Gay Bordeaux · Kaupunkiopas

Gay Bordeaux · Kaupunkiopas

Ensimmäinen kerta Bordeaux'ssa? Sitten homo Bordeaux -kaupunkioppaamme on sinua varten.

Bordeaux

Satamakaupunki Garonne-joen varrella ja Nouvelle-Aquitaine-alueen pääkaupunki. Bordeaux on keskellä Bordeaux Métropolea, Ranskan kuudenneksi suurinta ja jossa asuu hieman yli miljoona ihmistä.

Rooman vallan alaisuuteen vuonna 60 eKr. tulleella Bordeaux'lla on monipuolinen ja kiehtova historia. 18-lukua pidetään kaupungin kultakautena, ja Victor Hugo julisti sen Versaillesin ja Antwerpenin yhdistelmäksi ja oli paroni Hausmannin malli Pariisin jälleenrakentamiseen.

Nykyään Bordeaux tunnetaan kaikkialla maailmassa viiniteollisuuden pääkaupungistaan. Viiniteollisuus tuottaa vuosittain yli 14 miljardia euroa paikalliselle taloudelle. Viinikierrosten lisäksi vierailijat tulevat Bordeauxiin sen upean arkkitehtuurin ja rennon kahvilakulttuurin vuoksi.

 

Homooikeudet Ranskassa

Katso homojen oikeudet Ranskassa sivuiltamme Gay Paris City Guide sivu.

 

Gay kohtaus

Huolimatta suhteellisen vaatimattomasta valikoimasta yksinomaan homoseksuaaleihin, Bordeaux on liberaali ja ennakkoluuloton kaupunki. Homoasiakkaat ovat tervetulleita kaikkiin tiloihin. Suuri opiskelijamäärä tarkoittaa, että kaupungissa on ystävällistä nuorekasta energiaa.

Kesäkuussa järjestetään vuosittainen gay pride -paraati, jota monet kaupungissa juhlivat. Siellä on myös LGBT-elokuvafestivaali Cinémarges, joka järjestää kotimaisen ja kansainvälisen queer-elokuvan elokuvanäytöksiä ympäri vuoden.

 

Matkalla Bordeaux'hun

Lentokoneella

Bordeaux–Mérignacin lentokenttä (BOD) sijaitsee 12 kilometriä Bordeauxista länteen ja on matkustajamäärillä mitattuna Ranskan kuudenneksi suurin lentokenttä. Se tarjoaa enimmäkseen palveluja Euroopassa ja Pohjois-Afrikassa sijaitseviin kohteisiin, mutta kausiluonteisia palveluita on myös Pohjois-Amerikan kohteisiin.

Express-bussi kulkee lentokentältä Bordeaux'n keskustaan ​​30 minuutissa. Yksittäinen matka maksaa 8 €, mutta alennuksia on saatavilla. Se kulkee noin klo 8.30-8.30 maanantaista perjantaihin, 8.45-6 lauantaisin ja 9.45-6.30 sunnuntaisin.

Paikallisbussi saapuvien ulkopuolelta tarjoaa edullisemman reitin kaupunkiin, ja kertaliput ovat voimassa tunnin ajan alkaen 1.50 €. Ongelmana on, että kiireisinä aikoina matka voi kestää tunnin, joten saatat joutua ostamaan toisen lipun. Lippuja voi ostaa joko kuljettajalta tai pysäkillä olevasta koneesta.

Taksit voidaan ottaa lentokentältä ja matka kestää noin 25 minuuttia. Maksaa noin 30 € ja hinnat vaihtelevat kellonajan ja pyhäpäivien mukaan. Autonvuokraus on saatavilla lentokentällä.

Junalla

Gare Saint Jean on Bordeaux'n päärautatieasema ja sijaitsee noin 4 km:n päässä kaupungin keskustasta. Se on Pariisi-Bordeaux-linjan eteläinen päätepiste, ja sieltä on hyvät yhteydet Etelä-Ranskan kohteisiin. Asemasta pääset keskustaan ​​busseilla, raitiovaunulinjalla C tai taksilla.

Liikkuminen Bordeaux'ssa

Jalka

Suurin osa kaupungin keskustasta on jalankulkualuetta, mikä tekee Bordeaux'sta erittäin helpon navigoinnin jalkaisin. Se on luultavasti paras tapa päästä paikasta A paikkaan B, koska suurin osa Bordeaux'n tärkeimmistä nähtävyyksistä on keskittynyt kaupungin keskustaan.

Julkisella kulkuneuvolla

TBC operoi Bordeaux'n joukkoliikenneverkkoa, joka sisältää bussit, raitiovaunun ja jokilauttapalvelun. Sinkkujen hinta on 1.50 €, mutta voit ostaa usean matkan lippuja tai päivä- ja viikkolippuja saadaksesi alennuksia. Liput on vahvistettava nousemisen ja vaihdon yhteydessä.

Vältä linja-autojen käyttöä ruuhka-aikoina, sillä ne ovat ruuhkaisia ​​ja kulkevat hyvin hitaasti keskustan suuren liikenteen vuoksi. Linja-autot kulkevat noin klo 9 asti ja osa myöhemmin liikennöi iltaisin.

Taksilla

Bordeaux'n tärkeimmillä paikoilla on useita 24 tunnin taksiasemia. Monet paikalliset tilaavat takseja ennakkoon tai käyttävät taksisovelluksia, kuten Uberia, säästääkseen aikaa ja kustannuksia kiireisinä aikoina.

Pyörällä

Bordeaux'n tasainen pinta tekee kaupungista ihanteellisen pyöräilypaikan. Pyöräteitä on monia, ja äskettäin otettiin käyttöön pyöräilyjärjestelmä. Kannattaa kuitenkin huomioida, että sinun tulee maksaa 200 € talletus kortilla ennen kuin voit käyttää pyöriä.

 

Missä yöpyä Bordeaux'ssa

Bordeaux'ssa on suuri valikoima hotelleja jokaiseen budjettiin. Jotkut Bordeaux'n edullisimmista ja suosituimmista hotelleista löytyvät täältä Gay Bordeaux -hotellit -sivu.

 

Tekemistä ja näkemistä

Viininmaistelu - Olisi kardinaalisynti olla antautumatta pienelle viininmaistajaiselle vieraillessaan viinialan pääkaupungissa. Voit järjestää omia vierailujasi läheisille viinitarhoille, mutta itse Bordeaux'sta on tarjolla monia retkiä.

Place des Quinconces - yksi Euroopan suurimmista julkisista aukioista. Täältä löydät joitain Bordeaux'n kaupungin hienoimmista monumenteista.

Vasen pankki - paikka nähdä ja tulla nähdyksi Bordeaux'ssa. Täältä löydät laajan valikoiman tai ravintoloita, kahviloita ja baareja rentoutua, rentoutua ja ihmiset katsovat.

Musee D'Art Contemporain (nykytaiteen museo) - Vierailupaikka kummallisen ja upean modernin taiteen ystäville. Museolla on vaihtuva näyttelyohjelma ympäri vuoden, joten muista tutkia etukäteen, mitä siellä on.

Kapusiinien markkinat - upea ruokatori, jossa voit maistella laajaa valikoimaa paikallisia gastronomisia tuotteita. Täällä on myös kirpputori.

Bordeaux'n kasvitieteellinen puutarha - loistava paikka piknikille tai romanttiselle kävelylle kesäpäivänä. Kasvitieteellinen puutarha on koti yli 3000 kasvilajille.

Kun käydä

Verrattuna muihin Etelä-Ranskan kaupunkeihin, Bordeaux kokee kesällä melkoisen määrän sateita, jotka pysäyttävät lämpötilan nousemisen liian korkeaksi. Talvet ovat viileitä ja lumisade on harvinaista. Syksy on luultavasti paras aika vierailla Bordeaux'ssa, koska tämä on sadonkorjuukauden alku.

Bordeaux'ssa on ympäri vuoden monenlaisia ​​tapahtumia, jotka kiinnostavat kaupungin vierailijoita. Touko- ja kesäkuussa Les Epicuriales järjestetään Allées-de-Tournylla, mikä muuttaa koko kadun yhdeksi suureksi ravintolaksi. Lokakuussa kansainvälinen taidefestivaali tulvii kaupunkiin kaikenlaista taidetta.

Raha

Ranska on euroalueen maa. Käteisautomaatteja on laajalti saatavilla. Luotto- ja pankkikortit ovat laajalti hyväksyttyjä. Hotellit, pankit ja jotkut paikalliset yritykset ylläpitävät myös valuutanvaihtopisteitä.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.