Homooikeudet Libanonissa

Homooikeudet Libanonissa

Taistelu homojen oikeuksista Libanonissa jatkuu, mutta huomattavaa edistystä on tapahtunut.

Gay-baarit Libanonissa

Beirutin homoskene syntyi vuonna 1998 Acidin kanssa, joka on nykyään legendaarinen homotanssiklubi. Se sulki ovensa vuonna 2010, mutta sen perintö vaikuttaa edelleen queer-kulttuuriin. Se oli paikka, jossa homot, enimmäkseen miehet, saattoivat seurustella toistensa kanssa julkisella paikalla arabimaassa.

Beirutin pisimpään toiminut gay-baari on Bardo, baari, joka ei näyttäisi suotuisalta Itä-Lontoossa tai Hell's Kitchenissä. Bardo houkuttelee trendikästä, nuorekasta yleisöä. Näet hyvin pukeutuneita ihmisiä juomassa ja syömässä hipsteriruokaa (wasabi-lime naudanlihaa, halloumia jne.). Yöllä siitä tulee enemmän juhlapaikka.

Posh on arabimaailman suurin homoklubi. Vaikka se on suunnattu sekalaiselle yleisölle, suurin osa asiakkaista on homoja. Odotettavissa on ravea, R'n'B:tä ja teknoa. Se on iso tapahtumapaikka, jossa on huippuluokan äänijärjestelmä, diskopallo ja niukkapukuiset go-go-tanssijat. Se on sellainen homoklubi, jonka saatat nähdä suuressa länsimaisessa kaupungissa. Ainoa ero on "ei suudella" -käytäntö. Jos pääset juttelemaan hottien kanssa, sinun on hankittava hänen numeronsa ja tallennettava se myöhempää käyttöä varten ("soita ehkä"). Periaatteena on suojella klubia poliisin hyökkäyksiltä. Kun homojen tapahtumapaikasta tulee korkeampi profiili, siitä tulee mahdollinen kohde. Se, että homotilat kasvavat Beirutissa, osoittaa, että asiat ovat muuttumassa. "Ei suudella" -politiikka voidaan hyvinkin lakkauttaa lähitulevaisuudessa.

tyylikäs

Homokulttuuri Libanonissa

Libanonilaisesta indiebändistä Mashrou' Leilasta on tullut merkittäviä tähtiä viimeisen vuosikymmenen aikana. He ovat luultavasti suurin nykypäivän arabikielinen bändi. Unenomainen laulaja Hamed Sinno on avoimesti homo. Kuten Sinno on huomauttanut, alueella on paljon liberaaleja. Mashrou' Leilan keikoilla Libanonissa näet yleisön joukossa homofaneja nostamassa sateenkaarilippuja.

Ottomaanien valtakunnan kaukaisina päivinä länsi havaitsi idän dekadenttimmaksi ja seksuaalisesti sallivammaksi. Sherbert ja sodomia olivat orientalistisen kirjallisuuden mukaan sulttaanin suosimia menneitä aikoja. Haaremien naisten sanottiin olevan niin kyltymättömiä, että kokit eivät tarjonneet heille leikkaamattomia kurkkuja, etteivät he… käytä vain mielikuvitustasi, hun.

Nyt itä näkee lännen sallivan yhteiskunnan kotina. Asiat muuttuvat. Heiluri heiluu... Ajattelet edelleen kurkkuja, eikö niin?

Mashrou' Leila

Ovatko homomatkailijat turvassa Libanonissa?

Ranskan siirtomaalaisten lakien jatkuva täytäntöönpano tarkoittaa, että Libanonissa matkustamiseen liittyy aina riskejä LGBT+-matkailijoille. Homomiehet ovat raportoineet, että heidän puhelimiaan on etsitty rutiininomaisissa tarkastuspisteissä, mikä on usein päättynyt pidätyksiin ja pahoinpitelyihin, koska heillä oli homotreffisovellus, kuten Grindr. Libanonin televiestintäministeriö kielsi Grindr useista libanonilaisista tietoverkoista.

On olemassa tapoja kiertää tätä. Digitaaliset työkalut, kuten Tor, mahdollistavat anonyymin Internet-selailun. WhatsAppilla on päästä päähän -salaus kaikissa viesteissään, ja digitaaliset perusturvatoimenpiteet, kuten näytön lukitus, ovat kaikki välttämättömiä homomatkustajille ja paikallisille Libanonissa.

Homooikeudet Libanonissa

Löydät Beirutista eloisan homoelämän, mutta harkitsevaisuus on suositeltavaa. Poshin "kielto suudella" -politiikka heijastaa homojen jännitystä Libanonissa. Posh on loistava homoklubi ja se on aina täynnä viikonloppuisin, mutta johto pitää asiat tutkan alla rauhoitellakseen viranomaisia. Homokulttuuria on olemassa, mutta se on piilossa, kuten se oli lännessä viime aikoihin asti.

Lordi Byron kirjoitti "sherbetin ja sodomian marmoripalatseista" Ottomaanien valtakunnassa. Asiat ovat muuttuneet ennen ja muuttuvat vieläkin. Mutta toistaiseksi pidä se hillittynä, niin pärjäät.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Lisää Gay Travel -uutisia, haastatteluja ja ominaisuuksia

Parhaat matkat Beirutissa

Selaa valikoimaa kumppaneidemme retkiä Beirutissa ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Beirut matkaasi vartenHanki opas