh City on ollut Kaakkois-Aasian lomakohteiden alta useiden vuosien ajan, mutta yhä useammat matkailijat löytävät tämän jännittävän kaupungin katuruoan, rikkaan kulttuurin ja vilkkaan yöelämän hotspotiksi. Kaupunki tarjoaa ainutlaatuisen sekoituksen moderneja ja perinteisiä kokemuksia kiehtovan historiansa ja länsimaisten vaikutteidensa ansiosta Aasian kulttuurin eri puolille. 

Aiemmin ja tähän päivään asti tunnettiin yleisemmin Saigonina, Ho Chi Minh City on Vietnamin suurin kaupunki. Kaupunki sai entisen nimensä Saigon-joesta, joka virtaa kaupungin läpi ja laskee Soai Rapiin ja päättyy lopulta Tyynellemerelle. Nykyään Saigon viittaa kaupungin keskustaan ​​District 1:ssä, joka on tärkein turistialue, kun taas Ho Chi Minh City viittaa koko moderniin kaupunkiin ja sen kaikkiin maaseutualueisiin. 

Vietnamin suurimmassa kaupungissa on pieni mutta eloisa LGBT+-elämä, joka houkuttelee niin homomatkustajia, paikallisia kuin ulkomaalaisiakin. Suurin osa yöelämän paikoista sijaitsee Saigonin kaupungin keskustassa, joten niihin pääsee helposti taksilla, pyörällä tai kävellen. 

 

Homolaisten oikeudet Ho Chi Minh Cityssä

Homous tai samaa sukupuolta olevien avioliitto ei ole tai ole koskaan ollut Vietnamin lain vastaista. Virallisesti samaa sukupuolta olevien kanssakäyminen laillistettiin vuonna 2000 ja sukupuolen vaihto-oikeus vuonna 2015. Homoavioliitto on kuitenkin edelleen laillisesti tunnustamaton. 

Yleinen asenne LGBT-yhteisöön Vietnamissa on rento ja vieraanvarainen, kuten Thaimaassa. LGBT-kulttuurista on tulossa yhä enemmän osa valtavirtaa, mikä heijastuu Ho Chi Minh Cityn kukoistavaan ja kasvavaan homoelämään.

Yksi asia, joka on ehdottomasti otettava huomioon, on PDA - sitä ei pidetä sopivana missään julkisissa tiloissa ja se voi loukata paikallisia. Vietnam on edelleen sosiaalisesti konservatiivinen kansakunta, ja monet omituiset ihmiset salaavat edelleen seksuaalisuutensa perheeltään.

Gay-baarit ja -klubit Ho Chi Minh Cityssä

Ho Chi Minhin kaupungin gay-baari- ja kerhoelämä on pieni, mutta se on olemassa. LGBT-kulttuurin yleistyessä valtavirtaan, pieniä homobaareja avautuu ympäri maata ja Ho Chi Minh Cityä. Ja vaikka nimettyjä homobaareja on vain kourallinen, useimmat kaupungin baarit ovat vieraanvaraisia, homoystävällisiä ja niissä on sekalainen yleisö useimpina iltoina. Eloisalta alueelta löytyy homojen suosimia paikkoja De Tham Street, "reppumatkailijoiden korttelin" sydämessä (piiri 1).

Thi Baari on Ho Chi Minh Cityn suosituimpia gay-paikkoja. Tämä ranskalais-vietnamilaisen homoparin omistama ja hallinnoima pieni baari on erittäin kiireinen viikonloppuisin. Elävää musiikkia joka ilta ja upeat happy hour -tarjoukset tekevät tästä paikasta vierailun arvoisen Saigonissa.

Toinen jännittävä paikka vierailla on Elixir Lounge. Yleisö täällä on pääosin suoraa, mutta erittäin vieraanvaraista ja homoystävällistä. Hienot cocktailit, DJ-illat joka viikonloppu ja erikoistapahtumat tekevät tästä baarista suositun piirin 1 alueella.

Vallitsevasta tilanteesta johtuen jotkut suosituimmista homobaareista ovat tällä hetkellä kiinni. Tipsy Unicorn isännöi säännöllisiä drag show -esityksiä ja drag race katselujuhlia, Le Pub muuttuu viihtyisästä baarilahden päivästä yöllä kiireiseksi tanssilattiaksi, ja Republic Lounge on yleensä kohokohta illassa nuoren ja houkuttelevan yleisön ja energisten DJ:iden kanssa.

 

Gay-hotellit Ho Chi Minh Cityssä

Ho Chi Minh Cityssä on tarjolla runsaasti ylellisiä ja tyylikkäitä hotelleja sekä joitakin edullisempia hotelleja reppumatkailijoiden korttelissa. Suurin osa hotelleista sijaitsee District 1:ssä, lähellä matkailukohteita, ruokamarkkinoita ja homojen yöelämää.

Yksi suosituimmista vaihtoehdoista TravelGay, Myst Dong Khoi sijaitsee Saigonin sydämessä, lähellä jokea, joka antoi kaupungille entisen nimen. Tässä tyylikkäässä viiden tähden hotellissa on rentouttavat kylpyläpalvelut ja uima-allas sekä maailmanluokan ravintola, josta on upeat näkymät kaupunkiin.

Hotelli Nikko Saigon on hieman kauempana vilkkaasta ja hektisestä alueesta, mutta silti District 1. Rentoudu heidän upeassa ulkopuutarhassaan tai yhdessä heidän tilavista ja ylellisistä huoneistaan. Tämän viiden tähden hotellin mereneläviä sisältävä buffetillallinen on yksi kaupungin puhutuimmista, joka miellyttää kaikkia vaativia gourmetteja.

Muita piirin 1 viiden tähden vaihtoehtoja ovat Grand Hotel Saigon ja Pullman Saigon Center. Loistava valinta budjettimatkailijoille on Grand Silverland Hotel & Spa ja Hotelli Continental Saigon, kaikki sijaitsevat District 1:ssä ja lyhyen taksimatkan päässä turistikohteista ja homojen yöelämästä.

 

Gay-saunat ja kylpylät Ho Chi Minh Cityssä

Ho Chi Minh Cityssä, etenkin Saigonin keskustassa, on yllättävän paljon vain miehille tarkoitettuja saunoja ja kylpylöitä. Vietnamilaiset kaverit ovat yleensä melko ujoja, joten ole valmis tekemään ensimmäinen siirto, jos etsit diskreettiä risteilytoimintaa. Nämä saunat ovat myös loistava tapa rentoutua ja saada uusia ystäviä kaupungissa.

Kahdessa kerroksessa, THE 69 Sauna Zone on erilaisia ​​saunoja ja "rentoutumishuoneita" sekä poreallas ja baari. Siellä on myös yksityinen "Tiger Cage" seikkailunhaluisille. Valitettavasti useimmat saunat ja kylpylät ovat tällä hetkellä suljettuina. Ngoc Diep Spa sijaitsee kaupunginosassa 3, joten vain lyhyen taksimatkan päässä kaupungin keskustasta. Rainbow Spa ja NaDam Spa ovat Ho Chi Minh Cityn tunnetuimpia homosaunoita, ja niihin kannattaa tutustua, kun ne taas avaavat ovensa.

Kulku Ho Chi Minh Cityyn

Ho Chi Minh Cityä palvelee Tan Son Nhatin kansainvälinen lentoasema, ja matkustajat pääsevät kaupungin keskustaan ​​lentokenttäbussilla, julkisella bussilla tai taksilla.

Keltaiset linja-autot kulkevat säännöllisesti lentokentän ja kaupungin keskustan välillä, erityisesti #109 ja #49. Sininen julkinen bussi nro 152 palvelee myös lentokenttää. Hinta on edullinen, ja se maksaa 20,000 40,000 - 1 1.80 VND (XNUMX - XNUMX dollaria).

Taksit ovat kalliimpia, mutta silti halpoja verrattuna Eurooppaan tai Pohjois-Amerikkaan. Matkustajat voivat napata taksin aivan lentokentän ulkopuolella ja päästä hotelleihinsa kaupungin keskustassa 30 minuutissa hintaan 150,000 300,000 - 7 14 VND (XNUMX - XNUMX dollaria) – tietullit sisältyvät hintaan.

Yksityiskuljetukset hotelleihin ja majoitustiloihin voi varata suoraan lentokentältä.

Junat ovat myös yleinen tapa päästä Ho Chi Minh Cityyn. Saigonin asemalta piirissä 3 matkustajat pääsevät muihin Vietnamin kohteisiin, kuten Hanoihin tai Hoi Aniin.

Saigon-joen varrella on muutamia lauttasatamia, jotka vievät matkustajia pohjoiseen ja etelään pienempiin kaupunkeihin ja kyliin. Tämä palvelu maksaa noin 130,000 14 VND (XNUMX dollaria) yhteen suuntaan.

 

Liikkuminen Ho Chi Minh Cityssä

Ho Chi Minh Cityssä ei vielä ole metrojärjestelmää, mutta sitä suunnitellaan ja rakennetaan, kun luet tätä. "Ho Chi Minh Cityn kaupunkirautatiehankkeella" on tarkoitus tuoda kaupunkiin nopea liikenneverkko vuoteen 2024 mennessä. Ensimmäisen radan rakentaminen on aloitettu vuonna 2012 ja sen on määrä valmistua vuonna 2023. Sillä välin on paljon muita tapoja liikkua kaupungissa:

bussi

Ho Chi Minh Cityllä on kattava värikoodattujen bussireittien verkosto. Keltaiset bussit toimivat lentokenttäkuljetuksina Tan Son Nhatin kansainväliselle lentokentälle (SGN). Näet enimmäkseen vihreitä busseja ajamassa ympäri kaupunkia, ja ne pysähtyvät useimmissa Ho Chi Minh Cityn kaupunginosien matkailunähtävyyksissä ja nähtävyyksissä. Voit myös matkustaa millä tahansa harvinaisemmalla sinisellä bussilla.

Bussin hinta riippuu ajetusta matkasta ja on yleensä noin 3,000 10,000 - 00.50 XNUMX VND (alle XNUMX USD).

Taksi

Helppo ja edullinen tapa liikkua kaupungissa. Auto- ja moottoripyörätaksit (Xe Om) löytyvät joka kulmasta - Ho Chi Minh Cityssä on noin 30,000 XNUMX aktiivista. Kyytiä voi varata myös sovellusten kautta, kuten Hauta ja GoJek.

Cyclo

Älä sekoita cycloa polkupyöriin – sinä et aja niillä. Kaupunkiin rennommin tutustuen, cyclos ovat suosittu valinta turistien keskuudessa. Istu alas ja anna ratsastajan näyttää kaupunki eri näkökulmasta.

Jalan

Ho Chi Minh City on iso, mutta monet nähtävyydet ja nähtävyydet sijaitsevat District 1:n sisällä ja ovat helposti kävellen. Kaupungissa on kaoottista liikennettä, joten vilkkaalla kadulla vaeltaessa kannattaa olla varovainen ja tarkkaavainen.

 

Tekemistä Ho Chi Minh Cityssä

Ho Chi Minh City tarjoaa laajan valikoiman aktiviteetteja kaupungissa ja sen ympäristössä. Opi kaupungin rikkaasta ja kiehtovasta historiasta yhdessä museoista, tutustu joen suistoon tai tunneliin tai mene vietnamilaisen keittiön kulinaariselle kiertueelle. Siellä on myös kauniita temppeleitä, joissa voit vierailla ja oppia maan kulttuurista ja perinteistä. Parhaita asioita ovat mm.

  • Kulje Cu Chi -tunneleissa kurkistamaan vietnamilaisten sotilaiden maanalaiseen elämään 1950-luvulla
  • Vertaa Notre Damen katedraalia HCMC:n keskustassa sen ranskalaiseen serkkuun Pariisissa
  • Vieraile Saigonin postitoimistossa nähdäksesi kiehtova yhdistelmä uusklassista eurooppalaista arkkitehtuuria ja aasialaisia ​​koristeita
  • Opi Vietnamin sodasta War Remnants Museumissa
  • Nauti maailman parhaista katuruoista Bến Thành Marketissa
  • Ihaile kaunista Giac Lam -pagodia, joka on yksi kaupungin vanhimmista temppeleistä
  • Tutustu Mekong-joen suiston laajaan jokien, soiden ja saarten sokkeloon veneellä, jossa on kelluvia markkinoita ja riisipeltojen ympäröimiä kyliä

UKK

Visa

Kansalaisuudestasi riippuen sinun ei ehkä vaadita viisumia. Tiettyjen maiden (Yhdistynyt kuningaskunta, Yhdysvallat ja eräät Euroopan ja Aasian maat) kansalaiset ovat vapautettuja tästä, jos he viipyvät 15 päivää tai vähemmän. Jos aiot oleskella yli 15 päivää tai maasi ei ole vapautettu verosta, matkustuslupa maksaa noin 50 ja on voimassa 30 päivää. Voit hakea verkossa tai saada viisumin saapuessasi. Varmista ennen matkaa, että passi on voimassa vielä vähintään 6 kuukautta. 

Milloin vierailla

Vietnamin ilmasto on yleensä erittäin lämmin ja trooppinen, ja päivittäinen keskilämpötila on 24–32 °C (76–90 °F), mikä tekee siitä loistavan matkakohteen mihin tahansa vuodenaikaan. Miellyttävin aika vierailla Ho Chi Minh Cityssä on marraskuusta huhtikuuhun, jolloin lämpötila on kohtalainen ja sade on vähäistä. Jos aiot vierailla Ho Chi Minh Cityssä kesäkuukausina, varaudu sateisempiin päiviin maan eteläosan monsuunikauden vuoksi.

Vuotuiset Pride-juhlat Ho Chi Minh Cityssä järjestetään yleensä syyskuussa, sadekauden loppua kohti, mutta lämpötiloissa on miellyttävä.

Vietnamin tärkein vuotuinen festivaali Tet järjestetään tammikuun lopulla helmikuun puoliväliin ja juhlii uuden vuoden saapumista. Kadut on koristeltu värikkäästi, suitsukkeen tuoksu on ilmassa ja upea ilotulitus täyttää taivaan.

Raha

Vietnamin valuutta on Vietnamin dong tai VND. Yksi Yhdysvaltain dollari muunnetaan noin 22,700 4 VDN:ksi, joka on maksu, jonka useimmat kaupungin pankkiautomaatit veloittavat. Vaikka käteinen on edelleen voimassa, useimmat tapahtumapaikat hyväksyvät pankki- tai luottokortit. Pankistasi riippuen muuntomaksut voivat olla jopa XNUMX %, joten on parasta tarkistaa pankistasi ennen matkaa. Juomaraha ei ole pakollista, mutta sitä arvostetaan suuresti.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.