Phnom Penhiin tutustuminen

Gay Phnom Penh · Kaupunkiopas

Ensimmäinen vierailu Phnom Penhiin? Sitten homojen Phnom Penhin kaupunkioppaamme on sinua varten.

Phnom Penhiin tutustuminen

Phnom Penh ភ្នំពេញ

Kambodžan pääkaupunki Phnom Penh on säilyttänyt vanhan maailman viehätysvoiman ja sen rikkaan perinnön ranskalaisesta siirtomaa-arkkitehtuurista, buddhalaistemppeleistä ja kauniista kuninkaallisesta palatsista aivan kaupungin sydämessä.

Tämä on ihastuttava kaupunki tutkittavaksi ja ainutlaatuinen kokemus tavata sen ystävällisiä asukkaita saadakseen käsityksen siitä, kuinka tämä maa on selvinnyt ja kehittyy nyt kansanmurhan ja julmuuksien historian jälkeen.

 

Homooikeudet Kambodžassa

Vaikka Kambodžassa ei ole virallista tasa-arvolainsäädäntöä, homoseksuaali, johon liittyy ei-kaupallisia tekoja yksityisesti, on täällä laillista. Lisäksi maan vahvasti buddhalainen kulttuuri tarjoaa laajan suvaitsevaisuuden pienelle, mutta kasvavalle paikallisväestölle, joka tunnistaa itsensä LGBT:ksi, ja monille vieraileville turisteille.

 

Gay kohtaus

Homoelämä täällä on kasvanut merkittävästi muutaman viime vuoden aikana, mikä vastaa Kambodžaan suuntautuvan matkailun nopeaa kehitystä. Homomatkailijoille on tarjolla hauska ja avoin kohtaus pienen ja ystävällisen kokoelman avulla Gay Bars , Gay-tanssiklubit ja Gay saunat ja Homohierontakylpylät.

Ensimmäinen gay Pride -tapahtuma Kambodžassa järjestettiin Phnom Penhissä vuonna 2003, ja siitä lähtien se on järjestetty vuosittain.

 

Matkalla Phnom Penhiin

Phnom Penhin kansainvälinen lentoasema on Cambodia Angkor Airin tukikohta, ja sieltä on hyvät suorat lennot Bangkokista, Kuala Lumpurista ja Singaporesta, mukaan lukien säännölliset lennot halpalentoyhtiöllä AirAsia. Air France lentää Pariisista suoraan Phnom Penhiin.

Taksit ovat halpoja ja runsaasti, ja niillä pääset lentokentältä keskustaan ​​noin 30 minuutissa.

 

Phnom Penhissä liikkuminen

Phnom Penhissä ei vielä ole joukkoliikennettä, mutta kaupungin keskusta on pieni ja kompakti, ja tärkeimmät kohteet ovat helposti saavutettavissa kävellen. Tuktukit ja pyöräriksat ovat kaikkialla, ja ne ovat loistava tapa kokea jokapäiväistä elämää kaupungissa.

Suurin osa liikenteestä täällä on edelleen kahdella pyörällä ja siellä on jatkuvaa polkupyöriä ja skoottereita, jotka eivät koskaan tunnu pysähtyvän, mutta myös harvoin törmäävät toisiinsa - parasta mennä virran mukana. Tästä syystä sinun on kuitenkin oltava erittäin itsevarma, kun yrität ylittää vilkkaita teitä ja harjoitella kudonta- ja vaippataitojasi.

Varo myös tuk-tuk-kuljettajan suosikkitemppua, joka kuljettaa sinut perheen kauppaan valitsemaasi määränpäähän - se on kaikki osa paikan viehätystä, ja se kestää parhaiten väsyneellä hymyllä ja kohteliaalla kieltäytymisellä. Pääset lopulta sinne, minne todella haluat mennä.

 

Missä yöpyä Phnom Penhissä

Phnom Penhissä on hyvä valikoima hotelleja useimpiin makuun ja budjettiin. Jopa ylelliset ovat länsimaisten standardien mukaan edullisia.

Suositeltujen hotelliemme luettelo on osoitteessa Majoitus Gay Phnom Penh, valitse omasi runsaasta valikoimastamme ja Gay Phnom Penh luksushotellien sivut.

 

Tekemistä ja näkemistä

Phnom Penhin kohokohtiin kuuluu käynti Kambodžan pitkään vakiintuneiden kuninkaallisten ja buddhalaisten kulttuurien monumenteilla, joista merkittävimmät ovat suuri palatsi, The Hopeinen pagodi, Wat Phnom ja kansallismuseo.

pagoda-in-royal-palace-phnom-penh

Hyvin erilainen kohokohta on saada jonkinlainen käsitys maan traumaattisesta menneisyydestä vierailemalla Toul Slengin kansanmurhamuseo kaupungin keskustassa ja Choeung Ekin muistomerkki Killing Fieldsin paikalla aivan kaupungin ulkopuolella.

Ota myös aikaa tutkiaksesi Ranskan siirtomaa-arkkitehtuuri joka on edelleen tämän Kaakkois-Aasian vähiten modernisoidun pääkaupungin pääpiirre.

Jos haluat tehdä ostoksia ja kokea arjen virrat täällä, muista käydä kaupungin tärkeimmillä markkinoilla - suurilla markkinoilla Keskusmarkkinat, The Yökauppa ja Venäjän markkinat. Taidekatu on loistava paikka selata kaupungin monia gallerioita ja lahjatavaraliikkeitä.

Lisätietoja kaikista näistä kohokohdista on esillä Phnom Pehnin nähtävyydet -sivu.

kansallismuseo-phnom-penhKansallismuseo Phnom Penhissä

 

Kun käydä

Kambodžan huippumatkailukausi määräytyy kahdesta vallitsevasta vuodenajasta tässä osassa maailmaa - märkä ja kuiva. Kuiva kausi on huipussaan marraskuusta huhtikuun alkuun.

Vierailulla sadekaudella on etunsa, sillä turisteja on vähemmän (etenkin kun mennään Siem Reapiin vierailemaan Ankor Watissa) ja sataa harvoin koko päivän.

 

Visa

Paitsi vierailijat naapurimaiden ASEAN-maista, Kambodžaan matkustavat tarvitsevat turistiviisumin, joka maksaa 30 US dollaria - vain käteinen Yhdysvaltain dollareina hyväksytään. Viisumit ovat saatavilla saavuttaessa (varmista, että sinulla on puhtaat Yhdysvaltain dollarin setelit ja kaksi passikuvaa saapuessasi).

Voit myös hankkia viisumin etukäteen Kambodžan suurlähetystöistä ja konsulaateista.

 

Raha

Kambodžan riel ja Yhdysvaltain dollari ovat molemmat virallisia valuuttoja. Käytä rieliä kaikissa pienissä ostoksissa, koska Yhdysvaltain dollarin kolikoita ei käytetä tässä.

Pankkiautomaatit ovat laajalti saatavilla, ja ne jakavat Yhdysvaltain dollareita ja joskus myös rieliä. Pankki- ja luottokortit ovat myös melko laajalti hyväksyttyjä.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.