Gay Belfast

Gay Belfast

"Game of Thrones" -pelin koti ja täynnä upeita ravintoloita, kauppoja ja homo-yöelämää, Belfast tarjoaa sekä tavallisia että poikkeuksellisia syitä tutkia.

Mitä tänään

Mitä on huomenna

Belfast

Meistä Belfast

Belfast, Pohjois-Irlannin pääkaupunki, on täynnä historiaa, kulttuuria ja poliittista muutosta. Teollisen vallankumouksen keskeisestä roolistaan ​​tunnettu Belfast oli aikoinaan maailmanlaajuinen laivanrakennuksen voimatekijä, tunnetuin RMS Titanicin rakentaja. Kaupungin historiallista merkitystä leimaa myös sen kokemukset Pohjois-Irlannin konfliktista, joka tunnetaan nimellä "The Troubles", joka vaikutti kaupunkiin ja sen yhteisöihin syvästi.

Nykyään Belfast on noussut eloisaksi taiteen, korkeakoulutuksen, liike-elämän ja lakiasioiden keskukseksi, ja se tunnetaan vilkkaasta yöelämästään ja kasvavasta kulinaarisesta paikasta. Kaupungin arkkitehtuuri on osoitus sen historiasta: kaupungintalon viktoriaaninen loisto ja Ulster-museon modernistiset linjat.

LGBTQ+-historian suhteen Belfast on edistynyt merkittävästi viime vuosina. Ensimmäinen Belfast Pride pidettiin vuonna 1991, ja se oli pieni kokoontuminen verrattuna tuhansiin, jotka osallistuvat tänään. Tapahtuma heijastaa laajempia muutoksia yhteiskunnan asenteissa LGBTQ+-oikeuksia kohtaan Pohjois-Irlannissa, jotka ovat edistyneet merkittävästi, vaikka usein jäävätkin jälkeen muualta Iso-Britanniasta. Samaa sukupuolta olevien avioliitto laillistettiin vuonna 2020 aktivistien pitkän kampanjan ja paikallishallinnon valtuuksien muutosten jälkeen.

Belfastin LGBTQ+-yhteisöä tukevat useat organisaatiot ja tapahtumapaikat, jotka palvelevat LGBTQ+-henkilöitä tai toivottavat heidät tervetulleiksi. Kaupungin Gay Quarterissa, erityisesti Donegall Streetin ja Union Streetin ympäristössä, on erilaisia ​​homobaareja, klubeja ja kauppoja, jotka muodostavat Belfastin LGBTQ+-yöelämän sydämen.

Belfast jatkaa monimuotoisen identiteettinsä omaksumista ja juhlii historiaansa samalla kun odottaa inklusiivisuuden ja tasa-arvon tulevaisuutta.

Gay Belfast - Travel Gay Ohje

Nousussa olevia hotelleja Belfast

Belfast Matkat

Selaa valikoimaa retkiä Belfastissa kumppaneiltamme ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Belfast matkaasi vartenHanki opas