Gay Krakovan kaupunginopas

Gay Krakovan kaupunginopas

Ensimmäinen kerta Krakovassa? Sitten homo Krakovan kaupunkioppaamme on sinua varten

 

 

krakow Vanhakaupunki yöllä

 

 

Krakova

Puolan toinen kaupunki, jossa asuu yli 750,000 20 ihmistä. Krakova yhdistää keskiaikaista loistoa, XNUMX-luvun glamouria ja sodanjälkeistä Neuvostoliiton arkkitehtuuria luodakseen näytelmän, jota et unohda kiireessä.

Keskiaikaisessa kaupungin keskustassa on yksi Euroopan suurimmista kaupunkiaukioista. Tämän lisäksi Krakova houkuttelee ihmisiä sen elegantin kahvilakulttuurin, henkeäsalpaavien näkymien ja vaatimattoman homoelämän vuoksi.

 

Homooikeudet Puolassa

Katso homojen oikeudet Puolassa sivuiltamme Homo Varsovan kaupunginopas sivu.

 

Gay kohtaus

Kuten voit odottaa Itä-Euroopan kaupungeista, homoskene ei ole niin silmissäsi ja jyskyttävä kuin naapuri-Saksan kaupungit. Siitä huolimatta Krakovassa on matala, mutta kasvava homoskene.

Keskittynyt enimmäkseen trendikkäälle Kazimierin alueelle (vanha juutalaiskortteli), löydät valikoiman Gay-baarit ja tanssiklubit ja Gay Cruise Clubs kävelymatkan päässä toisistaan.

Krakovassa ei sinänsä ole Pride-festivaaleja, mutta siellä on pienempi vuotuinen queer-juhla. Varsovaan verrattuna konservatiiviset asenteet ovat täällä hieman yleisempiä, ja aikaisemmat yritykset isännöidä pride-seremonioita ovat kohdanneet protesteja.

 

Saapuminen Krakovaan

Lentokoneella

Pyhän Johannes Paavali II:n kansainvälinen lentokenttä Krakova–Balice (KRK) on Puolan toiseksi suurin lentokenttä. Se palvelee hyvin suuria eurooppalaisia ​​lentoyhtiöitä sekä halpalentoyhtiöitä, ja Puolan kansallinen lentoyhtiö LOT tarjoaa Atlantin ylittäviä lentoja.

Matkustajaterminaalista Krakovan keskusasemalle kulkee moderni junayhteys wifi-, ilmastointi- ja latausterminaaleilla. Sinkut maksavat 9 PLN ja matka-ajat ovat noin 17 minuuttia. Junat kulkevat noin kello 5 aamulla puolenyön jälkeen.

Bussilinjat 208, 252 ja yöbussi 902 kulkevat lentokentältä kaupungin keskustaan. Liput maksavat 4 PLN yhdeltä henkilöltä, ja palvelut kulkevat vähintään 20 minuutin välein (harvemmin vuorokaudenajasta riippuen.

Krakow Airport Taxi on ainoa lentoasemalla toimiva virallinen taksiyritys. Voit tehdä varauksen etukäteen, ja matkat maksavat noin 89 PLN.

Junalla

Kuten suuresta osasta Manner-Eurooppaa, myös muihin Euroopan kaupunkeihin on hyvät junayhteydet. Krakova Główny -rautatieasemalta on Puolan kansallisen rautatieyhtiön PKP yhteydet Wieniin, Prahaan, Bratislavaan ja Budapestiin.

 

Liikkuminen Krakovassa

Jalka

Krak0w on suhteellisen kompakti, ja suurin osa tärkeimmistä kohteista sijaitsee lähellä toisiaan. Se on myös täydellinen tapa ihailla kaunista arkkitehtuuria ja mutkaisia ​​keskiaikaisia ​​takakatuja, sillä historiallinen keskusta on käytännössä muutettu jalankulkijoiksi.

Bussi ja raitiovaunu

Jos haluat levätä jalkojasi, Krakovassa on tehokas ja hyvät yhteydet integroitu joukkoliikennejärjestelmä. Bussit ja raitiovaunut kulkevat säännöllisesti klo 5-11 ja yöbussit kulkevat harvemmin.

Hinnat alkavat 2.80 zł:sta 20 minuutin matkalta (noin 8 pysäkkiä liikenteestä riippuen). Päiväliput alkavat 15 zł:sta ja voit ostaa lippuja usealle päivälle. Liput voi ostaa joko pysäkiltä tai ajoneuvosta, mutta muista vahvistaa lippusi.

 

Missä yöpyä Krakovassa

Krakovassa on erinomainen valikoima hotelleja jokaiseen budjettiin. Tarkista luettelomme parhaat Krakovan hotellit homomatkailijoille.

 

Tekemistä ja näkemistä

Päätori - Krakovan vanhankaupungin sydän. Tämä on Krakovan yöelämän ja kahvilakulttuurin keskipiste, jossa on lukuisia baareja ja ravintoloita, joissa ihmiset voivat katsella ja ihailla kaunista keskiaikaista arkkitehtuuria.

Wawelin kuninkaallinen linna - näyttävä rakennelma, joka on rakennettu kukkulalle, joka on rakennettu erilaisiin arkkitehtonisiin tyyleihin. Legendan mukaan lohikäärme asui kerran kukkulalla ennen kuin prinssi Krakus tappoi sen.

Juutalainen piiri (Kasimierz) - Trendikäs ja trendikäs kaupunginosa, jossa on suurin osa Krakovan gay-paikoista. Odota vaihtoehtoista yleisöä ja erottuvaa valikoimaa gallerioita ja vintage-liikkeitä.

Schindlerin tehdas - on mahdotonta vierailla Krakovassa ja olla kohdatmatta sen myrskyisää 20-luvun historiaa. Täältä saat lisätietoja juutalaisista, jotka teollisuusmies Oskar Schindler pelasti kuolemanleiriltä, ​​kuten elokuvassa Schindlerin lista.

Pyhän Pietarin ja Pyhän Paavalin kirkko - Puolalainen barokkikirkko, joka on kuuluisa julkisivussaan olevista jesuiittapyhimysten patsaista.

Pyhän Marian basilika - tiiligoottilainen kirkko, joka on kuuluisa puisesta alttaritaulustaan. Tunnin aikaan trumpetisti soittaa Hejnał Mariackia, viiden nuotin hymniä, joka on Krakovan kaupungin ikoninen.

Auschwitz - surullisen natsien kuolemanleiri. Retkiä on mainostettu monia, mutta voit halutessasi järjestää oman matkasi. Bussi tai juna Krakovasta läheiseen Oświęcimin kaupunkiin. Joudut maksamaan oppaasta aiemmin samana päivänä, mutta jos menet myöhemmin, voit tutustua omaan tahtiisi.

 

Wieliczkan suolakaivokset - Lyhyen junamatkan päässä Krakovasta, nämä entiset suolakaivokset ovat vaikuttava arkkitehtuurin saavutus. Vaikka turistireitti näyttää vain 2 % kaivoksen todellisesta laajuudesta, kohtaat maanalaisen järven ja suolasta rakennetun katedraalin.

 

 

 

 

 

Kun käydä

 

Sään suhteen Krakova on parhaimmillaan heinä- ja elokuussa, mutta silloin turistit laskeutuvat kaupunkiin. Suosittelemme vierailemaan toukokuussa tai kesäkuussa, koska sää on raikas ja kasvit ovat vielä täydessä kukassa.

Talvet ovat katkeran kylmiä, kuten suuressa osassa Keski-Eurooppaa; lumi kuitenkin lisää Krakovan kauniiseen arkkitehtuuriin tiettyä taikuutta.

 

Visa

Puola kuuluu Euroopan Schengen-viisumialueeseen. Jos matkustat Euroopan ulkopuolelta, tarkista, tarvitsetko Schengen-viisumia.

 

Raha

Puola ei kuulu euroalueeseen. Puolan valuutta on złoty.

pankkiautomaatit (Pankkiautomaatti) löytyy helposti kaikkialta Krakovasta. Visa, MasterCard, Visa Electron ja Maestro ovat laajalti hyväksyttyjä; AmEx ja Diners Club vähemmän.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.