Homo Sofia · Kaupunkiopas

Homo Sofia · Kaupunkiopas

Ensimmäistä kertaa Sofiassa? Sitten homo Sofian kaupunkiopassivumme on sinua varten.

Sofia | София

Bulgarian pääkaupunki ja suurin kaupunki, jossa asuu ja työskentelee yli miljoona ihmistä. Sofia sijaitsee Balkanin niemimaan keskustassa.

Sofian historia ulottuu antiikin aikaan, ja se on ollut tärkeä osa aluehistoriaa. Ottomaanien miehittämä, liittoutunut natsien kanssa ja perustettu Neuvostoliiton satelliittivaltioksi; Sofia kutsuu sinut tutustumaan ruudulliseen menneisyytensä.

Nykyään löydät vilkkaan kaupungin, joka on Bulgarian kulttuurinen, kaupallinen, koulutuksellinen ja poliittinen keskus. Täältä löydät henkeäsalpaavia kirkkoja, kiehtovia museoita, kauniita bulevardeja, upeita ostosmahdollisuuksia ja vaatimattoman homoelämän.

 

Homooikeudet Bulgariassa

Samaa sukupuolta olevien henkilöiden toiminta laillistettiin vuonna 1968, mutta tämä ei suinkaan viittaa siihen, että Bulgaria olisi liberaali maa seksuaalisuuden suhteen. Syrjintäsuoja on kirjattu lakiin vasta vuodesta 2003 lähtien ja yhteiskunnalliset asenteet ovat säilyneet konservatiivisina.

Avioliittotasa-arvo saattaa myös olla vielä hetken päässä, sillä vuonna 1991 tehtiin perustuslakimuutos, jossa avioliitto määriteltiin vain miehen ja naisen väliseksi, ja vuonna 2012 entinen pääministeri Boyko Borisov väitti, että bulgarialaiset eivät olleet siihen valmiita.

Adoptio ei ole mahdollista samaa sukupuolta oleville pareille missään olosuhteissa ja sijaissynnytys on kielletty homopareille.

 

Gay kohtaus

Sofia, kuten monet Itä-Euroopan kaupungit, on huomattavasti jäljessä kosmopoliittisista homomekoistanne Madridista ja Berliinistä. Se ei tarjoa liikaa homoseksuaaleille, mutta niitä on kourallinen Gay baarit ja klubit ja Gay saunat saatavissa.

Verrattuna provinssiseen Bulgariaan, Sofia on paljon avoimempi kiintymystä osoittaville homopareille. On kuitenkin suositeltavaa pitää julkiset kiintymysilmaisut mahdollisimman vähäisinä erityisesti homoseksuaalisten paikkojen ulkopuolella.

Sofia on isännöinyt Pride-kulkuetta vuonna 2008, joka kohtasi voimakasta vastustusta uskonnollisilta ja äärioikeistolaisilta järjestöiltä. Ajan myötä paraatista on tullut paljon rauhallisempi, mutta viikko sitten uskonnolliset johtajat järjestävät antipride-kulkueen.

 

Matkalla Sofiaan

Sofian lentokenttä (SOF) sijaitsee 10 kilometriä kaupungin keskustasta itään. Se on Bulgarian vilkkain lentokenttä, ja sieltä on hyvät yhteydet lentoyhtiöiden ja halpalentoyhtiöiden kohteisiin kaikkialla Euroopassa ja Lähi-idässä.

Voit ajaa Sofian metron linjalla 1 kaupungin keskustaan. Matka-aika kestää noin 18 minuuttia ja junat liikennöivät klo 5.30–2. Laituri sijaitsee terminaalissa XNUMX ja terminaalien välillä on ilmainen kuljetus.

Vaihtoehtoisesti bussit 84 ja 384 liikennöivät noin kello 5–2, ja ne kulkevat terminaalista 20. Matkat kestävät 40-1.60 minuuttia vuorokaudenajasta ja liikenteestä riippuen. Isoista matkatavaroista joudut maksamaan ylimääräistä. Kertaliput maksavat XNUMX levia sekä metrossa että bussissa.

Taksit voidaan ottaa lentokentältä keskustaan. Lentokenttä suosittelee käyttämään virallista yritystä OK Supertrans (tunnustettu OK-tarrasta). Matka kaupunkiin maksaa 20 levia.

 

Liikkuminen Sofiassa

Jalka

Sofian keskusta on suhteellisen kompakti, joten sinun ei ole vaikeuksia liikkua kävellen. Kävely on myös yksi parhaista tavoista tutustua kaupungin monipuoliseen arkkitehtuuriin. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kuopat eivät ole harvinaisia, eikä pyöräilijöille ole omia kaistaa.

Julkisella kulkuneuvolla

Sofiassa on hyvät yhteydet ja integroitu joukkoliikennejärjestelmä linja-autoista, johdinautoista, raitiovaunuista ja metropalvelusta. Muihin kaupunkeihin verrattuna Sofian joukkoliikenneverkosto ei ruuhkaudu liian ruuhkaiseksi ja on suhteellisen helppo navigoida mihin vuorokauden aikaan tahansa.

Kertalippu maksaa 1 levi ja päiväliput 4 levia. Tarvitset myös erillisen lipun suurille matkatavaroille. Muista vahvistaa lippusi, sillä lippujen tarkastajat toimivat ja voivat olla melko epäystävällisiä. Palvelut jatkuvat klo 5–XNUMX, eikä yöpalveluita tämän ajan jälkeen.

Taksilla

Taksit ovat helposti saatavilla Sofiassa ja ovat helposti tunnistettavissa (ne ovat keltaisia). Matkat keskustan sisällä ylittävät harvoin 10 levia. Varo rikollisia kuljettajia, jotka yrittävät matkia virallisia taksiyhtiöitä, äläkä pääsääntöisesti ota taksia vastaan, jos kuljettaja lähestyy.

 

Missä yöpyä Sofiassa

Sofiassa on suuri valikoima hotelleja keskihintaisista luksushotelleihin. Jos haluat nähdä luettelomme suositeltavista Sofian hotelleista homomatkailijoille, käy osoitteessa Hotellit Gay Sofia sivu.

 

Tekemistä ja näkemistä

Aleksanteri Nevskin katedraali - suuri bulgarialainen ortodoksinen katedraali ja upea esimerkki uusbysanttilaisesta arkkitehtuurista. Tämä on laajalti tunnustettu Sofian symboliksi.

Bulgarian kansalliskokouksen rakennus - kulttuurin muistomerkki, jolla on suuri historiallinen merkitys. Vuosina 1884–1886 rakennettu tämä on upea esimerkki uusrenessanssin arkkitehtuurista.

Vitoshka - Sofian pääbulevardi, joka isännöi upeita jugendrakennuksia ja yhtä suuria designbrändejä. Lämpimänä kesäpäivänä se voi tuntua melkein pariisilaiselta.

Kotkien silta - Nimetty sillan kummallakin puolella olevista neljästä kotkapatsaasta, joiden sanotaan olevan sen suojelijoita ja suojelijoita.

Slaveykov-aukio - Nimetty isä ja poika kirjailijoiden Petko ja Pencho Slaveykov, tämä on rauhallinen pieni paikka ihmisten katsella. Pääkirjasto sijaitsee täällä, ja näyttämöltä löytyy hurmaavia vanhoja rouvia myymässä käytettyjä kirjoja kojuista.

Borisova Gradina - kaunis puisto, joka on nimetty Bulgarian tsaari Boris III:n mukaan. Tämä on Sofian vanhin puisto, jonka rakentaminen aloitettiin vuonna 1882.

Kansallinen kulttuuripalatsi - silmiinpistävä esimerkki kommunistisesta arkkitehtuurista, mutta myös tärkeä esitys- ja näyttelypaikka. Halliin 1 mahtuu 3,380 XNUMX henkilöä pienempien tilojen sisällä. Ulkopuoliset alueet ovat houkuttelevia ja usein isännöivät markkinoita.

Kansallinen historiallinen museo - Bulgarian suurin museo, jossa voit oppia lisää Bulgarian kiehtovasta historiasta. Tämä oli aiemmin Bulgarian viimeisen kommunistijohtajan Todor Zhivkovin asuinpaikka, ja se sijaitsee kaupungin keskustan ulkopuolella Boyanassa.

Sofian keskusta

Kun käydä

Toisin kuin muut pääkaupungit, Sofia ei ole täynnä turisteja. Kesä (kesä-elokuu) Sofiassa on erittäin lämmin, mutta yleensä paljon leudompi kuin muissa paikoissa muualla Bulgariassa. Talvi on jääkylmä ja suosittuja hiihtokeskuksia on kaupungin ulkopuolella.

Pääsiäinen on hyvää aikaa vierailla Sofiassa, sillä juhlat ja kukkivat kasvit tuovat kaupunkiin lisäväriä. Sofia-elokuvafestivaali järjestetään myös vuosittain maaliskuussa ja Sofia Pride joka kesäkuu.

Visa

Bulgaria ei vielä kuulu Schengen-alueeseen, vaikka oikeat askeleet jäsenyyden saamiseksi on otettu. Bulgaria on kuitenkin osa Euroopan unionia, ja sen viisumivaatimukset vastaavat sitä, mitä useimmilta EU-mailta voi odottaa.

 

Raha

Bulgarian valuutta on levi. Muita valuuttoja ei hyväksytä virallisesti useimmissa paikoissa, joten on suositeltavaa varmistaa, että kuljetat vain bulgarialaista valuuttaa.

Käteisautomaatteja on laajalti saatavilla. Luotto- ja pankkikortit ovat laajalti hyväksyttyjä

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.

Kirja Travel Gay Hyväksytty hotelli