Gay Stuttgartin kaupunginopas

Gay Stuttgartin kaupunginopas

Ensimmäistä kertaa Stuttgartissa? Sitten homo Stuttgartin kaupunkioppaamme on juuri sitä mitä tarvitset

 

https://www.travelgayhotels.com/Place/Stuttgart.htm?label=city index

Stuttgart

Baden-Württembergin osavaltion pääkaupunki ja suurin kaupunki. Stuttgart on Saksan kuudenneksi suurin kaupunki. Varsinaisessa kaupungissa asuu noin 6 600,000 ihmistä, joista 2.7 miljoonaa asuu kaupungin hallintoalueella ja 5.3 miljoonaa asukasta pääkaupunkiseudulla.

Stuttgartin padan hedelmällisiä maita on viljelty esihistoriallisista ajoista lähtien, jolloin roomalaiset valloittivat maan vuonna 83 jKr. 15-luvulta vuoteen 1918 Württembergin talo hallitsi maata ja teki siitä vauraan alueen. Tätä jarruttivat liittoutuneiden intensiiviset ilmahyökkäykset toisessa maailmansodassa.

Nykyään Stuttgart on teollisuuden keskus, ja se on kuuluisa Porschen ja Mercedes-Benzin kotipaikkana. Se on erittäin monikulttuurinen kaupunki ja koulutuksen ja kulttuurin keskus. Turisteja houkuttelevat sen vihreä kaupunkikuva, erinomaiset mahdollisuudet luksusostoksille ja ystävällinen homoelämä.

 

Homooikeudet Saksassa

Lisätietoja homojen oikeuksista Saksassa on osoitteessa Gay Berlin City Guide -sivu.

 

Gay kohtaus

Vaikka minkä tahansa kaupungin olisi erittäin vaikea kilpailla Berliinin tai Kölnin homoelämää vastaan, Stuttgart on sen kokoisessa kaupungissa varmasti omansa. Homoelämä on olennainen osa kaupunkia. Hyvä valikoima Gay Bars, Gay-tanssiklubit ja -juhlat, Risteilyklubit ja  Gay saunat löytyy Mitten alueelta.

Heinäkuussa Stuttgart isännöi Christopher Street Day (Pride) -juhlaa, ja se on uskomattoman suosittu viikon mittainen tapahtumaohjelma. QueerFilmNacht isännöi ainakin yhtä homoelokuvaesitystä Stuttgartissa. Kevätjuhla isännöi myös erityistä homopäivää, joka on tunnelmaltaan karnevaalimainen.

 

Matka Stuttgartiin

Lentokoneella

Stuttgartin lentoasema sijaitsee 13 kilometriä kaupungin keskustasta etelään ja on Saksan kuudenneksi suurin lentokenttä. Sillä on hyvät yhteydet Euroopan, Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän kohteisiin budjetti-, tilauslento- ja lippuyhtiöillä. Delta tarjoaa ainoan suoran kaukoliikenteen Atlantaan.

S-Bahn-linjat 2 ja 3 vievät sinut kaupungin keskustaan ​​noin puolessa tunnissa. Lippuja voi ostaa aseman myyntiautomaateista, ja ne on vahvistettava. Yksi matka maksaa 4 €. Palvelu kulkee noin kello 5:stä puolenyön jälkeen 10, 20 tai 30 minuutin välein vuorokaudenajasta riippuen.

Taksit voidaan kutsua terminaalin 1 ulkopuolelta, mutta voit tilata etukäteen ohjaamoita, limusiinia ja mini-pakettiautoja. Matkat keskustaan ​​maksavat noin 40 euroa. Useimmat suuret autovuokraamot sijaitsevat terminaalissa 3. Ajomatka kestää noin 25 minuuttia liikenneolosuhteista riippuen.

Junalla

Stuttgart Hauptbahnhof sijaitsee erinomaisella paikalla kaupungin keskustassa rautateitse saapuville. Se tarjoaa monia yhteyksiä kohteisiin kaikkialla Saksassa suorilla kansainvälisillä reiteillä Ranskan, Sveitsin ja Itävallan kohteisiin.

Stuttgart Hauptbahnhof on myös huomionarvoinen, koska Lufthansa käyttää sitä lyhyen matkan lentojen sijaan Frankfurtin lentokentältä. Voit kirjautua sisään rautatieasemalla ja matkustaa ICE-junalla Frankfurtin lentokentälle ja takaisin.

 

Liikkuminen Stuttgartissa

Jalka

Kaupungin keskustaan ​​tutustumista varten kävely on paras tapa tutustua kaupunkiin. Kaupunki on hyvin viitoitettu ja jalankulkijat ovat hyvin huomioituja. Stuttgartin hajallaan olevan luonnon vuoksi joudut todennäköisesti käyttämään julkisia kulkuvälineitä kaupungin keskustan ulkopuolella oleville nähtävyyksille.

Julkisella kulkuneuvolla

Stuttgartissa on integroitu linja-autojen, kaupunkijunien ja raitiovaunujen (Stadtbahn) ja S-bahn-järjestelmä. Lippujen hinnat alkavat 1.40 eurosta lyhyelle matkalle ja päiväliput 7 eurosta. Saatavilla on erityinen 3 päivän turistilippu, alkaen 14 €, mutta sinun on todistettava, että olet kaupungissa vierailija. Lippuja voi ostaa asemalta ja ne on vahvistettava.

Sunnuntaista keskiviikkoon joukkoliikenne pysähtyy klo 1 ja käynnistyy uudelleen vasta klo 5. Yöbussit kulkevat torstaista sunnuntaiaamuun. S-bahn liikennöi tunnin välein viikonloppuisin, jotta pääset kotiin halvalla yöjuhlien jälkeen.

Taksilla

Taksiasemia on kaikkialla Stuttgartissa, ja ne voidaan kutsua suhteellisen helposti. Jos soitat taksin, on todennäköistä, että operaattorit eivät puhu englantia, joten taksin tilaamisessa voi olla helpompi käyttää taksisovellusta. Taksihinnat ovat melko kalliita ja varaudu maksamaan 10 euroa 4 minuutin matkasta.

 

Missä yöpyä Stuttgartissa

Luettelo suositeltavista hotelleista Stuttgartissa on meidän suositellut hotellit Stuttgartissa.

 

Tekemistä ja näkemistä

Mercedes-Benzin museo - Vaikka auton ystävät voivat saada enemmän viihdettä tästä museosta, muut häikäisevät upeaa arkkitehtuuria ja kiehtovia historiantunteja.

TV-torni Stuttgart - maailman ensimmäinen tv-torni ja yksi parhaista paikoista kaupunkikuvaan. Matkat huipulle maksavat 5 € ja siellä on kahvila, jossa tarjoillaan juomia ja virvokkeita.

Königstraß - Stuttgartin pääostoskatu. Täältä löydät huippuluokan kauppoja, jotka sekoittuvat vaatimattomampien merkkien kanssa.

Hot Springs - Hyödynnä monia Stuttgartin läpi kulkevia kuumia lähteitä yhdessä kylpylöistä (The Leuze tai Mineral Bad Cannstatt). On nudistiuintipäiviä, mutta ne ovat suhteellisen viattomia asioita. Käy saunassa, jos sinulla on lihallisempia tarpeita.

Porsche Arena - osallistu konserttiin tässä massiivisessa paikassa joidenkin maailman parhaiden kansainvälisten esiintyjien esityksestä.

Viinikiertoajelut - Stuttgart on kuuluisa viineistään ja kaupungin keskustassa on edelleen viinitarhoja. On olemassa erilaisia ​​retkiä eri budjetteilla, joihin tietysti sisältyy näytteenotto valmiista tuotteesta!

Stuttgartin taidemuseo - ollessasi poissa iltapäivällä museon erinomaisesta modernin taiteen kokoelmasta. Löydät taiteilija Otto Dixin suurimman kokoelman täältä.

Vanha linna - 10-luvulta peräisin olevassa entisessä linnassa toimii nyt valtionmuseo. Täältä voit oppia lisää osavaltion monipuolisesta ja kiehtovasta historiasta.

 

Kun käydä

Stuttgartissa on leuto valtamerellinen ilmasto, mutta Swabian Alppien sijainnin vuoksi siellä voi olla äärimmäisyyksiä. Kesäkuukausina (touko-syyskuu) lämpötilat pysyvät säännöllisesti yli 20 °C, kun taas talvella on harvinaista, että lämpötilat nousevat nollaan. Sademäärä on kohtalaista ympäri vuoden, mutta ukkosmyrskyt ovat yleisiä kesällä.

Kesä on aktiivinen, mutta ei sietämätön. Monet vierailijat tulevat Stuttgartiin kesällä elokuun Sommerfestille, Jazz Openille heinäkuussa ja heinäkuun lopulla sekä elokuun alun tieteis-, kauhu- ja trillerifestivaaleille. Syyskuussa on erittäin suosittu viinifestivaali ja siellä on massiiviset joulumarkkinat.

 

Visa

Saksa kuuluu Euroopan Schengen-viisumialueeseen. Jos matkustat Euroopan ulkopuolelta, tarkista, tarvitsetko Schengen-viisumia.

 

Raha

Saksa on euroalueen jäsen. Käteisautomaatteja on laajalti saatavilla. Sinulta voidaan pyytää kuvallista henkilötodistusta, jos maksat kaupassa luotto- tai pankkikortilla.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.