gay london kaupunkiopas

Gay London City Guide

Ensimmäistä kertaa Lontoossa? Sitten homo Lontoon kaupunkiopassivumme on sinua varten

gay london kaupunkiopas

Lontoo on Yhdistyneen kuningaskunnan väkirikkain kaupunki ja suurkaupunkialue, jossa asuu yli 8 miljoonaa ihmistä. Se on myös maailman vierailluin kaupunki.

Lontoo on kulttuurisesti monimuotoinen kaupunki, jonka rajojen sisällä puhutaan yli 300 kieltä. Kaupungissa on useita maailmanperintökohteita, museoita, teattereita, gallerioita, tapahtumia ja valtavia urheilupaikkoja, jotka houkuttelevat miljoonia kävijöitä vuosittain.

Kaupunki on myös homomatkailijoiden keskus, ja sen Sohon homoalue on yksi Euroopan suurimmista ja vilkkaimmista. Tässä ikonisessa ja dynaamisessa kaupungissa on runsaasti LGBT+-kulttuuria ja -historiaa, josta vierailijat voivat nauttia.

Homooikeudet Isossa-Britanniassa

Kuolemanrangaistus homoseksuaalisesta teosta poistettiin vuonna 1861, mutta se pysyi rikoksena. Vasta vuonna 1967 dekriminalisoitiin homoseksuaaliset teot yksityisesti suostumuksen antaneiden yli 21-vuotiaiden aikuisten välillä. Myöhemmin suostumusikäraja laskettiin 18 vuoteen ja vuonna 2001 16 vuoteen. Vuonna 2007 uudet lait kielsivät seksuaaliseen suuntautumiseen perustuvan syrjinnän tavaroiden ja palvelujen tarjonnassa.

Hotellit eivät saa syrjiä seksuaalisen suuntautumisen perusteella. Lain mukaan hotellien ja majatalojen on otettava homomatkustajat tervetulleiksi täsmälleen samalla tavalla kuin heteromatkustajat. Todellisuudessa hotellit eri puolilla Yhdistynyttä kuningaskuntaa ovat ottaneet homomatkailijat lämpimästi tervetulleiksi useiden vuosien ajan.

Äskettäin seksuaaliseen suuntautumiseen perustuva "vihapuhe" ja "viharikokset" on kriminalisoitu, mikä antaa lisäsuojaa LGBTQ-yhteisölle. Lainsäädäntö samaa sukupuolta olevien avioliittojen sallimisesta Englannissa ja Walesissa hyväksyttiin parlamentissa heinäkuussa 2013, ja se tuli voimaan vuonna 2014. Samanlainen lainsäädäntö nopeutettiin Skotlannin parlamentissa ja se tuli voimaan vuonna 2014.

Gay Scene Lontoossa

Lontoossa on erittäin avoin, eloisa ja monipuolinen homoelämä, josta löytyy jokaiselle jotakin. Vilkkaita on valtava määrä homobaareja, epätavallinen yökerhot, höyrysaunat, hyvin varustetut homokaupat ja ylpeät homojärjestöt. Lontoossa on kaksi tärkeintä "homokylää", jotka sijaitsevat Sohossa ja Vauxhallissa.

Sohon homoalue sijaitsee kaupungin keskustassa, lähellä Piccadilly Circusta. Monet tapahtumapaikat sijaitsevat Rupert Streetillä ja Old Compton Streetillä tai niiden lähellä. Löydät erinomaisen valikoiman homobaareja ja ravintoloita. Lue lisää: Parhaat homobaarit Sohossa.

Vauxhallin homoalue sijaitsee Thames-joen eteläpuolella lähellä Vauxhall Bridgeä. Se on erityisen tunnettu myöhäisillan tanssiklubeista.

Kaupungissa on kuitenkin monia upeita gay-paikkoja, ei vain näillä kahdella alueella.

Lontoon vuosittainen Pride on yksi Euroopan parhaista, ja yli 50,000 2016 ihmistä lähtee kaduille. Vuoden XNUMX paraati oli yksi suurimmista Lontoon keskustassa pidetyistä tapahtumista, ja jopa Royal Air Force Red Arrows -näytösryhmä lensi ohi.

Lontoo

Gay hotellit Lontoossa

Riippuen siitä, mitä etsit, Lontoossa on lukuisia hotelleja ja majataloja jokaiseen makuun ja budjettiin. Useimmat Lontoon hotellit voidaan luokitella homoystävällisiksi, mikä tarkoittaa, että asiakkaiden ei pitäisi kokea epätavallista tai epäoikeudenmukaista kohtelua seksuaalisen tai sukupuoli-identiteetin vuoksi. Hotellin henkilökunta on yleensä tervetullut ja kunnioittava kaikkia vieraita.

Homomatkailijoiden, jotka haluavat yöpyä Lontoon homokeskuksen sydämessä, kannattaa harkita yhtä monista Sohossa ja sen ympäristössä sijaitsevista hotelleista. Z-hotelli 12 Yrjöjen aikaisesta rivitalosta koostuvan muunnelmana, eikä se ole trendikäs designhotelli. Se sijaitsee lähellä suosittua Village Soho and Yard -gay-baaria ja tarjoaa vieraille täydellisen tukikohdan homojen Lontooseen tutustumiseen.

Lontoossa on myös joitain maailman kuuluisimmista 5 tähden hotelleista, jotka tarjoavat vieraille mahdollisuuden kokea pääkaupunki ylivertaisessa mukavuudessa ja ylellisyydessä. Harkitse W Lontoo or Soho hotelli jos matkustat suuremmalla budjetilla.

Käy Gay Lontoon luksushotellit, Keskitason hotellit ja Budjettihotellit sivuilla nähdäksesi listan suosituista hotelleista, tarkistaaksesi hinnat ja tehdäksesi varauksen.

Gay saunat Lontoossa

Lontoossa on paljon gay-saunoita. Useimmissa paikoissa on hyvin hoidetut tilat, eikä jäsenyyttä yleensä vaadita. Jos näytät kuitenkin nuorelta, on viisasta ottaa mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus, sillä nämä paikat ovat vain yli 18-vuotiaille.

Yksi kaupungin suosituimmista paikoista on Sweatbox Sauna, 24h-gay-sauna, jossa on täysin varustettu kuntosali, 40 miehen höyrysauna ja hierontapalvelut. Tapahtumapaikka sijaitsee lähellä Oxford Circus -metroasemaa ja on suosittu kohde klubien sulkemisen jälkeen. Pleasuredome Waterloo lähellä on myös yksi Lontoon suosituimmista homosaunoista.

Lontoon homosaunoissa sattuneiden huumekuolemien vuoksi monet tapahtumapaikat edellyttävät vierailijoiden etsintöjä ennen sisäänkäyntiä. Omien juomien, mukaan lukien pullotetun veden, tuominen saunoihin on yleensä kiellettyä.

Lontoo

Homokulttuuria Lontoossa

Lontoo on LGBT+-maamerkkien aarreaitta, joka ei osoita vain kaupungin omituisen väestön rohkeutta ja ylpeyttä, vaan myös sen synkkää ja huomaamattomampaa historiaa.

Kaikkialla kaupungissa on useita patsaita ja monumentteja, jotka on omistettu Lontoon LGBT+-pioneereille ja edelläkävijöille. Näitä ovat muun muassa Alan Turingin ja Oscar Wilden kuvaukset. Matkailijoita rohkaistaan ​​myös vierailemaan joissakin LGBT+-ihmisten voiton ja tragedian ikonisten hetkien paikoissa kaupungissa, mukaan lukien Highbury Fields, jossa järjestettiin Yhdistyneen kuningaskunnan ensimmäinen homojen oikeuksia koskeva mielenosoitus.

Lontoon rikkaimman homokokemuksen saamiseksi vierailijoiden tulee uppoutua Sohon alueelle. Tämä queer-kulttuurin keskus on maailmanlaajuisesti tunnustettu homohistorian ja -taiteen keskus.

Lue lisää: Lontoon tyylikkäimmät kaupunginosat, Lontoon homojen maamerkit.

Lontooseen

Lontoossa on maailman suurin kaupunkilentokenttäjärjestelmä, joka koostuu viidestä kansainvälisestä lentokentästä. Kaksi tärkeintä kansainvälistä "pitkän matkan" lentokenttää ovat Heathrow ja Gatwick. Lontoon Lutonin, London Stansteadin, London Southendin ja London Cityn lentokentät hoitavat pääasiassa Euroopan ja kotimaan lentoja.

Heathrow

Heathrow on yksi maailman vilkkaimmista lentokentistä. Siinä on 4 terminaalia (numerot 2, 3, 4 ja 5 - terminaali 1 on suljettu).

Heathrow on yhdistetty kaupunkiin nopealla junayhteydellä nimeltä The Heathrow Express. Matka kestää 15 minuuttia taukoamatta Paddingtonin asemalle, joka sijaitsee Lontoon keskustan länsipuolella ja maksaa 37 puntaa yhdeltä matkalta. Paddingtonista on helppo ottaa taksi tai jatkaa metrolla määränpäähäsi. Paddingtoniin on vaihtoehtoinen junayhteys, nimeltään Heathrow Connect, joka pysähtyy useilla asemilla. Se on halvempi (10.20 puntaa yhdelle), mutta matka-aika on 25 minuuttia.

Piccadilly Underground Line kulkee Heathrow'sta Lontoon keskustaan. Se on halvempi (6 puntaa vyöhykkeelle 1), mutta hitaampi kuin Heathrow Express (matka Lontoon keskustaan ​​voi kestää yli tunnin). Ruuhka-aikoina (1:7-30:9 ja 30:17-00:19) voi olla erittäin vaikeaa matkustaa matkatavaroiden kanssa metrolla Lontoon keskustan läpi.

Bussit ja "Black Cab" -taksit ovat saatavilla Heathrow'ssa. TFL (Transport For London) arvioi, että taksi maksaa Lontoon keskustaan ​​46-87 puntaa.

Gatwick

Gatwickissa on kaksi terminaalia (pohjoinen ja etelä), ja sitä käyttävät sekä eurooppalaiset että kaukoliikenteen lentoyhtiöt. Gatwick on yhdistetty kaupunkiin rautatieyhteydellä nimeltä Gatwick Express. Tämä on 30 minuutin non-stop-yhteys Victorian asemalle, joka sijaitsee Lounais-Lontoon keskustassa. Hinnat vaihtelevat. Victoriasta pääset taksilla, bussilla tai metrolla määränpäähäsi.

Taksi- ja bussipalvelut ovat myös saatavilla Gatwickissa. Taksit voivat olla kalliita, jos ne jäävät kiinni samana päivänä. Mutta jos tilaat sellaisen ennakkoon, saat todennäköisesti paremman matkan Lontoon keskustaan.

Lontoo

Lontoossa liikkuminen

Metrolla (tunnetaan myös nimellä "The Tube")

Lontoossa on laaja maanalainen metrojärjestelmä. Se on nopein tapa matkustaa ympäri kaupunkia. Maanalainen verkko koostuu erilaisista "linjoista". Jokaisella rivillä on oma nimensä, kuten "Victoria Line", "Piccadilly Line" ja "Jubilee Line". Junat liikennöivät noin klo 5–1. Elokuusta 2016 alkaen jotkut linjat alkoivat liikennöidä perjantai- ja lauantai-iltaisin.

Maanalainen verkko on kaavoitettu. Lippujen hinnat perustuvat vyöhykkeeseen, josta aloitat matkasi, ja vyöhykkeeseen, johon päädyt, riippumatta siitä, kuinka monta linjaa tai asemaa käytät.

Lippuja on saatavilla yksittäisille matkoille, mutta Oyster Cardin tai Travelcardin käyttö on paljon halvempaa (katso alla).

Bussilla

Lontoon bussiverkosto on moderni, turvallinen ja helppokäyttöinen. Bussireitit on numeroitu. Jokaisessa bussissa näkyy etuosan reittinumero, jotta tiedät, minne bussi on menossa. Jokaisella bussipysäkillä on kartta, joka näyttää reitit, joita bussi kulkee.

Bussit eivät hyväksy käteistä. Sinun tulee maksaa matka Oyster Cardilla, lähimaksu- tai luottokortilla tai matkakortilla. Bussit liikennöivät yleensä klo 6–XNUMX. Jotkut suositut reitit liikennöivät koko yön. Näitä kutsutaan yöbusseiksi.

Taksilla

Ikonisia "mustia taksia" löytyy kaikkialta Lontoosta. Kuljettajat ovat asiantuntevia ja rehellisiä. Kaikki matkat hinnoitellaan mittarilla. Taksin käyttäminen on helppo tapa matkustaa Lontoossa, mutta yleensä kallein.

Voit varata "mini-taksin" tietylle matkalle. "Mini-ohjaamot" ovat lisensoituja henkilöautoja. Matkan hinnasta tulee sopia varauksen yhteydessä. Monissa myöhäisillan baareissa ja yökerhoissa on minitaksipalvelu, joka auttaa asiakkaita pääsemään kotiin.

Minitaksin kuljettajat eivät saa ottaa asiakkaita kadulta. Jos sinua lähestyy joku, joka tarjoaa minitaksipalvelua, kieltäydy. Uber on myös erittäin suosittu Lontoossa ja sitä käytetään laajasti.

Jalka

Monet Lontoon suosituimmista nähtävyyksistä ja kaupoista ovat helpon kävelymatkan päässä. Tämä voi olla paras ja halvin tapa tutustua kaupunkiin, etenkin kesäkuukausina.

Vierailija Oyster Cards / TravelCards / Kontaktiton maksu

Suosittelemme vahvasti Oyster Cardin tai TravelCardin ostamista tai kontaktittoman luotto- tai pankkikortin käyttöä. Nämä vaihtoehdot ovat helppokäyttöisiä ja halvempia kuin kertaliput.

Oyster Cardissa on valmiiksi ladattu luotto, jota voi käyttää metrossa, linja-autoissa ja joillakin rautateillä. Saat taatusti halvimman hinnan jokaiselle matkalle. Voit ladata Oyster Cardin kaikilla metroasemilla. Voit ostaa a Vierailijat Oyster-kortti verkossa ennen kuin matkustat Isoon-Britanniaan tai ostat tavallisen Oyster Cardin miltä tahansa metroasemalta.

Travelcard on paperilippu, joka on voimassa 1 tai 7 päivää rajoittamattoman matkan metrossa ja linja-autoissa tietyillä vyöhykkeillä. Useimmat Lontoon vierailijat tarvitsevat vain vyöhykkeitä 1 ja 2. Voit ostaa TravelCardin miltä tahansa metroasemalta alkaen 12 punnasta.

Jos sinulla on kontaktiton luotto- tai pankkikortti, käytä tätä saadaksesi parhaat hinnat. Napauta vain sisään ja napauta jokaisella asemalla (varmista, että käytät samaa korttia).

Lontoo

Tekemistä Lontoossa

Lontoossa on loputtomasti mahdollisuuksia tehdä tekemistä. Arvokkaimpia nähtävyyksiä ovat kuitenkin mm.

  • Tarkkaile kuninkaallisia Buckinghamin palatsissa
  • Katso Thames Tower Bridgestä
  • Vaella Hyde Parkin alueella
  • Tutustu British Museumiin
  • Tarkkaile upeita näkymiä Sky Gardenista
  • Katso musikaali Lontoon West Endissä
  • Shoppaile Oxford Streetillä
  • Tutustu South Bankiin

Saadaksesi tietoa Lontoon parhaista nähtävyyksistä, vieraile Gay London -nähtävyydet -sivulla.

UKK

Kun käydä

Yhdistyneessä kuningaskunnassa on neljä vuodenaikaa - talvi (marras-maaliskuu / kylmä ja märkä), kevät (huhti-kesäkuu / leuto), kesä (heinä-syyskuu / kuuma ja kuiva) ja syksy (loka-marraskuu / viileä ja märkä).

Yleisesti ottaen sään näkökulmasta paras aika vierailla Yhdistyneessä kuningaskunnassa on huhtikuusta syyskuun loppuun, vaikka joulu voi olla myös täysin maaginen, sillä Lontoossa on runsaasti juhlavaloja tärkeimpien ostoskeskustensa, kuten Regent Streetin, Oxfordin läpi. Street ja Covent Garden.

Visa

Viime vuosina Iso-Britannia on tiukentanut maahanmuuttomenettelyjään ja ottanut käyttöön biometriikan. Täydelliset tiedot voivat olla löytyy täältä.

Useimmat Euroopasta ja maista, kuten Yhdysvalloista, Hongkongin erityishallintoalueesta, Singaporesta ja Taiwanista saapuvat vierailijat eivät vaadi viisumia - tarkista tänne katso koskeeko tämä sinua.

Useimpien muiden Aasian, Etelä-Afrikan ja Etelä-Amerikan vierailijoiden on hankittava viisumi ennen matkustamista Isoon-Britanniaan. Sinun on tavallisesti osallistuttava haastatteluun paikallisessa Yhdistyneen kuningaskunnan suurlähetystössä.

Maahantulo on normaalisti sallittu 6 kuukauden ajaksi, ja voit matkustaa vapaasti minne tahansa Englannissa, Walesissa, Skotlannissa ja Pohjois-Irlannissa. Iso-Britannian viisumi ei kelpaa matkustettaessa muihin Euroopan maihin.

Raha

Yhdistyneen kuningaskunnan virallinen valuutta on Englannin punta (£, GBP), joka tunnetaan yleisesti yksinkertaisesti punnana.

Käteisen vaihtaminen Ison-Britannian puniksi voi olla kallista Isossa-Britanniassa. Useimmat matkustajat saavat paremman hinnan vaihtamalla valuuttaa ennen matkustamista Isoon-Britanniaan.

Visa & MasterCard ja debit-kortit hyväksytään lähes kaikkialla. American Express- ja Diners-kortit hyväksytään laajalti. Yhdistyneessä kuningaskunnassa on käytössä siru ja PIN-järjestelmä kaikissa maksuissa. Jos kortissasi on mikrosiru, odota, että sinua pyydetään antamaan PIN-koodi allekirjoituksen sijaan. Jos sinulla ei ole PIN-koodia, sinua pyydetään näyttämään virallinen kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Pankit avautuvat yleensä klo 09-30, vaikka monet suuremmissa kaupungeissa tai suurilla ostosalueilla pysyvät auki paljon myöhemmin.

Ostosten aukioloajat

Lontoon kaupat ovat yleensä avoinna klo 10–6. Suuret tavaratalot ja ostoskeskukset ovat auki paljon myöhemmin. Kaupat saavat olla auki vain 6 tuntia sunnuntaisin (useimmat auki klo 11-5).

Puhelimet ja Internet

Ison-Britannian matkapuhelinverkot käyttävät GSM-järjestelmää. 4G- ja 5G-palvelut ovat saatavilla kaikkialla Lontoossa ja suurimmassa osassa Iso-Britanniaa. EU:n ulkopuolisen matkapuhelimen käyttäminen Isossa-Britanniassa voi olla kallista. Suosittelemme, että ostat "pay-as-you-go" SIM-kortin.

Terveydenhuolto

Isossa-Britanniassa on moderni lääketieteellinen infrastruktuuri. Saat aina lääkärin apua hätätilanteissa. Jos sinulla on lääketieteellinen hätätilanne, käytä mitä tahansa puhelinta ja soita 999. Jos sinulla on lääketieteellinen ongelma, joka ei ole hätätilanne, soita 111.

Sairaanhoito voi olla kallista, joten matkavakuutus on välttämätön.

Apteekit voivat tarjota rajoitetun määrän neuvoja ja myydä joitain lääkkeitä reseptivapaasti. Muista lääkkeistä vaaditaan Yhdistyneen kuningaskunnan lääkärin määräämä resepti. On olemassa useita 24 tunnin yksityisiä lääkäriklinikoita, jotka ottavat vastaan ​​ihmisiä sisäänkäynnin perusteella.

veikkauksen

Ravintolassa odotetaan 10–12.5 % juomarahaa. Tarkista aina, onko laskuun lisätty "palvelumaksu". Jos näin on, lisävinkkiä ei tarvita.

Taksinkuljettajat odottavat pientä, jopa 10 % tippiä. Baarissa tai klubissa pienen juomarahan jättäminen voi auttaa sinua huomaamaan ja palvelemaan sinua nopeammin seuraavan kerran ostaessasi juomia.

Hätäyhteystiedot

Käytä mitä tahansa puhelinta soittaaksesi 999 poliisin, palokunnan tai vakavan lääketieteellisen hätätilanteessa. Voit käyttää mitä tahansa matkapuhelinta soittaaksesi 999-puhelun ilmaiseksi. Älä käytä 999-palveluita mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Virkistyshuumeet

Huumeiden käyttö Yhdistyneessä kuningaskunnassa on laitonta. Todellisuudessa monet ihmiset käyttävät laittomia huumeita tanssijuhlissa.

Suosittelemme ehdottomasti olemaan käyttämättä kaikkia laittomia huumeita. Erityisesti emme suosittele käyttämään nestemäistä lääkettä, joka tunnetaan nimellä "G" (GHB tai GBL). Tällä lääkkeellä on hyvin todellisia riskejä. Koska se on nestettä, on erittäin vaikea tietää, kuinka paljon sitä otetaan. Et tiedä kuinka kehosi reagoi.

Jos otat liian vähän, lääkkeellä ei ole vaikutusta. Jos otat liikaa, oksennat ja saatat pyörtyä. On tapahtunut monia kuolemantapauksia vahingossa tapahtuneen G-yliannostuksen seurauksena.

Odota, että sinut etsitään matkalla juhliin ja erityisesti homosaunoihin.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.