ylhäältä näkymä Varsovan vanhastakaupungista

Homo Varsova · Kaupunkiopas

Ensimmäinen vierailu Varsovaan? Sitten homo Varsovan kaupunkiopassivumme on sinua varten.

ylhäältä näkymä Varsovan vanhastakaupungista

Varsova | Varsova

Puolan pääkaupunki, jossa asuu lähes 2 miljoonaa ihmistä, on nopeasti kehittyvä eurooppalainen metropoli, jonka kaupunkikuva on muuttunut kommunismin kaatumisen jälkeen vuonna 1989.

Vanhankaupungin perinteiset turistikohteet sulautuvat nyt uudeksi moderniksi Euroopan pääkaupungiksi, jossa on monia luksushotelleja, jatkuvasti kasvava kosmopoliittinen ravintola- ja baarikulttuuri sekä tasaisesti nouseva homoelämä.

 

Homooikeudet Puolassa

Homoseksuaalisuus ei ole koskaan ollut laitonta Puolassa. Vuonna 1932 Puola tunnusti laillisesti homoseksuaalisuuden ja tSuustumisikä on 15 sekä homo- että heteroihmisillä. Puola on edelleen yksi harvoista maista, joissa homomiehet saavat luovuttaa verta.

Katolisen kirkon vaikutus on tehnyt matkasta kohti tasa-arvoisia homojen oikeuksia hitaammaksi kuin muualla Euroopassa. Kuitenkin, sosiaaliset asenteet muuttuvat ja hyväksyvät homojen oikeudet.

Tästä huolimatta Puola on yksi harvoista jäljellä olevista Euroopan maista, joilla ei ole minkäänlaista laillista kumppanuutta homo- ja lesbopareille. Homo- tai lesboparien adoptio ei ole sallittua, vaikka naimattomat homot voivat adoptoida.

 

Gay kohtaus

Varsovan homoskene on suhteellisen pieni verrattuna useimpiin Euroopan pääkaupunkeihin, mutta se kehittyy tasaisesti. Lisää Gay Bars ja klubeja on avattu viime vuosina, ja sateenkaaren värejä on ylpeänä esillä.

Siellä on kukoistava kahvilakulttuuri, jossa on useita homojen omistamia ja monia homoystävällisiä paikkoja. Suurin osa kahviloista sijaitsee Śródmieścien, kaupungin keskusalueen, ympärillä, ja siellä on tärkeimpiä matkailunähtävyyksiä ja hotelleja.

Varsova järjesti kaikkien aikojen ensimmäisen EuroPride-juhlan vuonna 2010. Vaikka se tapasi paikallista vastustusta, se oli maamerkkitapahtuma ja ponnahduslauta, joka on auttanut paikallista LGBT-yhteisöä rakentamaan laajempaa ja julkisempaa profiilia.

 

Saapuminen Varsovaan

Lentokoneella

Frédéric Chopinin kansainvälinen lentokenttä (WAW) on Puolan suurin lentokenttä, joka sijaitsee 10 kilometriä kaupungin keskustasta etelään. Voit myös lentää Warszawa Modliniin.

Lentokentältä on junayhteys Varsovan keskustaan, ja SKM:n linjat S2 ja S3 vievät sinut kaupungin keskustaan ​​sinkkujen kanssa, jotka maksavat 3.40 PLN. KML-junat kulkevat myös kaupungin keskustaan ​​maksamalla 6.80 PLN.

Varsovan tärkeimmille liikennesolmuille on myös hyvät bussiyhteydet, mukaan lukien yöbussipalvelu, jonka hinta on 3.40 PLN. Jos otat taksin, muista suunnata viralliselle taksiasemalle. Taksihintojen tulisi olla noin 40 PLN kaupungin keskustaan.

Junalla

Varsovasta on erinomaiset junayhteydet muihin Euroopan pääkaupunkeihin suurnopeusjunalla. The Dworzec Centralny (Warszawa Centralna) -asema on keskustan tärkein terminaali.

 

Liikkuminen Varsovassa

Raitiovaunut ovat olleet tärkeä osa Varsovan julkista liikennettä useiden vuosien ajan ja ovat edelleen ihanteellinen, halpa ja turvallinen tapa liikkua kaupungissa. Kaupungin välillä on 30 raitiovaunulinjaa.

Varsova metro on tällä hetkellä kaksi linjaa, jotka palvelevat työmatkalaisia ​​turistien sijaan. Toinen linja on valmistumassa, joka yhdistää kaupungin keskustan Veiksel-joen oikeaan rantaan.

Bussit ovat myös saatavilla ja ne on integroitu muihin joukkoliikennejärjestelmiin. Päiväliput alkaen 15 PLN.

Talousrakennukset valaistu Twilightissa

 

Missä yöpyä Varsovassa

Saat luettelon suosituista Varsovan hotelleista homomatkailijoille vierailemalla osoitteessa Gay Varsova -hotellit -sivu.

 

Tekemistä ja näkemistä

Śródmieście - Varsovan keskusalue, jossa on suurin osa tärkeimmistä nähtävyyksistä.

Old Town - kaupungin turistikeskus, joka on kunnostettu huolellisesti toisen sanasodan tuhon jälkeen; kävelyn arvoinen.

Vanhakaupunki ja Uudenkaupungin aukiot - musiikki- ja teatteriesityksiä varten koko kesän ajan.

Kulttuurin ja tieteen palatsi - Lahja kaupungille "neuvostokansalta", joka rakennettiin vuonna 1955 ja hallitsi edelleen kaupungin keskustaa sosialistisen realistisen arkkitehtuurinsa kanssa; sisältää museoita, elokuvateatterin ja konserttisalin sekä näköalatasanteen 30th lattia.

kansallismuseo - sisältää mielenkiintoisia vaihtuvia näyttelyitä sekä pysyviä kokoelmia; isännöi äskettäin "Ars Homo Erotica” nykyajan ja historiallisen homoeroottisen taiteen näyttely.

Varsovan nousumuseo - Puolan kansannousun 60-vuotispäivänä avattu museo on sopiva kunnianosoitus Puolan kansan vastarintaa vastaan ​​vuonna 1944.

Fryderyk Chopin -museo - pidetään Euroopan moderneimpana elämäkerrallisena museona, joka sijaitsee upeassa barokkityylisessä palatsissa; yksi monista kunnianosoituksista Chopinille, Puolan kuuluisimmalle säveltäjälle, joka vietti kaksikymmentä vuotta elämästään Varsovassa.

Kansallisstadion - UEFA EURO-mestaruuskilpailuja varten vuonna 2012 rakennettu maamerkkistadion.

Kuninkaallinen linna - vaikuttava historiallinen museo, jossa on joitakin Rembrandtin maalauksia.

Łazienki-puisto ja palatsi - Puolan viimeiselle hallitsijalle, kuningas Stanislaw August Poniatowskille saarelle rakennettu maisemapuutarha ja palatsi.

Wilanówin puisto ja palatsi - entinen kuninkaallinen kesäasunto ja hieno esimerkki eurooppalaisesta barokin tyylistä, ja palatsia kehystävät upeat puutarhat.

Teatr Wielki - ehkä kaupungin vaikuttavin teatteri- ja konserttitalo. Valtava "maailmanteatteri" on Puolan mahtavin ooppera- ja balettiteatteri.

Modernin taiteen museo - uusi museo, joka sijaitsee entisessä huonekaluliikkeessä, lähellä päärautatieasemaa.

Helpon matkan päässä Varsovasta on joitain suosittuja homokesäkohteita:

BłOTA, on joenrantaranta, noin 10 km kaupungin keskustasta etelään. Polkupyörällä ajaminen sinne kestää noin 40 minuuttia kaupungin keskustasta. Käänny Wał Miedzeszyńskiltä vasemmalle Sitowielle, joka on kuoppainen soratie.

Wybrzeże Gdyńtaivas at Most Grota Roweckiegois -silta on toinen homojen suosikki kesäkohde ja myös joenrantaranta.

 

Kun käydä

Varsova houkuttelee eniten kävijöitä toukokuusta syyskuuhun, kun sää on parhaimmillaan. Kesät voivat olla kuumia, mutta myös märkiä. Talvikuukaudet marraskuusta maaliskuuhun voivat olla erittäin ankaria, ja niissä on paljon lunta ja purevia tuulia.

Yli vuosikymmenen ajan kaupunki on isännöinyt vuotuista gay Pride -tapahtumaa, johon liittyy musiikkifestivaaleja, paraatteja ja tanssijuhlia. Tarkista Parada Równościn virallinen verkkosivusto tulevia LGBT Pride -suunnitelmia varten.

 

Visa

Puola kuuluu Euroopan Schengen-viisumialueeseen. Jos matkustat Euroopan ulkopuolelta, tarkista, tarvitsetko Schengen-viisumia.

 

Raha

Puola ei kuulu euroalueeseen. Puolan valuutta on złoty.

pankkiautomaatit (Pankkiautomaatti) löytyy helposti kaikkialta Varsovasta. Visa, MasterCard, Visa Electron ja Maestro ovat laajalti hyväksyttyjä.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.

Kirja Travel Gay Hyväksytty hotelli