Singapore ensisilmäyksellä

Singapore ensisilmäyksellä

Kaakkois-Aasia on ollut adoptiokotini viimeiset kolme vuotta, ja ensimmäinen saapumispaikkani oli Singapore

Tämä tapahtui vuoden 2010 puolivälissä, kun saavuin sinne noin kahdeksan kuukauden matkan jälkeen ympäri Etelä-Amerikkaa. Australia ja Uusi Seelanti, maailmanympärimatkan viimeiseen vaiheeseen.

Matkalla vietetyt vuodet luovat runsaasti ainutlaatuisia kokemuksia, arvokkaita muistoja ja ensivaikutelmia, ja ne, jotka erottuvat muista ylitse, saavat erityisen merkityksen. Tällaisia ​​hetkiä oli monia koko matkavuoden aikana, ja tuo ensimmäinen vierailu Singaporeen osoittautui yhdeksi kestävimmistä, sillä se kylvi ensimmäiset siemenet kiehtomiseeni tätä maailman aluetta kohtaan.

Odotukseni paikkaa kohtaan eivät rehellisesti sanottuna olleet kovin korkeat – sen maine varakkaana, hyvin säännellynä kaupunkina, jolla ei ole tietoa homojen oikeuksista, ei houkutellut minua lontoolaisena. Ne olivat Etelä-Amerikan hullut megakaupungit, jotka olivat jo olleet matkoillani urbaania kohokohtaa – Quito, Lima, Rio, San Paulo, Buenos Aires, Santiago, kaikki täynnä energiaa, luonnetta ja hauskanpitoa – värikäs mellakka ja kontrasti. Nautin vierailusta Australian suurimmissa kaupungeissa, (Auckland, Sydney ja Melbourne erityisesti), he vaikuttivat pieniltä ja kesyiltä verrattuna, ja odotin samaa Singaporelta.

Singapore nähtävyyksiä

Kolme päivää kaupunkiin tutustumista osoittautui palkitsevammaksi kokemukseksi kuin kuvittelin.

Pidin kaupungin kaupunkisuunnitelmasta, jonka ansiosta se oli saavutettavissa ja helppo navigoida.

Pidin eri etnisistä alueista Pikku-Intiasta kapeiden katujen sokkeloineen arabikortteliin ja sen vilkkaasta kiinalaiskaupungista, jossa sijaitsevat kaupungin tärkeimmät homoseksuaalipaikat - joita en ollut odottanut löytäväni yhtä korkealla profiililla monia söpöjä ja istuvia aasialaisia ​​miehiä niissä!

Pidin rohkeasta arkkitehtuurista ja uusista infrastruktuuriprojekteista – juuri (silloin) Marina Bay Sandsista Esplanade-teatteriin.

Pidin kaupungin monista puistoista ja puutarhoista, joihin kaikki on tehty erittäin saavutettaviksi tehokkaiden julkisten liikenneverkkojen ja joidenkin kunnianhimoisten uusien rakennushankkeiden, kuten Henderson Waves -sillan, ja viimeisimpänä Gardens by the Bayn ansiosta.

Eniten kuitenkin pidin Singaporesta sen lempeästä tuomisesta kokonaan toiseen kulttuurin ja perinteen maailmaan, lännen ja idän fuusioimiseen, joka näkyy kaikkialla – singaporelaisten, kiinalaisten, malesialaisten ja intialaisten sekaväestöstä ensimmäiseen otteeseeni Aasialainen katuruoka, joukko hindu-, kiinalaisia ​​ja buddhalaisia ​​temppeleitä, moskeijoita ja kirkkoja ja jopa aasialainen pakkomielle ostos- ja ostoskeskuksista.

Tässä on joitain henkilökohtaisia ​​Singaporen kohokohtiani:

  • Marina Bay Sands, täydennettynä Sky Gardens -puutarhoilla - arkkitehtuurin uskallusta
  • Esplanadi  - rohkeasta arkkitehtonisesta lausunnostaan ​​ja suurista kaupunkitaidesijoituksistaan ​​näihin lahden teattereihin
  • Raffles-hotelli - harvinainen näyte siirtomaa-ajan loistosta. Hiljattain kunnostettu Long Bar ja sen oma cocktail, Singapore Sling, ovat säilyneet ennallaan
  • Pikku Intia - Aito intialainen tunnelma kapeiden katujen sokkeloineen, hindutemppeleineen ja hienoineen intialaisen ravintoloiden kanssa.
  • Orchard Road - kaikkiin maailmanluokan ostoksiin, joita saatat koskaan tarvita... tai kantaa mukanasi.
  • Aasian sivilisaatioiden museo - laajan ja integroidun näkökulmansa vuoksi yleisaasialaisiin kulttuureihin ja perinteisiin - on loistava ensimmäinen johdatus Aasian kulttuurisiin ihmeisiin.
  • Clarke Quay - hyvälle joenrantakävelylle, jossa on monipuolinen valikoima kahvila- ja ravintolavaihtoehtoja.
  • Henderson Waves Bridge, toinen rohkea arkkitehtoninen kannanotto ja myös käytännöllinen, yhdistää Mount Faber Parkin Telok Blangah Hill Parkiin osana 10 km:n pituista Southern Ridges vihreää, avointa tilaa.

Ensimmäinen matka Singaporeen herätti janoa ja halua löytää lisää Aasiasta ja merkitsi minulle kokonaan uuden elämänmatkan alkua. Uuteen ja erilaiseen kulttuuriin pääsyn jännityksen lisäksi se toi myös tutun helppouden olla länsivaikutteisessa kaupungissa. Kaikella dynaamisessa ja nopeasti kasvavassa Aasian metropolissa olemisen kuhinalla ja jännityksellä se teki huumaavan ja koukuttavan sekoituksen.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Lisää Gay Travel -uutisia, haastatteluja ja ominaisuuksia

Parhaat matkat Singaporessa

Selaa valikoimaa kumppaneidemme retkiä Singaporessa ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Singapore matkaasi vartenHanki opas