lotus-temppeli-uusi-delhi

Gay New Delhi · Kaupunkiopas

Ensimmäinen vierailu New Delhissä? Sitten homojen New Delhin kaupunkioppaamme on sinua varten.

lotus-temppeli-uusi-delhi

New Delhi नई दिल्ली

Intian pääkaupunki Delhi on kaksi kaupunkia yhdessä - Old Delhi, (erittäin vanhan) islamilaisen Intian pääkaupunki, ja New Delhi, jonka britit rakensivat tilavaksi keisarillisen pääkaupungiksi. Tuloksena oleva sekoitus on kiehtova ja vangitseva arkkitehtuurin, kielten, kulttuurien ja perinteiden sulatusuuni.

Kuten koko Intiassa, Delhi on jatkuva hyökkäys aisteja vastaan ​​- niitä kaikkia vastaan ​​suurimman osan ajasta. Uskalla lämpöä, melua, hajuja ja loputonta ihmisjoukkoa ja liikennettä löytääksesi tämän suuren metropolin piilotetut ihmeet.

Uskomattomista monumenteista, inspiroivista museoista ja esitystiloista, loistavista ostosmahdollisuuksista ja äskettäin nousevasta ravintolaskenestä, joka antaa tuoreen kuvan perinteisestä currysta, johon on lisätty laajempia vaikutteita ympäri maailmaa.

 

Gay kohtaus

Sillä, mikä on edelleen syvästi konservatiivista kulttuuria, se on vain suurin ja metropoliisimpia Intian kaupunkeja, kuten Delhi, joissa on jotain, joka muistuttaa etäisesti homoelämää, kuten lännestä tulleet matkustajat sen tietävät.

Delhissä on nyt nousemassa homoskene – pienellä mutta kasvavalla määrällä homo- ja homoystävälliset paikat, yhdessä queer-festivaalien ja -tapahtumien kanssa.

india-gate-uusi-delhiIndia Gate 

Matkalla New Delhiin

Indira Gandhin kansainvälinen lentoasema on muuttunut tuntemattomaksi maailmanluokan suureksi maailmanlaajuiseksi lentoasemaksi, varsinkin terminaalin 3 avaamisen jälkeen vuonna 2010, ja se on kaukana alkuperäisen lentokentän "kulttuurisokista" laskeutumisessa, joka oli ensimmäinen lentomme. vaikutelman Intiasta 1980-luvun alussa.

Lentokenttä on nyt yhdistetty New Delhin keskustaan ​​Delhi Airport Metro Expressillä (DAME), jonka matka-aika on 20 minuuttia ja hinta 150 Rs. Linja palvelee klo 5-11.

Junayhteyden aukioloaikojen ulkopuolella saapuville paras vaihtoehto on ottaa taksi ja varmistaa, että ostat lipun kansainvälisen terminaalin prepaid-kopeista. Etsi Delhin poliisin osastoa ja käytä tätä, jos voit. Keskimääräinen hinta keskustaan ​​on noin 200-300 ruplaa.

 

Liikkuminen New Delhissä

Paras vaihtoehtosi kiertää tätä valtavaa kaupunkia on epäilemättä uusi, puhdas ja tehokas Delhin metro. Verkosto kasvaa edelleen, ja sillä on tällä hetkellä kuusi värikoodattua linjaa (mukaan lukien Airport Express), jotka ulottuvat kaikkiin kaupungin tärkeimpiin alueisiin.

Vain paria päivittäistä matkaa varten paras vaihtoehto on ostaa yksittäisiä matkalahjoja, joiden arvo on Rs 8-30. Jos suunnittelet enemmän kuin neljä pidempää metromatkaa päivässä, sijoita turistikortti rajoittamattomaan päivittäiseen matkaan hintaan 100 Rs / 3 päivää 250 Rs.

Paras bussivaihtoehto on Delhi Tourismin tarjoama Hop On Hop Off -palvelu – moderni ilmastoitujen linja-autojen kalusto englanninkielisillä oppailla, jotka yhdistävät yli 20 päänähtävyyttä. Tämä palvelu ei toimi maanantaisin, vaikka monet tapahtumapaikat ovat kiinni.

Perinteisemmälle kaupunkimatkalle kannattaa ottaa musta-keltainen värillinen vanha Ambassador-taksi. Nyt on myös radiotaksipalvelu paljon uudemmista autoista, jotka voi varata etukäteen.

Lyhyillä paikallisilla matkoilla matkusta kuten paikallinen autolla tai pyörällä riksalla.

 

LGBT+-resurssit New Delhissä

Homo Desi on hyvä resurssi LGBT+-matkailijoille New Delhissä. Se on valtakunnallinen julkaisu, joka kattaa kaikki Intian homoelämän osa-alueet. Meidän New Delhin palvelut sivu kattaa erilaisia ​​homo- ja homoystävällisiä paikkoja. Gaylaxy-lehti on hyödyllinen online-resurssi homojen New Delhille. Lisää hyödyllisiä linkkejä:

 

Missä yöpyä New Delhissä

Jos haluat luettelon suosituista hotelleista, vieraile osoitteessa New Delhi Hotellit -sivu.

 

Tekemistä ja näkemistä

Punainen Fort - Tämän loistavan punaisen hiekkakiven linnoituksen rakensi Mughal-keisari Shah Jahan, ja se on kaupungin suosituin turistikohde.

Humayunin hauta - Unescon maailmanperintökohde Etelä-Delhissä, tämä toisen Mughal-keisarin hauta yhdistää persialaisia ​​ja intialaisia ​​rakennuskäsitöitä, ja sitä ympäröivät tahrattomat puutarhat.

humayuns-tomb-new-delhi

 

Qutub-kompleksi - Toisessa Unescon maailmanperintökohteessa on rakenteita, jotka ovat peräisin orjadynastiasta 13th vuosisadalla; pääsee helposti metrolla (Qutub Minar -asema keltaisella linjalla).

Nizamuddin Auliya - yksi islamin pyhimmistä haudoista kaupungissa; taianomaisin vierailla auringonlaskun aikaan.

Varaa aikaa ainakin kaupungin monista museoista kansallismuseo, maistella näytteillä olevaa uskomatonta intialaista taidekokoelmaa.

- Kiran Nadarin taidemuseo on myös tutustumisen arvoinen ensimmäisenä yksityisenä Intian nykytaiteen ja modernin taiteen museo.

Delhissä on monia vaikuttavia monumentteja, mukaan lukien tärkein maamerkki India Gate ja viereinen Rajpath joka on tärkeä paraatireitti.

Raj Ghat on Mahatma Ghandin muistomerkki hänen polttohautauspaikalla ja tarjoaa harvinaisen, todella rauhallisen turvapaikan kaupungissa.

Tärkeimpiä uskonnollisia rakennuksia ovat upeat Bahai Lotus -temppeli ja valtava temppelikompleksi Chattarpur Mandir, molemmat Etelä-Delhissä.

Gurudwara Bangla Sahib lähellä Connaught Placea ja Gurudwara Sis Gan Vanhassa Delhissä ovat kaupungin tärkeimmät sikhien palvontapaikat.

- Pyhän Sydämen katedraali, Cathedral Church of Redemption ja Pyhän Pietarin katedraali ne ovat myös vierailun arvoisia siirtomaa-arkkitehtuurin helmina.

Nauti teetä tai gin tonic -ravintolassa Imperial-hotelli maistaa Raj.

Suunnata Janpath, lähellä Connaught Placea, jossa voit tehdä aitoja intialaisia ​​käsityöostoksia Delhin hallituksen kauppakeskuksissa.

Vaella kapeilla basaareilla Vanha Delhi tämän Delhin muinaisen puolen mausteeksi.

Muista maistella herkullisia paikallisia herkkuja, kuten Gujarati Thali ja Masala Dosas, paikallista kahvia ja makeimpia kakkuja mistä tahansa löydätkin.

Lopuksi, noin 215 km etelään New Delhistä on maailmankuulu Taj Mahal - noin 3-4 tunnin ajomatka kumpaankin suuntaan.

taj-mahal-lähellä-uusi-delhiä

 

Kun käydä

Mantereen pohjoisosassa sijaitseva Delhi kokee äärimmäisiä sääolosuhteita - kuumenee huhti-toukokuussa ennen vuosittaista monsuunikautta. Marraskuusta tammikuuhun ovat kylmimmät kuukaudet ja ilmaston kannalta mukavin aika vuodesta vierailla.

 

Visa

Turistiviisumit myönnetään yleensä kuudeksi kuukaudeksi - alkaen myöntämispäivästä, ei maahantulopäivästä. Huomaa, että kuuden kuukauden viisumi mahdollistaa enintään 90 päivän oleskelun vierailua kohden.

Tarkista lisätietoja paikallisesta Intian suurlähetystöstä tai konsulaatista, koska viisumisäännöt vaihtelevat kansallisuutesi mukaan.

 

Raha

Rupia on Intian valuutta. Pankkiautomaatteja on laajalti saatavilla kaikkialla kaupungissa. Pankki- ja luottokortit hyväksytään laajalti hotelleissa, suurimmissa ravintoloissa ja myymälöissä.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.