kuala-lumpur-siluetti

Kuala Lumpur · Kaupunkiopas

Ensimmäinen vierailu Kuala Lumpurissa? Sitten Kuala Lumpurin kaupunkioppaamme on sinua varten.

kuala-lumpur-siluetti

Kuala Lumpur on Malesian pääkaupunki ja suurin kaupunki. Sen pinta-ala on 243 km² ja väkiluku noin 6.5 miljoonaa.

"Maailmanlaajuiseksi kaupungiksi" ja suureksi kulttuurin sulatusuuniksi tunnustetussa Kuala Lumpurissa on monia suuria ostoskeskuksia, halpoja 5 tähden hotelleja, yömarkkinoita ja ravintoloita.

On 11 piiriä, mukaan lukien Bukit Bintang, joka sijaitsee keskustassa. Bukit Bintang on kaupungin ostos- ja viihdealue, joka kattaa Jalan Bukit Bintangin ja sitä ympäröivät alueet. Muut pääalueet ovat:

 • Vanhakaupunki - KL:n perinteinen ydin, johon kuuluu Chinatown.
 • Kultainen kolmio - Keski-Business District (CBD), joka sijaitsee vanhankaupungin koillispuolella; monien 5 tähden hotellien ja ikonisten Petronas-kaksoistornien koti.
 • Tuanku Abdul Rahman / Chow Kit - vilkas ostosalue Chinatownin pohjoispuolella.
 • Brickfields - sijaitsee kaupungin keskustan eteläpuolella, ja siellä sijaitsevat KL:n päärautatieasema "KL Sentral" ja "Little India".
 • Bangsar - suosittu ravintola- ja kerhoalue.
 • Midvalley - MegaMallin koti, yksi KL:n suosituimmista ostoskeskuksista.

Homooikeudet Kuala Lumpurissa

Malesia on maa, jonka lainsäädäntöön ja hallitukseen vaikuttaa suuresti hallitseva uskonto - islam. Sellaisenaan LGBT+-henkilöt KL:ssä kohtaavat haasteita ja vainoa, jota heteroseksuaalit ja cisgenderit eivät ole kokeneet. Samaa sukupuolta olevien seksuaalinen toiminta on tiukasti kiellettyä maassa, ja siihen osallistuneet voidaan tuomita jopa 20 vuodeksi vankeuteen, poliisi sietää laajalti myös LGBT+-ihmisten teloitukset ja jengiteloitukset.

Samaa sukupuolta olevien avioliitto on laiton Malesiassa, ei ole syrjinnän vastaisia ​​lakeja ja LGBT+-ihmisiä on kielletty palvelemasta avoimesti armeijassa. Yleisön asenteet homoja kohtaan ovat edelleen kielteisiä, eikä tasa-arvon lisäämiseen ole juurikaan pyritty.

Gay Scene Kuala Lumpurissa

KL:ssä on ollut yhä enemmän gay-paikkoja kaupungin kansainvälistymisen seurauksena. Kohtaus on huomaamaton, ja paikat vaihtuvat melko usein, koska homoseksuaalisuus on edelleen laitonta.

BluBoy Discotheque on KL:n pisimpään toiminut homobaari, ja se on suosittu paikka LGBT+-paikallisten ja matkailijoiden keskuudessa. Tämä keskeisellä paikalla sijaitseva klubi on avoinna koko viikon ja isännöi loistavia kabareeesityksiä viikonloppuisin. Yhtenä kaupungin tärkeimmistä paikoista klubi voi olla melko kiireinen yön edetessä.

Muutaman homoyritysten lisäksi on olemassa joitakin "suoraa" Baarit & Klubit joka isännöi "homoystävällisiä iltoja". Nämä tapahtumapaikat eivät tunnistaisi itseään "homoiksi", mutta tarjoavat iltoja (yleensä perjantaina tai lauantaina), jotka houkuttelevat suuren määrän homoasiakkaita.

Kuala Lumpur

Gay-hotellit Kuala Lumpurissa

Suurin osa homomatkailijoista oleskelee Kultaisen kolmion alueella, joka on kaupungin tärkein ostos- ja yöelämän alue. Tämä alue sisältää Bukit Bintangin ostos- ja gay-alueen, Sultan Ismailin luksushotellit, P. Ramlee -viihdekadun ja koko Kuala Lumpurin keskustan.

Ritz-Carlton Kuala Lumpur on yksi kaupungin hienoimmista ja tyylikkäimmistä luksushotelleista. Hotelli tarjoaa vieraille moitteetonta 5 tähden majoitusta, ja se sijaitsee vilkkaalla Bukit Bintangin alueella ja on täydellinen tukikohta, josta käsin tutustua kaikkeen, mitä KL:llä on tarjota. Kauniisti suunnitellussa paikassa on uima-allas, kuntosali, kylpylä, ja huoneisiin kuuluu jopa ylelliset marmorikylpyhuoneet. Ritz-Carlton on täydellinen paikka vieraille, jotka etsivät korkeatasoista kokemusta KL:stä.

Kuala Lumpur on kuudenneksi vierailluin kaupunki maan päällä, joten ei ole yllätys, että täällä on tarjolla laaja ja monipuolinen hotellivalikoima, joista parhaita ovat Furama Bukit Bintang, Le Apple, WOLO ja Invito Hotel Suites.

Saat hotellisuosituksia ja online-varauksia vierailemalla Kuala Lumpur Hotellit -sivu.

Gay saunat Kuala Lumpurissa

KL:ssä on valikoima vakiintuneita ja hyvin hoidettuja saunoja, joista monet ovat avoinna 24/7. Yksi suosituimmista paikoista Mandi Manda, iso ja suosittu sauna keskeisellä paikalla. Mandi Manda houkuttelee suuria joukkoja sekä paikallisia että turisteja, ja se on jakautunut kolmeen laajaan kerrokseen. Saunassa on erilaisia ​​mukavuuksia, kuten kuntosali, höyrysauna, sadekylpyjä ja jopa oma kahvila.

Saunat, kuten Mandi Manda, eivät aina nimenomaisesti mainosta LGBT+-fokustaan, mutta ovat yleensä tervetulleita ja osallistavia.

Kulku Kuala Lumpuriin

Kuala Lumpurin kansainvälinen lentoasema (KUL) sijaitsee 50 km kaupungista etelään ja sillä on kaksi terminaalia. Pääterminaalia käyttävät "täyden palvelun" lentoyhtiöt. Halpalentoyhtiön terminaalia käyttävät AirAsia, Tiger Airways ja Cebu Pacific. LCCT ja pääterminaali jakavat saman kiitotien, mutta ovat lähes 20 km:n päässä toisistaan ​​maanteitse. Kahden terminaalin välillä on usein kuljetuspalveluja.

Pääterminaalin ja KL Sentral -aseman välillä on erinomainen junayhteys, joka kestää vain 28 minuuttia. Jos saavut LCCT:hen, sinun on mentävä sukkulalla pääterminaaliin. Huomaa, että LCCT:n taksinkuljettajat voivat näyttää lentokentän henkilökunnalta ja yrittää ohjata sinut erittäin kalliille taksibussipalvelulle.

Temppelit ja luola lähellä Kuala Lumpuria

Liikkuminen Kuala Lumpurissa

KL:n joukkoliikennejärjestelmä on varsin tehokas, vaikka haaste onkin sen integroinnissa. Hyvä vaihtoehto joukkoliikenteelle on Grab tai Uber, sillä monet taksinkuljettajat kieltäytyvät käyttämästä mittaria ja haluavat kalliin kiinteän hinnan.

Juna

Niitä on neljä: LRT, KL Monorail, KTM Komuter ja KLIA. LTR on kuin metro, mutta useimmat radat ovat maanpinnan yläpuolella. Hinnat ovat halpoja ja kartta on helppo ymmärtää.

bussi

On kaksikerroksisia "KL Hop-On Hop-Off" -kiertoajelubusseja, joissa on ilmainen WiFi. Tietokommentti annetaan kuulokkeiden kautta. RapidKL:llä on edullinen ja kattava julkinen linja-autoverkosto Kuala Lumpurissa ja sen ympäristössä, mutta alhaiset taajuudet ja kylttien puute tekevät siitä haastavan turisteille.

Taksi

Taksit ovat käteviä, vaikka monet kuljettajat kieltäytyvät käyttämästä mittaria. Kaupungin junayhteys on riittävän hyvä, joten sinun ei pitäisi tarvita taksia useimpiin hotelleihin ja tärkeimpiin turistikohteisiin.

Jalka

Kuala Lumpurin vanhan kaupungin keskusta on kompakti ja sopii erinomaisesti kävellen tutustumiseen. Kuljettajat kunnioittavat yleensä jalankulkutietä. Jaywalking on teknisesti laitonta, mutta usein unohdettu.

Tekemistä Kuala Lumpurissa

Kaula Lumpur on täynnä mahdollisuuksia tutkimiseen ja löytöihin. Jotkut kaupungin parhaista nähtävyyksistä ovat kuitenkin:

 • Nauti KL:n upeasta horisonttiin Petronas Twin Towersista
 • Vietä päivä ostoksilla Bukit Bintangissa
 • Uppoudu historiaan Thean Hou -temppelissä
 • Tutustu trooppisten valtameren syvyyksiin Aquaria KLCC:ssä
 • Tutustu muinaiseen historiaan Islamilaisen taiteen museossa
 • Lähde rohkeasti Batu-luoliin

Lue lisää: Kuala Lumpurin parhaat asiat

Kuala Lumpur

UKK

Milloin vierailla

Malesiassa on kuuma ja kostea ilmasto ympäri vuoden, mikä tarkoittaa, että aina kun vierailet KL:ssä, tunnet todennäköisesti tahmean lämmön. Koska siellä on kuitenkin trooppinen ilmasto, siellä on usein sateita ja myrskyjä, joita esiintyy pääasiassa sateisena vuodenaikana - huhti-lokakuussa. KL sijaitsee useimpiin suuntiin venyvien vuorijonojen keskellä, mikä tarkoittaa, että lämpötila täällä on hieman viileämpi kuin muualla Malesiassa, ja keskiarvot vaihtelevat välillä 29 °C - 35 °C päivällä ja 26 °C - 29 °C yöllä.

Edullisimman vierailuajan kannalta hotellit ja lennot ovat yleensä halvimpia talvikuukausina, jolloin matkailu on hitaampaa ja kadut ovat vähemmän ruuhkaisia.

Visa

Useimpien maiden kansalaiset voivat vierailla Malesiassa ilman viisumia, jos heidän oleskelunsa on alle 90 päivää. Yksityiskohdat majoituksesta, matkan motiiveista ja omaisuudesta on toimitettava ennen saapumista, ja viisumi vaaditaan 90 päivän matkoille tietyistä maista. Viisumihakemukset voi tehdä missä tahansa Malesian suurlähetystössä, mutta tarkista ennen varauksen tekemistä, tarvitsetko vieraillaksesi.

Raha

Malesian valuutta on ringgits. Pankkiautomaatteja on saatavilla kaikkialla kaupungissa, mutta Mastercard ja Visa ovat yleisimmin hyväksytyt maksutavat, erityisesti korkeatasoisissa ravintoloissa ja hotelleissa.

KL:ssä ei ole todellista juomarahakulttuuria. Erinomaisesta palvelusta 10 % on kuitenkin yleisin juomaraha. Joissakin luksushotelleissa voidaan odottaa myös juomarahaa.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.