Portland

Gay Portland · Kaupunkiopas

Suunnitteletko matkaa Portlandiin? Homoportlandin kaupunkioppaamme on sivu sinulle.

Portland

Kaupunkina, joka XNUMX-luvulta lähtien on ollut edistyksellisten arvojen ja vastakulttuurin haltija; Ei ole yllätys, että Portland, Oregon, on nykyään kaupunki, joka tunnetaan homoelämästään, kahviloistaan ​​ja pienpanimoistaan. "Ruusujen kaupunki" sijaitsee hedelmällisten maiden ympäröimänä ja ansaitsee lempinimensä. Lisäksi hedelmällinen maa antaa kaupungille nopean pääsyn tuoreisiin raaka-aineisiin, minkä vuoksi Portland on myös ansainnut itselleen mainetta haluttavana kulinaarisena kaupunkina.

Portlandin edistyksellisen luonnon ja vastakulttuurin ansiosta paikallisten keskuudessa on kasvatettu ylpeyttä ja intohimoa ainutlaatuista kaupunkia kohtaan. Aloite "Keep Portland weird" on nyt portlandilaisten elämänmotto; löytää tiensä autojen puskureista esittelyikkunoihin ja katukyltteihin. Ei ole ihme, että portlandilaiset ottavat vastaan ​​odottamattomia, ainutlaatuisia ja omituisia alastomien pyöräretkien, saippualaatikoiden derbykilpailujen ja voodoo-munkkejen ansiosta, kuten puut, kissat ja koirat.

Portland on jaettu 6 osaan; Pohjois-Portland, Koillis-Portland, Luoteis-Portland, Etelä-Portland, Kaakkois-Portland ja Lounais-Portland. Portlandin homoalue oli aikoinaan Southwest Stark Streetin vaaleanpunainen kolmio, mutta sen romahtamisen jälkeen Portland on jäänyt ilman yhtä keskeistä aluetta, jota LGBTQ+-väestö voisi kutsua omakseen. Portlandin ihmiset ovat kuitenkin omaksuneet tämän, mutta useimmat vastaukset tulevat "koko Portland on homoja" tai "kaikkialla Portlandissa on turvallinen tila"; ja tämä meidän mielestämme tekee Portlandista todella LGBTQ+-ystävällisen kaupungin.

Homooikeudet Portlandissa

Portlandin laki tarkoittaa, että tällä hetkellä LGBTQ+-ihmisillä on samat velvollisuudet ja oikeudet kuin ei-LBGTQ+-ihmisillä. Samaa sukupuolta olevien seksuaaliset aktit ovat laillisia Oregonissa, ja toukokuussa 2014 samaa sukupuolta olevien avioliitot laillistettiin. Työntekijän, vuokralaisen tai asiakkaan syrjintä seksuaalisen suuntautumisen tai sukupuoli-identiteetin perusteella on myös laitonta Oregonin osavaltiossa. 70 % Oregonin väestöstä äänesti myös syrjinnän vastaisten lakien puolesta vuonna 2019, mikä osoittaa osavaltion halukkuuden tehdä oikea-aikaisia ​​muutoksia.

Oregonin laki ja väestö tekevät siitä yhden turvallisimmista ja tukevimmista osavaltioista LGBTQ+-ihmisten asumiseen ja matkustamiseen. Hotellit, baarit ja muut tapahtumapaikat ovat kaikki syrjinnän kohteena, eivätkä ne siksi voi eivätkä saa asettaa ennakkoluuloja tai syrjintää kenellekään asiakkailleen. . Tämän lisäksi Portlandissa itsessään on erittäin hyväksyvä ja avoimesti LGBTQ+-väestö.

#reguliersdwarsstraat-amstel-kerkstraat

Gay-baarit Portlandissa

Kuten olemme käsitelleet, homoelämä Portlandissa sijaitsee kaikkialla, eikä siellä ole olemassa yhtä homoaluetta. Tämä tarkoittaa, että homobaareja Portlandissa on runsaasti, ja riippumatta siitä, missä asut, et koskaan ole liian kaukana niistä. Tästä huolimatta on joitakin erityisen keskittyneitä paikkoja, jotka sopivat erinomaisesti baarihyppelyyn ja myöhäisillan retkille.

Portlandin keskusta on ilmeisesti keskittyneempi alue baareille ja ravintoloille yleensä, joten luonnollisesti siellä on lukuisia homobaareja. Niiden joukossa ovat skandaalit, Silverado ja Stag PDX, jotka kaikki ovat LGBTQ+ -yhteisölle suunnattuja baareja, joissa on musiikkia, esityksiä ja omituista sisustusta. Pitkäaikainen baari skandaalit on ystävällinen ympäristö, jossa on suuri ulkoterassi sekä elävää viihdettä ja esityksiä. Silverado on vähemmän ujo teemailtojen kanssa karhuille, pennuille jne. sekä go-go-tanssijoille ja joskus yläosattomille baarin henkilökunnalle. Stag PDX on seikkailunhaluisemmalle homoturistillesi, jota mainostetaan LGBT-herrasmiesklubina, ne tarjoavat tarkemman kokemuksen.

Kauempana Pohjois-/Koillis-Portlandissa homobaarit ovat hieman hajallaan. Siitä huolimatta ne ovat siellä ja useimmat ovat piilotettuja jalokiviä; Paikallinen Lounge ja Eagle Portland ovat näiden raakatimanttien parhaita. Paikallinen Lounge on yhteisön ylläpitämä paikka, joka tarjoaa osallistavan ilmapiirin, tarjoilee ruokaa, juomia ja isännöi säännöllisesti erilaisia ​​jännittäviä tapahtumia. Eagle Portland on erikoistunut ja palvelee karhuja, isiä ja nahkafaneja; isännöi useita tapahtumia, mukaan lukien univormu-/alusvaateiltoja.

Gay-hotellit Portlandissa

Portland on yksi Yhdysvaltojen LGBTQ+-ystävällisimmistä osavaltioista, ja siellä on myös monia homo- ja LGBTQ+-ystävällisiä hotelleja. Suosituimmat valintamme ovat Dossier hotelli, Sentinel hotelli ja Jupiter -hotelli. Kaikki nämä hotellit ovat lyhyen matkan päässä Portlandin keskustasta ja antavat siksi vieraille mahdollisuuden päästä mukaan ja uppoutua kaupungin tunnelmaan.

Dossier-hotelli on 4 tähden hotelli, joka sijaitsee suoraan Portlandin keskustassa. Dossierissa on avulias henkilökunta, tilavat kylpyhuoneet ja mahdollisuus toimittaa jäätelöä huoneeseesi!

- Sentinal hotelli on myös 4 tähden hotelli ja tarjoaa useita paikan päällä olevia ruokailumahdollisuuksia, kunto-/wellness-paketteja ja henkilökuntaa, jolla on hyvä kaupunkituntemus.

- Jupiter -hotelli on edullisempi 3 tähden hotellivaihtoehto, joka tarjoaa siistejä, hyvin varustettuja huoneita vain 5 minuutin kävelymatkan päässä Portlandin keskustasta.

Portland

Voodoo Donitsit

Portland on kuuluisa omituisista kaupoistaan, tapahtumistaan ​​ja nähtävyyksistään, mutta yksi sen tunnetuimmista on sen ainutlaatuiset donitsikaupat, erityisesti Voodoo Doughnut.

Voodoo Donutin perustivat ystävät Kenneth “Cat Daddy” Pogson ja Tres Shannon vuonna 2000 havaittuaan, että Portlandin keskustasta puuttui edes yksi munkkikauppa. Kauppa muuttui synonyymiksi hääille ja konserteille, jotka järjestettiin Voodoo Doughnutissa tai sen lähellä. Kaiken tämän ja yksinkertaisen liiketoimintastrategian tehdä herkullisia ja ainutlaatuisia munkkeja, Voodoo Donut nousi pian kuuluisuuteen. Myyjä on nyt esiintynyt varsinkin MTV:ssä, Good Morning Americassa, The Tonight Showssa, Wheel of Fortunessa ja PlayBoyssa. Voodoo Doughnutin jättämän poltetun polun varrelle syntyi monia muita donitsikauppoja, ja nyt Portlandissa on tarpeeksi donitsimyyjiä täyttämään minkä tahansa kaupungin.

Tämä perintötarina tarkoittaa, että Portlandiin matkustavien ihmisten on yksinkertaisesti vierailtava Voodoo Donutissa ja heidän monissa kilpailijoissaan saadakseen todella kokea Portlandin.

Matkalla Portlandiin

Portlandin kansainvälinen lentokenttä on hyvin varusteltu ja puhdas lentokenttä, jossa on paljon ravintoloita ja ruokapaikkoja, joista valita lentokentällä odotellessa. Lentokentältä on kuljetuspalveluita, busseja, takseja, kaupunkiautoja ja vuokra-autoja, joilla pääset hotellillesi tai kaupungin keskustaan. Laajennettua tietoa on saatavilla lentoasemien verkkosivuilla TÄÄLTÄ

Portlandin keskustaan ​​ja sen välittömään ympäristöön pääsee 20–30 minuutissa Portlandin kansainväliseltä lentokentältä millä tahansa käytettävissä olevilla matkustusvaihtoehdoilla, joten mikään näistä sietämättömän pitkistä ja käsittämättömän kalliista taksimatkoista ei ole käytettävissä.

Portlandissa liikkuminen

Portlandissa liikkuminen ei ole vain helppoa, vaan myös kustannustehokasta ja miellyttävää. Kaupungissa on loistava liikenneinfrastruktuuri, joka koostuu pääasiassa MAX-raitiovaunuista, raitiovaunuista ja linja-autoista. On myös vaihtoehtoja, joita useimmat paikalliset käyttävät; pyöräily, sähköskootterit ja jalka. Koska kaupunki on luonnetta kaikkialla, sähköskootteri tai jalka on loistava tapa matkustaa kaupunkia katsellessa, jopa turisteille.

Raitiovaunu

Vuodesta 2001 alkaen vain yhdellä radalla yli 2.4 mailia radalla, Portlandin raitiovaunua on nyt jatkettu ja rakennettu yli 20 vuoden ajan, ja se ajaa kolmea erillistä linjaa yli 16 mailin radalla. Liput maksavat 2 dollaria 2.5 tunnilta ja 5 dollaria koko päivältä aikuisille, raitiovaunu-, pikaraitiotie- ja TriMet-bussiliikenteessä voimassa olevia lippuja voi ostaa myös hintaan 2.50 dollaria 2.5 tunnilta ja 5 dollaria koko päivältä. Kaikki liput voidaan maksaa suositellulla lähimaksulla tai vaihtorahalla.

MAX Light Rail

Portlandsin joukkoliikenneverkoston kruunujalokivi MAX-kevytradalla. Pikaraitiovaunulla on yli 90 asemaa 60 mailin radalla, jotka yhdistävät kaupungin lentokentän, keskustan ja alueen. MAX-kevytraitiovaunu koostuu viidestä linjasta, sinisestä, vihreästä, punaisesta, keltaisesta ja oranssista, jotka kulkevat kello 5:stä ennen puoltayötä ja saapuvat asemille 4 minuutin välein. Pikaraitiovaunun hinnat heijastavat raitiovaunun hintoja, joissa on sama mahdollisuus ostaa lippu, joka on voimassa raitiovaunu-, pikaraitio- ja bussiliikenteessä.

bussi

Portlandin linja-autoliikenne kattaa kaupungin ja esikaupunkien säännölliset pysähdykset, edulliset hinnat, pyörätuolipääsyn jokaiseen bussiin ja pyörätelineisiin useimmissa busseissa. Bussipalvelu palvelee paikallisia, sillä se auttaa säännöllisesti matkustavia ihmisiä ja tarjoaa myös pyöräilijöitä, koska pyöräily on ehkä kaupungin suosituin kulkuväline. Linja-autot liikennöivät päiväsaikaan ja taas on mahdollisuus ostaa lippu raitiovaunu-, pikaraitiotie- ja bussiliikenteessä.

Skootterit

Paljon paikallisempi kulkuväline on sähköskootteri. Sähköskootteri on kuitenkin loistava tapa tutustua kaupunkiin pala kerrallaan ja tarkemmalla reitillä ja saada kaikki mitä haluat nähdä. E-skootterilla on omat tiesäännöt miellyttävän kuljetuskokemuksen ylläpitämiseksi Portlandissa, sekä odotetut säännöt, joista löydät kattavan luettelon TÄÄLTÄ

 Pyörä

Pyörä on, kuten mainittiin, mahdollisesti suosituin kuljetusväline Portlandissa, etenkin paikallisten keskuudessa. Kaupungissa on kilometrejä ja kilometrejä suojattuja pyöräteitä, ja siellä on monia pyöräilyaktiviteetteja ja pyöräkulttuuritapahtumia ympäri vuoden. Pyöräilystä on tullut osa kaupungin identiteettiä, ja se tunnetaan erityisesti yhdestä maailman pisimmistä alastopyöräretkistä ja kuukauden mittaisista pyöräfestivaaleista.

Tekemistä Portlandissa

Portland on omituinen kaupunki, jossa on paljon ainutlaatuista nähtävää ja koettavaa, tutustu Portlandiin itse ja suuntaa suoraan näihin erittäin suosittuihin paikkoihin.

  • Voodoo Donut
  • Powellin kirjojen kaupunki
  • Forest Park
  • Portlandin japanilainen puutarha
  • Oregonin eläintarha
  • Portlandin taidemuseo
  • Mill Ends Park (maailman pienin puisto)

UKK

Visa

Yhdysvaltojen ulkopuolella asuvat tarvitsevat väliaikaisen matkustusviisumin, ja niitä voi hakea Yhdysvaltain suurlähetystön viralliselta verkkosivustolta tai paikallisesta Yhdysvaltain suurlähetystöstä.

Milloin vierailla

Portlandin sesonkiaika on kesäkuusta elokuuhun, jolloin ruusujen kaupunki on täydessä kukassa, samoin kuin jatkuva lämmin sää houkuttelee turisteja ja herättää eloon Portlandin kesäkulttuurin. Tämä tarkoittaa, että sinun tulee varata useita kuukausia etukäteen varmistaaksesi kohtuulliset huone- ja matkahinnat. Vaihtoehtoisesti Portland on lähellä Mount Hoodia, mikä tarkoittaa, että se on loistava paikka talviurheilun ystäville, ja talvi on paljon halvempi aika vierailla. Vuodenajasta riippumatta Portland on omituinen ja täynnä luonnetta.

Raha

Portlandissa on hyvä määrä pankkiautomaatteja, mutta turistien pitäisi olla väsyneitä, että Oregonissa ja Yhdysvalloissa yleensä veloitetaan useimmista pankkiautomaateista.

Yleisesti hyväksytyt ja odotetut juomarahat ovat Portlandissa ja suurimmassa osassa Yhdysvaltoja 15-20 % hyvästä palvelusta.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.