Taipei

Gay Taipein kaupunginopas

Suunnitteletko matkaa Taipeihin? Sitten homo Taipein kaupunkiopassivumme on sinua varten

 

Taipei 

Taiwanin pääkaupunki sijaitsee saaren pohjoiskärjessä. Taipein pinta-ala on noin 270 km², ja siellä asuu noin 2.6 miljoonaa ihmistä (noin 7 miljoonaa, mukaan lukien esikaupunkialueet). Se on "maailmanlaajuinen kaupunki" ja Taiwanin poliittinen, taloudellinen ja kulttuurinen keskus.

Taipeissa on erinomainen liikennejärjestelmä - rautatiet, moottoritiet, lentokentät ja bussit yhdistävät Taipein saaren kaikkiin osiin. Homomatkailijoille Taipei on loistava paikka vierailla, ja sitä pidetään erittäin turvallisena. Siellä on kaikki - suuri homoskene maailmanluokan juhlineen, runsaasti ostos- ja ruokailumahdollisuuksia, kuumia lähteitä ja kylpylöitä sekä hyvä sekoitus vanhaa/uusia, itä/länsi nähtävyyksiä.

Taipei City on jaettu 12 piiriin. Homomatkailijoiden tutuimpia alueita ovat:

 

 

 • Wanhua 萬華區- Taipein vanhin Taipein kaupunginosa; "homokylän", Punaisen talon, Ximendingin ja monien historiallisten rakennusten koti.
 • Zhongshan 中山區 – sisältää joenvarsipuistoja, Fine Arts Museumin ja suuren yöelämän ja baarin, erityisesti karhuille.
 • Da'an 大安區 – tasokas kaupallinen alue, joka on täynnä tavarataloja, putiikkeja ja trendikkäitä ravintoloita.
 • Xinyi 信義區 - Da'anin vieressä sijaitseva finanssialue; Taipei 101:n, World Trade Centerin, suurten ostoskeskusten ja monien luksushotellien koti.
 • Songshan 松山區 - koti monille rahoituslaitoksille ja yrityksille sekä Raohe Street Night Market - Taipein vanhin kuuluisa katutori.
 • Beitou 北投區 - tässä esikaupunkialueella sijaitsee Yangmingshanin kansallispuisto ja se on kuuluisa monista kuumista lähteistään.

 

Homooikeudet Taiwanissa

LGBT-oikeuksien suhteen Taiwan on yksi Aasian edistyksellisimmistä maista. Hallitus laillisti samaa sukupuolta olevien avioliitot vuonna 2019, ja suojelu seksuaaliseen suuntautumiseen perustuvaa syrjintää vastaan ​​on ollut voimassa vuodesta 2003 lähtien.

Homomatkailijat voivat odottaa, että heitä kohdellaan samalla arvokkaasti ja kunnioittavasti kuin muitakin, ja he voivat nauttia erilaisista hotelleista ja paikoista, jotka ovat homokohtaisia ​​tai ystävällisiä. Tutkimuksessa havaittiin, että ennen LGBT+-ihmisten oikeuksien tasa-arvoa Taiwanissa 75 % väestöstä uskoi, että LGBT+-ihmisiä tulee kohdella kunnioituksella ja rakkaudella.

Taiwanissa on jopa jumaluus, joka on omistautunut hoitamaan homojen rakkauselämää, ja se on ollut taiwanilaisen kansanperinteen hahmo 17-luvulta lähtien.

Lisätietoja saat vierailemalla Gay Taiwan Country Guide sivulla

Gay kohtaus

Taipeissa on kukoistava homoelämä, joka koostuu Gay Bars, Gay-tanssiklubit, Gay saunat ja Homohierontakylpylät. The Red Housen ja Ximenin alueella Wanhuan alueella ja sen ympäristössä on keskittynyt homoyrityksiä, vaikka gay-paikkoja on hajallaan muualla kaupungissa. Yksi Red Housen monista paikoista on Kahvila Dalida, moderni ja tyylikäs homobaari, joka on suosittu ajanviettopaikka kaupungin homoväestön keskuudessa. Baarissa on iltaisin live-DJ:t ja vaikuttava ulkoloungeterassi.

Se sijaitsee kahdessa kerroksessa lähellä The Red Housea. G.Star on yksi Taipein suosituimmista homotanssiklubeista. Kaupungin nuoremman homoväestön keskuudessa suosittu klubi on erittäin kiireinen viikonloppuisin ja isännöi erilaisia ​​live-esityksiä ja teemailtoja.

Yleisinä arkipyhinä järjestetään yleensä suuria tanssijuhlia, jotka houkuttelevat valtavasti kävijöitä muista Aasian maista, mm. Hongkong ja Thaimaa.

Taiwan, Taipei, yönäkymä

Gay-hotellit Taipeissa

Useimmat homovieraat yöpyvät Ximendingin ympäristössä tai lähellä Zhongxiao East Roadin ostosaluetta. Valikoima on suuri Keskihintaisia ​​ja edullisia hotelleja näillä suosituilla alueilla. Westgate hotelli sijaitsee erinomaisella paikalla vain 1 minuutin kävelymatkan päässä Ximenin MRT-asemalta ja joistakin kaupungin suosituimmista gay-paikoista. Hotelli on kalustettu ja sisustettu modernin standardin mukaan, ja huoneissa on ylelliset vuoteet, minibaari ja sadesuihku. Saatavilla on valikoima sviittejä ja huoneita jokaiseen makuun ja tarpeeseen.

Jotkut parhaista luksushotellit löytyy arvokkaasta Xinyi Districtistä, jossa on Taipei 101 ja johtavat tavaratalot. Vain yksi kaupungin monista luksusvaihtoehdoista on W Hotel Taipei. W tarjoaa vieraille huippuluokan nykyaikaisen oleskelun, ja siinä on kaikki 5 tähden paikan ominaisuudet ja mukavuudet, mukaan lukien älykäs wc jokaisessa huoneessa. Hotellissa on myös upea uima-allas, kuntosali ja baari, jotka ovat asiakkaiden käytettävissä 24/7.

Jos aiot vierailla Taipeissa suurena juhlaviikonloppuna, kannattaa varata hotelli hyvissä ajoin, sillä huoneet myydään loppuun nopeasti, varsinkin Taiwan Pride lokakuussa - Napsauta tätä nähdäksesi luettelomme Gay Taipei -hotelleista.

Gay saunat Taipeissa

Taipeissa on yksi Aasian parhaista homosaunakentistä, ja vaikuttavasta valikoimasta löytyy myös perinteisempiä taiwanilaisia ​​kuumia lähteitä, paikallinen vetonaula homoseksuaalisten paikallisten ja turistien keskuudessa. Jotkut Taipein saunoista tunnetaan Hattenbas-saunaina tai lähteinä, jotka ovat yleensä homojen suosiossa. Yksi näistä paikoista on Taipei I/0, iso sauna, joka jakautuu kolmeen kerrokseen ja jossa on laaja valikoima mukavuuksia. Paikka tarjoaa säännöllisiä live-esityksiä sekä viikoittaisia ​​teemailtoja.

Huang Chi Spa on vain miehille tarkoitettu japanilaistyylinen kuuma lähde, ja vaikka se ei ole yksinomaan homoseksuaalipaikka, se on suosittu kohde homomatkailijoiden keskuudessa. Kylpylä tarjoaa rauhallisen pakopaikan matkailijoille, jotka haluavat paeta Taipein hälinästä, sen lempeä vesiputous ja hoidettu puutarha.

Gay-hieronta Taipeissa

Suurin osa kaupungin homokeskeisistä hierontapaikoista löytyy Red Housesta ja sen ympäristöstä. Taipein hierontapaikat tarjoavat yleensä mukavan ja rentouttavan ympäristön, ja niissä työskentelee hyvin koulutettuja ja asiantuntevia hierojia. Weipa Spa on homojen omistama hierontapalvelu, joka tarjoaa erilaisia ​​hierontoja, kylpylähoitoja ja aromaterapiaa miesterapeuttien toimesta. Kylpylä tarjoaa edullisia hoitopaketteja, joista asiakkaat voivat valita.

Taipei

Matka Taipeiin

Kaupunkia palvelee kaksi lentokenttää. Taiwanin Taoyuanin kansainvälinen lentoasema (TPE) on tärkein lentokenttä, joka sijaitsee noin 30 km:n päässä kaupungista. Tarjolla on kuljetuspalvelu, joka noutaa ja jättää matkustajat useimmista suurimmista hotelleista ja pysähtyy myös Taipein päärautatieasemalla.

Taipein keskustassa sijaitseva Songshanin lentoasema palvelee pääasiassa kotimaan lentoja. Myös bussiyhteydet lentoasemalta lähikaupunkeihin ovat saatavilla. Lentokentältä on useita tapoja päästä kaupunkiin: bussi (pika- ja ei-pikajuna), suurnopeusjuna (joka kulkee 15 minuutin välein), yksisuuntainen taksi ja ennalta sovittu sedan.

MRT Taoyuanin lentokentältä Taipein päärautatieasemalle on nyt toiminnassa (maaliskuusta 2016 lähtien). Reitillä (53 km) on 24 asemaa, jotka ulottuvat Taipei Cityn, New Taipei Cityn ja Taoyuan Cityn halki. Ensimmäinen juna Taipein päärautatieasemalta lentokentälle lähtee klo 6 ja viimeinen noin klo 11.

Liikkuminen Taipeissa

metro

Taipei Cityssä on erittäin puhdas ja turvallinen MRT (Mass Rapid Transit) -järjestelmä. Se on kuljettajaton kohotettu järjestelmä, ja viimeiset junat lähtevät keskiyöllä. Syöminen, juominen ja tupakointi on kielletty sekä asemilla että junissa, jotka on merkitty selkeästi englanniksi.

bussi

Taipein bussiliikenne on erittäin tehokasta, ja kaikki bussit näyttävät kaikki tiedot englanniksi, mikä tekee ei-kiinaa puhuvien vierailijoiden liikkumisesta helppoa.

Taksi

Mittataksit ovat käytettävissä 24 tuntia vuorokaudessa, ja niitä on erittäin runsaasti Taipeissa. Ne ovat helpoin tapa liikkua. Useimmat kuljettajat puhuvat rajoitetusti englantia. Tippaaminen ei ole välttämätöntä.

Taipei

Tekemistä Taipeissa

Taipeissa on rajattomat mahdollisuudet tehdä tekemistä. Arvokkaimpia nähtävyyksiä ovat kuitenkin mm.

 

 

 • Nauti henkeäsalpaavista näkymistä maailman toiseksi korkeimmasta rakennuksesta osoitteessa Taipei 101
 • Kulje Elephant Mountainin vaellusreittiä pitkin
 • Tutustu kaupungin historiaan National Palace Museumissa
 • Vieraile Longshanin temppelissä
 • Uppoudu LGBT+-kulttuuriin ikonisessa Red Housessa
 • Tutustu Aasian suurimpaan eläintarhaan Taipein eläintarhassa
 • Kylpeä Beitoun kuumissa lähteissä

 

 

FAQ

Kun käydä

Taipeissa on puolitrooppinen ilmasto. Kesät ovat kuumia ja kosteita ja ajoittain sataa, kun taas talvet voivat olla melko kylmiä ja usein sumuisia. Vaikka lämpötila ei ole koskaan liian äärimmäistä ympäri vuoden, miellyttävin vuodenaika vierailla on syksy. Helmi-huhtikuu voi olla kostea, ja toukokuusta lokakuuhun on taifuunikausi.

Visa

Useimmista maista tuleville matkustajille on voimassa 90 päivän viisumivapausjakso, jonka aikana pääsy Taiwaniin on sallittu. Matkustajien passin on kuitenkin oltava voimassa kuusi kuukautta, eikä heillä ole rikosrekisteriä. Yksittäisille maille on erilaisia ​​sääntöjä, joten tarkista kotimaatasi koskevat määräykset ennen matkan varaamista Taipeihin.

Raha

Luotto- ja pankkikortit hyväksytään useimmissa korkeatasoisissa laitoksissa käteinen on edelleen erittäin tärkeä Taipeissa, ja pankkiautomaatit ovat yleisiä ja turvallisia käyttää kaikkialla kaupungissa. Joillakin koneilla on rajoitus päivittäiselle nostosummalle.

Vaikka kaupoissa tuotteisiin merkityt hinnat ovat yleensä kiinteitä, matkustajat voivat odottaa tavaroiden vaihtokauppaa tukkumarkkinoilla. Hintoja voidaan normaalisti alentaa 10 % tai 20 %.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.