Tasmania

Homo Tasmania · Saariopas

Matkustatko Tasmanian saarelle ensimmäistä kertaa? Sitten homo Tasmanian saaren opassivu on sinua varten.

Tasmania

Tasmania

Pienin Australian kuudesta osavaltiosta ja maan ainoa saarivaltio. Saarella asuu noin 500,000 XNUMX ihmistä, ja suurin osa sen väestöstä on kaakkois- ja pohjoisrannikolla. Pääkaupunki on Hobart. Muita suuria kaupunkeja ovat Launceston, Burnie ja Devonport.

Tasmania on suosittu kohde homomatkailijoiden keskuudessa, ja se on tunnettu ystävällisyydestään, missä tahansa haluat yöpyä, syödä tai vierailla. Valtio on ollut LGBT-oikeuksien edelläkävijä jo vuosikymmeniä.

 

alueet

Etelä-Tasmania - saaren väkirikkain alue; Tasmanian pääkaupungin Hobartin koti

Pohjois-Tasmania - kattaa Launcestonin, Tamar Valleyn, Ben Lomondin vuoristoisen alueen, Midlandsin ja koillisalueen

Luoteisrannikko - pienet rannikkokaupungit ja kaupungit, joissa on luonnonkauniita sisämaa-alueita

itärannikko - asuu upeilla rannoilla, kuten Bay Of Fires ja Wine Glass Bay - äänestettiin maailman kauneimmista rannoista

West Coast - kaivoskeskus Tasmaniassa; saaren vähiten väkirikkain alue

South West - Tämä koko alue on suojeltu Lounais-kansallispuiston sisällä

Bassin salmen saaret - Tasmanian ja Manner-Australian välissä sijaitsevat eristäytyneet saaret

 

Suurkaupungit

Hobart on Tasmanian pääkaupunki ja suurin kaupunki. Se on myös Australian toiseksi vanhin kaupunki. Hobartissa on hienoimpia taidegallerioita

Launceston, joka sijaitsee Pohjois-Tasmanian alueella, on turistien suosima kohde ja yksi harvoista kaupungeista maailmassa, joka on kietoutunut rotkon ympärille.

 

Gay kohtaus

Tasmaniassa on sama ikäraja ja laajimmat syrjinnän ja pilkkaamisen vastaiset lait, joita on nähty kaikkialla maailmassa. Kuten muualla Australiassa, samaa sukupuolta olevien suhteiden rekisteröintijärjestelmä ja mahdollisuus pitää suhdeseremonioita.

Tasmania on erittäin tervetullut LGBTQI-vieraille. Suurin homoskene sijaitsee pääkaupungissa Hobartissa. Muita homojen omistamia ja homojen ylläpitämiä yrityksiä löytyy kaikkialta saaresta.  Lue lisää Tasmanian homokohtaus sivulla

TasPride, vakiintunut LGBT Pride -tapahtuma ja -festivaali, järjestetään vuosittain kaupungissa, samoin kuin monia tapahtumia homoyhteisölle.

 

TasPride

Matkalla Tasmaniaan

Hobartilla ja Launcestonilla on suorat lennot Melbournen, Sydneyn, Canberran ja Brisbanen kaupungeista. Lennot Burnieen, Devonport King Islandille ja Flinders Islandille ovat saatavilla Melbournessa.

Paikalliset ja turistit käyttävät myös Spirit of Tasmania -autolautta, joka kulkee Manner-Australian välillä (Melbournessa) Tasmanian Devonportin kaupunkiin (lähellä Launcestonia) päivittäin.

 

Liikkuminen Tasmaniassa

Kätevin tapa tutustua Tasmaniaan. Autoja voidaan tuoda mantereelta Spirit of Tasmania -lautalla tai vuokrata saapuessaan suurilta operaattoreilta, kuten Hertz, Avis tai Redspot.

Jos sinulla on paljon aikaa, voit kiertää Tasmaniaa bussilla. Bussiliikenne kulkee täällä harvoin, joten tutustu aikatauluun huolellisesti ja suunnittele etukäteen.

Pyörä on myös suosittu tapa nähdä Tasmania.

 

Tekemistä ja näkemistä

Tasmania on loistava paikka tutkijoille. Saarella on yli 1,000 huippua, neljä leutoa vuodenaikaa, ja yli 40 prosenttia saaresta on suojeltu kansallispuistoina. Se on myös eräiden maailman harvinaisimpien eläinten koti.

Tulien lahti - suosittu pakopaikka telttailua, veneilyä, kalastusta, uintia, surffausta ja lintujen tarkkailua varten

Kaihi rotko - ainutlaatuinen luonnonmuodostelma "The Gorge", joka sijaitsee 15 minuutin kävelymatkan päässä Launcestonin keskustasta

Hastingsin luolat: Tämä on lukuisten luolien koti, mukaan lukien Australian suurin dolemiittituristiluola

Vanhan ja uuden taiteen museo (MONA) - Tasmanian suosituin turistikohde, joka sisältää valtavan valikoiman, sijaitsee Hobartin pohjoisosassa

Pähkinä - muinainen tulivuoren tulppa ja historiallinen kylä Stanleyssä Tasmanian luoteisrannikolla - loistava retkeilyyn, kalastukseen ja metsiin tutustumiseen

Tasmanian kuninkaallinen kasvitieteellinen puutarha - erittäin suuri puutarha on ollut Hobartissa vuodesta 1818 lähtien

Salamancan markkinat - Hobartin suositut katumarkkinat, jotka pidetään joka lauantai Salamanca Placessa, täynnä taidetta, käsitöitä, tuoretuotteita jne.

Tasmanian paholainen - osavaltion tunnuskuvioisesta eläimestä voi nauttia yökierroksen kautta Bonorong Wildlife Sanctuaryssa (30 minuutin ajomatkan päässä Hobartista pohjoiseen) ja Devil Tracker -kierroksella Tasmanian Devil Unzoossa

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.