Rannat ja Beyond; Maltan parhaat rannikon helmet

Rannat ja Beyond; Maltan parhaat rannikon helmet

Ei ole mikään salaisuus, että Malta on uskomattoman kaunis saarikohde, jossa on upeaa maaseutua, muinaisia ​​kaupunkeja ja viehättäviä kyliä, mutta ehkä tämän Välimeren ihmemaan suurin vetovoima on sen maailmanluokan rannat ja rannikkoyhteisöt. Etsitpä sitten rauhallista paikkaa rentoutumiseen tai paikkaa, jossa voit nauttia vesiurheilusta ja kulttuuritoiminnasta, Maltalla on kaikki.

Sisaryhtiömme Out Of Office on kuratoinut useita reittejä, jotka on suunniteltu yhdistämään EuroPride Vallettan jännitys Maltan upeimpiin luonnonympäristöihin. Tutustu valikoimaan räätälöityjä luksusmatkoja osoitteessa OutOfOffice.com

Malta on myös loistava valinta LGBTQ+-matkailijoille, sillä siellä on kokoelma LGBTQ+-baareja, klubeja ja jopa homorantoja. Vuonna 2023 Maltan pääkaupunki Valletta toivottaa myös tervetulleeksi EuroPriden - Euroopan suurimman LGBTQ+ -pride-juhlan. Lue lisää löytääksesi joitain Maltan parhaista rannoista sekä niiden laajemmista rannikkoalueista.

 

Blue Lagoon

 

Blue Lagoon Beach on henkeäsalpaava kohde, joka houkuttelee vierailijoita kaikkialta maailmasta rauhallisella turkoosilla vedellä ja pehmeällä valkoisella hiekalla. Tämä paratiisillinen ranta tarjoaa vierailijoille upeita

josta on näkymät Välimerelle ja se sijaitsee luonnonkauniilla alueella. Auringonotosta uimiseen sen kristallinkirkkaissa vesissä Blue Lagoon on väistämätön ranta kaikille, jotka etsivät paikkaa nauttiakseen Maltan kuuluisista rannikkomahdollisuuksista.

Maltan ja Gozon välissä sijaitsevan Cominon kirkkaan sinisten vesien reunalla sijaitsevalle Blue Lagoon -rannalle pääsee vain veneellä. Vierailijat voivat ottaa lautalla tai vesitaksilla jommallakummalla suuremmista saarista, ja taivaansinisten vesien ja eristäytyneen ilmapiirin ansiosta ranta on seikkailun arvoinen.

Comino, Maltan saariston kolmas ja pienin saari, tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia tutustua sen merkittävään luonnonkauneuteen. Sen hiekkarannalla uimisen ja auringonoton lisäksi matka Cominoon ei olisi täydellinen ilman sen Blue Lagoon -luolien tutkimista. Luolat sijaitsevat vain lyhyen venematkan päässä rannalta ja ovat yksi maan ainutlaatuisimmista rannikkoympäristöistä sen lisäksi, että ne ovat suosittu snorklaus- ja laitesukelluspaikka.

 

Ramlan lahti

 

Kun saavut Ramlan lahdelle, näet upeat näkymät sen koskemattomalle rannalle, jota kehystävät kumpuilevat vihreät kukkulat ja jyrkät kalliot. Pehmeän, lämpimän hiekan ja runsaasti tilaa tarjoava Ramla Bay on ihanteellinen paikka rauhalliselle rentoutumiselle tai vesipohjaiselle ilolle. Upeiden luonnonmaisemiensa ansiosta Ramlassa on kokoelma lomakohteita ja korkeatasoisia hotelleja, jotka ovat loistavia valintoja matkailijoille, jotka etsivät ensiluokkaista majoitusta Gozon saarelta.

Muinaisista ajoista peräisin olevalla dokumentoidulla historialla uskotaan, että tämä hiekkaranta oli Calypson luolan myyttinen koti, jossa kaunis nymfi piti Odysseusta vankina useita vuosia. 19-luvulla rannalle kaivettiin roomalaisen huvilan jäänteitä, mikä lisäsi sen kiehtovaan menneisyyteen mysteerikerroksen.

Ramlan lahdella auringosta nauttimisen lisäksi Gozon tämän osan vierailijat voivat myös nauttia aktiviteeteista, kuten patikoimisesta naapurilaakson läpi ja tutustumisesta läheiseen Xagħraan, jossa on useita historiallisia monumentteja, kuten Ġgantija-temppeleitä, jotka ovat peräisin yli 5,000 vuotta ja tarjoaa vertaansa vailla olevan kurkistuksen Maltan ensimmäisten ihmisten elämään. Jos haluat välttää Ramlan lahden ilman väkijoukkoja, muista käydä aamulla, koska ranta vilkastuu koko päivän.

 

Gnejnan lahti

 

Gnejna Bay on ikoninen ranta, joka tarjoaa upeat ja koskemattomat maisemat, kultaista hiekkaa, suuria kivisiä paljastumia ja karua kauneutta. Tämä luonnollinen ympäristö houkuttelee vierailijoita kaikkialta

maailmaa, jotka alkavat arvostaa ja ihailla sen henkeäsalpaavia näkymiä. Maltan luoteisrannikolla sijaitseva lahti on täydellinen niille, jotka etsivät rentouttavaa rannikkokokemusta. Vierailijat voivat

pääset nauttimaan luksushotelleista ja huviloista, joissa on yksityiset rannat, uima-altaat, kylpylät ja wellness-tilat. Niille, jotka haluavat tutustua mielenkiintoisiin lähellä sijaitseviin nähtävyyksiin, Rabatin kaupungissa sijaitsevat Mdinan vanha kaupunki ja Domus Romana - upeasti säilynyt roomalainen huvila.

Gnejna Bay sijaitsee lähellä Mgarrin kylää, joka on idyllinen kalastajakylä, jossa on pieni satama, kokoelma kauppoja ja valikoima herkullisia ruokapaikkoja. Mgarr tunnetaan ihastuttavista tuoreista merenelävistä, jotka antavat vierailijoille mahdollisuuden maistaa paikallista kalaa, joka on kynitty suoraan satamasta.

Gnejna Bayn viehätys ei rajoitu vain läheiseen Mġarrin kylään, vaan lahti toimii Maltan suosituimpana, mutta epävirallisena homorannana. Tämä hiekkaranta on suosittu paikallisen LGBTQ+-väestön keskuudessa eristäytyneen ja vieraanvaraisen ilmapiirinsä vuoksi, ja myös vierailevat homomatkailijat pitävät rantaa kattavana ympäristönä.

 

Mellieħan ranta

 

Maltan pohjoisrannikolla sijaitseva Mellieħa Beach on suosittu paikallisten ja turistien keskuudessa, jotka etsivät klassista kokemusta Maltan rannikkoelämästä. Rantaa ympäröivät jyrkät kalliot, ja tämän hiekkarannan maantieteellinen sijainti tarkoittaa, että vesi on poikkeuksellisen lämmin ja täydellinen aktiviteetteihin, kuten snorklaukseen ja seisomaan melomiseen. Mellieħan rannan suosittu luonto tarkoittaa myös sitä, että vuokrattavissa on runsaasti aurinkotuoleja ja leposohvia, mikä tekee siitä täydellisen paikan leppoisalle päivälle.

Jos jostain tuntemattomasta syystä kyllästyt kauniiseen Mellieħan uimarantaan, ympäröivä alue tarjoaa joukon kiehtovia viihde- ja löytömahdollisuuksia. Viehättävä Mellieħaisin kaupunki, joka on täynnä historiallisia maamerkkejä, kuten 19-luvun Mellieħan seurakuntakirkko ja Punainen torni (tunnetaan myös nimellä St Agatha). Kaupungissa on useita hotelleja, huviloita ja vuokra-asuntoja, joten se on ihanteellinen kohde rentouttavalle lomalle. Lisäksi sinne on helppo liikkua pääkaupunki Vallettan säännöllisten bussiyhteyksien ansiosta.

Myös ruokailijat saavat kylläisensä, sillä monet ravintolat tarjoavat herkullisia maltalaisia ​​välipaloja, kala- ja äyriäisruokia ja muita perinteisiä välimerellisiä kulinaarisia herkkuja. Valitse viehättävistä ruokailupaikoista, joista on kauniit merinäkymät, tai mutkattomia rantaravintoloita. Melliehasta löytyy jokaiselle jotakin.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Lisää Gay Travel -uutisia, haastatteluja ja ominaisuuksia

Parhaat matkat Maltalla

Selaa kumppaneidemme valikoimaa Maltan matkoja ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Malta matkaasi vartenHanki opas