James Longman

ABC Newsin James Longman matkustaa ympäri maailmaa homotelevision kirjeenvaihtajana

ABC:n ulkomainen kirjeenvaihtaja James Longman kertoo Travel Gay hänen elämästään tiellä, kuinka hän tuli esiin homofobisen poliisipäällikön luo Tšetšeniassa ja kuinka Damaskos Syyriassa on hänen suosikkipaikkansa maan päällä.

ABC Newsin James Longman kertoi puhuessaan päätoimittajamme Darren Burnille Travel Gay hänen ajastaan ​​ulkomaisen kirjeenvaihtajana, johon sisältyi hänen palkitun matkansa Tšetšeniaan, jossa hän paljasti homomiehiä vastaan ​​kohdistuneet julmuudet ja tuli samalla homona itse Tšetšenian poliisin johtajalle. Hän pohtii myös Beirutissa vietettyä aikaa ja homofobisten paikkojen homouden vivahteita. Viime aikoina James on käsitellyt COVID-19-pandemiaa.

James oli Italiassa maaliskuussa 2020, jolloin kaksitoista Lombardian kaupunkia oli lukituksen alaisena. Naiivisti me kaikki näyttimme ajattelevan, että virus voisi olla yhden pohjoisen alueen sisällä Italia. "Seisoin moottoritiellä, eläkää Good Morning America. Jos seisoisin linjan yli, olisin punaisella vyöhykkeellä ja jos menisin punaiselle alueelle, olisin karanteenissa." On selvää, että erittäin tarttuva virus oli jo levinnyt kauas Lombardian ulkopuolelle.

 

Katso koko haastattelu

 

Toukokuussa 2020 James oli mukana Brasilia ja COVIDin vaikutus oli paljon näkyvämpi. "Seisoin hautausmaalla Manausissa Amazonissa. He hautasivat ihmisiä päällekkäin - heillä ei ollut tilaa haudata kaikkia ruumiita. Tapasin perheitä, jotka olivat menettäneet kuusi tai seitsemän jäsentä."

James Longman ja hänen poikaystävänsä

Kuva: James Longman poikaystävänsä Alex Brannanin kanssa

James on aina ollut suhteellisen avoin homoudesta. "En mene kaikkialle heiluttamassa homolippua, mutta jos katsoisit minut Instagramissa, huomaat, että olen homo." Hän toivoo menevänsä pian naimisiin pitkäaikaisen kumppaninsa Alexin kanssa, vaikka hän sanoikin, että heidän alkuperäiset hääsuunnitelmansa ovat tulossa mykonos ei todennäköisesti mene eteenpäin kustannusten takia. "Olen tajunnut, että minun on myytävä munuainen mennäkseni naimisiin Mykonoksella!"

Jamesin kokemukset Tšetšeniassa ovat varsin hyvin dokumentoituja. Presidentti Ramzan Kadyrovin johtama homojen vaino on järkyttänyt maailmaa. Tšetšeniaan ei ole helppoa päästä, mutta hän päätti kattaa tarinan. Kun hän onnistui pääsemään maahan, asiat kuumenivat nopeasti. "Tapasimme poliisivoimien päällikön, joka on Yhdysvaltain hallituksen pakotteiden alaisena. Hänellä on noin kymmenen tuhannen miehen joukko, joiden huhutaan suorittaneen kidutustoimia [homomiehiä vastaan]. Menimme hänen vankilaan eräänä iltana Groznyn laitamilla."

"Ajamme tähän vankilaan noin 40 minuuttia. En ollut varma, oliko se loistava idea." James kertoi meille, että poliisipäällikkö oli täynnä röyhkeyttä ja laittoi miehensä jonoon ulkona aseiden kanssa. Kysyttäessä LGBT+-ihmisten vainosta, poliisipäällikkö vastasi: "Meillä ei ole homoja Tšetšeniassa." Tämä on hallituksen linja - Kadyrov on sanonut saman monta kertaa.

James huomasi, että poliisipäällikkö näytti hänelle selliä. "Jos he olisivat pitäneet homoja, he olisivat voineet pitää heitä tässä sellissä jossain vaiheessa. Minulla ei ollut aikomusta kertoa kenellekään, että olen homo. En halunnut asettaa itseäni vaaraan. Sinun ei pitäisi todella tehdä [tarinaa] sinusta joka tapauksessa. Mutta sillä hetkellä päätin kertoa hänelle, koska ymmärsin, että hän piti minusta ihmisenä."

"Kesti hetken ennen kuin hän rekisteröityi kääntäjän kautta, ja sitten hän vain purskahti nauramaan. Olin kauhuissani. Sydämeni hakkasi niin lujaa, että otin vaistomaisesti hänen kätensä ja laitoin sen rintalleni. Joten minulla oli tämä oudon intiimi hetki Tšetšenian poliisivoimat... koskettivat rintaani Groznyn sellissä." Sinä yönä James nukkui tuoli hotellihuoneensa ovea vasten. Seuraavana päivänä he suuntasivat suoraan takaisin Moskovaan.

James Longman Tšetšeniassa

Kuva: James Longman Tšetšeniassa

Ulkomaisena kirjeenvaihtajana James on löytänyt itsensä monista äärimmäisistä paikoista. Hän oli BBC:n Beirut-kirjeenvaihtaja ja kertoi ABC:lle Syyrian sodasta. Lähi-itä on osa maailmaa, johon hän on pitkään vetänyt: hän suoritti tutkinnon arabiaksi. Tutkinto johti siihen, että hän asui Syyriassa - Damaskuksesta tuli hänen suosikkikaupunkinsa.

Kerroimme Jamesille, ettei monilla ihmisillä olisi Damaskosta listan kärjessä, ja hän vastasi: "Luulen, että meidän sukupolvemme ihmiset pitävät Irakista tai Afganistanista [vaarallisia] paikkoja, koska olet koskaan tuntenut suurimman osan ajasta. tietoinen elämä on sodan olemassaoloa."

 

Kuuntele podcastina

 

Kuuntele Apple Podcastien kautta Kuuntele Google Podcasteissa Kuuntele Spotifydästä

https://open.spotify.com/episode/098fijnEXHDHszndaJyqLV?si=45eTjDXjQPOW9cdljUhCTA

 

Mutta jos otat aikaa, luulen, että huomaat, että Damaskos on yksi erikoisimmista paikoista. Se on yksi vanhimmista jatkuvasti asutuista kaupungeista maan päällä. Siinä on pohjimmiltaan jokainen sivilisaatio, joka on kulkenut planeetalla [jättäen] jäljen jollain tavalla kyseiseen kaupunkiin. Se on mahtavaa."

Homomiehenä on selvästi hankalaa elää maassa, joka kriminalisoi homoseksuaalisuuden. Siitä huolimatta se on paljon helpompaa ulkomaalaisena, James sanoo. Monissa maissa homofobiset lait säilyvät lakikirjoissa, mutta niitä pannaan täytäntöön harvoin. Ulkomaalaisilla on se etu, että he voivat lähteä milloin tahansa. On selvää, että jos vietät koko elämäsi homofobisessa maassa, et voi todellakaan piiloutua, ellet tukahduta identiteettiäsi.

James Longman

James sanoi: "Voin Alexin - poikaystäväni - luokseni Beirut pari vuotta sitten. Hän todella rakasti sitä, mutta en voi mitenkään seisoa kadun kulmassa ja koskettaa hänen persettä tai nuolla hänen kasvojaan." Yhdistämällä tämän hänen kokemuksiinsa Groznyista ja Tšetšenian poliisista: "Jos tapaamassa häntä, joissakin Muutin hänen käsityksensä siitä, mitä tarkoittaa olla homo, kuka tietää! Viiden tai kuuden vuoden kuluttua hän saattaa muistaa sen satunnaisen toimittajan, joka sanoi olevansa homo. Kyse on pikemminkin esimerkin johtamisesta kuin minkään pakottamisesta."

Ja James tekee juuri niin. Työssään hän joutuu vierailemaan joissakin maailman vaarallisimmista paikoista ja ymmärtää, että homoseksuaalisuus näissä paikoissa voi olla hankalaa paikallisille. Hänen neuvonsa niille, jotka tietävät olevansa homoja, mutta ovat juuttuneet asumaan joissakin näistä maista?

"Turvallisuus ennen kaikkea, mutta usein internet on ystäväsi. Tavoita ihmisiä verkossa, koska kokemukseni mukaan juuri tämä verkkoyhteisö auttaa ihmisiä mittaamattomalla tavalla. Löydä ihmisiä verkosta ja hanki ystäviä. Mahdollisuudet ovat rajattomat, kun teet niin."

Seuraa James Longmania Instagramissa.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Lisää Gay Travel -uutisia, haastatteluja ja ominaisuuksia

Parhaat matkat Beirutissa

Selaa valikoimaa kumppaneidemme retkiä Beirutissa ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Beirut matkaasi vartenHanki opas