Travel Gay tapaa Stephen Fryn

Travel Gay tapaa Stephen Fryn

Stephen Fry, joka on julkisesti puhunut mielenterveyshaasteistaan, kertoo meille, kuinka hän selviytyi pandemiasta.

Puhuessaan päätoimittajamme Darren Burnin kanssa Stephen Fry keskustelee siitä, kuinka pysyt kylmänä lukossa, hänen näkemyksensä James Cordenista ja siitä, tarvitseeko homonäyttelijöiden esittää homohahmoja, tapaa homofobisia pastoreita Ugandassa ja haastattelee Brasilian presidenttiä. ja minne hän aikoo matkustaa miehensä kanssa pandemian jälkeen.

Hän ei esittelyjä kaipaa. Stephen Fryllä on yksi maailman tunnetuimmista kasvoista ja äänistä – tämä tuli epäilemättä kaikkien Harry Potterin äänikirjojen lukemisesta. Niin koomikko kuin vakava tarinankertojakin, hän voitti palkinnon uskomattomasta dokumentistaan Out There joka tutki homofobiaa ympäri maailmaa, myös sellaisissa maissa kuin Venäjä, Brasilia ja Uganda.

Tunnettu homo, Stephen vitsaili kerran seksuaalisuudestaan: "Luulen, että kaikki alkoi, kun tulin ulos kohdusta. Katsoin takaisin äitiäni ja ajattelin itsekseni: "Tämä on viimeinen kerta, kun nousen johonkin sellaiseen." ."

 

Katso Stephen Fryn haastattelu kokonaisuudessaan

 

 

Tutki maailmaa LGBT+-matkailijana

 

Stephen pohdiskeli monia matkojaan kanssamme, mutta myös homomiehenä matkustamisen vivahteita: "Voimme tuudittaa itsemme väärään turvallisuuden tunteeseen, koska asiat lännessä ovat parantuneet niin paljon meidän elinaikanamme. Ajatus, että kun kasvoin Voisin mennä naimisiin miehen kanssa, jota rakastan, oli aivan käsittämätöntä. Ja se, että minun ei koskaan tarvitsisi ajatella puolustavaan asentoon menessäni tai teeskennellä, etten ole homo."

"Joissakin homofobisimmista maista on hyvin yleistä nähdä miehet pitelemässä kädestä julkisilla paikoilla. Joten ihmiset ajattelevat: "Voin pitää käteni ystäväni ympärillä ja voin suudella kadulla". Ja sitten olet järkyttynyt, kun huomaat sen. sinulle heitetään hedelmiä tai sinua jahdataan kadulla ilmeisen törkeän käytöksen vuoksi. Joten mielestäni homomatkustajien on oltava älykkäitä. Heidän on etsittävä maa, johon he ovat menossa, ja katsottava, mikä on sen ennätys LGBT-oikeuksista ."

 

Kuuntele podcastina

 

Kuuntele Apple Podcastien kautta Kuuntele Google Podcasteissa Kuuntele Spotifydästä

 

Stephen Fryn näkemys sosiaalisen median vaikutuksista

 

Stephenillä on tunnetusti ollut rakkaus/viha-suhde sosiaalisessa mediassa, mutta Stephen Fryn Twitter seuraaja on uskollinen, joka on lähes 13 miljoonaa.

Homomiehistä ja sosiaalisen median vaikutuksista heihin, kun he näkevät muiden homomiesten muotoillun ja sävytetyn vartalon, hän sanoi: "On paljon ylistämistä tietylle vartalotyypille, jota olen aina vihannut. minulla ei ole koskaan ollut sellaista kehoa! Ja todellakin, jos elät tarpeeksi kauan, aivosi itse asiassa muuttuvat ja alat katsoa tällaisia ​​täydellisiä vartaloja fyysisesti rumina. Ajattele mitä sisällä tapahtuu. Se on hauskempaa ja hyödyttää maailmaa."

Ja hän on huolissaan sosiaalisen median vaikutuksista nuoriin. "Joskus sydämeni särkyy, kun luen netistä erittäin lempeän ja suloisen postauksen ja huomaan, että se on julkaistu ehkä viisi tuntia sitten ja ettei siinä ole yhtään tykkäystä, uudelleentwiittaa tai vastausta. Ja se on mielestäni vähän surullista, mutta toisaalta, se on siellä, minä näin sen ja ehkä joku muu näki sen. Ja ongelma on se, että sosiaalinen media rakentaa ihmisten odotuksia. Lapset, jotka kokevat olevansa epäsuosittuja sosiaalisessa mediassa, voivat tulla itsetuhoisiksi, he kirjaimellisesti tappavat itsensä, koska he ovat menetti seuraajia sinä päivänä, tai kukaan ei ole uudelleentwiittanut. Tällainen paine on kauhistuttavaa, koska muistan, useimmat ihmiset, tunteen olla epäsuosittu koulussa."

 

Stephen Fry suorassa näyttelijässä homorooleissa

 

Stephen Fry puhuu mielenterveydestään (Kuva: Stephen Fry (Luotto: Claire Newman Williams)Kuva oikealla: Stephen Fry (Luotto: Claire Newman Williams)

Viime aikoina on puhuttu paljon siitä, tarvitseeko sinun olla homonäyttelijä näytelläksesi homohahmoa. Russell T Daviesin tuore televisio-ohjelma It's A Sin esitteli AIDS-kriisin Yhdistyneen kuningaskunnan näkökulmasta. Ohjelma osoittautui valtavaksi hitiksi, ja Stephen esitti ohjelmassa kuvitteellista toryn kansanedustajaa. Mitä hän ajattelee Russell T Daviesin ehdotuksesta, että homonäyttelijöiden tulisi esittää homorooleja? "Luulen, että Russell oli täysin oikeassa. It's A Sin tapauksessa on jotain maagisesti ylimääräistä tiedossa, että pojat ovat itse nuoria homomiehiä. He missasivat kriisin, koska he olivat aivan liian nuoria. Joten on olemassa eräänlainen Kun katsot sitä, kuinka nuo pojat olisivat voineet olla meitä, erityisesti nuoremmille katsojille."

Mutta Stephen ei ole samaa mieltä siitä, että sinun on oltava homo voidaksesi pelata kaikkia homorooleja. "En usko, että kun Russell sanoi, että hän tarkoitti sen olevan totta kaikesta draamasta ikuisesti. Hän tarkoitti vain tätä projektia, sillä on jotenkin erityinen resonanssi."

Stephen haastoi myös Hollywoodissa ajatuksen, jonka mukaan James Corden voisi olla Golden Globe -ehdokkaana, kun taas Jonathan Bailey (Bridgertonin avoimesti homonäyttelijä) on sanonut aiemmin, ettei häntä kehotettu olemaan homo.

"En halua lisätä sitä vihaa, jota James Corden saa [tästä roolista]. Minun on sanottava hänen puolustuksekseen, että elokuvalle päätyvä esitys on ohjaajan vastuulla. Joten Ryan Murphy on siinä syyllinen, ei James. Hänen olisi pitänyt sanoa soittaa se alas eikä mennä leirille, 1970-luvun tyhmä hahmo."

"Jos näyttelijöitä ei sallita tulla ulos ja heille kerrotaan, että se vahingoittaa heidän uraansa, on järkyttävää, että se on edelleen asian laita Los Angelesissa. Haastattelin [Out There -lehdessä] miestä, jonka tehtävänä on vaimentaa ihmisten ääniä. . Tapasin näyttelijän, jolle kerrottiin, että hän oli loistava rooliin, mutta hän "ei voinut saada homoääntä".

 

Stephen Fry mielenterveydestä pandemian ja sulkemisen aikana

 

Kysyimme Stepheniltä, ​​mitä hän oppi itsestään pandemian aikana. Hän kertoi tunnetusti avoimesti omista mielenterveyshaasteistaan: "Olen yrittänyt oppia antamaan itselleni anteeksi päiviä, jotka eivät ole hyviä. Tiedätkö, on päiviä, jolloin nousen ylös enkä vain saa itseäni töihin. tai soittaa puhelu tai pestä se kattila. Ajattelen: "Tule Stephen, mikä sinua vaivaa? Olet niin onnekas. Sinulla on tämä mukava talo, sinulla on kaikki nämä mahdollisuudet ja niin edelleen, sinulla ei ole mitään valittamista."

"Ei ole mahdollista saada rajoituksia oikein. Ja taas, sosiaalinen media voi olla haitaksi täällä, koska näet kuinka täydellisiä kakut ovat, joita muut ihmiset leipovat. Ja kuinka kauniita ja kauniita heidän puutarhansa ovat. Mutta itse asiassa se on väärin keskittyä. Me kaikki selviämme tästä eri tavoilla - ei ole oikeaa tai väärää tapaa. Aika muuttuu viikoittain. Joskus päivä vetelee ja joskus se vierähtää niin nopeasti, että sinua hävettää."

Stephen Fry Etelä-Amerikassa

Kuva: Stephen Fry Etelä-Amerikassa

 

Stephen Fry homojen oikeuksista ympäri maailmaa

 

 

LGBT+-oikeudet Ugandassa

 

Keskustelimme hänen dokumentistaan ​​Out There, jossa Stephen kohtasi homofobisia hahmoja kaikkialla maailmassa. Ugandassa hän tapasi homofobeja sekä poliittisesta maailmasta että kirkosta. Ugandaa pidetään laajalti yhtenä maailman homofobisimmista maista. Kysyimme häneltä, mikä motivoi pastorin homofobiaa. Oliko se uskonto vai enemmän?

"Heitä [yleensä] tukevat amerikkalaiset uskonnolliset ryhmät, jotka yrittävät hyvin itsetietoisesti saada jalansijaa Afrikassa helluntailaiselle merkkilleen. Pastorina toimiminen Ugandassa on vallankaappausta. Pastorilla on suuri yleisö, suuret seurakunnat."

"He alkavat saada televisiota, he saavat rahaa. He vakiintuvat, heillä on ääni. Paimenen latinankielinen sana tarkoittaa paimenta. He pitävät seurakuntaansa lampainaan ja mitä enemmän lampaita he saavat, sitä rikkaampia he ovat. Jotkut he ovat todella suoraviivaisia ​​siinä. He tietävät, että erottuakseen muista pastoreista heillä on oltava näkökulma ja homot toimivat syntipukkeina. Homot ovat ulkopuolisia, jotka ovat sisällä, mikä tekee meistä uhkan. Se on täsmälleen sama kuin kommunistit 1950-luvun Amerikassa."

 

Lähi-itä – homojen oikeudet Saudi-Arabiassa

 

Stephen puhui siitä, että hänet kutsuttiin Saudi-Arabian kaltaisiin paikkoihin, ja kuinka se sopii hänelle, kun on kyse heidän huonoista saavutuksistaan ​​LGBT+-oikeuksissa, mukaan lukien homojen kuolema. "Minua on pyydetty tekemään hyväntahtoisia vierailuja Saudi-Arabiaan. Minut tunnetaan siellä hämärästi ja he sanovat haluavansa näyttää minulle, ettei se ole sitä mitä luulen."

Mutta hän myöntää, että se on monimutkaista. "Ystäväni sanoi minulle, että jos länsi lopettaa Saudi-Arabian tukemisen, Venäjä ja Kiina ovat liian innokkaita luomaan erittäin vahvoja suhteita maansa kanssa. Onko se hyvä asia maailmalle? Ja sitten sinut vedetään heti mukaan maailman suhteiden ja maailmanpolitiikan monimutkaisuus, ja uskon, että siinä on järkeä."

 

Venäjän "homopropagandalaki"

 

LGBT+:n oikeudet heikkenivät Venäjällä vuonna 2013, kun niin sanottu "homopropagandalaki" hyväksyttiin. Se oli laajuudeltaan samanlainen kuin Ison-Britannian 28 §:n laki, joka oli voimassa vuosina 1988–2003. Stephen käsitteli LGBT+-oikeuksien heikkenemistä Venäjällä samassa dokumentissa. "Puhuin Pietarin poliitikon kanssa, joka sääti lain, joka kieltää LGBT-elämäntavan edistämisen normaalina tai suoranaista elämäntapaa vastaavana. Jokainen, joka puhui hyvää homosuhteista tai vihjasi normaaliksi homosuhteisiin, rikkoi tätä lakia. vahva usko, että tämä laki siirrettäisiin duumaan ja siitä tulee Venäjän liittovaltiolaki, ja niin todellakin tapahtui."

"Olen myös juutalainen, ja me kaikki tiedämme tarinoita siitä, mitä juutalaisille tapahtui Euroopassa: kuinka heidät erotettiin tällaisesta erityisestä vihasta ja syyllisyydestä. Näemme sen tapahtuvan uudelleen homojen ja nativistien kanssa. kun sekoitat nationalismin ja jonkinlaisen ortodoksisen uskonnon, saat homojen verta juoksemaan jalkakäytävällä. Homot ovat niitä, jotka herättävät kaikkein tärkeimmän pelon."

 

Tapaaminen Jair Bolsonaro Brasiliassa

 

BrasiliaPresidentti Jair Bolsonaro on ulkopuolinen ja ylpeä homofoobi. Hän on tehnyt monia homovastaisia ​​huomautuksia vuosien varrella, ei vähiten Stephen Frylle, kun hän haastatteli häntä senaattorina. Bolsonaro flirttaili ajatuksen kanssa, että COVID oli huijaus, ja käski Brasilian kansaa lopettaa käsittelemästä sitä "kuin pedet".

Stephen keskusteli Brasilian nykyisen presidentin tapaamisen jälkivaikutuksista: "Ironista on, että juuri haastattelun jälkeen menin katsomaan Sao Paulon homopride-paraatia. Se on maailman suurin ja sen koko, sen spektaakkeli, sen ilo se, sen kumppanuus, se oli niin upeaa, että ajattelin, että heillä on tämä outo senaattori, joka on oikeistolainen sotilasfasisti, mutta katsokaa maata, he ovat niin avoimia ja hyväksyviä. oli gay pride -paraati, toisin kuin mikään, mitä olin nähnyt ennen. Hyvä, brasilialaiset osaavat tehdä sen."

 

Stephen Fry Kreikasta

 

 

Juhli Mykonosissa ja laajenna mieltäsi Parthenonissa

 

Stephen on myös kirjoittanut useita kirjoja antiikin Kreikasta. Joten kun hän vierailee Kreikka juoko hän klo Jackie O's tai tutkia antiikin maailman raunioita? "Hienoa Kreikassa on, että voit tehdä molempia. Voit nauttia mykonos palkinnoksi aikaisemmasta kulttuurisesta troolauksestasi. Rakastan Kreikkaa ja sen vaikutusta itsetuntoon ja historiaan. On valtavan hienoa olla paikassa, jossa oli niin monia sankarillisia hahmoja ja missä niin suuri osa sivilisaatiostamme syntyi. Lisäksi se on vain niin kaunis. Taivas on erityisen sininen Kreikan yllä. Meri on erityisen sininen, kivet valkoisia, ruoho vihreää ja näiden kaikkien sekoitus on niin taianomaista aisteille."

Ja kun on kyse ihmisistä, joiden mielestä kulttuuri- ja historiamatkat on tarkoitettu vanhemmalle sukupolvelle, Stephen sanoo: "Yleinen tunne on, että kulttuuriloma on iäkkäille ihmisille; kuusikymppiset alkavat käydä risteilyillä. Minusta on sääli, että siellä on eräänlainen apartheidin ikä siinä. Luulen, että nuoret eivät halua vain makaa rannalla sylissä ja juomassa cocktaileja. Siitä on niin iloa, jos kurkkaat sen oikealla tavalla."

 

Stephen Fryn Post-pandemic bucket -lista

 

Mitä tulee matkustamiseen, yksi asia on varma - kaikki haluavat päästä takaisin 2019/2020 pandemian jälkeen, eikä Stephen Fry ole poikkeus.

"Mieheni ja minä rakastamme matkustamista ja olemista [häntä] vanhempi, olen käynyt useammissa paikoissa. Katsomme eteläistä Tyynenmeren aluetta. Olen käynyt Bora Borassa, mutta en ole käynyt missään muualla alueella. . Pandemian jälkeisenä aikana täytyy olla paljon vastuullisempaa matkustamista. Haluan ehdottomasti mennä jonnekin lämpimään ja aurinkoiseen paikkaan ja ajattelin, että ehkä Brasiliaan, hauskasti!

Liity Travel Gay Uutiskirje

Mitä tänään

Lisää Gay Travel -uutisia, haastatteluja ja ominaisuuksia

Lontoon parhaat retket

Selaa valikoimaa retkiä Lontoossa kumppaneiltamme ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Lontoo matkaasi vartenHanki opas