Mexico City

Mexico Cityn opas

Suunnitteletko matkaa Mexico Cityyn? Sitten homo Mexico City -oppaamme on sinua varten.

Mexico City

Meksikon pääkaupunki ja läntisen pallonpuoliskon toiseksi suurin kaupunki on eloisa ja sähköistävä paikka. Historiallisten ja kulttuuristen vaikutteiden tilkkutäkki, atsteekkien raunioista, jotka ovat edelleen nähtävissä, espanjalaiseen siirtomaa-arkkitehtuuriin, kaupunki on täynnä mahdollisuuksia löytöihin. Mexico City on rahoituksen, teollisuuden ja muodin keskus maassa, ja siitä on tulossa yhä enemmän kosmopoliittinen.

Zona Rosa on yksi Etelä-Amerikan keskittyneimmistä ja erottuvimmista homoalueista, ja se on homokulttuurin, yhteisön ja yöelämän keskus. Kaupungissa on lukuisia homobaareja, klubeja ja kahviloita, ja vaikka ne saattavat olla hienovaraisempia kuin joissain kaupungeissa, ne eivät ole yhtä nautinnollisempia.

Homooikeudet Mexico Cityssä

Homoseksuaalisuus dekriminalisoitiin Meksikossa Ranskan rikoslain täytäntöönpanon jälkeen vuonna 1871, ja se on pysynyt laillisena siitä lähtien. Tästä huolimatta monet maan LGBT+-kansalaiset ovat joutuneet vainon ja häirinnän kohteeksi Meksikon moraalittomuus- ja säädyttömyyslakien nojalla.

Maassa on tapahtunut dramaattisia parannuksia LGBT+-ihmisten oikeuksissa ja tasa-arvossa, kun samaa sukupuolta olevien avioliitto laillistettiin vuonna 2015 ja yhteinen adoptio vuonna 2016. Tämä lainsäädäntö merkitsi askelta oikeaan suuntaan, mutta samaa sukupuolta olevien parien on käytävä läpi pidempään ja lisää testaushakemusprosessia avioliittoluvan saamiseksi.

Syrjintäsuoja on ollut olemassa vuodesta 2003 lähtien, ja sukupuoli-identiteetti ja seksuaalinen suuntautuminen mainitaan nimenomaisesti maan laissa.

Gay-yöelämä Mexico Cityssä

Joistakin pysyvistä konservatiivisista asenteista huolimatta Mexico Cityn homomaailma on todella elävä ja eloisa. Zona Rosa on LGBT+-kulttuurin tärkein keskus kaupungissa, ja tarjolla on dynaaminen, eloisa ja monipuolinen sekoitus homojen yöelämän kokemuksia. Täällä on jotakin, joka ilahduttaa kaikkia homomatkustajia, aina rentoista lounge-baarien ja rennon cocktailbaareista toiminnantäyteisiin homotanssiklubeihin.

Zona Rosan gay-paikkojen keskus on Kinky baari, kaupungin loistavin ja kimaltelevin paikka. Kinky tunnetaan tasokkaista tiloistaan ​​ja trendikkäästä muotoilustaan. Baarissa on kodikas ja intiimi tupakointi- ja patioalue, ja se tunnetaan viehättävistä ja hauskoista drag queeneistaan ​​ja suurista, nuorekkaista väkijoukkoistaan. Kinky houkuttelee sekalaisia ​​poikia ja tyttöjä, ja se on erinomainen paikka tavata paikallisia homoseksuaaleja.

Sijaitsee Zona Rosan ulkopuolella ja tunnetaan tummasta, goottilaisesta sisustuksestaan. Tomin nahkabaari on keskeinen osa Mexico Cityn homoelämää ja houkuttelee suurta ja sekalaista yleisöä. Tässä nahkakeskeisessä baarissa on useita aikuisten elokuvia esittäviä näyttöjä ja jopa tilava pimeyshuone.

Mexico City

Gay-hotellit Mexico Cityssä

Zona Rosa on kuuluisa homojen omistamien yritysten tiheästä keskittymisestä ja vahvasta LGBT+-yhteisöstä. Se on myös yksi suosituimmista homomatkailijoiden lomakohteista Mexico Cityssä. Alueen päätie Amberes Street on LGBT+-toiminnan pesä, ja sitä voidaan verrata Castro Streetiin San Fransiscossa tai Oxford Streetiin Sydneyssä. Zona Rosassa ja sen ympäristössä on useita hotelleja, jotka tarjoavat erinomaista majoitusta eri hintaluokissa.

Huonetoveri Valentina on yksi kaupungin suosituimmista hotellipaikoista ja tarjoaa asiakkailleen mukavan ja trendikkään oleskelun. Omaperäisessä hotellissa on katseenvangitsija sisustus ja nykyaikaiset huonekalut, jotka luovat todella raikkaan ja modernin ympäristön. Zona Rosan sydämessä sijaitseva useimmat kaupungin parhaat homoklubit ja baarit ovat lyhyen kävelymatkan päässä. Amberes Suites sijaitsevat ikonisella Amberes Streetillä, Mexico Cityn homoyhteisön sykkivässä sydämessä. Hotellissa on ravintola, jossa tarjoillaan herkullisia ja aitoja meksikolaisia ​​ruokia, ja vain muutaman askeleen päässä on lukuisia muita ravintoloita.

Méxicossa on myös useita luksushotelleja, joista monet tarjoavat 5 tähden majoitusta. Jotkut parhaista luksuskohteista ovat mm Neljä vuodenaikaa, St. Regis ja Stara Hamburgo.

Gay saunat Mexico Cityssä

Mexico Cityssä on vain rajoitettu määrä homosaunoita, mutta paikat eivät petä. Yksi suosituimmista saunoista on Sodomen kylpylä, keskeisellä paikalla sijaitseva sauna, jossa on laaja valikoima mukavuuksia, kuten höyrysauna, labyrintti, pimeä huone ja vaahtohuone. Paikka on loistava paikka tavata ja risteilyt paikallisten homojen kanssa, ja Sodomessa on jopa oma yksityinen baari.

Banos Finisterre on perinteinen meksikolainen sauna ja kylpylä. Paikka on pääasiassa paikallisten suosiossa, ja hieronnan ja muiden hoitojen hinnat ovat erittäin kohtuullisia. Täällä ei ole paineita risteilylle, ja vierailijat ovat yhtä tervetulleita rentoutumaan kuin viemään jonkun takaisin yksityiseen huoneeseen.

Saapuminen Mexico Cityyn

Kaupunkia palvelee Mexico Cityn kansainvälinen lentokenttä. Lentokenttä sijaitsee 11 kilometrin päässä keskustasta ja keskustaan ​​pääsee kolmella eri tavalla. Toisin kuin useimmissa kaupungeissa, nopein ja kätevin vaihtoehto on taksilla. Ajetaan 24/7 ja tunnetaan nopeimmat reitit, vaikka taksit voivat olla vaihtoehtoja kalliimpia, mutta ne ovat nopeita, luotettavia ja käteviä.

Vaihtoehtoisesti halvin vaihtoehto kannattaa harkita kaupungin metron käyttöä. Vain viisi pesoa yhdensuuntaiselle matkalle, metro on edullinen ja kestää noin 50 minuuttia. Sinun on vaihdettava lentokentän ja kaupungin keskustan välillä. Metroasemat on merkitty selkeästi ja monet kyltit ovat useilla kielillä, mikä helpottaa seuraamista. Se on kuitenkin myös pisin tapa päästä kaupunkiin, ja junat voivat ruuhkautua ruuhka-aikoina.

Lentokentältä pääsee myös busseihin. Bussi on edullinen ja suhteellisen nopea, sillä matka lentokentältä kaupungin keskustaan ​​kestää vain 30 minuuttia.

Mexico City

Liikkuminen Mexico Cityssä

metro

Metro on halvin ja nopein vaihtoehto matkustaa ympäri Mexico Cityä. Juna on yleensä puhdas ja luotettava, mutta on kuitenkin varoitettu, että jokaisen junan kaksi ensimmäistä vaunua ovat vain naisia ​​ja lapsia. Metro on erityisen ruuhkainen ruuhka-aikoina ja taskuvarkaudet ovat yleisiä, joten matkustajia kehotetaan pysymään valppaana.

bussi

Kaupunkibussi on nopea ja tehokas, mutta se voi olla erittäin täynnä ja kesäkuukausina se voi olla erittäin kuuma. Bussilla matkustaaksesi sinun tulee hankkia Smartcard-kortit, jotka mahdollistavat kaupungin julkisen liikenteen käytön.

Taksi

Taksi ja Uber ovat tehokkain ja nopein tapa liikkua kaupungissa, erityisesti alueilla, jotka ovat vähemmän kehittyneitä ja rakennettuja. Useimmat hotellit soittavat mielellään taksin puolestasi, ja ympäri kaupunkia on kylttejä, joissa voit odottaa taksin saapumista.

Tekemistä Mexico Cityssä

Vilkkaassa ja toiminnantäyteisessä Mexico Cityssä on rajattomat mahdollisuudet tehdä asioita. Arvokkaimpia nähtävyyksiä ovat kuitenkin mm.

  • Nappaa drinkki Fifty Milsissä
  • Kävele vanhankaupungin kaduilla
  • Vieraile puhujakeskuksessa
  • Tutustu Frida Kahlon kotiin
  • Uppoudu Kuvataidepalatsiin
  • Osta antiikkia La Lagunillasta
  • Kulje ympäri La Ciudadelan käsityömarkkinoita

Mexico City

UKK

Kun käydä

Paras aika vierailla Mexico Cityssä on maalis-toukokuussa. Vaikka tämä on ajanjakso, jolloin kaupungin kadut ovat ruuhkaisimmat, se on myös silloin, kun alueella on paras sää. Talvi Mexico Cityssä voi olla kylmä ja kesät sateisia, joten kevät on täydellinen välimaasto.

Vierailulla joulukuun ja helmikuun välisenä aikana saat kuitenkin parhaat hinnat lennoista ja hotelleista, koska matkailu on yleensä hitaampaa näinä kuukausina.

Visa

Lyhytaikaisille vierailuille ja lomille sinun ei tarvitse hakea viisumia päästäksesi Meksikoon. Sinun on kuitenkin täytettävä maahanmuuttolomake lennollasi tai saapuessasi, ja ne on säilytettävä turvassa oleskelusi ajan. Sinun on toimitettava maahanmuuttoviranomaisille sama lomake ennen lähtöä. Korvaavia maahanmuuttolomakkeita voi ostaa.

Kansainvälisillä lentokentillä on raportoitu henkilöitä esiintyvän maahanmuuttoviranomaisina eri puolilla maata, joten kieltäydy aina avusta ja mene suoraan lähimpään viralliseen maahanmuuttotoimistoon tai -toimistoon.

Raha

Meksikon virallinen valuutta on Meksikon Nuevo Peso, joka tunnetaan yksinkertaisesti nimellä Peso. Valuutanvaihtopisteitä ja toimistoja on runsaasti ympäri kaupunkia, ja toisin kuin monissa paikoissa, lentokenttien valuutanvaihtotarjoukset ovat yleensä kilpailukykyisiä.

Pankkiautomaattien, pankkien ja valuutanvaihtopisteiden suurin keskittymä on Paseo de la Reformalla Monumento a Cristobal Colonin ja Monumento a la Independencian välissä.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.