Antwerpenin keskusta

Gay Antwerpen · Kaupunkiopas

Vierailetko Antwerpenissä ensimmäistä kertaa? Antwerpenin homojen kaupunkiopassivumme auttaa sinua pääsemään paikasta A paikkaan B.

Antwerpenin keskusta

Antwerpen | Antwerpen

Flanderin alueen suurin kaupunki Antwerpen on yksi Belgian tunnetuimmista kaupungeista. Maailman suurimman sataman, belgialaisen muodin ja lukuisten kulttuurisesti merkittävien rakennusten koti, vauras, trendikäs Antwerpen voisi kilpailla Pariisin kanssa putiikeillaan ja historiallaan.

Tässä veden ympäröimässä kaupungissa on todella jokaiselle jotakin. Täällä on paljon nähtävää ja koettavaa hienosta ruoasta ihastuttavaan villieläimiin.

Se on myös suosittu kohde homolomailijoiden keskuudessa, jotka tulevat hakemaan ruokaa ja yöpymään tanssijuhlissa; joitain Belgian suurimmista homoklubeista löytyy täältä.

 

Gay kohtaus

Brysselin jälkeen Antwerpen tarjoaa matkailijoille mahtavan homoelämän, jossa on söpöjä kahviloita, hienostuneita baareja ja paljon kuumia tyyppejä!

Antwerpenin tanssiklubit ovat kuitenkin tunnettuja tällä alueella. Cargo Club (PUNAINEN & SININEN) on suurin ja tunnetuin, joka järjestetään joka lauantai. On monia muita homovaihtoehtoja, mukaan lukien Gay Cruise Clubs ja Gay saunat pitäisikö nämä miellyttää.

Yhtenä homoystävällisimmistä kaupungeista maailmassa, Antwerpenin homopride on yksi Euroopan parhaista. Elokuussa tapahtumassa on paljon tapahtumaa, kuten festivaali, tanssijuhlat ja paljon muuta.

Grote Market Antwerpenissä yölläGrote Market, Antwerpen

 

Antwerpeniin pääseminen

Ilmateitse

Antwerpenillä on oma pieni lentokenttä, Antwerpenin kansainvälinen lentoasema, jolta on lentoja useisiin kohteisiin Euroopassa. Päästäksesi kaupunkiin lentokentältä sinun on mentävä busseilla numero 51, 52 ja 53 Antwerpen Berchemin rautatieasemalle. Sieltä sinun on sitten otettava raitiovaunu 9 (Eksterlaar - Linkeroever) päästäksesi kaupungin keskustaan. Matka kestää noin 20 minuuttia ja maksaa 3 €.

Lisää lentovaihtoehtoja ja kauempaa matkustaville vieraille kannattaa soittaa Brysselin Zaventemin lentokentälle, Belgian päälentoasemalle. Voit matkustaa Antwerpeniin suoraan joko bussilla tai junalla täältä.

Junalla

Kaunis Antwerpenin keskusasema, joka on oma turistikohde, liikennöi kansallisilla ja kansainvälisillä junilla, ja sieltä on yhteydet Alankomaihin, Saksaan, Ranskaan ja Isoon-Britanniaan.

 

Liikkuminen Antwerpenissä

Käytä keskusasemaa tukikohtana. Suurimman osan Antwerpenistä on helppo kävellä. Helppokäyttöiset katukyltit ja kävelykadut varmistavat, että et eksy.

Kiertoajelubussit sopivat hyvin turisteille, mutta halvemmille matkoille kannattaa valita paikallisbussi tai raitiovaunu. Yritys De Lijn hoitaa molempia. 3 € enintään tunnin kestävästä yksittäislipusta tai 6 € päivälipusta (kalliimpi, jos ostat julkisista kulkuneuvoista ja voimassa vain valituilla reiteillä).

Flanderin alue on kuuluisa tasaisesta, helppokulkuisesta maastosta, joten hyppää pyörän selkään ja pyöräile ympäri kaupunkia. Antwerpen on ihanteellinen paikka pyöräillä, ja kaupungin Velo-palvelun avulla voit vuokrata sellaisen päiväksi tai viikoksi ostamastasi passista riippuen.

Antwerpenin katedraali ja Rubensin patsas

 

Missä yöpyä Antwerpenissä

Timanttiliikkeet ja muotiputiikit tekevät tästä trendikkään ja tasokkaan yöpymispaikan, mikä voi tarkoittaa, että majoitushinnat ovat hieman kalliita.

Keskustan hotellit, erityisesti lähellä vanhaa kaupunkia, ovat kalliimpia. Aseman lähellä yöpyminen on halvempaa, samoin kuin kaupungin pohjoisosassa, mikä tuo sinut lähemmäksi joitain suurempia homobaareja.

Katso luettelo homojen suosittelemista Antwerpenin hotelleistamme Gay Antwerpen -hotellit -sivu.

 

Tekemistä ja näkemistä

Museo a Stroom - MAS-museo on yksi Belgian parhaista museoista. Sijaitsee ikonisessa rakennuksessa, jossa kaupunki ja satama kohtaavat kertoakseen vierailijoille Antwerpenin meriyhteyksien tärkeästä historiasta.

Lisäksi rakennuksen yläosasta asiakkaat voivat nähdä upeat näkymät kaupunkiin. Ota kamera mukaan, jos matkustat ylös, se on yksinkertaisesti henkeäsalpaava. Galleria on ilmainen, mutta joihinkin museon osiin pääsystä on maksettava.

Grote Markt - Markt on Antwerpenin vanhankaupungin keskuspaikka vaikuttavasta suihkulähteestä upeille kauppojen ja ravintoloiden verannoille. Kaunista kesällä, täältä löytyy paljon nähtävää ja koettavaa. Upeita ruokavaihtoehtoja löytyy täältä.

Neitsyt Marian katedraali - Tämän goottilaisen rakennuksen vaikuttava torni, joka valmistui vuonna 1521 169 vuoden rakentamisen jälkeen, on vain yksi erottuvista nähtävyyksistä. Katedraalissa on vaikuttava taidekokoelma, johon kuuluu legendaarisen flaamilaisen barokkimaalari Rubensin maalauksia.

Rubensin talo - Jos pidät taiteesta, tutustu Rubens Houseen, jonka avulla vieraat voivat tutustua kuuluisan taidemaalarin perheeseen, töihin ja kokoelmiin.

Antwerpenin eläintarha - yksi Euroopan vanhimmista ja rakastetuimmista eläintarhoista, täällä on kaikkea pingviineistä virtahepoihin. Vehreät puutarhat ja rakennukset tekevät siitä täydellisen paikan päiväretkille perheen tai ystävien kanssa.

Steenin linna - Kävele rantaa pitkin ja ota kuva Steenin linnasta taustalla, Antwerpenin vanhimmassa rakennuksessa. Kaupungin tärkein matkailuneuvontapiste löytyy täältä.

MoMu-muotimuseo - Belgian ja kansainvälisen muodin suuret näyttelyt ovat keskeisellä sijalla täällä; muistutus Antwerpenin tärkeästä perinnöstä maailmanlaajuiselle muodille.

 

Kun käydä

Kuten useimmat Euroopan kaupungit, Antwerpen lämpenee ja tulee kiireiseksi kesäkuukausina. Varhainen kevät voi myös olla kuuma (ja halvempi), minkä vuoksi huhti- ja toukokuussa on hyviä päivämääriä vierailla.

On syytä huomata, että kaupat ovat kiinni joka sunnuntai, lukuun ottamatta kuukauden ensimmäistä. Nähtävyydet ovat edelleen avoinna, mutta jos toivot vähän vähittäiskaupan terapiaa, ole varovainen varauksen yhteydessä.

Kesällä Summerfestival ja Vlaanderen Feast! ovat täynnä heinäkuun aikana, kun taas joulumarkkinat ovat suuria vetoja marras- ja joulukuussa.

Älä unohda, että elokuun Gay Pride Parade on käymisen arvoinen. Sitä pidetään yhtenä Euroopan parhaista.

 

Visa

Belgia kuuluu Euroopan Schengen-viisumialueeseen. Jos matkustat Euroopan ulkopuolelta, tarkista, tarvitsetko Schengen-viisumia.

 

Raha

Belgia on euroalueen jäsen. Käteisautomaatteja on laajalti saatavilla. Sinulta voidaan pyytää kuvallista henkilötodistusta, jos maksat kaupassa luotto- tai pankkikortilla.

gay-antwerpen-opas-2017

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.