Ayutthaya

Tutustu Ayutthayan raunioihin

Tutustu Siamin toiseen pääkaupunkiin

Ayutthaya tai Phra Nakhon Si Ayutthaya, antamalla sille koko nimensä, oli Siamin toinen pääkaupunki. Se kukoisti neljä vuosisataa, kunnes burmalaiset tuhosivat sen osittain vuonna 1767. Sen jälkeen kaupunki oli suurelta osin hylätty. Se on olemassa nykyään arkeologisena raunioina.

Hylätyissä kaupungeissa on jotain melko houkuttelevaa. Ayutthaya oli aikoinaan tärkeä kauppa- ja palvontapaikka. Monumentaaliset temppelin jäänteet ovat osoitus Ayutthayan maineikkaasta historiasta.

Ayutthaya

Ayutthayan historia

Nykyinen Thaimaa tunnettiin suurimman osan historiastaan ​​Siamina. Siamin historia on säilynyt hyvin, koska sitä ei koskaan onnistuneesti kolonisoitu ranskalaisten ja brittien parhaista ponnisteluista huolimatta. Ayutthayan kaupunki perustettiin vuonna 1350 ja se oli Siamin toinen pääkaupunki. Siitä kehittyi merkittävä kaupallinen keskus. Kaupunki rakennettiin hienostuneilla kaupunkisuunnittelumenetelmillä. Se oli yhtä kaukana Kiinan ja Intian välillä, ja sitä puolustivat hyvin vallihautat ja sen strateginen sijainti.

Angkorin romahtamisen jälkeen Ayutthayasta tuli enemmän vaikutusvaltaa. Kauppiaita tuli kaukaa ja laajalti tekemään liiketoimintaa Ayutthayassa. Jäljelle jääneessä arkkitehtuurissa ja taiteessa voi nähdä monia ulkomaisia ​​vaikutteita. Ayutthaya lähetti diplomaatteja edustamaan Siamin etuja Euroopan suurissa tuomioistuimissa varhaismodernin aikana. Ming-dynastia pyrki myös käyttämään siirtomaavaltaa Ayutthayaan.

Kaupunki koki kultakauden kuningas Nararin (1656 - 1688) aikana. Ayutthaya poikkesi lopulta historiasta vuonna 1767 Burman hyökkäyksen jälkeen. Ayutthayan upeimmat jäännökset ovat luostarit, Buddha-patsaat ja kuninkaalliset rakennukset.

Ayutthaya

Onko Ayutthaya käymisen arvoinen?

Ayutthaya on ehdottomasti käymisen arvoinen. Se on vain tunnin matkan päässä Bangkokista, ja sitä pidetään yhtenä Thaimaan suurimmista turistinähtävyyksistä. Ayutthaya kiinnostaa erityisesti historian ystävää. Vaikka et olisikaan, mahtavat temppelit, pyhäinjäännökset ja rauniot rakennukset ovat kiehtovia nähdä. Matka Ayutthayaan Bangkokista kestää noin 90 minuuttia. Voit matkustaa skytrainilla Mo Chitiin ja sitten taksilla tai bussilla suoraan Ayutthayaan. Se on helppo matka ja kannattaa lisätä matkasuunnitelmaasi. Voit tehdä sen päiväretkellä tai viettää yön tai kaksi Ayutthayassa.

Ayutthaya

Kuinka liikkua Ayutthayassa

Ayutthaya Citystä löydät Ayutthayan historiallisen puiston, joka on Unescon maailmanperintökohde - tämä on juhla, jossa haluat käydä. Pääsyliput eivät ole kalliita. Voit kiertää Ayutthayaa palkkaamalla tuk-tuk-kuljettajan – muista antaa hänelle tippiä, jos teet niin. Voit myös vuokrata polkupyörän tai kävellä. Löydät tuk-tuk-kuljettajat asemalta saapuessasi.

On todennäköisesti kuuma ja kävelet koko päivän, joten käytä mukavia vaatteita. Pukukoodia ei ole, mutta älä käytä liian paljastavia vaatteita, jos haluat mennä temppeleihin. Näitä temppeleitä pidetään erittäin pyhinä paikkoina, joten niukka crop top ei ole hyvä idea.

Ayutthaya

Ayutthayan kohokohdat

Ayutthaya on valtava, joten et voi nähdä kaikkea yhdellä matkalla. On joitain kohokohtia, joita et varmasti halua missata. Wat Chaiwatthanaram on yksi Ayutthayan silmiinpistävimmistä buddhalaistemppeleistä. Kappeleita yhdistävät salaiset käytävät, jotka on peitetty pyhillä maalauksilla. Tämän temppelin ympärillä on satoja buddhoja.

Wat Lokaya Sutha on myös väistämätön. Täältä löydät kuuluisan Makaavan Buddhan. Luostarin jäänteet ovat melko näyttäviä.

Loistava paikka aloittaa matkasi on Ayutthaya Historical Park. Täältä löydät 67 temppeliä ja muita raunioita. Tämä oli kaupungin sydän ennen kuin se romahti. Se on yksi arvoituksellisimmista ja kulttuurisesti merkittävimmistä paikoista koko Thaimaassa.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Mitä tänään

Lisää Gay Travel -uutisia, haastatteluja ja ominaisuuksia

Parhaat matkat Bangkokissa

Selaa kumppaneidemme valikoimaa Bangkokissa olevia retkiä ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Bangkok matkaasi vartenHanki opas