Gay Zagreb · Kaupunkiopas

Gay Zagreb · Kaupunkiopas

Ensimmäinen kerta Zagrebissa? Sitten homo Zagreb -kaupunkiopassivumme on sinua varten.

Zagreb

Kroatian suurin kaupunki ja ainoa yli miljoonan asukkaan metropolialue. Zagrebilla on rikas historia, joka juontaa juurensa Rooman ajoille. Viimeiset 100 vuotta ovat olleet melko myrskyisiä, kun toinen maailmansota ja Kroatian vapaussota ovat tuoneet kaupunkiin konflikteja.

Nykyään Zagreb on vilkas metropoli ja kulttuurin keskus, jossa on eloisa kahvilakulttuuri, mielenkiintoisia museoita, upeita ostosmahdollisuuksia ja arkkitehtuuri, joka heijastelee sen keskiaikaista ja kommunistista menneisyyttä.

 

Homooikeudet Kroatiassa

Samaa sukupuolta olevien seksuaalinen toiminta on ollut laillista Kroatiassa vuodesta 1977, ja syrjintä seksuaalisen suuntautumisen, sukupuoli-identiteetin ja sukupuolen ilmaisun perusteella on kielletty.

Kroaatit voivat olla varsin konservatiivisia, ja vuoden 2013 kansanäänestyksessä avioliiton määritelmästä 66 prosenttia äänesti avioliiton määrittelyn miehen ja naisen väliseksi avioliitoksi. Vuoden 2014 parisuhdelaki tarjoaa lähes samat oikeudet kuin avioliitto, miinus adoptio.

Pride-paraateja järjestetään useimmissa Kroatian suurimmissa kaupungeissa, ja Zagreb Pride on suurin tapahtuma, joka on pidetty joka kesäkuussa vuodesta 2002 lähtien.

 

Gay kohtaus

Kuten monissa Itä-Euroopassa, Kroatia on sosiaalisesti melko konservatiivinen, joten on suositeltavaa pitää avoimet kiintymyksen osoitukset minimissä.

Zagrebissa on vaatimaton homoskene, joka on paljon hienovaraisempi kuin Berliinissä ja Madridissa. Sillä ei ole homoaluetta sellaisenaan, mutta useimmat tapahtumapaikat ovat helpon kävelymatkan päässä toisistaan.

Kroatian kansallisteatteri

 

Saapuminen Zagrebiin

Lentäen

Zagreb Airport (ZAG) on Kroatian suurin lentoasema ja sieltä on hyvät yhteydet useimpiin Eurooppaan. Se tarjoaa muutamia lentoja Lähi-itään sekä kausiluonteisen palvelun Torontoon.

Lentokentältä kulkeva bussikuljetus vie sinut päälinja-autoasemalle. Matka-aika on noin 30 minuuttia ja palvelut järjestetään jokaisen saapuvan lennon mukaan. Sinkut maksavat 30 HRK. Bussit kulkevat klo 7-8.

Taksi maksaa vähintään 150 HRK, ja matkatavaroista veloitetaan lisämaksu. Matka-aika Zagrebin keskustaan ​​on noin 30 minuuttia.

Raiteita pitkin

Zagrebin rautatieasemalta on yhteydet kaikkialle Balkanille ja Keski-Eurooppaan. Itse rakennus on vaikuttava unkarilaisen arkkitehtuurin saavutus.

 

Liikkuminen Zagrebissa

Jalka

Zagreb on kompakti kaupunki, ja sinun ei pitäisi olla ongelmia liikkua kävellen. Se on myös hyvä tapa tutustua kaupunkiin ja ihailla nähtävyyksiä.

Raitiovaunulla ja bussilla

Zagrebissa on luotettava joukkoliikenneverkosto, jossa on 15 raitiovaunulinjaa ympäri kaupunkia. Täysi palvelu on klo 4-4 ja yöpalvelu on XNUMX linjalla.

Sinkut päivällä maksavat 10 HKR (yli 15 HKR yöllä) ja päiväliput 30 HKR. Muista vahvistaa lippusi.

Taksilla

Taksit ovat helposti saatavilla, mutta varo rekisteröimättömiä ohjaamoita. Linja-auto- ja juna-asemien ulkopuolelta tulevat taksit ovat usein kalliimpia, joten saattaa olla kannattavaa kävellä vähän ennen liputtamista.

 

Missä yöpyä Zagrebissa

Suosittelemme yöpymistä kaupungin keskustassa. Katso lista suosituista Zagrebin hotelleistamme Gay Zagreb hotellit sivu.

 

Tekemistä ja näkemistä

Museum of Broken Ihmissuhteet - Älä anna nimen häiritä sinua, tämä on yllättävän koskettava ja täysin ainutlaatuinen museo täynnä esineitä, jotka symboloivat epäonnistuneita suhteita.

Pyhän Markuksen kirkko - vaikuttava Serbian ortodoksinen kirkko, joka on keskiaikaisesta ulkonäöstään huolimatta rakennettu vuosina 1931-1940.

Ban Jelačićin aukio - Zagrebin pääaukio ja vilkas elämän keskus. Täydellinen katsoville ihmisille.

Kroatian naivistin taiteen museo - 20-luvun kroatialaisille naiiveille omistettu museo.

Zagrebin katedraali - valtava uusgoottilainen katolinen katedraali, rakennettu 12-luvulla.

Zagrebin kaupunginmuseo - Tämä vuonna 1907 perustettu museo dokumentoi ja kartoittaa Zagrebin myrskyisää menneisyyttä

 

Kun käydä

Zagrebilla on taipumus vaihdella sääspektrin molemmin puolin. Kylmät talvet ovat armottomia ja kesät helteisiä. Touko-kesäkuussa sää on mitä miellyttävin.

Visa

Kroatia ei kuulu Schengen-alueeseen, mutta on osa Euroopan unionia. Sen viisumivaatimukset vastaavat sitä, mitä useimmilta EU-mailta voi odottaa.

Raha

Kroatian valuutta on kuna (HRK). Jotkut kaupat, ravintolat ja hotellit hyväksyvät maksut euroissa, mutta valuuttakurssi ei välttämättä ole kovin hyvä. Suosittelemme olemaan maksamatta euroilla

Käteisautomaatteja on laajalti saatavilla. Luotto- ja pankkikortit ovat laajalti hyväksyttyjä.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.

Kirja Travel Gay Hyväksytty hotelli