Lontoon tyylikkäimmät kaupunginosat

Lontoon tyylikkäimmät kaupunginosat

Lontoo on valtava kaupunki, jossa on monia tuskallisen viileitä kaupunginosia

Lontoo on kaupunki, joka on jatkuvan kehityksen ja kasvun tilassa. Gentrifikaatio ja kehitys muodostavat lukuisia uhkia kaupungin väestölle, mutta edistävät myös jännittävien ja eloisten kaupunginosien luomista.

Lontoo on kulttuurien ja taustan sulatusuuni, ja kaupunkiin asettuu ihmisiä eri puolilta maailmaa. Lontoossa puhutaan 250 kieltä, mikä tekee siitä maailman kielellisesti monimuotoisimman kaupungin.

Kaupunki on kokoelma erillisiä kaupunginosia, alueita ja kaupunginosia, joista jokaisella on oma ainutlaatuinen tunnelmansa ja yhteisönsä ja jokainen tarjoaa täysin erilaisia ​​kokemuksia. Omalaatuisesta Camdenista Lontoon LGBT+-keskukseen Sohoon, Ison-Britannian pääkaupungissa on todella jotakin ja jokaiselle jotakin. Lue lisää: Lontoon parhaat homoystävälliset hotellit

Sohon Comptons

 

Soho

 

Sijaitsee West Endin sydämessä ja kattaa 90 katua yhden neliökilometrin yli. Yöelämän pääkaupunki Lontoossa, Sohon kaduilla on baareja, yökerhoja ja teattereita. Kesäiltoina kadut ovat täynnä juhlijia, jotka nauttivat lukuisista iltapaikoista. Soho oli aikoinaan Lontoon punaisten lyhtyjen alue, ja se edusti kaupungin syrjäistä pohjaa. Alueella on kuitenkin nyt useita tyylikkäitä putiikkeja, korkeatasoisia baareja ja korkealuokkaisia ​​gallerioita, vaikka Soho on säilyttänyt identiteettinsä seksuaalisen vapautumisen ja kapinan linnakkeena.

20-luvun lopulta lähtien Soho on ollut myös LGBT+:n sekä kulttuurin ja yhteisön koti Lontoossa, ja monet sen suosituimmista homobaareista ja klubeista sijaitsevat Old Compton Streetin ympärillä. G-A-Y bar on luultavasti Lontoon tunnetuin homobaari, ja se on suosittu alueen nuoremman yleisön keskuudessa, joka nauttii halvoista cocktaileista ja popklassikoista. Sillä välin historia löytyy osoitteesta Amiraali duncan, sivusto, jossa Lontoon traaginen naulapommi-isku homoyhteisöön tapahtui. Ikoninen Ronnie Scott's Jazz Club sijaitsee myös trendikkäässä Sohossa ja on vuodesta 1959 lähtien toivottanut tervetulleiksi muun muassa Nina Simone, Ella Fitzgerald, Jimmi Hendrix ja Prince. Vierailijat voivat silti seurata iltaisia ​​esityksiä tässä historiallisessa paikassa.

Vaikka Soho on saattanut korvata sen aikoinaan tunnetun boheemin kalliimmalla ja tasokkaammalla ilmapiirillä, alue on edelleen Lontoon yöelämän keskus ja edustaa edelleen yöelämän kulttuuria, josta se on aina kuuluisa. Lue lisää: Parhaat homobaarit Sohossa.

 

Dalston

 

Dalston alkoi todella kukoistaa 2010-luvun alussa, kun Shoreditchin hipsterit kyllästyivät yhä enemmän valtavirran naapurustoonsa ja päättivät muuttaa ja investoida tulevaan Dalstoniin. Alueella on kuitenkin pitkä, yli 100 vuoden historia suosittuna maahanmuuttajien kohteena. Sellaisenaan Dalstonilla on rikas ja sekalainen kulttuuriperintö, joka ilmentyy alueen nykypäivän monipuolisissa kahviloissa, baareissa, kaupoissa ja ravintoloissa.

Alueella on yksi Lontoon vaikuttavimmista ruoka- ja ruokailukohteista, ja ravintolat korvaavat säännöllisesti suljettuja baareja ja yökerhoja. Dalstonissa on Lontoon parhaita turkkilaisia ​​ravintoloita sekä useita trendikkäitä kahviloita ja viinibaareja. Angelina on tyypillinen Dalston-ravintola, jossa yhdistyvät japanilainen ja italialainen keittiö, ja se on suosittu alueen hipsterien keskuudessa, jotka tulevat ovesta maistelemaan viiden ruokalajin maistelumenua.

Naapurustossa on myös useita homoklubeja ja baareja, ja se on ollut radikaalimman ja kumouksellisen LGBT+-kulttuurin keskus vuosikymmeniä. Dalston Superstore on LGBT+-tila Dalstonin sydämessä, joka toimii kahvilana, baarina ja klubina. Superstore on vilkkaan ja tunnetun alueen gay-yöelämän keskeinen osa.

 

Camden

 

Camden Lontoo

Punkin, Amy Winehousen ja brittiläisen goottikulttuurin kotina ikuistettu Camden on Lontoon alue, jolla on syvästi kulttuurinen merkitys. Camden on ollut 19-luvulta lähtien Lontoon musiikkiteollisuuden keskipiste, jolloin se oli pianonvalmistajien ja -myyjien pääpaikka. Siitä tuli myöhemmin brittiläisen punk-liikkeen syntymäpaikka 1970-luvulla Ramonesin ikonisen keikan jälkeen Roundhousessa. Myöhemmin alue tuli tunnetuksi Amy Winehousen, naapuruston pubien vakituisena ja Camden Squaren asukkaana, polkupaikkana.

Naapurustossa kiinteistöjen hinnat ovat nousseet lähes jatkuvasti, ja siksi alueella on nyt Lontoon kalleimpia taloja. Tämä muutos näkyy Camdenin kaduilla, koska viime vuosina on tullut lisää tasokkaita kauppoja ja ravintoloita.

Camden on yksi Lontoon eklektisimmistä ja monipuolisimmista ostosalueista, ja sen samanniminen Camden Market on eksentrisuuksien aarreaitta vaatteista ja asusteista vintage-levyihin ja taideteoksiin. Alueella on edelleen monia legendaarisia musiikkipaikkoja, jotka johtivat sen identiteettiin pääkaupunkien musiikkikeskukseksi, mukaan lukien Roundhouse, Electric Ballroom ja Underworld.

 

Bermondsey

 

Bermondsey oli aikoinaan pääkaupungin merenkulun ja tuotannon keskus, mutta nykyään se on vilkas ja elinvoimainen kaupunginosa, joka on täynnä taidetta, kulttuuria ja elämää. Alue on viime vuosina elpynyt nopeasti ja dramaattisesti, mikä on onnistuneesti lisännyt investointeja ja kehitystä.

Viktoriaanisen aikakauden aikana suuri osa Bermondseystä oli slummia, ja sen elintaso oli Lontoon alhaisimpia. Itse asiassa alue esiteltiin Charles Dickensin Oliver Twistissä, jossa kirjailija maalasi Bermondseyn rikollisten slummiksi.

Monet Lontoon tunnetuimmista kulttuurinähtävyyksistä kutsuvat Bermondseyn kotia, mukaan lukien White Cube -galleria ja Fashion and Textile Museum. Alueen pääväylä on Bermondsey Street, vilkas ja eklektinen kokoelma kahviloita, kauppoja ja baareja, jotka palvelevat nuorta ja trendikästä väestöä. Lähistöltä löytyy myös Shard by London Bridge, ja viikonloppuisin kannattaa käydä Maltby Street Marketissa.

 

Brixton

 

David Bowien seinämaalaus Brixton

Brixton sijaitsee Etelä-Lontoon keskustassa ja on kulttuurin, kerhotoiminnan ja yhteisön keskus. Brixton on legendan David Bowien syntymäpaikka, ja alueella on edelleen muistoja Ziggy Stardustin laulajasta suurella seinämaalauksella kunnianosoituksena.

Alue on muovannut sen väestön mukaan, ja nykyään se on jännittävä sekoitus karibialaista kulttuuria hipsterivaikutteineen. Brixtonin kadut ovat koristeltu graffiteilla ja avoimista ravintolan ovista leijuu ruoanlaiton tuoksu, kun buskerit soittavat soittimiaan. Lauantaina naapurusto on eloisimmin vaikuttavin markkinoineen ja vilkkaasti ilmapiirineen. Suuntaa Brixton Villageen upealle brunssille.

Joka vuosi kesäkuussa Brixtonissa järjestetään myös Brixton Disco Festival, joka on diskon ja sen vastaavien genrejen juhla. Festivaali järjestetään Windrush Squarella, joka on naapuruston keskeinen sijainti ja joka juhlii ja muistelee rohkeita henkilöitä, jotka matkustivat HMT Windrushilla, ensimmäisellä laivalla, joka toi sodanjälkeisiä työntekijöitä Yhdistyneeseen kuningaskuntaan Jamaikalta.

Brixtonissa on myös Lontoon jännittävimpiä klubeja ja baareja. Prince of Wales on monikerroksinen klubi ja baari Brixtonin sydämessä, ja siellä on yksi Lontoon parhaista baariterasseista. Klubi isännöi maailman parhaita DJ:itä ja valikoimia, kuten Giles Peterson ja Norman Jay, ja se on todellinen heijastus ruohonjuuritason yhteisön ilmapiiristä, josta Brixton on niin tunnettu.

Lue lisää: Lontoon LGBT-maamerkit.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Mitä tänään

Lisää Gay Travel -uutisia, haastatteluja ja ominaisuuksia

Lontoon parhaat retket

Selaa valikoimaa retkiä Lontoossa kumppaneiltamme ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Lontoo matkaasi vartenHanki opas