Homo Korfu · Saariopas

Homo Korfu · Saariopas

Vierailetko ensimmäistä kertaa Korfulla? Sitten homo Korfun saaren oppaamme voi auttaa sinua pääsemään alkuun.

Korfu | Kerkyra

Joonianmeren saarista toiseksi suurin. Korfu on useista saarista koostuvan kunnan sydän, jossa asuu noin 100,000 30,000 asukasta. Suurimmassa kaupungissa, Korfussa, asuu noin XNUMX XNUMX ihmistä.

Kuten useimmat paikat Kreikassa, myös Korfun historia ulottuu klassiseen antiikin aikaan, ja Korkyran valtakunta oli yksi suurimmista merivoimista 5. eaa. Siitä lähtien saari on ollut venetsialaisten ja brittien miehittämä, ja se väittää olevansa ainoa paikka Kreikassa, jossa kriketti on suosittua.

Nykyään Korfu tunnetaan matkailukohteena, ja saarelle saapuu paljon matkailijoita Pohjois-Euroopasta pakettilomalle. Kaukana rannoista ja uima-altaista sijaitseva Korfu tarjoaa upeaa arkkitehtuuria, upeat maisemat, herkullista ruokaa ja lämpimän vastaanoton.

Homooikeudet Kreikassa

Lisätietoja homojen oikeuksista Kreikassa on sivullamme Gay Athens City Guide -sivu.

Homokohtaus Korfulla

Ateenaan tai Mykonokseen verrattuna Korfun järjestäytynyt homoskene on rajallinen. Tämä ei estä homovierailijoiden tuloa saarelle, ja monet palaavat vuosi toisensa jälkeen saamansa lämpimän vastaanoton ansiosta. On yksi suosittu Homobaari Choran kaupungissa, mutta turistikeskusten baarit ja klubit ovat yhtä tervetulleita.

Jotkut rannat toimivat risteilypaikkoina. Mirtiotissan ranta Korfun kaupungin länsipuolella ja Issoksen rannan pohjoispuolella ovat paikkoja, joihin kannattaa mennä etsimään toimintaa. Ole kuitenkin varovainen ja ole varovainen, koska myös yleisö käy näillä rannoilla. Halikounas-rannalla eteläpäässä järven ja rannan välissä paljon homonudisteja ja myös homosinkkuja ja -pareja. Rannan takana on dyynejä, hyvin yksityisiä ja jos tuulee, on mukava olla - myös risteilyjä ja toimintaa. Autolla voi ajaa hiekkatietä pitkin eteläpäähän asti.

Matkalla Korfulle

Lentokoneella

Korfun kansainvälinen lentokenttä, "Ioannis Kapodistrias" (CFU) on saaren pääportti ja se sijaitsee 2 km etelään Korfun kaupungista. Suurin osa palveluista on kesäisin kausiluonteisia tilaus- ja budjettilentoja, mutta reittiliikenne Kreikan tärkeimpiin kohteisiin kulkee ympäri vuoden.

Bussilinja 15 vie Korfun kaupunkiin hintaan 1.20 € ja sen voi ostaa kuljettajalta. San Rocco Squarelta pääset bussilla kaikkiin tärkeimpiin turistikaupunkeihin ja lomakohteisiin.

Monet isommista hotelleista tarjoavat ilmaisen edestakaisen kuljetuspalvelun lentokentälle. Tarjolla on muitakin yksityisiä kuljetusyrityksiä. Taksit ovat saatavilla terminaalirakennuksesta, ja matkat Korfun kaupunkiin maksavat noin 10 € (enemmän suurilla matkatavaroilla), mutta selvästi enemmän, jos matkustat kauempana.

Autonvuokraus useimmilta suurilta yrityksiltä on saatavilla lentokentällä, ja sitä suositellaan, jos aiot matkustaa itsenäisesti. Vuokraus kannattaa järjestää etukäteen ja edustaja tapaa sinut lentokentällä ja vie sinut ajoneuvolle ja käy läpi tarvittavat paperityöt jne.

Veneellä

Suorat lauttayhteydet yhdistävät saaren kohteisiin Italiassa, Albanian Rivieralla ja Kreikassa. Monet Välimeren risteilyt pysähtyvät myös Korfun kaupungin uudessa satamassa. Sieltä pääset bussilla kaupungin keskustaan, josta pääset muihin kohteisiin. Parkkipaikan vieressä on taksiasema.

Liikkuminen Korfulla

autolla

Auton vuokraaminen kannattaa, jos aiot vierailla Korfun monilla suojaisilla rannoilla. Sinun tulee olla yli 18-vuotias ajaaksesi ja turvavyön käyttö on pakollista. Jos sinulla ei ole EU-ajokorttia, sinun on hankittava kansainvälinen ajokortti. Veren alkoholiraja on 0.5 ja satunnaiset alkometrit eivät ole ennenkuulumattomia.

Korfulla on monia mutkaisia, vuoristoisia teitä, joihin saattaa vaatia totuttelua. Saatat myös yllättyä paikallisten räikeästä liikennesääntöjen piittaamattomuudesta. Kannattaa ehdottomasti olla itsevarmempi kuin kotona. Huoltoasemia voi olla vähän, joten varaa bensiiniä ennen matkaa!

Julkisella kulkuneuvolla

Korfulla on kahdenlaisia ​​busseja. Siniset bussit palvelevat Korfun kaupunkia ja ovat keskittyneet San Rocco -aukiolle. Vihreät bussit lähtevät lähellä Uutta satamaa ja palvelevat kyliä ja lomakohteita ympäri saarta.

Lippuja voi ostaa pysäkkien automaateista tai kuljettajalta, vaikka ne ovatkin kuljettajalta kalliimpia. Bussilinjat kulkevat vaihtelevalla säännöllisyydellä, joten muista tarkistaa aikataulut matkaa suunnitellessasi.

Taksilla

Korfun kaupungista löytyy monia taksiasemia, mutta hiljaisemmissa lomakohteissa niitä voi olla vaikeampi löytää. Ravintoloiden ja hotellihenkilökunnan pitäisi mielellään tilata sinulle taksi hyvämaineisesta yrityksestä. Jos näin ei ole, Radio Taxis on luotettava yritys, jonka kanssa voit järjestää noutoja.

Missä yöpyä Korfulla

Katso luettelo suosituista Korfun hotelleistamme luettelo suositeltavista hotelleista Korfulla.

Tekemistä ja näkemistä Korfulla

  • Vanha linnoitus - Korfun kaupungin kruunu. Tästä venetsialaisesta linnoituksesta on upeat näkymät vanhaankaupunkiin ja Albanian rivieralle.
  • Nymfit - suuri kylä, joka on kuuluisa vesiputouksistaan. Legendan mukaan antiikin mytologian nymfit kylpeivät täällä!
  • Achilleon - vaikuttava kesäpalatsi, jonka rakensi Itävallan keisarinna Elisabeth Baijerin. Sen rakentaminen on saanut inspiraationsa Akhilleuksen legendasta.
  • Theotoki Nikiforou -katu - Korfun pääostoskatu. Täältä löydät nahkatavaroita, oliivipuusta valmistettuja esineitä ja keramiikkaa (muiden paikallisten tavaroiden joukossa).
  • Korfun polku - Usko tai älä, Korfu on itse asiassa kuuluisa patikointistaan. Vaikka et ehkä halua tehdä kaikkia 222 kilometriä Korfun polkua, voit jakaa kävelyn hallittavampiin osiin rauhassasi ja nauttia maisemista haluamallasi tavalla.
  • Vanha Perithia - Korfun vanhin kylä. Täällä voit saada tuntuman siitä, millaista elämä Korfulla oli venetsialaisina aikoina, samalla kun tutkit mutkaisia ​​katuja ja 8 kirkkoa.
  • Korfun golfklubi - Korfulla on hämmästyttävän kaunis golfkenttä, jonka on suunnitellut sveitsiläinen arkkitehti Donald Harridinen. Ranta on vain 900 metrin päässä, jos haluat rentoutua pelin jälkeen.
  • Benitses - Tämä entinen kalastajakylä on yksi saaren suosituimmista vierailukohteista. Se säilyttää edelleen perinteisen luonteensa, mutta tarjoaa monia baareja ja ravintoloita, joissa voit rentoutua, sekä upean rannan.

Milloin vierailla Korfulla

Korfulla on upea, aurinkoinen kesäsää, mikä selittää sen, miksi kesäkuukausina saari kuhisee turisteja. Koska useimmat lennot ovat kausiluonteisia, sinun on vaikea päästä saarelle, ellet siirry Ateenassa. Talvet ovat leutoja verrattuna Pohjois-Eurooppaan, mutta ovat märkiä.

Saarella järjestetään erilaisia ​​festivaaleja ja tapahtumia. Kreikkalaiset ottavat pääsiäisen äärimmäisen vakavasti, eikä Korfu ole poikkeus – saaren filharmoniset seurat johtavat erittäin suosittua kulkuetta. Helmi- ja maaliskuussa järjestetään myös saaren karnevaali, joka on krapula Venetsian vallan ajoilta.

Visa

Kreikka on Euroopan unionin jäsen, ja siksi sen viisumivaatimukset vastaavat sitä, mitä odotat useimmilta muilta EU-mailta. Se on myös osa Schengen-sopimusta. Ota yhteyttä Kreikan ulkoministeriöön ennen matkaa, jos sinulla on kysyttävää.

Raha

Kreikka on osa euroaluetta. Käteisautomaatit ovat laajalti saatavilla Korfun kaupungissa ja suuremmissa lomakeskuksissa, vaikka monet veloittaa maksun, jos käytät ulkomaista korttia. Luotto- ja pankkikortit ovat laajalti hyväksyttyjä. Korfun kaupungista on helppo löytää valuutanvaihtopisteitä. Valuuttakurssit eivät ole erityisen kilpailukykyisiä.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.