Gay York · Kaupunkiopas

Gay York · Kaupunkiopas

Ensimmäistä kertaa Yorkissa? Sitten homojen Yorkin kaupunkiopassivumme on sinua varten.

Yorkin ministeri

 

York

Viehättävä keskiaikainen kaupunki, joka antaa kaimansa Englannin suurimmalle historialliselle kreivikunnalle (Yorkshire). Yorkissa asuu noin 150,000 XNUMX ihmistä, ja sitä ympäröi monia viehättäviä kyliä.

Rooman aikoina perustettu York valloitti viikingit, jotka saivat nimen Jorvik. Keskiajalla nähtiin normanien valloitus, talonpoikien kapina ja juutalaisen yhteisön surullisen verilöyly.

Rautateiden tuotannon myötä Yorkista tuli vauras alueellinen kaupunki, jonka näemme nykyään. Vierailijat hemmottelevat valinnanvaraa viileillä joenrantabaareilla, nykykulttuurilla, loistavilla ostosmahdollisuuksilla ja hienoilla ruokailumahdollisuuksilla.

 

Gay kohtaus

Muihin kaupunkeihin verrattuna Yorkissa ei ole juurikaan homoelämää. Älä anna sen lannistaa sinua, sillä monet homoturistit tulevat kaupunkiin joka vuosi ja kokevat lämpimän Yorkshiren vieraanvaraisuuden.

Kesäkuussa järjestetään myös vaatimaton gay Pride -festivaali.

 

Saavuimme Yorkiin

Junalla

Yorkista on rautatieyhteydet kohteisiin kaikkialla pohjoisessa ja Isossa-Britanniassa. Sen pääasema sijaitsee East Coast Main Line -linjalla, joka tarjoaa palveluja Lontoosta aina Edinburghiin asti. Junamatkailun parhaat tarjoukset löytyvät hyvissä ajoin.

Lentäen

Yorkilla ei ole omaa lentokenttää, vaikka Leeds Bradfordin lentokentälle on noin tunnin ajomatka. Voit saada suoran taksin Leeds Bradfordista, vaikka se voi olla kallista. Voit säästää rahaa matkustamalla bussilla Leedsiin ja hankkimalla paikallisen junapalvelun Yorkiin.

Yorkista on myös suora tunnin välein junayhteys Manchesterin lentokentälle, pohjoisen päälentoasemalle. Matka-ajat kestävät noin 2 tuntia, mutta jälleen kerran, on suositeltavaa varata ajoissa.

Tien varrella

Yorkiin pääsee moottoriteiden varrella, jos päätät ajaa täällä, puisto ja ratsastaa -ohjelma kaupungin ulkopuolella, jos vierailet päivällä. Yorkiin liikennöivät myös National Express- ja Megabus-linja-autot. Vaikka kustannukset ovat todennäköisesti halpoja, matka-ajat voivat olla pitkiä.

 

Liikkuminen Yorkissa

Jalka

Realistisesti tämä on tärkein tapa liikkua Yorkissa. Suuri osa kaupungista on kävelykatua ja kaupungin keskusta on kompakti. Ja kuinka muuten aiot todella arvostaa ympärilläsi olevaa upeaa keskiaikaista arkkitehtuuria?

Julkisella kulkuneuvolla

Sinun tarvitsee vain käyttää julkista liikennettä, jos tutkit kyliä ja kaupunkeja kauempana. Yorkin linja-autoasemalta saat edullisia busseja Whitbyyn ja Scarboroughiin rannikolla James Herriot Countryiin Pohjois-Yorkshiressä.

Whitby Abbey

 

Missä yöpyä Yorkissa

Kaupungin keskustassa ja sen ympäristössä on laaja valikoima majoitusvaihtoehtoja. Meidän Gay York -hotellit -sivu korostaa joitain kaupungin parhaiten arvioiduista ja suosituimmista hotelleista.

 

Tekemistä ja näkemistä

York on yksi Yhdistyneen kuningaskunnan suosituimmista kaupungeista, ja on helppo ymmärtää miksi. Eksy kiemurteleville mukulakivikaduille tai pysähdy Yorkin jokirannalle rentouttavalle iltadrinkille (tai 3).

Yorkin ministeri - upea esimerkki goottilaisesta uskonnollisesta arkkitehtuurista. Vierailijat kerääntyvät katsomaan Great East Windowia, joka on maailman suurin esimerkki keskiaikaisista lasimaalauksista. Ole valmis maksamaan (pakollinen) lahjoitus.

Jorvik Viking Center - matkustaa ajassa taaksepäin viikinkien aikaan! Jorvikin keskus on omistettu viikinkimiehityksen ajalle ja vie sinut ajelulle Jorvikin entisten nähtävyyksien (ja tuoksujen) läpi.

Yorkin linna / Cliffordin torni - surullisen keskiaikaisen verilöylyn paikka, Clifford's Tower on vaikuttava muistutus Yorkin keskiaikaisesta historiasta. Linnan tonttia on käytetty vankilana ja lisää voit tutustua linnan museoon.

Kansallinen rautatiemuseo - yksi junavalvojille. Kansallisessa rautatiemuseossa on esimerkkejä joistakin tärkeimmistä rautatiehistorian kehityksestä kaikkien nähtävänä.

Shambles - omituinen keskiaikainen katu puurunkoisilla rakennuksilla. Täältä löydät laajan valikoiman itsenäisiä kauppoja, jotka myyvät erilaisia ​​omituisia matkamuistoja.

Bettyn ​​teehuoneet - Yorkshiren laitos, jolla on sivuliikkeitä eri puolilla aluetta. Betty's tarjoaa yhden Yorkin parhaista kermateeistä (hinnat vastaavat). Varaudu jonottamaan ovesta, sillä varauksia on rajoitetusti.

Ghost Walks - suosittu ja vaihtoehtoinen tapa saada Yorkin historia. Haamukävelyt ovat poikkeuksellisen suosittuja Halloweenin aikoihin, joten varaa etukäteen ja tee tutkimus etukäteen (niiden laatu vaihtelee).

Whitby - Tämä viehättävä merenrantakaupunki on vain lyhyen matkan päässä Yorkista. Bram Stokerin Draculan mukaan Whitby oli paikka, jonne kreivi Dracula laskeutui Britanniassa, mikä selittää jollain tavalla, miksi Whitby Goth Weekend järjestetään täällä kahdesti vuodessa.

 

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.

Kirja Travel Gay Hyväksytty hotelli