Uusi-Seelanti-matkalla-Gay-Aasia

Gay Uusi-Seelanti · Maaopas

Tervetuloa luontoäidin omaan ihmemaahan, rajattoman näennäisen luonnonkauneuden luonnonkauniiseen aarrekammioon.

Uusi-Seelanti-matkalla-Gay-Aasia

Uusi Seelanti

Uusi-Seelanti, Tyynenmeren lounaisosassa sijaitseva maa, koostuu kahdesta pääsaaresta, pohjoisesta ja etelästä. Luonnonmaisemien suuri mittakaava ja majesteettisuus ja niissä asuva suhteellisen harva väestö jättävät varmasti pysyvän vaikutuksen.

Vierailijakokemus täällä on aivan erilainen kuin mikään muu – matkustamisen helppous ja mukavuus erittäin kehittyneessä taloudessa yhdistyvät joidenkin maailman koskemattomimpien ja henkeäsalpaavimpien maisemien luonnon koskemattomaan kauneuteen ja erämaahan – tervetuloa Uuteen-Seelantiin.

Bay of Islandsista, Aucklandista ja Wellingtonista North Islandilla Christchurchiin, Queenstowniin ja kunnioitusta herättävään Fiordlandiin etelässä, matka Uuteen-Seelantiin on elämän matka, ja se jättää sinulle partaveitsen terävän muistipankin. kuvia ja kokemuksia näiden merkittävien saarten ihmisistä ja maisemista.

 

Homooikeudet Uudessa-Seelannissa

Uudessa-Seelannissa LGBT-oikeudet ovat selvästi edistyneempiä kuin sen isosiskolla Australialla.

Maan vuoden 1993 ihmisoikeuslakiin kirjatun syrjinnän vastaisen lainsäädännön ja vuonna 2005 myönnetyn siviiliparisuhteen jälkeen LGBT:n täysi ja muodollinen tasa-arvo saatiin päätökseen vuonna 2013, kun samaa sukupuolta olevien avioliittolaki hyväksyttiin. Ensimmäiset homoavioliitot solmittiin elokuussa 2013, mikä herätti maailmanlaajuisen lehdistön huomion. Uudessa-Seelannissa on myös tasa-arvo adoptiossa, ja homoavioparit voivat nyt adoptoida lapsia yhdessä.

 

Gay kohtaus

Alle 5 miljoonan asukkaan kiivejä ei yksinkertaisesti ole riittävästi tukemaan suurta kaupunkien homoelämää. Maan suurimmassa kaupungissa, kaupallisessa keskuksessa ja kansainvälisessä portissa Aucklandissa on kehittynein kohtaus, jossa on useita Gay baarit ja klubit ja isännöi maan suurimpia vuosittain helmikuussa järjestettäviä Pride-tapahtumia. 

Mitä löydät kaikkialta maasta, on rento ja ystävällinen paikallinen kohtaus, joka on integroitunut hyvin paikalliseen yhteisöön.

 

Saapuminen Uuteen-Seelantiin

Aucklandin kansainvälinen lentokenttä on Uuden-Seelannin tärkein saapumis- ja lähtöportti.

Lentokenttää palvelee tusina lentoyhtiötä, joilla on suorat yhteydet esimerkiksi Sydneyyn, Melbourneen, Brisbaneen, Singaporeen, Kuala Lumpuriin, Buenos Airesiin, Santiago de Chileen ja Tokioon.

Uudessa-Seelannissa on erittäin tiukat bioturvalait. Varmista, että et tuo mukanasi kiellettyjä esineitä tai et ole vaarassa saada mojova sakko.

 

Liikkuminen Uudessa-Seelannissa

Paras neuvo on suunnitella Uuden-Seelannin kokeminen ja matkustaminen hyvissä ajoin etukäteen.

Kaikki vaihtoehdot ovat täällä – hyvät yhteydet kotimaan lentokentiltä, ​​jotka yhdistävät molempien saarten kaikki suuret kaupunkikeskukset, Overlander-junapalvelusta, joka kulkee Pohjoissaaren pituudelta, lauttayhteyksistä pohjoisen ja etelän välillä sekä turistijunalinjasta Christchurchista Länsirannikko. Siellä on myös valtakunnallinen moderni linja-autokanta, joka vie sinut kaikkialle.

Ajaminen Uudessa-Seelannissa on helppoa ja hieno kokemus sinänsä. Tiet ovat hyvin hoidettuja, vaikkakin usein kapeita ja erittäin tuulisia, mikä lisää vetovoimaa. Hyvät tiet ja isojen ruuhkien puute houkuttelevat maahan erityisesti kansainvälisiä moottoripyöräilijöitä, joita tulee joka vuosi joukoittain.

 

Kun käydä

Uuden-Seelannin vuodenajat ovat: Kevät elokuusta marraskuuhun; Kesä joulukuusta maaliskuuhun; Syksy huhtikuusta toukokuuhun; Talvi toukokuusta elokuuhun.

Muista, että Uuden-Seelannin koulujen kesäloma kestää helmikuun ensimmäisen viikon loppuun.

Yleisesti ottaen Uudessa-Seelannissa on lauhkea ilmasto. Pohjoissaaren pohjoisosa on kesällä lähes subtrooppista ja talvella vain lievästi kylmää Eteläsaaren eteläpuolella, jossa talvet ovat ankarimmat. Aurinkoisin paikka ympäri vuoden on Nelson Eteläsaaren pohjoisosassa.

 

Queenstown

 

Tekemistä ja näkemistä

Uuden-Seelannin raaka luonnonkauneus on ylivoimaisesti sen tärkein vetonaula. Tarjolla on maailmanluokan tiloja kaikenlaiseen ulkoiluun – adrenaliinia pumppaavasta seikkailulajeista purjehdukseen, kalastukseen, vuorikiipeilyyn, erämaan vaellus- ja pyöräilyreittejä sekä noin neljäkymmentä golfkenttää.

Maorikulttuurin maun kokeminen, maaseudun kiertäminen, upealla rannikolla ja rannoilla sekä tärkeimmissä kaupunkikeskuksissa vieraileminen ja paikallisen keittiön maistelu varmistavat täydellisen ja palkitsevan reitin.

Seuraavassa on vain lyhyt katsaus tärkeimmistä nähtävyyksistä pohjoisesta etelään:

 

North Island

Northland – Uuden-Seelannin pohjoisin alue upeine rannoineen ja uskomattoman eläimistöineen ja metsineen. Erityisesti:

Waipouan metsä – nähdä viimeiset valtavista muinaisista kauripuista

Saarten lahti – monia purjehdus- ja miniristeilyvaihtoehtoja tämän suuren turistialueen lahden 144 saarelle, joka keskittyy Kerikeriin Paihiassa ja lahden toisella puolella, pienen Russellin valkoiseksi pestyihin Yrjöjen aikaisiin taloihin.

Waitangi – Sijaitsee Bay of Islandsissa, on paikka vierailla saadaksesi nopea oppitunti Uuden-Seelannin historiasta ja Waitangin sopimuksesta.

Auckland – "City of Sails", maan kaupallinen pääkaupunki, suurin kaupunki ja kansainvälinen portti.

Hamilton – kiehtova kaupunki Waikato-joen varrella ja monien festivaalien ja tapahtumien paikka, mukaan lukien vuotuinen kuumailmapallofestivaali.

Coromandelin niemimaa - leveät hiekkarannat ja upeat vaellusreitit helpon matkan päässä Aucklandista.

Rotorura - Maorikulttuurin keskus ja geoterminen hotspot.

Huka putoaa – jossa mahtava Waikato-joki pakotetaan kapean kalliokanavan läpi, ja tarjolla on tavaramerkkien kiwi-seikkailusuihkuveneilyretkiä, joilla pääset lähelle ja henkilökohtaisesti laskeutuvaan valkoveteen.

Taupo-järvi – järvi suuressa uinuvassa tulivuoressa, joka houkuttelee seikkailuurheilun ystäviä vesisuihkuveneilyyn ja taivassukellukseen.

Napier – 1930-luvun maanjäristyksen jälkeen rakennetussa kaupungissa on monia art deco -rakennuksia. Kaupungissa järjestetään vuosittain art deco -viikonloppu joka helmikuu, jossa on vintage-autoja ja 1930-luvun asuihin pukeutuneita paikallisia.

Hawke's Bay on kuuluisa viinintuotantoalue.

Uusi Plymouth – Länsirannikon kaupunki, joka on kuuluisa musiikki- ja taidefestivaaleistaan ​​sekä muista suurista konserteista ympäri vuoden.

Kumisaapas – Tuulinen kaupunki, Uuden-Seelannin kulttuuri- ja virallinen pääkaupunki.

Cookin salmi sijaitsee pohjoisen ja eteläisen saaren välissä, ja niitä yhdistää InterIslander-lautta, joka kulkee Wellingtonista Pictoniin. Tämä tunnetaan yhtenä maailman upeimmista lauttamatkoista. Tämä on kolmen tunnin lauttamatka, jota et halua missata.

 

South Island

Nelson – sijaitsee aivan Uuden-Seelannin keskustassa, Eteläsaaren huipulla. Tässä taiteeseen keskittyneessä kaupungissa on loistava paikallinen ravintola, sekä paikalliset viinitilat, upea rannikko ja kolme kansallispuistoa helpon matkan päässä. Se on ihanteellinen lähtökohta Eteläsaaren kiertämiseen.

Abel Tasmanin kansallispuisto - Abel Tasman Coastal Track on yksi Uuden-Seelannin suurista kävelyretkistä. 51 km:n kohdalla se on kuitenkin melkoinen tapa ja kestää 3-5 päivää koko reitin suorittamiseen.

Täältä alaspäin on parasta suunnitella reitti Eteläsaaren halki ihaillaksesi nähtävyyksiä.

alkaen Christchurch, tie Twizeliin tarjoaa ensimmäisen kurkistuksen Uuden-Seelannin korkeimmalle huipulle, Mount Cook upeista turkooseista vesistä Tekapo-järvi, ja edelleen Pukaki-järvi nähdäksesi läheisempiä vuoristomaisemia.

Twizelistä matkusta Otagon keskustan läpi Cromwelliin, Lindis Passiin, Kawarau-joelle Queenstowniin. Haluat ainakin kaksi päivää kokea Queenstown, maailman adrenaliiniseikkailupääkaupunki.

alkaen Queenstown, ottaa rannalla ajaa pitkin kaunista Wakatipu-järvi päästäksesi syrjäisimpään ja villeimmälle alueelle, Fiordlandiin.

Pieni kaupunki Te Anua on hyvä tukikohta kuuluisaan Milford Soundiin, joka on yksi Eteläsaaren tärkeimmistä kohokohdista. Tähän hämmästyttävään vuonoon pääsee pitkää mutkaista tietä pitkin laaksoon ylös kaupungista - upea ajomatka.

Toinen, yhtä upea fiortti, jossa kannattaa käydä, on Doubtful Sound. Sinne pääsee vain veneellä poikki Manaporin järvi valtavan maanalaisen voimalaitoksen paikalle. Tämän jälkeen valmentaja vie sinut Doubtful Soundin päähän, Deep Coveen, muodostaaksesi yhteyden risteilyaluksiin todella kunnioitusta herättävälle risteilylle tällä syrjäisimmällä ja kauneimmalla paikalla.

Edelleen kulkeva reitti vie sinut takaisin Queenstownin läpi ja sitten korkealle Crown Rangen yli, josta on upeat näkymät takaisin kaupungin ylle, ja edelleen ihanaan Wanakaan, jossa lumihuippuiset vuoret ympäröivät kaunista järveä, jolla kaupunki sijaitsee. Wanaka on idyllinen ja rauhallinen verrattuna Queenstowniin, ja se on vierailun arvoinen.

Aja Wanakasta pohjoiseen päästäksesi länsirannikon alueelle joihinkin Uuden-Seelannin dramaattisimmista maisemista.

Kävellä ympäriinsä Matheson-järvi nähdäksesi upeat näkymät eteläisille Alpeille, jotka heijastuvat tyynessä vedessä, ennen kuin käytät aikaa Franz Josef-jäätikön ja Fox-jäätikön kokemiseen.

Länsirannikon tie vie täältä Hokitake ja sitten asti Greymouth. Täältä pohjoiseen ovat Pannukakku kiviä, uskomaton rannikkomuodostelma kalkkikivikivistä, jotka muistuttavat valtavia... pannukakkukasoja. Tämä tietty reitti vie sinut takaisin Nelsoniin Eteläsaaren huipulla.

Tämä reitti ei sisällä Eteläsaaren kaakkoiskulmaa, jossa on Dunedinin kaupungit, joilla on vahva skotlantilainen perintö, Invercargill tai Stewart Island.

Varaa runsaasti aikaa, mieluiten noin kolmesta neljään viikkoa molemmilla saarilla!

 

Erityiset kiitokset Tourism New Zealandille ystävällisestä luvasta käyttää heidän kuviaan sivustollamme.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.