Gilin saaret, Lombok

Lombokin saaren opas

Hieno rantakohde sinänsä, Lombokin ja Gilin saaret voisivat vierailla muutaman päivän ajan Balilla

Gilin saaret, Lombok

Lombok

Balin itäpuolella sijaitsevalla Lombokin saarella on kauniita hiekkarantoja, jotka ovat Baliin verrattuna alikehittyneitä. Saaren keskustaa hallitsee Mount Rinjani, aktiivinen tulivuori, joka on upea paikka valokuvata auringonnousua tai -laskua. Elämä Lombokissa on hillitympää ja vaatimattomampaa verrattuna yleensä avoimempaan ja elinvoimaisempaan Baliin. Homomatkailijat voivat kuitenkin odottaa olevansa tervetulleita samalla tavalla kuin heteroturistit.

Gili-saaret

Gilisaaret ovat kolmen pienen saaren saaristo: Gili Trawangan, Gili Meno ja Gili Air. Nämä hyvin pienet, kauniit trooppiset saaret sijaitsevat aivan Lombokin länsirannikon tuntumassa ja noin 20 mailin päässä Balin itäkärjestä. Saarilla on kauniita valkoisia hiekkarantoja, ja niitä ympäröi kristallinkirkas vesi. Meri yhdistyy meren elämään ja tekee Gili-saarista suositun kohteen sukeltajille ja snorklaajille. Gilin saaret ovat jääneet suurelta osin massaturismin löytämättä. Kävele, ratsastaa, polkea pyörää tai uida kaikkialla, koska siellä ei ole busseja, autoja tai moottoripyöriä.

Kulku Lombok- ja Gilisaarille

Useat kansainväliset lentoyhtiöt liikennöivät suoria lentoja Lombokiin. Lisäksi päivittäiset lennot Jakartasta, Singaporesta ja Kuala Lumpurista. Indonesialla on "viisumi saapuessa" useimpien muiden kuin Aasian maiden kansalaisille (hinta 25 USD maaliskuusta 2012 lähtien). Malesian, Filippiinien, Singaporen, Hongkongin, Thaimaan ja Vietnamin kansalaiset eivät vaadi viisumia.

Kulku Lombok- ja Gilisaarille Balilta

Julkinen lautta liikennöi kahden tunnin välein, 24 tuntia vuorokaudessa Padang Baista (Itä-Bali) Lembariin (Länsi-Lombok). Halpasta huolimatta matka-aika voi olla 4-5 tuntia. Satama on noin 1 tunnin ajomatkan päässä Senggigin pääturistialueelta.

Pikaveneellä - Monet pikavenepalvelut liikennöivät Balilta Lombokin ja Gilin saarten itärannikolle, mukaan lukien Blue Water Express ja Gili pakopaikka. Ylitysajat ovat 1½-2 tuntia määränpäästä riippuen. Varaus on välttämätöntä ruuhka-aikoina.

Ilmateitse - Useat lentoyhtiöt tarjoavat päivittäisiä lentoja Balin ja Lombokin välillä.

Missä yöpyä

Länsirannikolla on hyvä valikoima boutique-hotelleja, jotka sijaitsevat Senggigin, Lombokin turistikeskeisimmän kaupungin, ympärillä.

Saat hotellisuosituksia vierailemalla Lombok Hotellit -sivu.

Milloin vierailla Lombokissa

Lombokissa ja Gilin saarilla vallitsee trooppinen monsuuni-ilmasto, jossa on kaksi vuodenaikaa, kuiva (toukokuusta syyskuuhun) ja märkä (lokakuusta maaliskuuhun). Sateiselle kaudelle on ominaista lyhyet iltapäiväsateet – länsirannikolla päivälämpötilat ovat keskimäärin 27–32 °C.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.