#ao-kiew

Gay Koh Sametin saaren opas

Suunnitteletko matkaa Koh Sametille? Sitten homo Koh Samet -saaren oppaamme on sinua varten.

 

 

#ao-kiew

 

Ao Kiew, Koh Samet

 

 

Koh Samet เกาะเสม็ด

Rauhallisella trooppisella Koh Sametin saarella (kirjoitetaan usein "Ko Samed") on kauniin pehmeät hiekkarannat, ja sitä ympäröi kirkas lämmin vesi.

Koh Sametista on tullut suosittu homomatkailijoiden keskuudessa, jotka etsivät jotain hieman erilaista kuin kehittyneemmät lomakohteet Phuket ja Pattaya. Mikään paitsi outo radiomasto kohoaa puurajan yläpuolelle ja päätiet ovat vain kuoppaisia ​​raitoja.

Saari on 3 tunnin ajomatkan päässä Bangkok autolla (plus 15 minuutin pikaveneristeys), joten pääsy on helpompaa ja halvempaa kuin sisäistä lentoa vaativiin kohteisiin.

 

rannat

Useimmat Sametin rannat sijaitsevat saaren itäpuolella. Rannat piiloutuvat pieniin lahtiin (thain kielellä "Ao") ja ne ulottuvat noin 200 metriä.

Pohjoisesta suosittuja rantoja ovat Hat Sai Kaew, Ao Phai, Ao Tubtim, Ao Wongduen, Ao Wai, Ao Kiew Na Nok, Ao Pakarang ja Ao Prao.

 

 

  • Hattu Sai Kaew (Crystal Sand Beach) on Koh Sametin vilkkain ranta. Ranta on noin 1 km pitkä ja täynnä lomakohteita, ravintoloita ja kauppoja. Täällä voit nauttia kaikenlaisista aktiviteeteista, kuten uinnista, vesihiihdosta ja "banaaniveneellä" ajamisesta. Yöllä juhliminen ottaa vallan, ja siellä on monia ruoka-, juoma- ja juhlapaikkoja. Yksi Koh Sametin suosituimmista nähtävyyksistä on tulishow. Pysy tällä rannalla, jos haluat olla lähellä kaikkea toimintaa etkä välitä väkijoukosta.
  • Ao Phai (lausutaan "pai") on pieni lahti, jossa on muutamia hyviä ravintoloita ja hyvälaatuisia keskitason hotelleja. Siellä on myös homojen suosima Silver Sand -baari/disko.
  • Ao Tubtim on Ao Phain vieressä ja sitä pidetään Sametin "gay-rantana".
  • Ao Nuan on pieni, hiljainen lahti, jossa on yksinkertaisia ​​bungaloweja.
  • Ao Wong Duean (tai "Ao Vong Duen") on saaren toiseksi suurin ranta. Hiekka on erittäin hienoa ja valkoista, ja lahti on lähes täydellisen ympyrän muotoinen ("Wong Duean" tarkoittaa "kuun ympyrää"). Siellä on hyviä lomakohteita ja kalaravintoloita, joista on kauniit näkymät.
  • Ao Wai on rauhallinen ja luonnonkaunis ranta, joka sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Ao Wong Dueanista.
  • Ao Kiew Na Nok (tai yksinkertaisesti "Ao Kiew") on syrjäisempi ranta saaren loppupuolella, kaukana melusta ja yöelämästä. Tämä lahti on ihanteellinen paikka katsella auringonnousua, ja siellä on myös ylellisyyttä Parade Resort.
  • Ao Pakarang sijaitsee Ao Kiewin vieressä. Se on loistava paikka nauttia kalaravintoloista ja kokea paikallisten elämäntapa.
  • Ao Prao (tai "Ao Phrao") on ainoa ranta Koh Sametin länsipuolella. Alue on melko kaukana kaikista ravintoloista ja yöelämästä, mutta se on rauhallinen ja yksityinen. Ao Praolla on vain kolme lomakeskusta - Le Vimarnin mökit, Lima Coco Resort ja Ao Prao Resort.

 

 

 

beach-on-koh-samet

Gay kohtaus

Homoisia auringonottajia löytyy kuitenkin jokaiselta rannalta Ao Tubtim on houkutellut suuren homojoukon viime vuosina, ja monet pitävät sitä saaren "epävirallisena homorannana".

Päiväsaikaan useimmat ihmiset yöpyvät lomakeskuksensa omalla rannalla, koska ne tarjoavat yleensä aurinkotuoleja, -varjoja ja ruoka- ja juomapalvelun. Yöllä monet suuntaavat kohti Silver Sand Hotel jossa on ulkoilmatanssiklubi/baari, joka voi olla täynnä perjantai- ja lauantai-iltaisin.

Satunnaisia ​​gay-piirin rantajuhlia järjestetään pitkinä viikonloppuisin, kun on kansallisia vapaapäiviä.

 

Saapuminen Koh Sametille

bussi

 

Halvin tapa on matkustaa bussilla Bangkokin itäisestä linja-autoterminaalista (Ekkamai) Ban Phen laiturille, joka kestää yleensä kolme ja puoli tuntia.

 

On myös tila-autoja, jotka lähtevät Bangkokissa sijaitsevalta Victory Monumentilta. He veloittavat noin 250 bahtia per henkilö ja tuovat sinut suoraan laitureille. Tämä on hieman mukavampi vaihtoehto isommille turistibusseille, mutta ne tekevät myös useita pysähdyksiä matkan varrella.

yksityisellä "limusiinilla"

Helpoin ja turvallisin tapa on varata yksityinen kuljetus lentokentältä tai hotellilta Ban Phen laiturille. Hinta on normaalisti noin 2,500-3,500 bahtia suuntaansa riippuen autotyypistä. Tämän tyyppisen kuljetuksen voi järjestää myös hotellisi concierge.

Taksilla

Jotkut Bangkokissa olevat mittaritaksit saattavat suostua ajamaan sinut Ban Phen laiturille. He pyytävät todennäköisesti kiinteähintaista hintaa, jonka pitäisi olla noin 1,500 2,000 - XNUMX XNUMX bahtia. Taksia ei kuitenkaan suositella, koska niissä ei yleensä ole turvavöitä.

autolla

Ellei kimppaile paikallisten ystävien kanssa, voit vuokrata auton Bangkokista ja ajaa Ban Pheen. Jätä autosi nimetylle pysäköintialueelle ja nouda se paluumatkalla saarelta.

Koh Sametilla sijaitseva hotellisi voi neuvoa sinua erilaisista pikavenekuljetuksista laiturilta saarelle. Jotkut lomakeskukset tarjoavat ilmaiset kuljetukset aikataulun mukaan, muuten yksityinen pikavene maksaa noin 2,000 bahtia.

Säännöllinen mutta hitaampi lauttakuljetus kestää noin 25 minuuttia ja maksaa noin 100 bahtia per henkilö.

 

Liikkuminen Koh Sametilla

Saarella on vain yksi päätie. Aiemmin se ei ollut muuta kuin likainen rata, mutta vuonna 2016 sitä parannettiin dramaattisesti ja se on nyt erittäin hyvällä tasolla.

Ainoa tapa liikkua on "songthaew" (lava-auto, jossa on kaksi penkkiä takana ja ilman kattoa), joka maksaa 200 bahtia yksityisellä matkalla tai 20-60 bahtia per henkilö täydellä kuormalla riippuen. mille rannalle olet menossa.

Toisin kuin muutama vuosikymmen sitten, Sametin saari on kehittynyt melko kehittyneeksi. Vaikka menisit sinne valmistautumattomana, voit löytää melkein kaiken tarvitsemasi - pankkiautomaatit, lähikaupat, kuten 7-Eleven, apteekeista tai nettikahviloista.

Useimmat näistä sijaitsevat lähellä Hat Sai Kaew Beachin päälaituria.

 

 

Missä yöpyä Koh Sametilla

Jos etsit korkealuokkaista majoitusta ja jos hinta ei ole ongelma, suosittelemme Parade Resort. Muussa tapauksessa valitse hotelli, jolla on vähintään 3 tähden luokitus. Jos haluat hiljaisemman ja suojaisemman rannan, valitse hotelli Ao Praosta.

Mutta jos haluat olla lähellä kaikkea toimintaa, yövy yhdessä Ao Phain tai Ao Tubtimin lomakohteista, joissa homovieraat käyvät usein.

Jos haluat luettelon Koh Sametin suositelluista hotelleista ja tehdä varauksen, vieraile Gay Koh Samet -hotellit -sivullamme.

 

Kun käydä

Vierailijat menevät Koh Sametille ympäri vuoden, huippukuukausina marraskuusta huhtikuuhun. Matala ajanjakso alkaa toukokuusta syyskuuhun, joka on sadekausi; mutta silloinkin saarella sataa paljon vähemmän kuin muilla Thaimaan saarilla.

Turistien tulee kuitenkin varoa satunnaisia ​​myrskyjä.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.