Gay Strasbourg · Kaupunkiopas

Gay Strasbourg · Kaupunkiopas

Ensimmäistä kertaa Strasbourgissa? Sitten homo Strasbourgin kaupunkiopassivumme on sinua varten.

Strasbourg | Strossburi

Grand East -alueen pääkaupunki ja suurin kaupunki. Strasbourgissa asuu hieman alle 300,000 7 ihmistä, joten se on Ranskan 1. suurin kaupunki. Se, että se sijaitsee lähellä Saksan rajaa, tekee siitä osan ylikansallista suurkaupunkialuetta, jossa asuu noin miljoona ihmistä.

Historiallisesti osa Elsassin aluetta, Strasbourgista tuli vapaa kaupunki vuonna 1281 kapinoituaan piispojen valtaa vastaan. Siitä tuli osa Saksaa Ranskan ja Preussin sodan jälkeen, mutta se palautettiin Ranskalle ensimmäisen maailmansodan jälkeen. Natsi-Saksa miehitti sen ja kärsi vakavista liittoutuneiden pommituksista.

Nykyään Strasbourg tunnetaan Euroopan unionin parlamentin ja useiden muiden korkean profiilin eurooppalaisten toimielinten kotina. Se on koulutuksen, kulttuurin ja teollisuuden keskus. Sen koko historiallinen keskusta, Grande Île, on nimetty maailmanperintökohteeksi, ja siellä on loistavat ostos-, ruokailu- ja juomamahdollisuudet.

 

Homooikeudet Ranskassa

Lisätietoja homojen oikeuksista Ranskassa on sivullamme Gay Paris City Guide -sivu.

 

Gay kohtaus

Järjestäytynyt homoskene on rajoitettu muutamalla homobaareja, risteilyklubi ja sauna palvelemaan homoasiakkaita. Strasbourgissa on vilkas opiskelijaelämä, mikä tekee yöelämästä vilkasta ja vieraanvaraista, mikä tarkoittaa, että sinulla on taatusti hyvä yö missä menetkin.

Festigays, Strasbourgin vuosittainen gay Pride -festivaali, järjestetään kesäkuussa ja on jatkunut lähes kaksi vuosikymmentä. Se sisältää pride-paraatin ja erilaisia ​​juhlia, esityksiä ja aktiviteetteja ympäri kaupunkia.

Päästä Strasbourgiin

Lentokoneella

Strasbourgin kansainvälinen lentokenttä (SXB) sijaitsee 10 km kaupungista lounaaseen ja on Ranskan 10. suurin lentokenttä. Se tarjoaa vaatimattoman valikoiman lentoja kaupunkeihin ja vapaa-ajankohteisiin Euroopassa ja Pohjois-Afrikassa.

Lentokenttä on yhteydessä Strasbourgin päärautatieasemalle junalla, joka lähtee noin 4 kertaa tunnissa ja matka kestää 7 minuuttia. Lippuja voi ostaa laiturilla olevista koneista ja TER- ja CTS-lippu maksaa 4.30 €, mikä tarjoaa 90 minuutin matkan Strasbourgin joukkoliikenneverkostossa.

Taksit löytyvät terminaalirakennuksen ulkopuolelta sekä tilataan etukäteen. Hinnat voivat olla kalliita, äläkä ihmettele, jos matkasi maksaa noin 50 €. Autonvuokraus on saatavilla terminaalirakennuksessa. Matka autolla kestää noin puoli tuntia.

Junalla

Gare de Strasbourg sijaitsee keskeisellä paikalla ja on vaikuttava rakennus, jossa yhdistyvät vanha ja moderni arkkitehtoninen tyyli. Sitä liikennöivät nopeat TGV-junat, jotka tarjoavat nopeat yhteydet Ranskan, Belgian, Saksan ja Luxemburgin kohteisiin. Voit liittyä laajempaan Euroopan rautatieverkkoon täältä. Varo taskuvarkaita.

 

Liikkuminen Strasbourgissa

Jalka

Unescon maailmanperintökohde Grande Île on kokonaan jalankulkualue ja yksi Euroopan suurimmista jalankulkualueista. Kävely on paras tapa tutustua nähtävyyksiin, koska useimmat nähtävyydet ovat lähellä toisiaan.

Julkisella kulkuneuvolla

Compagnie des Transports Strasbourgeois (CTS) käyttää integroitua linja-auto- ja raitiovaunujärjestelmää. Lippuja voi ostaa Tabacsista, myyntiautomaateista, matkailuneuvontapisteistä tai kuljetustoimistoista. Kertaliput alkaen 1.70 €, menopaluu 3.30 €, 24 tunnin liput 4.80 € tai 10 singleä 14 €. Muista vahvistaa lippusi.

Pääraitiovaunun solmukohta on Homme de Fer, josta liikennöi puoleen yöhön asti. Bussit kulkevat noin klo 11 asti, mutta perjantaisin ja lauantaisin yöbussit pysähtyvät yöelämän keskuksissa.

Pyörällä

Strasbourg on tasainen kaupunki, joka on johtanut siihen, että kaupunki on omaksunut pyöräilyn liikkumiskeinona. Polkupyöränvuokrausta löytyy kaikkialta kaupungista, ja siellä on hyvin viitoitettuja pyöräteitä.

Taksilla

Taksit eivät ole käytännöllisiä päästäksesi Grande Îleen ja sieltä pois, koska alue on jalankulkualue, mutta löydät taksiasemat muista tärkeistä paikoista ympäri kaupunkia. Taksit ovat kalliita Strasbourgissa, joten taksin hankkiminen voi olla kannattavaa vain suuremmassa ryhmässä. Uber toimii Strasbourgissa.

 

Missä yöpyä Strasbourgissa?

Katso luettelo suosituista Strasbourgin hotelleistamme suositellut hotellit Strasbourgissa -sivu.

 

Tekemistä ja näkemistä

Grande Île - Tämä koko saari oli ensimmäinen kaupungin keskusta, joka nimettiin Unescon maailmanperintökohteeksi vuonna 1988, ja se on upea esimerkki keskiaikaisesta arkkitehtuurista. Keskipiste on Place Kléber, jonka leimaa kenraalin patsas, joka antaa aukiolle nimen. Siellä on monia korkealaatuisia putiikkeja ja joulumarkkinat.

Strasbourgin katedraali - Pidetään yhtenä goottilaisen arkkitehtuurin hienoimmista esimerkeistä maailmassa. Strasbourgin katedraali on Ranskan korkein ja kuudenneksi korkein maailmassa. Täällä on paljon nähtävää, mukaan lukien sen astronominen kello.

Rohanin palatsi - Tästä upeasta rakennuksesta löydät Taidemuseon, Arkeologisen museon ja Taidemuseon. Huomaa, että sinun tulee ostaa liput jokaiseen museoon erikseen.

Ooppera - Nauti esityksestä tässä viehättävässä uusklassisessa oopperatalossa, joka on kansainvälisesti arvostetun L'Opéra National du Rhinin kotipaikka.

orangerie - viehättävä puisto. Täydellinen viettämään aurinkoinen iltapäivä piknikillä tai kävelyllä.

Marché aux Puces - Nämä lauantaisin ja keskiviikkoisin järjestetyt markkinat ovat antiikkiesineiden ja omituisten pikkutarvikkeiden aarreaitta Strasbourgissa vierailusi muistoksi.

 

Kun käydä

Kesät Strasbourgissa ovat yleensä lämpimiä ja aurinkoisia, kun taas talvet ovat viileitä ja pilvisiä. Sade on yleistä ympäri vuoden ja lunta on muutamia päiviä vuodessa. Strasbourgissa on kiire kesällä ja joulun aikoihin, mutta kun EU-parlamentti on istunnossa, sinulla voi olla vaikeuksia löytää majoituspaikkaa.

Strasbourgissa järjestetään erilaisia ​​tapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden. Sen joulumarkkinat ovat erittäin suosittuja ja houkuttelevat vierailijoita rajan toiselta puolelta Saksasta. Kaksiviikkoinen Strasbourgin kansainvälinen festivaali tarjoaa live-esityksiä jazzista, klassisesta ja maailmanmusiikista ympäri kaupunkia kesäkuussa.

 

Visa

Ranska kuuluu Euroopan Schengen-viisumialueeseen. Jos matkustat Euroopan ulkopuolelta, tarkista, tarvitsetko Schengen-viisumia.

 

Raha

Ranska on euroalueen jäsen. Käteisautomaatteja on laajalti saatavilla. Sinulta voidaan pyytää kuvallista henkilötodistusta, jos maksat kaupassa luotto- tai pankkikortilla.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.