Gilin saaret, Lombok

Lombok · Saariopas

Lombokin ja Gilin saaret ovat loistava rantakohde sinänsä, ja siellä voi käydä muutaman päivän ajan Balilla.

Gilin saaret, Lombok

Lombok

Balin itäpuolella sijaitsevalla Lombokin saarella on kauniita hiekkarantoja, jotka ovat Baliin verrattuna alikehittyneitä. Saaren keskustaa hallitsee Mount Rinjani, aktiivinen tulivuori, joka on upea paikka valokuvata auringonnousua tai -laskua.

Elämä Lombokilla on hillitympää ja vaatimattomampaa verrattuna yleensä avoimempaan ja elinvoimaisempaan Baliin. Homomatkailijat voivat kuitenkin odottaa olevansa tervetulleita samalla tavalla kuin heteroturistit.

 

Gili-saaret

Gilisaaret ovat kolmen pienen saaren saaristo: Gili Trawangan, Gili Meno ja Gili Air. Nämä hyvin pienet, kauniit trooppiset saaret sijaitsevat aivan Lombokin länsirannikon tuntumassa ja noin 20 mailin päässä Balin itäkärjestä.

Saarilla on kauniita valkoisia hiekkarantoja, ja niitä ympäröi kristallinkirkas vesi. Meri yhdistyy meren elämään ja tekee Gili-saarista suositun kohteen sukeltajille ja snorklaajille.

Gilin saaret ovat jääneet suurelta osin massaturismin löytämättä. Kävele, ratsastaa, polkea pyörää tai uida kaikkialla, koska siellä ei ole busseja, autoja tai moottoripyöriä.

 

Kulku Lombok- ja Gilisaarille

Useat kansainväliset lentoyhtiöt liikennöivät suoria lentoja Lombokiin. Lisäksi päivittäiset lennot Jakartasta, Singaporesta ja Kuala Lumpurista. Indonesialla on viisumi saapumisen yhteydessä useimpien muiden kuin Aasian maiden kansalaisille (hinta 25 USD maaliskuussa 2012).

Malesian, Filippiinien, Singaporen, Hongkongin, Thaimaan ja Vietnamin kansalaiset eivät vaadi viisumia.

 

Kulku Lombok- ja Gilisaarille Balilta

Julkisella lautalla - liikennöi kahden tunnin välein, 24 tuntia vuorokaudessa Padang Baista (Itä-Bali) Lembariin (Länsi-Lombok). Halpasta huolimatta matka-aika voi olla 4-5 tuntia. Satama on noin 1 tunnin ajomatkan päässä Senggigin pääturistialueelta.

Pikaveneellä - Balilta Lombokin ja Gilin saarten itärannikolle liikennöi useita pikavenepalveluja, mukaan lukien Blue Water Express  ja Gili pakopaikka. Ylitysajat ovat 1½-2 tuntia määränpäästä riippuen. Ennakkovaraus välttämätön ruuhka-aikoina.

Ilmateitse - Useat lentoyhtiöt tarjoavat päivittäisiä lentoja Balin ja Lombokin välillä.

 

Missä yöpyä

Länsirannikolla on hyvä valikoima boutique-hotelleja, jotka sijaitsevat Senggigin, Lombokin turistikeskeisimmän kaupungin, ympärillä.

Saat hotellisuosituksia vierailemalla Lombok Hotellit -sivu.

Milloin vierailla Lombokissa

Lombokissa ja Gilin saarilla vallitsee trooppinen monsuuni-ilmasto, jossa on kaksi vuodenaikaa, kuiva (toukokuusta syyskuuhun) ja märkä (lokakuusta maaliskuuhun). Sateiselle kaudelle on ominaista lyhyt iltapäivän sadekuuro. Länsirannikolla päivälämpötilat ovat keskimäärin 27–32 °C.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.

Kirja Travel Gay Hyväksytty hotelli